Kannaako kuntouttavaan mennä?

Ritva_

kerronpa teille tapauksen eräästä työttömästä, sanotaanpa häntä nyt tommiksi

tommi oli alussa mukava ja kiva poika. oli joutunut työttömäksi jostain pätkäduunista, ja haki sitten työttömyyskorvauksia.

kun häntä kehoitettiin mukaan kuntouttavaan työtoimintaan, hän alkoi kieltäytyi röyhkeästi. Hän alkoi riehumaan ja haukkui virkailijoita

tässä vaiheessa virkailija puhalsi pelin poikki, ja ilmoitti käytöksestä mielenterveysviranomaisille

kului 4 kuukautta eikä tommista kuulunut mitään

seuraavan kerran kun tommi nähtiin työkkärissä, hän oli ilmeetön ja apaattinen, hänellä oli outoja pakkoliikkeitä, kävely oli katkonaista. ainoa vastaus mitä hän sanoi oli lakoninen "kyllä" tai "en mä tiiä"

...että tämä teille työttömille vaan tiedoksi, että neuvoja ja ohjeita kannattaa kuunnella, koska keinot on monet näiden kiukuttelijoiden suhteen...

42

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niihiiih

      Onko tämä "tommi" itse halunnut että etunimi kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella?

      • erkkiz

        ainakin yksi minun tuttu joutui "lataamoon" työttömyyden aikana


    • KokovarttiHullu

      Hullun papereilla pääsee tuosta oravanpyörähelvetistä kätevästi eroon.

      • Movrosöh

        Sitten onkin kiva kituuttaa alle tonnilla kuussa kun työssäkäyvät kaverit tienaa kolme neljä kertaa enemmän. Eläkeellä ollessa putoaa kaveripiiristä tai on kaveripiirissä sivullinen. Eläkkeelle joutuessa esimerkiksi jos haaveilee lapsista niin lapsille todella huono tulevaisuus ja sata varmaan koulussa kiusataan jos iskä hulluneläkkeellä, hyvin moni eläkkeelle jäätyään masentuu ja moni myös alkoholisoitunut eli melkein sama kun vetää suosiolla ....no joo jääköön sanomatta.


      • Hyvinmenee

        Minä en ole kymmeneen vuoteen töitä tehnyt enkä tee ja hyvin pärjään..
        Omat penskat on maailmalla ja lapsenlapsia kertynyt.
        Kavereita riittää ja kuppia otan sillon ku lystään. Ja pikku bisneksillä nettoaa ihan sievoiset summat.
        No jääköön sanomatta ne bisnekset...


      • Oyrwcnögd
        Hyvinmenee kirjoitti:

        Minä en ole kymmeneen vuoteen töitä tehnyt enkä tee ja hyvin pärjään..
        Omat penskat on maailmalla ja lapsenlapsia kertynyt.
        Kavereita riittää ja kuppia otan sillon ku lystään. Ja pikku bisneksillä nettoaa ihan sievoiset summat.
        No jääköön sanomatta ne bisnekset...

        Tuo onkin eri juttu jos ikää jo on ja lapset maailmalla, silloin jo jo tavallaan työnsä tehnyt mutta nyt lienee kyse enemmänkin näistä nuorista luusereita.


      • huono-esimerkki
        Hyvinmenee kirjoitti:

        Minä en ole kymmeneen vuoteen töitä tehnyt enkä tee ja hyvin pärjään..
        Omat penskat on maailmalla ja lapsenlapsia kertynyt.
        Kavereita riittää ja kuppia otan sillon ku lystään. Ja pikku bisneksillä nettoaa ihan sievoiset summat.
        No jääköön sanomatta ne bisnekset...

        ja loppu on yhtä soma kuin eräällä Matilla, niinhän se useimmilla teikäläisillä menee kun kuisteskin joku naksahtaa pään sisällä tai muualla tai joku ns kaveri naksauttaa, en kadehdi teikäläisiä


      • Anonyymi

        Kaksisuuntaisille (bipolaarisille) mielialahäiriöille (aiemmin puhuttiin maanis-depressiivisistä häiriöistä; ICD-10-diagnoosikoodi F31) on ominaista toisiaan vaihtelevin välein seuraavat masennus- ja maniajaksot. Sairausjaksojen välillä henkilö voi olla täysin oireeton, mutta saattaa myös kärsiä lievemmistä masennus- tai muista oireista.

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjaksot eivät eroa oirekuvaltaan tavallisista masennustiloista (ks. «Masennus, masentuneisuus, masennusoire ja masennustila»1). Ne saattavat kuitenkin olla kestoltaan jonkin verran lyhyempiä, ja niissä esiintyy muita masennustiloja yleisemmin psykoottisia oireita, ajatusten ja liikkeiden hidastumista, liikaunisuutta, ruokahalun kasvua ja lihomista. Masennustilojen lääkehoidon kannalta on tärkeätä tietää, onko kyseessä kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjakso vai muu masennustila.

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusvaiheet ovat yleensä pitempään kestäviä kuin mania- ja hypomaniajaksot. Kaksisuuntaisen mielialahäiriön masennusjaksot eivät aina ole luonteeltaan lääkehoidosta hyötyviä tiloja. Etenkin pitkittyvä masentuneisuus on seurausta toistuvien sairausjaksojen itsetunnolle kipeistä seurauksista ja vaikutuksista, joiden rakentava työstäminen edellyttää usein tiivistä ja tukevaa psykoterapeuttista suhdetta.

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön diagnoosi edellyttää, että ainakin yksi sairausjaksoista on ollut maaninen tai lievästi maaninen (hypomaaninen). Jos mieliala on sairausjakson aikana selvästi maaninen, kyseessä on tyypin I muoto. Jos jakso on luonteeltaan hypomaaninen eli lievästi maaninen, kyse on tyypin II muodosta. Jos sairausjakson aikana ilmenee sekä depression että manian oireita, tilaa kutsutaan sekamuotoiseksi jaksoksi.


    • Mjoop

      Mjoo...
      2000 luvun vapaa demokratia nimeltä Suomi se vaan on kuntouttavinen työtoimintoineen.

      • Onsehelppoa

        Elämässä ei ole pakko ku kuolema ja verot ja ne verotkin voi jättää maksamatta


      • Höhöhöööööö
        Onsehelppoa kirjoitti:

        Elämässä ei ole pakko ku kuolema ja verot ja ne verotkin voi jättää maksamatta

        Voisitko jo tehdä itsellesi kaulakiikun


      • Sätkiikö

        Kyllä sun pitää ensin näyttää mallia miten siinä kiikutaan


      • Höhöhöööööö
        Sätkiikö kirjoitti:

        Kyllä sun pitää ensin näyttää mallia miten siinä kiikutaan

        Ei ei, kyllä minä ehdottajana annan sinun kokeilla ekana ja jos näyttää hyvältä niin sitten minä.


      • Psykokraatti

        Meinaatko siis jotta tommi pantiin psykiatrisilla pakkphoidoilla jotenkin joukosta pois, eli tommista tehtiin melkein kasvi. Kuten tapahtui McMurphylle elokuvasssa one flew over the cocos dmest? Jos se oli tarkoitus niin en moista paskaa usko.


    • Akateeminen

      Toivottavasti seuraava hallitus antaa kylmää kyytiä laiskureille sekä työtävieroksuville! Tarpeeksi menee jo rahaa maahanmuuttajiin, maahanmuuttajat tulee Suomeen lain turvin. Työttömyys on tosi asia mutta laiskureita ja työtävieroksuvia sekä pehmeäpäiseksi teeskentelijöitä voisi potkia perseelle.

    • Maallaonrajansa

      Demarit on neljä vuotta huutananeet kitapurje lepattaen lisää matuja Suomeen. Ei misssään nimessä demuja hallitukseen! Rinteen velkarahan jakaminen ja matuvyöry tuhoaa maamme lopullisesti. Ennemmin vaikka sisällissota!

      • Chuhjjvbv

        Sinä raukka pötkisit kantapäät tömisten karkuun jos luodit alkaisi vinkumaan, jatka vaan rauhassa sotapelien pelaamista.


    • uuniodottaa

      itsemääräämisoikeus voidaan ottaa pois viranomaistaholta työttömyyden takia, siis laittomasti ja samalla työttömän mielenterveys määritellään automaattisesti jokaisessa tapauksessa sairaaksi ja työtön ”tarvitsee” kuntouttavaa työtä.

      Kuitenkaan ei tarjota normaalia työllistämispaikkaa tai muuta vaihtoehtoa missä työtön voisi päästä edes normaalin työpaikan työntekijäksi vaikkapa tuetulla palkalla, ehei nyt vain alistetaan ja nöyryytetään, sadistista touhua missä ei ole demokratiasta tietoakaan.

      Tästä tulee mieleen lähinnä Natsi-Saksa ja 30-luvun vainot!
      Joko laitetaan uunit lämpiämään ja suihkut valmiiksi?

      • sotu-erottelija

        Vielä jos viitsit kaljat tarjota..


      • hyvinvointi

        kun elektrodit työttömän aivoihin kytketään, silloin puheisiin saadaan vähän järkeä...


    • MitäSuomiansaitsee

      No se on ihan turha itkeä että kuntouttava työtoiminta on perseestä, jos äänestyskopissa leikkii sitte kuitenki jotaki saakelin kapitalistia.

      • Enäänestä

        Kuka sinne koppiin enää viitsii vaivautua tyhjän saa pyytämättäkin.samaa soopaa jauhetaan joka kerta ja hullummaksi menee.
        Köyhälle ei jää ku paskaa käteen tälläkin kertaa.


      • jotaintehtävä
        Enäänestä kirjoitti:

        Kuka sinne koppiin enää viitsii vaivautua tyhjän saa pyytämättäkin.samaa soopaa jauhetaan joka kerta ja hullummaksi menee.
        Köyhälle ei jää ku paskaa käteen tälläkin kertaa.

        Niinhän siinä käy kun tyhmät äänestää joka kerta samojen ja isojen puolueiden ehdokkaita ja sitten itketään kun ei olla tyytyväisiä, voiko ihminen enää tuosta tyhmemmäksi tulla!
        Miksi että tee muutosta, miksi ette äänestä pienten puolueiden ehdokkaita, se on ainoa tapa yrittää edes muutosta, tällainen muutos voi tuoda jotain huonokin mutta toisaalta se voisi tuoda myös jotain muutosta parempaan, äänestäkää vaikka vihreitä, vihreät on isojen puolueiden kantapäillä ja vihreillä on mahdollisuus nousta kärkeen, moni pelkää vihreiden kieltävän esimerkiksi autoilun tms. sellaiset ei tapahdu kuin hyvin pitkällä siirtymäajalla, puhutaan vuosikymmeniltä, vihreillä ei ole omaa lehmää ojassa kuten Sipilän hallituksen porvareilla joita ohjaa omien yritysten nousukiitoon, jos ei uskalla äänestää puolueita jotka ovat gallupeissa neljäntenä tai siitä alaspäin tai ei äänestä lainkaan niin on aivan turha sitten itkeä tihrustaa silmät punaisena. Minä ainakin äänestän vihreitä vaikka olen tavis makkaranmättäjä enkä mikään idunsyöjä, haluan edes auttaa omalta osalta muutosta meni sitten syteen tai saveen. Persut on takinkääntäjiä ja loikkareita, heihin ei voi luottaa.


      • Jotaintehtävä

        Sinäkin olet juuri niitä itkijänaisia jotka jauhaa tuollaista turhaa potaskaa mutta ei oikeasti tee asioiden hyväksi yhtikäs mitään ja sitten täällä itkeä vollottaa kuinka on siat huonosti ja kuinka on hallitus shittiä! Pohjasakkaa!!


      • Vihreätvoittaa

        Kyllä minä äänestän vihreitä ja niin tekee moni muukin kun on kuunnellut ihmisten juttuja.
        Kukaan ei äänestä enää mitään juntti persuja muut kuin perähikiän turvenuijat.


    • Aika.muuttua

      Samat sanat, vihreitä äänestän, keskustan aika ohi ei enää yhtään Sipilää. Noilla suurten puolueiden edustajilla suuret firmat takana, omatkin firmat joiden etua ajavat. Vihreät on lähinnä taviskansalaista.

    • Yrjönlento

      Vihreät on lähinnä viidakkojen alkuasukkaita. Nekin metsästävät huuruissaan haamuja ja sohivat toisiaan milloin mihinkin koloon sikinsokin.

    • työllistää

      Kunnan sosialihuollon järjestämään kuntoittavaantyöhön kannataa aina mennä,
      näitä on yli 33,000 henkilöä Suomessa 4h/ a9euroa,työtä tehdään seurannassa,
      ei ole keneltäkään vakityöntekijöltä pois. Tapaus josta kerroit,on lama Suomen tuomaa
      tulosta jotka tulevat esiin työttömyys kunnissa.Kuntien virkakoneisto käyttää,näitä nuoria
      tulonlähteinä piittaamatta ihmisarvoista .Tätä on esiintynyt jo vuodesta -92 lähtien ja tulokset näkyvät -19 eli yli 40 vuotiaat eivät ole vieläkään päässeet työelämään.
      Nyky hallitus on työllistänyt työttömyyttä velka euroilla.Jälleen unohdettiin nämä jotka
      tulisi työllistää ensin Vapaavalinta ja Sote veivät hallituksen mukaan ja eurot.Tyhjään laitetuilla euromiljoonilla olisi saanut monen nuoren elämän raiteelleen.Nyt jatketaan samalla mallilla.Ikävintä tässä on se että Työttömyys Suomesa tulee lisääntymään,sekä nuorten syrjäytyminen jatkumaan,virkmieskunnissa jossa vero eurot jaetaan yrityksille
      työttömyyteen vedoten.

    • ilmainentyöntekijä

      Vuonna 2010 kuntouttavan työtoiminnan piirissä oli Kelan tilastojen mukaan keskimäärin 5 000 henkilöä kuukaudessa. Vuonna 2016 määrä oli jo yli 42 000 . 2018 noin 44 000.
      Työ- ja elinkeinoministeriön uusimmasta tilastosta selviää, että kuntouttavaan työtoimintaan osallistuneista ihmisistä on työllistynyt noin yksi ihminen sadasta. Työtoimintajakso päättyy yleisimmin uuden samanlaisen alkamiseen.

      Esimerkiksi kirjastossa, pesulassa tai hautausmaalla voi ketjutetusti joutua työskentelemään palkatta jopa vuosikymmeniä.

    • faktatpöytäännnnn

      Nuorten 15–24-vuotiaiden itsemurhakuolleisuus on Suomessa nyt Euroopan huippua.
      Sssipilän hallituskaudella itsemurhakuolleisuus on kasvanut hurjaa vauhtia mutta vielä paljon kovemmin on kasvanut psykiatrisen erikoissairaanhoidon potilaiden määrä .

      • Anonyymi

        mikä on rinteen politiikan vaikutus?


    • Anonyymi

      Ei kannata kun mielummin vaikka 4-kymppisenä eläkkeelle. Sen kummempaa tämä yhteiskunta ei ainakaan omasta puolesta ansaitse.

      • Anonyymi

        Minä ilmoitin 45-vuotiaana työnantajalle, että olen saanut eläkepaperit; tämän kerroin vitsinä vaan, mutta työnantaja otti sen tosissaan. Sitten puolen vuoden päästä kyselin töitä, eikä niitä enää minulle ollutkaan. Työnantaja sai raivokohtauksen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Karenssissa persaukisena olisin itsekkin mennyt sonnankylvöön, mutta ei silloin tullut mieleen.


    • Anonyymi

      Aamulla kakka tuli viideltä ja heräsin kuudelta! Vanha vitsi mutta silti pyjama meni vaihtoon.

    • Anonyymi

      Thai- hieronta kuntouttaa miehen kuin miehen niin että hän unohtaa työnteon siltä seisomalta. Lääketehtaatkin käyttävät kuulemma näitä ammattilaisia testaamaan impotenssia aiheuttavien lääkkeiden vaikutuksia.

    • Anonyymi

      Sääpäs votsikäs äijä olet olevinas?

    • Anonyymi

      thai hieronta ei nosta bkt:tä

    • Anonyymi

      Tuo yks nuottakadun nuori mulkku jätkä joka metelöi yökaudet, nukkuu päivisin, kannattaisi hänen tutkituttaa pää, et mikä sen aiheuttaa että ei anna niiden nukkua jotka maksaa veroja käja joutuu aamulla heräämään aikaisin töihin, en ymmärrä,, 22.00-07.00 hiljaisuus. Tää on päivisin hiljaa kun nukkuu, mut sitten alkaa metelöimään illalla ja myöhään aamuyöhön asti hakkaa lattiaa, siirtelee tuolia, kolistelee yms

      NIIN ET VOISIT JÄTKÄ MIETTIÄ KUN TALOSSA ASUU TYÖSSÄKÄYVIÄ ET KANNATTAAKO METELÖIDÄ, SEURRAVAN KERRAN TULEE NOUTAJA!!!

    • Anonyymi

      Oliko pedofiilikoumutus? Ihmisten lokerointi asenteisiin varmasti auttaa sinua ylpeydessäsi eteenpäin. Älä katkeroidu, vaan taistele.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe