Siirtolapuutarhamökin rahoitus PKS?

T1njam1

Keskustelu mökkien hinnoista käy kuumana, mutta kiinnostaisi tietää kuinka ihmiset rahoittavat hankintojaan. Saako esim. Helsingin mökkeihin pankkilainaa vai onko mökkeilystä tullut vain varakkaiden etuoikeus?

6

2263

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Siirtolapuutarhamökki ei ole kiinnityskelpoinen, eli ei kelpaa lainan vakuudeksi. Toisaalta, miksi ostaa siirtolapuutarhamökki 50.000 eurolla kun kuivanmaan oikean mökin saa samalla rahalla alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä (ja se kelpaa lainan vakuudeksi)?

  • Siirtolamökki

   Kuivanmaanmökkiä ei voi siirtää paikasta toiseen. Siirtolapuutarhamökin sen sijaan voi. Tämä on käytännöllistä ja siksi suosii sen puolesta.

   • Ei siirtolapuutarhamökki ole mikään jalasmökki, samaten se pitäisi siirrettäessä lauta laudalta purkaa kuin oikea mökkikin (oikea mökki = kiinteistö).


  • Timppa55

   Minua viehättää lyhyt mökkimatka ja yhteisöllisyys. Mutta kallis harrastus se on, jos käteistä pitää löytyä lähemmäs 100 tonttua. Tietääkseni osakeyhtiömallissa pankki myöntää rahoitusta. Rakennuskantakin on uudempaa.

  • vaihtoehdot_vähissä

   Kauas ovat siirtolapuutarhamökkien hinnat karanneet alkuperäisestä ideasta.

   Tuli taannoin näitä itsekin silmäiltyä, vaikken niin sen yhteisöllisyyden perään ollutkaan. Lyhyt mökkimatka olisi kiva, mutta alle 100 tonnilla ei näyttänyt saavan kuin remonttipommeja (homeen haju aistittavissa tietokoneen näytöltäkin).

   Kuivan maan mökit eivät ole kysyttyjä, joten näitä saa varsin halvalla ja valinnanvaraa on = ei ole pakko ostaa itselleen remonttiprojektia. Tämä yhteisöllisyyskin saattaa toteutua, jos mökki ei jöpötä yksinään korvessa tai jonkun maatalon pihapiirissä, vaan lähistöllä on muitakin mökkejä = löytyy helposti samanhenkisiä naapureita.

   Tosin ajomatkaa tulee. Tunnin säteellä Helsingistä hinnat ovat kovat ja alle 100 k€ hintaluokassa tarjonta on joko remonttipommia tai jollain muulla tapaa ei haluttavaa (mökki on enempi työmaaparakin oloinen, keittomahdollisuus puuttuu, vettä ei saa mistään, vaikka saunakin olisi...).

   Jos jaksaa ajella 1½-2 tuntia, niin sitten valinnavaraa on jo paremmin ja pääsee reilusti alle 100 k€ hintoihinkin. Nimim. oma mökki hommattu vajaan 2 h ajomatkan päästä 30 k€ bujetilla (ostohinta peltikaton uusiminen).

   4-5 h ajomatkan takaa löytyisi jo rantatonttiakin, mutta mitä tekee mökillä, jota ei pysty hyödyntämään kuin lomilla ja pääsiäisen yms. yhteydessä olevien pitkien viikonloppujen aikana.

   Lainarahaa ei tällaiseen mökkiin kannata mielestäni upottaa, kun ei ole mitään takeita arvon pysymisestä. Samahan se on jo syrjäseutujen OK-talojenkin kanssa. Eli ostetaan vain sillä summalla, mikä on varaa menettää.

  • Välittäjälläfiktiota

   Kaupunkimme siirtolapuutarhassa, jokainen mökki on siirrettävissä, ilman purkamista, toisinkuin joku tietämätön edellä kirjoitti. Yksikään siirtolapuutarhassa mökki ei ole mikään jalasmökki.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

   Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
   Lieksa
   80
   3530
  2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

   1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
   Maailman menoa
   568
   3314
  3. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   42
   3059
  4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

   En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
   Ikävä
   49
   2112
  5. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   13
   1951
  6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

   SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
   Maailman menoa
   316
   1898
  7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

   Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
   Tunteet
   120
   1875
  8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

   Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
   Maailman menoa
   144
   1522
  9. Ketä ammuttu ?

   Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
   Juupajoki
   26
   1301
  10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

   Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
   Ikävä
   66
   1292
  Aihe