Siirtolapuutarhamökin rahoitus PKS?

T1njam1

Keskustelu mökkien hinnoista käy kuumana, mutta kiinnostaisi tietää kuinka ihmiset rahoittavat hankintojaan. Saako esim. Helsingin mökkeihin pankkilainaa vai onko mökkeilystä tullut vain varakkaiden etuoikeus?

6

<50

  Vastaukset

  • Siirtolapuutarhamökki ei ole kiinnityskelpoinen, eli ei kelpaa lainan vakuudeksi. Toisaalta, miksi ostaa siirtolapuutarhamökki 50.000 eurolla kun kuivanmaan oikean mökin saa samalla rahalla alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä (ja se kelpaa lainan vakuudeksi)?

  • Kuivanmaanmökkiä ei voi siirtää paikasta toiseen. Siirtolapuutarhamökin sen sijaan voi. Tämä on käytännöllistä ja siksi suosii sen puolesta.

   • Ei siirtolapuutarhamökki ole mikään jalasmökki, samaten se pitäisi siirrettäessä lauta laudalta purkaa kuin oikea mökkikin (oikea mökki = kiinteistö).


  • Minua viehättää lyhyt mökkimatka ja yhteisöllisyys. Mutta kallis harrastus se on, jos käteistä pitää löytyä lähemmäs 100 tonttua. Tietääkseni osakeyhtiömallissa pankki myöntää rahoitusta. Rakennuskantakin on uudempaa.

  • Kauas ovat siirtolapuutarhamökkien hinnat karanneet alkuperäisestä ideasta.

   Tuli taannoin näitä itsekin silmäiltyä, vaikken niin sen yhteisöllisyyden perään ollutkaan. Lyhyt mökkimatka olisi kiva, mutta alle 100 tonnilla ei näyttänyt saavan kuin remonttipommeja (homeen haju aistittavissa tietokoneen näytöltäkin).

   Kuivan maan mökit eivät ole kysyttyjä, joten näitä saa varsin halvalla ja valinnanvaraa on = ei ole pakko ostaa itselleen remonttiprojektia. Tämä yhteisöllisyyskin saattaa toteutua, jos mökki ei jöpötä yksinään korvessa tai jonkun maatalon pihapiirissä, vaan lähistöllä on muitakin mökkejä = löytyy helposti samanhenkisiä naapureita.

   Tosin ajomatkaa tulee. Tunnin säteellä Helsingistä hinnat ovat kovat ja alle 100 k€ hintaluokassa tarjonta on joko remonttipommia tai jollain muulla tapaa ei haluttavaa (mökki on enempi työmaaparakin oloinen, keittomahdollisuus puuttuu, vettä ei saa mistään, vaikka saunakin olisi...).

   Jos jaksaa ajella 1½-2 tuntia, niin sitten valinnavaraa on jo paremmin ja pääsee reilusti alle 100 k€ hintoihinkin. Nimim. oma mökki hommattu vajaan 2 h ajomatkan päästä 30 k€ bujetilla (ostohinta + peltikaton uusiminen).

   4-5 h ajomatkan takaa löytyisi jo rantatonttiakin, mutta mitä tekee mökillä, jota ei pysty hyödyntämään kuin lomilla ja pääsiäisen yms. yhteydessä olevien pitkien viikonloppujen aikana.

   Lainarahaa ei tällaiseen mökkiin kannata mielestäni upottaa, kun ei ole mitään takeita arvon pysymisestä. Samahan se on jo syrjäseutujen OK-talojenkin kanssa. Eli ostetaan vain sillä summalla, mikä on varaa menettää.

  • Kaupunkimme siirtolapuutarhassa, jokainen mökki on siirrettävissä, ilman purkamista, toisinkuin joku tietämätön edellä kirjoitti. Yksikään siirtolapuutarhassa mökki ei ole mikään jalasmökki.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   194
   7643
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5279
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4195
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3142