Onko omistajilla ollut ongelmia katsastuksessa?

köyhämaalaispoika

Kuulemma Dacioissa on etuakselisto, nivelvaivoja ja niistä tullut hylkyjä?
Kehtaako joku kertoa? Olen kiinnostunut Loganista tai Dusterista kun ei ole paljoa rahaa laittaa autoon, mutta vähän pelottaa nuo huhut. Tietysti on niinkin, että vähällä rahalla ei voi vaatia kovinkaan lujatekoista autoa?

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksu123

      Etupään osat on olleet joissain tuontierissä hieman pehmeämpää materiaalia, mm. raidetangot ovat vääntyneet herkästi. Rakenne on kuitenkin niin yksinkertainen että sen pystyy korjaamaan helposti pätkällä kierretankoa joka ei maksa kun muutaman euron. Vähän viitseliäisyyttä se toki vaatii.

      Omassa autossa tein ko. modifikaation jo heti uutena. Eipähän tarvitse olla ohjauskulmia alvariinsa säätelemässä, eikä tarvitse huolehtia renkaiden ennen aikaisesta kulumisesta.

    • miksu321

      Hyviä juttuja sulla miksu. Itse hitsasin renkaat suuntauksen jälkeen paikallensa. Asensin tpms kanaville hydraulisesti toimivat sormijarrut ja hoidan ohjauksen nyt differentiaali jarrutuksella ilman huolta aurauskulmien muuttumisesta.

    • köyhämaalaispoika

      Ota nyt tuostakin taas selvää. Heti kun nään jonkun Dacialla pyyhältävän kaupan parkkin tai muuhun sellaiseen, käyn tivaamassa mitä auto on syöny, eihän näistä jutuista ota se kuuluisa erkkikään selvää.
      Vai voihan se olla, että ei sittenkään selviä onko Dacia heikko auto vai ei. Kukapa sitä omaansa moittisi. Luulempa, että ne jotka halvalla Dacian ostavat, eivät juttele, värkkäilevät vaan itse, käyvät takuukorjauksissa ym.

      • Miksu123

        Dacia on hyvä ja kestävä auto josta itselläni on pelkkiä hyviä kokemuksia. Kellekään ihan urpolle se ei kylläkään sovellu. Hyvä olla edes vähän älyä päässä, että tajuaa milloin moottoriöljyt tai vaihteistoöljyt on vähissä tai milloin pyöränlaakeri kalvaa vetoakselia poikki. Aistit siis oltava avoimina ja jonkunlainen suhteellisuudentaju mukana kun autolla liikkuu.


      • miksu321

        Juuri näin. Ja ihan parasta olisi tuollainen auto omistaa. Valitettavasti kaikilla ei edes tällaiseen varat riitä saatika rahoitusta myönnetä.


    • päättelesiitä

      Yhä edelleen sandero ja logan katsastustilastojen häviäjät rellujen fiattien ja alfojen takana viimeiset 9-vuotta. Raakaa faktaa pöllöille.

    • Jaakko.H

      Jos olet ihmemies Markku niin osta pois. Jos olet kädetön kaupunkilainen niin jätä suosiolla kauppaan ja mene yhdessä lastesikanssa vähän ilmastolakkoilemaan.

    • bukarest

      Nii just, Dacian omistajien täytyykin olla tarkkana milloin mikäkin vika ilmenee, tiuhaan on tarkkailtava mittariston vikavaloja, ettei jää huomaamatta, kuunneltava kilinöitä, kalinoita ja raapimisen ääniä, katsastukseenkin on henkisesti valmistauduttava, ettei tule masennusta.
      Ja pakkohan Dacialle on ollut laittaa 24 t tiepalvelu 3 vuodeksi. Muuten ollaan kusessa.
      Ja kyllä, Huutokauppa-Markku ostas varmaan Dacian jos oikein yllyttäisi, nyt taitaa olla Mersu.
      Katsastustilastot puhuvat karua kieltä.

    • Miksu123

      Naapurilla on -16 Dacia Logan MCV joka hylättiin katsastuksessa tuon surullisen kuuluisan etuakselisto-ongelman takia. Seuraan aika paljon kansainvälisiä foorumeita ja sielläkin ongelmaa on käsitelty varsin laajasti. Vanhan Renault Clion etupalkki sopii suoraan Loganiin ja se on selvästi järeämpää tekoa kun Dacian oma. Se on paksumpaa materiaalia joka ei väänny niin helposti. Siinä kaikki saumat on ympäri hitsattuja, toisin kun Dacian palkki on vain ohuesta pellistä prässätty peltilirpake joka pysyy muodossaan (jos pysyy) parin hitsipisteen varassa.

      Naapurin autoon haettiin AVK:lta Clion etupalkki joka kunnolla hiekkapuhallettiin, maalattiin happovärillä ja keitettiin teräketjuöljyssä. Luulisi kestävän koko auton käyttöiän. Joku ehkä miettii kannattiko. Mielestäni kannatti, koska toimenpiteen seurauksena sai ainakin mielenrauhaa. Ei tarvi jokaista katsastusta jännittää ja autolla sekä kuljettajalla on edessä vielä vuosia yhteistä taivalta.

    • 04988800

      On se kummaa ajatusmaailmaa säästää tuollaisesta? Kyllä rakenteiden ja turvallisuuden kanssa tekemisissä olevien osien kuuluisi olla vankkoja ja säännöissä säädeltyä miten nyt vaikka akselisto ja etupää yleensäkin liikkuvinen osineen on tehty. Veikkaampa, että Daciaporukan pöydän ääressä on mietitty pitkiä aikoja mistä voisi nipistää euroja, siksi Daciasta on tullut tuollainen. Mikä paikka vaan voi hajota ennen aikojaan ( ennen kuin auton normaali kuluminen saavuttaa lopun) ja tällaisesta on sitten pitkiä jutusteluja Dacia-forumeilla kun nämä Markkumaiset värkkääjät kuluttavat aikaansa milloin mitäkin kummallisuutta ja vikaa pähkäillen autoissaan.

      Tuo kysely, että Dacian omistajat ovat merkkiuskollisia tarkoittaa osittain sitäkin, että ovat pakotettuja hommaamaan samanlaisen merkin kun mihinkään muuhun vaihtamalla ei saa Daciastaan juuri mitään,
      ja Dacia liikkeessä varmasti otetaan vaihdossa Dacia kun saavat taas uuden Dacian ulos liikkeestään ja matka jatkuu tyytyväisenä, vähän aikaa.
      Kyllä minä ostaisin ennemmin vaikka alle parilla kympillä karvalakkimallin Fiat Tipon, ennenkuin minkään mallista Daciaa.

    • maurikunnas

      Medialukutaitoa kannattaa opetella, oppii erottelemaan toden epätodesta.
      Näissäkin keskusteluissa hupaisia toimenpiteitä ja hauskoja tarinoita.

    • Justus1952

      Helppoheikit ovat taas uutta kuutamolla ohjelmaa tekemässä !!

    • klioppy

      Kylä Fiatit menee nykyään varmaan katsastuksessa läpi varmemmin kuin Daciat.
      Ehkä esim. vikakärjessä olevan Sanderon voisi ostaa 2 autoksi jos olisi varaa vaihtaa se 2 v välein, luulisi paikkojen edes sen aikaa kestävän?

      • laatuakokorahalla

        Ei kestä. Useamman olen käynyt koeajamassa kun lookki miellyttää ja hinta/ominaisuus taso kohdallaan. Ensimmäisessä manuaaliloota rusahteli... Menin sitten automaattina koeajamaan niin moottorinhäiriövalo syttyi kesken koeajon. Kyllä kait se takuun kanssa tietty menee, mutta varmaan aika paljon korjaamolla asustaa.


    • pitääköostaa

      Oishan se mukavaa liittyä tuohon dacia-foorum palstallekin jos omistais dacian, aikakin kuluisi
      vioista ajatuksia vaihdellessa ja siinä oppisi paljon auton mekaniikasta. Jos toisella ois vaikka samoja vikoja autossaan niin sais apuja ja päinvastoin voisi auttaa taas muita jos itellä on ollut samankaltaisia vikoja. Kateellisena saa lueskella noita jutusteluja, varmasti ovat elämässä kiinni kunnolla kun on puuhastelua harraste dacioidensa kanssa. Meikää vähän masentaa kun ei ole oikein tekemistä.

    • vaivojenvaiva
    • Anonyymi

      Onhan nyt terveellisempää ajankulua värkätä ja touhuta Dacioiden kanssa kuin älykännyköiden.

    • Anonyymi

      Omistajilla ei varmaan enää ole vaikeuksia katsastuksessa kun enää ei tarvitse seisoskella kovalla betoni lattialla tuota aikaa muovisilla tekonivelillä . Kun katsastukset yksityistettiin niin palvelu parantui kahvien kera. Voihan se olla että joillakin omistajilla on polvi tai lonkkanivelet liian huonoa muovia että uusintanäyttöjä tulee !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4674
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1894
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      225
      1445
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe