Tonni taimia päivässä maahan

keskiarvona? Istuttaa varmaan vielä ilman hulluna repiytymättä. Kivikoissa hitaammin tietysti,mutta vastaavasti multamaahan nopeammin. Katsoin vaan yhtä paikkaa kun luvattiin 18c/kpl urakkana, sehän tekee 180e/päivä ja se kertaa 21,5 =3970e kuussa brutto! Aika hyvin!
Ilmoita


En tiedä mistä ihmiset repii tuollaisia taksoja muut kuin yrittäjät.
Rengit joutuu poikkeuksetta tekemään alle 10c jolla ei yksinkertaisesti vaan elä nykyaikana.
Itse olen kieltäytynyt istutuksesta huonon taksan takia ja sanonut jo useammat vuodet työnantajalleni että ennemmin vaihdan firmaa kuin pienennän raivuulta saamaani tunti palkkaa istutuksien takia 20-30e/pv.
Hän tekeekin istutukset sitten yksin ja muutaman "halvan kesätyöläisen" avulla.

Joten jos saat tuollaisen taksan niin eikun istutuksille. Lähtisin itsekin.
Huono urakka aikaansaa vaan näitä "istutan helposti 4000 tainta päivässä" (8h)
Tarkoittaa sitä että taimet laitetaan miten sattuu ja minne sattuu ja loput piilotetaan kivien alle.
Huolellinen ammattilainen istuttaa hyvään maahan keskimäärin 900-1300kpl/pv.
Ikävän kivirakan sattuessa 700kpl voi olla tiukassa.
Meidän alue varsinkin on todella kivistä ja kallioista ja moni paikka mihin on määrätty potti istutus on usein lähes mahdotonta ja pitäisi teettää kylväen. Todella tiukassa että putken saa edes niin syvälle että minimimäärän sais kivennäisainetta potin päälle.
Ilmoita
Noin hyvällä hinnalla (18) kannattaa istuttaa koko kausi (eli noin kuukausi) putkeen pitkää päivää ja viikonloputkin. Kyllä sitä sen 2500 päivässä laittaa, kun tekee kellonympäri ja ylikin.

2500x31x0,18= 13 950 euroa/ kk ennen veroja ja kuluja
Ilmoita
Kyllähän taimia paukuttaa keskivertomaahan huolellisestikin sen 150 kpl tunnissa. Tämän päälle tietenkin ne taimien kuskaamiset sinne kosteutuspaikalle, Yleensä ne hoitaa joku muu kuin istuttaja. Olen itse melko kysytty alfaistuttaja ja on tullut kyselyjä pitkin pohjoisinta Suomea. Aloittelen PK-Kainuu suunnalla toukokuussa ja siitä itäiseen Lappiin siinä kesäkuun alussa. Ja siitä ylös. Semmoinen parin kuukauden savottahan se keväällä on. Bruttotienesti on noin 5000 -6000 e/ kk. Kyllä siinä pitää töitä tehdä ja viikonloputkin kuoppia kaivaa.

Ja tuosta taimihommasta kun pääsen niin jo vain täytyy ryskää hankintahommissa. Oikein pahassa ensiharvennuskohteessa jää päiväsaanto noin 8 kiintoon, mutta noin keskimäärin me alfaurokset turuutamme yli kymmentä kiintoa. Päätehakkuilla jos innostuu tekemään pitkän päivän niin sataakin kuutiota on tavoiteltu.

Se on näin, että teidän harrastelijoiden touhut ovat semmoisia hihaan rykimisiä. Me alfametsurit teemme krapulassakin kolmikertaisen määrän/ pv teihin ikitumputtajiin verrattuna.
1 VASTAUS:
Sitten kun saat ensimmäisen moottorisahan, niin pyydä myös turvahousut pukilta. Onhan ne luukkuhousut kätevät mutta mutta..
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Tonni taimia päivässä maahan

keskiarvona? Istuttaa varmaan vielä ilman hulluna repiytymättä. Kivikoissa hitaammin tietysti,mutta vastaavasti multamaahan nopeammin. Katsoin vaan yhtä paikkaa kun luvattiin 18c/kpl urakkana, sehän tekee 180e/päivä ja se kertaa 21,5 =3970e kuussa brutto! Aika hyvin!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta