lähiverkkokaapelien ostopaikka ?

Mistä_RJ45_kaapelit

Onhan noita joka puolella....

MUTTA:

esim. verkkokauppa.com:

2m: (4,90€)
verk.com/1237

3m: (7,90€)
verk.com/1238

mutta:

valitsemissani on edes jonkunlainen rikkoutumissuoja tuolle lukituskielekkeelle.

Saman kaupan kalliimmissa malleissa monessa EI OLE!

Ainakin, jos hinta on tuota tasoa, niin, ilman rikkoutumissuojaa olevat kannattaa jättää ostamatta !

Onko parempia ostospaikkoja ?

Siis halvempi hinta ja/tai parempi laatu ?

VAROITUS: markkinoilla on ollut jopa täysin ala-arvoisia lähiverkkokaapeleita !

Esimerkki:

Ostin Hintakaaren vanhan myymälän loppuunmyynnistä Porista 2011 tarjouksessa olleita lähiverkkokaapeleita. Hinta oli halpa, mutta se ei tässä tapauksessa yksin selitä huonoa laatua; kun kyse on myymälän loppuunmyynnistä, myyjä haluaa tuotteesta eroon "hinnalla millä hyvänsä", koska muussa tapauksessa henkilökunta joutuisi pakkaamaan ja kuljettamaan tuotteet uuteen myymälään, ja tästä aiheutuisi myyjäliikkeelle vielä enemmän kuluja.

Tuote osoittautui ikävä kyllä ala-arvoiseksi:

ulkonäkö ei paljastanut mitään vikaa.

Mutta kun kaapelin kytki tietokoneen ja reitittimen välille, niin tietokone herjaa siitä, että "lähiverkkokaapeli ei ole kytketty".

Se onkin hyvä kysymys: miksi joku tehdas on valmistanut sellaisia kaapeleita, jotka eivät käytännössä toimi ?

Mikä siis on hyvä paikka ostaa lähiverkkokaapeleita: laadun tulee olla asiallinen (eli kaapeli teknisesti toimii) ja mielellään toki rikkoutumissuojalla varustettuja (kuten verkkokauppa.comin kuvassa web -sivulla). Jos vielä hinta on edullinen, hyvä niin.

Ainakin cat 5e, eikös tuolla toimi ainakin 100 Mbps, mahdollisesti jopa 1 Gbps ?

2

<50

  Vastaukset

  • Se "rikkoutumissuoja" ei oikeastaan suojaa rikkoutumiselta muutoin kuin peittämällä sen liittimen kytkentävivun siten, ettei liitin ole kuin ongenkoukku takertumassa joka paikkaan piuhaa pois vedellessä.

   Data-Systemsin verkkokaupasta voit katsella hintatasoa. Ei varmaankaan ole halvin, mutta halvempi kuin esimerkkisi. Jos enemmän tarvitset (kymmeniä), niin halvinta on tietysti kasata itse juuri halutun pituisia kaapeleita. Tosin silloin tuskin olisit täällä kyselemässä. ; )

   Jo CAT5e on speksienkin mukaan sopiva gigabitin ethernetille standardin maksimipituuteen 100 m saakka. Vertaile hintoja myös eri kategorioiden välillä: ei CAT6 aina ole välttämättä kalliimpi.

  • "Jos enemmän tarvitset (kymmeniä), niin halvinta on tietysti kasata itse juuri halutun pituisia kaapeleita. "

   tai sitten ei !

   Itseasiassa yritin tehdä itse kaapelia, kun löysin aiemmin tarjouksesta 10m kaapeleita halvemmalla kuin nuo em. 2m kaapelit !

   RJ45 -liittimet Biltemasta.

   MUTTA: itsetehty kaapeli ei ollut toimiva.

   Onko nuo RJ45 -liittimet itsekuorivia (siis sisäjohdinten osalta), ulkovaipan toki kuorin pois ?

   Vai onko niitä sekä että, eli osa itsekuorivia, osa ei ?

   Joku syyhän täytyy olla siihenkin, että 2011 Hintakaaren loppuunmyynnistä ostamani eivät olleet toimivia (ja niitäkin ostin ainakin 10 kpl).

   Jos osa RJ45 -liittimistä on itsekuorivia ja osa ei, se voisi selittää asiaa: jossain tehtaalla on möhlitty käyttämällä ei-itsekuorivia RJ45 -liittimiä, ja jos ei sisäjohtimia ole manuaalisestikaan kuorittu, niin tällöinhän sähköinen kontakti jää syntymättä.

   Manuaalisesti kuorimisessa taas on se ongelma, että turhan helposti kahden vierekkäisen johtimen välille syntyy oikosulku.

   Ainakin tällä kertaa päädyin kaapeliostoksille, tuo itse tekeminen täytyy vielä joskus selvittää kunnolla, miten saa oikein toimivan lopputuloksen, juuri nyt siihen ei ole aikaa.

   Kyllä tuo rikkoutumissuoja on hyvin oleellinen, muutenhan tuo lukitusklipsi tarttuu joka paikkaan, ja hajoaa alta aikayksikön.

   Saakohan noita (hieman eri mallisia kuin verkkokauppa.comin kuvassa) rikkoutumissuojia jostain erikseen ?

   Nyt ostamissani pituus on 3m, ja hinta 2,50€, mutta se rikkoutumissuoja puuttuu !

   Toki, jos sellaisen jälkiasentaa, niin luultavasti joutuu leikkaamaan rikkoutumissuoja halki, jotta sen saa pujotettua kaapeliin, jossa on liitin jo tehtaalla asennettu, ja sitten esim. teipillä varmistetaan, ettei suoja valu leikkausreunan kohdalta ulos kaapelista.

   Ehkäpä verkkokauppa.com ei siis ole ainakaan halvimpia ostopaikkoja !

   Ja siellä yllättäen halvimmassa mallissa ON rikkoutumissuoja, mutta kaikissa malleissa ei ole !

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   171
   4927
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   120
   4199
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   185
   3738