Oikea tapa kupariputken puserrusliitännässä?

Pusertaja

11

<50

Vastaukset

 • Juottamalla.

 • Pohjaan asti.

 • Miksei sitä voi tehdä ohjeen mukaan, riski on pienempi, koeponnistuksen jälkeen kokeilet, tukiholkki (ei kova Cu) ja purseenpoisto kai ne tärkeimmät on. Miksi ne pitää sovittaa toisiinsa, ellei niitä työnnetä yhteen.

 • Vedä vaan suosiolla heti se 2mm taakkepäin, niin sun ei tarvitse tehdä liitosta enää uudelleen. Jos liitettävä putki "pohjaa", niin liitos vuotaa helposti vaikka sitä kuinka kiristäisit - ja liikaa kiristäessäsi murtuu lopulta se liitoskappale jolloin lopputuloksena on iso vesivahinko.

  • En ole mistään takaisinvedosta kuullutkaan, eikä ongelmia ole ollut. Ydinvoimamenneisyyteni mukaisesti teen ohjeen mukaan, enkä mutu-pohjalta.


 • Putkea kannattaa aina vetää pari milliä ulospäin, sillä kiristettäessä helmeä kiristysmutterilla vain toiselta puolelta, pyrkii helmi siirtymään (putken kanssa) hieman vapaaseen suuntaan eli sinne putken pohjaan päin. Mikäli putki on jo asennettu pohjaan niin tätä siirtymävaraa ei enää ole, ja siinä käy juuri niinkuin edellä mainittiin: eli pieni tihkuvuoto ei tyrehdy vaikka kuinka sitä mutteria kiristäisit ja kiristettäessä hampaat irvessä voi lopulta jopa messinkimutterikin haljeta. Asennuksissa on varaa yleensä noin 10 mm joten tuo parin millin takaisinpäiveto ei aiheuta teknisesti mitään ongelmia (vuotoja, irtoamisia, tms). Pehmeäksi hehkutettujen putkien kanssa kannattaa toki käyttää myös tukiholkkia, mutta omakohtaisten pitkien kokemusten mukaan sekään ei ole aivan välttämätöntä ainakaan ihan pienten cu-putkikokojen kanssa, hyvin ovat pysyneet ja pitäneet (eikä ole putki kiristyshelmikohdasta katkennut)

  • Minä en ole tuollaista takaisinvetoa tehnyt, ja kun olen avannut liitoksen, helmi on siinä missä pitääkin olla. Vuotoja ei ole ollut.


  • Höpö höpö, se helmi luistaa putkessa kunnes kiristyy mutteria kiertämällä, mitään edestakas runkkailuita ei tarvita.


 • Rööriroopeilla usein intoa enemmän kuin taitoa.

  • Kunnon putkirunkkarilla taas on taitoa enemmän kuin intoa...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kunnon putkirunkkarilla taas on taitoa enemmän kuin intoa...

   Päästiin taas Sinun alallesi. Kerro siitä runkkauksestasi meillekin!


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3699
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1739
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  61
  1419