Kansalaiset vastaan Veikkaus

Olisijoaika

Onko Veikkaus oikeasti hyväntekijä? Osittain mutta hinta on todella kova. Peliautomaattien pitäjiksi kauppoihin ja kioskeihin eivät pääse ulkomaiset kilpailijat, joten Veikkauksen on turha perustella, että joku muu vie kaupassa ruokaan tarkoitetut rahasi, ellei Veikkaus vie. Satunnaisten pelaajien pelimahdollisuuksien turvaamisperuste on ihan höpöhöpöä. Suurin osa peliautomaattien tuotoista kaupoissa tulee peliongelmaisilta, joilta jää pahimmassa tapauksessa ruoat ostamatta, vuokrat maksamatta, omaisuutta myydään ja pikavippejä otetaan. Ja Veikkauksella vaan pannaan rahaa siihen, miten koukuttavampia pelejä tehdään.

Erinomainen kansalaisaloite, toivottavasti moni allekirjoittaa.
Itsemurhayritys, 200 000 euroa ulosotossa ja hukattuja vuosia – peliriippuvaisuudesta kärsineet haluavat nyt peliautomaatit pois ruokakaupoista: "Elämääni pyöritti rahapelaaminen"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/itsemurhayritys-200-000-euroa-ulosotossa-ja-hukattuja-vuosia-peliriippuvaisuudesta-karsineet-haluavat-nyt-peliautomaatit-pois-ruokakaupoista-elamaani-pyoritti-rahapelaaminen/7331384#gs.1psx5h

23

823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • P.E.Lihimo

      Onha se Veikkaus todella kaksinaamainen. Toisaalta se on muka huolissaan ihmisten runsaasta pelaamisesta, mutta toisaalta se houkuttelee ihmisiä pelaamaan.

    • etvoitamitään

      Veikkauksen tulisi poistaa kaikista pelikoneista ns suuret voittoluokat, koska niitä ei saa kukaan. Eli ovat huijausta, vedättävät voitoilla joita ei käytännössä edes ole mahdollista saada. Pelannut n 20v joten kokemuksen perusteella, asia on juurikin näin. Pelit on ohjelmoitu tuottamaan voittoa vain Veikkaukselle ja näköjään vedätys sallitaan lain suojissa.

    • Huononeevain

      Pelannut myös 20 vuotta ja lähivuosien havainto: täysin voitottomat tai parin euron bonuskierrokset. Ensin niitä sai odottaa ja sitten ei voittanut mitään. Ja tympäisevän paljon panoksen puolivoittoja eli puolihäviöitä tai vain oma panos takaisin. Veikkaus tosin teki hyvän teon näillä huonoilla peleillä, kun pystyin viimein lopettamaan pelikoneiden pelaamisen 20 vuoden jälkeen.

    • Drii

      Kukaan ei pakota pelaamaan. Pelaaminen on jokaisen oma valinta. Mun mielestä pelikoneita saisi olla enemmänkin. Kauppojen lisäksi vaikka jokaisella bussipysäkillä. Ja voittorahat voitaisiin jakaa jokaisen kansalaisen kesken. Siitä reilusta miljardista eurosta jokainen suomen kansalainen saisi vuodessa n. 200e.

      • hooopoooo

        jopas sulla on paha peliriippuvuus kun toivot pelejä jopa bussipysäkille. Miksi et toivo bussiin? Vessaan jne


      • Anonyymi

        Tuo nyt on niin kulunut kommentti.
        Ei niitä huumeitakaan markettien ovensuussa myydä ja todeta samaan syssyyn ettei niitä ole pakko ostaa.
        MORAALI puuttuu nyky yhteiskunnasta, rahan ahneus on kävellyt sen yli ja aiheuttanut paljon pahaa.
        Suomessa ei vaan opita kun ollaan niin jukopää kansaa.


    • Onnellisempitulevaisuus

      Jos Veikkaus haluaisi, pakollinen tunnistautuminen olisi jo ensi kuussa. Veikkaus-kortin lukijat on jo laitteissa. Vitkuttelee vaan.

      Tietäisiköhän joku, mihin EU:ssa kannattaisi ilmoittaa miten "vastuullinen " tämä Suomen monopolisysteemi on rajoituksetta pelattavine pelikoneineen ja kasvavine velkaongelminen? Ellei Veikkaus halua toimia aidosti vastuulisesti ja nopeammin kuin joskus 2020-luvulla, pitää etsiä muita väyliä edetä.

    • KiitosMTV

      MTV tekee hyvää työtä, kun tekee totuudenmukaisia juttuja peliongelmasta kuten aiemmin aiemmin mm. Seura, Suomen kuvalehti ja Talouselämä. Toinen iltapäivälehti taitaa
      julkaista vain voittouutisia, sillä kenen mainoksia esität sen lauluja laulat.

    • johtajahöpiseetaas

      Nummikoski vakuuttaa, että pelirajat tuovat helpotusta rahapeliongelmiin pitkällä tähtäimellä.

      Veikkauksen pelirajat asettavat rajat siihen, kuinka paljon varoja pelaaja voi pelaamiseensa käyttää esimerkiksi kuukauden tai päivän aikana.

      – Kun sä pelaat Veikkauksen pelejä, niin sulla on peliraja siellä. Nopearytminen pelaaminen edellyttää pelirajat.---->>> MUTTA nimenomaan tätä peliautomaatissa käteisellä pelaavalle EI OLE.

    • Sormenjälkitunnistus

      Kaikkiin automaatteihin pakolliseksi. Tällä kun voisi vielä halutessaan estää pelasmisen koko loppuelämäksi. Silloin voitaisiin puhua Reilusta Pelistä. Nyt se ei sitä ole. Mitä reilua rahojen häviämisessä ahneille huijareille muka on? Ei yhtään mitään.

    • eimitäänrajaa

      "– Yhä Veikkauksen nopearytmisiin onnenpeleihin on mahdollista hävitä 2000 euroa kuukaudessa, harvalla meistä on siihen varaa. Yhdistettynä pikalainoihin ja kulutusluottoihin voivat vakavat velkaongelmat kehittyä nopeastikin, vaikka pelitappioden määrää olisi rajoitettu, Peluurin yksikön päällikkö Silvennoinen toteaa."

      Sikäli taas väärää tietoa, koska nopearytmisiin peleihin voi hävitää vaikka 100 000 euroa kuukaudessa, jos pelaa kaikki päivät käteisellä peliautomaatilla. Turha korostaa noita rajoituksia, koska ne eivät käteispelaamista koske.

      • VeikkausOnItseSaatana

        Reilu peli olisi tuo aiemmin mainittu sormenjälkitunnistus. Veikkaus ei itse voi myöntää, että se ylläpitää juo luo peliriippuvuutta suomessa. Hullu täytyy olla jos haluaa hävitä satoja tai tuhansia euroja veikkaukselle per kk, eikä mitään saa takaisin. Onko se reilua, että valtio yläpitää tällaista suomessa? Ei ole.


    • Drii

      Antaa ihmisten pelata. Jos veikkaus lakkautettaisiin, veikkauksen muille jakamat rahat pitäisi repiä jostain muualta, kuten valtion budjetista, joka tarkoittaa korkeampia veroja. Musta on ihan hyvä, että suomalaiset vapaaehtoisesti lahjoittavat sen n. miljardi euroa vuosittain hyväntekeväisyyteen. Kyllä mä itsekin vuosittain sen n. 20e veikkaukselle lottoan, kun lotossa on isoja yli kymmenen miljoonan potteja jaossa. Eikä ole häviäminen ketuttanut yhtään. Lopettakaa se itkeminen ja ottakaa vastuu omista teoistanne. Miksi kaikkien pelaaminen pitäisi kieltää, kun pieni joukko luusereita ei osaa kontrolloida itseään? Jos pelikoneisiin tulee vahva tunnistautuminen, se estää ulkomaalaisten pelaamisen suomessa, joka taas tarkoittaa että ulkomaalaiset eivät ole tukemassa kansanterveyttämme.

      • Anonyymi

        Käypä joskus ulkomailla.
        Miten siellä tullaan toimeen ja yhteiskunnan rahat riittää kun ei pelikoneita ole joka puodissa ja huoltamolla.?
        Kyllä Suomessa ollaan TYHMIÄ jos ei muualta yhteiskunta saa rahaa kun ihmisten peliriippuvuudesta !!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käypä joskus ulkomailla.
        Miten siellä tullaan toimeen ja yhteiskunnan rahat riittää kun ei pelikoneita ole joka puodissa ja huoltamolla.?
        Kyllä Suomessa ollaan TYHMIÄ jos ei muualta yhteiskunta saa rahaa kun ihmisten peliriippuvuudesta !!

        Eiköhän sitä VEROVAROIN kustanneta kansalaisille sitä hyvinvointia.


    • VeikkausBoikottiin

      Politiikkoja niillä pelirahoilla tuetaan aika hulppeasti. Siksipä ei ole millään puolueella halukkuutta rajoituksiin.

    • Anonyymi

      Minä jollain tasolla peliriippuvainen, pelaan noin 400e kuussa joka on todella paljon joskus pelaan vain 20e kuussa, riippuu siitä onko elämä muuten kohdillaan jos ei ole silloin menee paljon rahaa koneisiin. Olen myös nähnyt paljon surullisia nuoria ja eläkeläisiä jotka rahansa koneisiin laittaa eikä järjellä ole mitää väliä silloin kun aivot on tilassa jossa ei voi kuin laittaa rahaa koneeseen. Näin vaalien alla olisi mielenkiintoista tietää mitä meidän poliitikot asiasta ajattelee. Veikkaus on valtion ja eduskunta päättää jos en ole väärässä. Eli. Pelikone et pois ihmisten arjesta.

    • valtionuhkapelit

      Olen yrittänyt etsiä, kuka ehdokas / puolue kannattaisi pelikoneiden poistoa kaupoista, mutta en ole löytänyt. Johtuisiko siitä, että kaikki puolueet saavat niin paljon avustusta Veikkauksen rahoista eli pienituloisten ja köyhien pääasiassa sinne syöttämistä. Enpä ole onnellisia ihmisiä pelikoneilla tavannut. Jotkut aloittelijat ovat ehkä innoissaan..

      Kun näkee miten nopeasti setelit toisensa jälkeen monella ihmisellä samanaikaisesti menevät koneeseen, ei ole ihme, että suomalaiset HÄVIÄVÄT pelikoneisiin 2 MILJOONAA EUROA JOKAIKINEN PÄIVÄ. Kyllä siitä aika monelle pahojakin ongelmia tulee ja luulisi ns. vähäosaisten asioita ajavien puolueiden ainakin puuttuvan pelikoneiden sijoitteluun jokaiseen kauppaan, kioskiin ja huoltoasemalle. Muualla maailmassa ollaan viisaampia kuin Suomessa eikä valtiolle haalita rahaa uhkapeleillä joka paikassa.

    • Anonyymi

      Ei sitä muuta voi ku lopettaa ihtensä, veikkaus voittaa aina.

    • Anonyymi

      Uuutisissahan tuo tuli , eivät ilmeisesti ole htineet saamaan yrityskulttuuria vielä hiottua kohdilleen haittojen ehkäisemiseksi , no tuohan varmaan ottaa sen satavuotta , kunhan saadaan johdon palkkiojärjestelmästä dumpattua rahat ulos joka lienee ollut päälimmäisenä tärkeysjärjestyksessä., vähät väliä ongelmapelaajista ja niiden ehkäisemisestä. , kaikki hallituksen jäsenet näytti olevan tätä pientä piiriä joka maata hallitsee , no tartytehan nuo nyt helpot lisäliksat pienien tulojensa lisäksi , on se kumma kun ei naamat vaihdu vaan samat naamat löytyy aina kun jotain asiaa kaivellaan . eihän maassa ole kaveripiiriä eihän....

    • Anonyymi

      Ei Veikkausta ole kiinnostanut haitat pätkääkään. Kaikki rajoitukset on tuotu vasta pakon edessä kuten ikäraja K18, aiemmin oli ihan ok että lapset oppivat pelaamaan jo nuorina. Eikä ikärajaa nytkään oikein valvota kuten Alkossa. Automaatit on sijoitettu sinne missä tuottavat parhaiten ja niihinkin pakotettu tunnistauminen tulee vasta vuosien päästä, se kun leikkaa tuottoja rajusti.

      Heidän toimitusjohtajansa latelee tekstejä kuten "liikevaihtomme ei saa taantua" tai "meidän on haettava kasvua tulevina vuosina". Mistä muusta he sen saavat kuin ongelmapelaajien selkänahasta.

    • Anonyymi

      Jos tuommoinen monopoli kuin veikkaus pelaisi puhtain paperein julkaisisi se kansalaisille palautusprosentit peleistään , jos tuommoinen monopoliasema pitäisi se julkaista kansalle että voisivat päättää sen reiluudesta . Nyt kansalta pimitetään tietoa ihan tietoisesti kaikkein merkittävintä tietoa , meno kuin isossa naapurissa jossa kerrotaan vain se tieto mikä toimijalle sopii , vaatikaa ihmiset tietoa.....

    • Anonyymi

      Poliitikoille ja poliittisille järjestöille menee Veikkauksen kautta niin paljon rahaa, että eipä paljon kiinnosta keneltä ne ovat peräisin. Eivät poliitikot todellakaan ole koko kansan edustajia eivätkä valtion yhtiöt muita parempia vaan päinvastoin. Siitä Veikkaus ja Posti ovat parhaimpia esimerkkejä. Molempien johto pitäisi vaihtaa välittömästi eikä uusien valinnassa ahneuden pitäisi olla valintaperuste.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe