Heikonpuoleinen käsityskyky

Steeles105

Lapsuudesta asti ollut heikohko käsityskyky. Koulut meni tosin hyvin. Aivopieruja on ollut lukuisia koko elämäni ajan. Selviydyn arjesta ihan hyvin,joskus tulee ongelmia toki, mutta esim laskujen maksamiset sujuu hyvin.

Mulla on todennäköisesti venekallo, sellainen kallon muoto, mutta en ole aivokirurgi, joten en voi siitä olla satavarma. Pääkalloni voi näyttää ilman tukkaa oudonnäköiseltä. Se on aiheuttanut minulle henkisiä ongelmia. Kallo saattaa kaventua ylemmäs. Otsa voi näyttää isohkolta. Pää putoaa alas aika pian. Takaraivo ikäänkuin puuttuu /pään taka-osa. Korvat on ikäänkuin takaraivossa, koska ei ole takaraivoa. En jaksa antaa tässä esimerkkejä aivopieruistani.

Kannattaako olla huolissaan? Esim jos kallo on liian pieni, joka painaa silloin aivoja, mikä aiheuttaa erilaiia toimintahäiriöitä kuten älykkyyden puute, keskittymyshäiriöitä jne. Mulla ei ole kovin hyvä sisukkuustaso. Uuvun helposti työstä. Mulle luovutettiin työkycyttömyyseläkepaperit 2014 keväällä.
Saatan myös hermostua joskus melko pienestä asiasta. Ei ole mulla tosin väkivalta/rikostaustaa ollenkaan.

Pikkuvauvana neuvolassa lääkärit tietääkseni antoi minulle hyvät pisteet eli ois niijen kai pitäny huomauttaa jotakin pääkallostani/päästäni/älystäni vai mitä? Meneekö aina näin?

Kerhossa olin puhumaton, tädit harkitsi koulun lykkäämistä vuodella. Rahan käytössä oli kognitiivisia vaikeuksia ja ala-asteella sanallinen matematiikka tuotti paljon vaikeuskia, kokeiden tulokset oli heikkoja 5 tai 6-, eipä parempia, yläasteella x-laskuissa olin taas aika mestarillinen . Jakolaskut meni ihan okei. Muistaakseni.

Voisin antaa yhden aivopieruesimerkin. Olin kaupassa ja olin mennä sovituskoppiin sovittamaan alushousuja, kunnes isäni ja myyjä tuli väliin. En vain osannut ymmärtää siinä tilanteessa.
Toinen esimerkki= englannin kuullun ymmärtämisessä suuria vaikeuksia, etenkin kouluaikoina. Englanti oli kuitenki ammattikoulussa vahva aine, sain nelosen(viitonen ylin arvosana), tosin jos kokeet olisivat painottuneet vain kuullun ymmärtämiseen, oisin voinu saada paljon heikomman tuloksen kokeesta. Vielä vanhanakaan en meinaa tajuta englantia jos se pitää suomentaa englantia puhuvan suusta suomeksi. Ei onnistu oikein. Englannnikielistä tekstiä saatan osata suomentaa kyllä, en aina niin hyvin kuin priimukset eli älykkäimmät, mut ihan kohtalaisesti. Kirjoittaa osaan kyllä. muodostaa myös mielipiteitä. Siis todennäköisesti. Olen saanut siitäkin haukkuja netissä, etten osaa ymmärtää mitään.
Yksi aivopieru netissä oli tällainen . Joku kanukki väitti, että voin joutua vankilaan Kanadaan, vaikka asun SUomessa, jos rikon lakia sillä sivustolla. Minä luulin että niin voi käydä, että joutuisin Kanadaan vankilaan.
Kolmas esimerkki tyhmyydestäni on tämä= yritin tehdä itsemurhan siten, että laittamalla tennispallon auton pakoputkeen, jotta oisin kuollut auton sisällä kaasuun/häkään.
Haha tai no vakava asia, mut hilpeä homma, osaan kyllä nauraa itselleni, mutta onhan tuo ihan mieletön aivopieru, no onneksi en osannu tehä itsemurhaa. Hyvä niin.
Neljäs esimerkki tyhmyydestäni = tein kerran älykkyystestin ja tulos antoi lukeman 75. Toisaalta Mensan testi antoi minulle paljon paremman lukeman = 128, sain melkein stipendin.

6

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikutat viisaalta. saanko udella mikä on syy että pääsit eläkkeelle?

      • Samaa mieltä. Pitäähän mielenterveydellisistä syistä myönnetyn työkyvyttömyyden syynä olla varsin raskas diagnoosi, jota taatusti on koeteltu ainakin kantasuomalaisen ollessa kyseessä lujasti ja monta vuotta.

        Läheskään kaikki mt-ongelmaiset eivät suinkaan ole tyhmiä, kaikki eivät varsinaisesti edes hulluja. ; )


      • Anonyymi

        Matematiikassa sain hyviä arvosanoja yläasteella ja ammattikoulussa. Tein kerran matemaattisen testin ja sain 11 oikein 12 kysymyksestä. Toisaalta tulokset heittelee, kun toisella kerralla tein erilaisen matemaattisen testin ja tulos oli heikohko.


      • Anonyymi

        Muyistin 6-vuotiaana ulkoa 120 autourheilijaa.
        Muistan tälläkin hetkellä muistikuvia ,kun oon ollut alle 1v. Esim loru seinällä "aurinko kakkua leipoo" joku tommone vanha loru. Muistan sen lorun ja muistikuvia siitä kun konttasin kaupan lattialla kun asuttiin silloin kaupparakennuksessa. Muistan kauppatädin räkättävän naurun.


    • Anonyymi

      Neuropsykologin testiin niin tiedetään totuus.

    • Anonyymi

      Joo olemme huomanneet että käsityskykysi on hyvin rajallinen ja ainoa ilosi juttujen keksiminen nettiin. Voiko joku olla tyytyväinen tuollaiseen elämään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe