Aihe

Öljyjalostamo

Tiedonhaluinen

Jo paikkakunnalta muuttaneena olen seurannut mielenkiinnolla Kevätniemeen tulevan öljynjalostamon rakentamista. Uutisointi on ollut kovin niukkaa kuten alueella olevan sahankin . Kysynkin onko peruskivi jo muurattu vai onko toiminta jo peräti käynnissä.

311

856

  Vastaukset

  • Katin kontit!
   Kaupunki pisti miljoonia tehdasalueen pohjatöihin, mutta biotehdasta ei tule Lieksaan!

  • Jalostamohanke on kuollut ja kuopattu. Odotamme vielä siirtolapuutarhan valmistumista. Se on ollut suunnitteilla tasan kymmenen vuotta. Ihan lähiaikoina Lieksan kaupunki korjaa ja entisöi Osulan rakennuksen. Siitä tulee vielä suurempi vetonaula kuin Monolanniemen aitasta. Kaarisilta valmistuu vuonna 2034. Suuret vihkiäsjuhlat pidetään 9. toukokuuta, jolloin tulee kuluneeksi 100 vuotta Lieksan palosta, jokaa tapahtui vuonna 1934.

   • Ka.muttaja kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Pahasti sitten myöhästyit Lieksan tulipalosta, joka tapahtui 9. toukokuuta 1934. Olet elänyt aika vanhaksi, kun tulipalosta on jo kulunut kohta 85 vuotta.


   • No tuo jalostamohanke oli huonouutinen, sikäli, kun on kuopattu. Kuopattu, kuin Nilsiän öljysheikkikin. Mutta miten lienee Nilsiässä öljyn jalostusta, ei ilmeisesti ole jatkettu. Siitähä piti tulla Nesteelle paha kilpailijakin. Mutta kyllähän öljyllä on kysyntää joka tapauksessa maailmalla vaikka, vihreä vasemmisto kieltäisikin öljyn käytön Suomessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No tuo jalostamohanke oli huonouutinen, sikäli, kun on kuopattu. Kuopattu, kuin Nilsiän öljysheikkikin. Mutta miten lienee Nilsiässä öljyn jalostusta, ei ilmeisesti ole jatkettu. Siitähä piti tulla Nesteelle paha kilpailijakin. Mutta kyllähän öljyllä on kysyntää joka tapauksessa maailmalla vaikka, vihreä vasemmisto kieltäisikin öljyn käytön Suomessa.

    Ei sitä mihinkään ole kuopattu . Nyt hoidetaan luvitusasiat ensin kuntoon , kun olivat päässeet unohtumaan. Tällä perusteella joudutaan rakentamista siirtämään vuoden 2021 puolelle . Hollantiin ollaan jo ilmoitettu ,että hidastavat laitoksen rakentamista , jottei pääse ruostumaan .


  • Luulen ettei kaarisltaa vihitäkkään vielä 2034 koska viimehetkellä ennen vihkimistä kommunistit tekee asiasta valituksen, ja asia lykkääntyy vuoteen 2045

   • Näinkin voi vielä tapahtua.


   • Nilsiän Öljysheikin manttelinperijöille olisi nyt mahdollisuus ruveta tuottamaan "ihmeöljyä" Kevätnimessä..


  • Keväällähän tuo rakentaminen näköjään alkaa. Lehtitietojen mukaan.

  • No jo minä ihmettelin että mitä ne koneinsinöörit siellä touhuaa kun lunta lapioivat! Sitähän ne kenttää puhdisti että saavat pannut tulelle!
   Pitäisi keksiä joku pitkäveto että' kun se tislaamo on valmis, niin tekeekö sillä tuotteella mitään, eli meneekö se missään voimalassa niin ettei hyydy sinne putkistoon mikä menee öljypolttimeen?

  • Missäs 1-markkina viipyy viisauksien kanssa?

  • Pessimistejä ja omiin muroihin kusijoita harmittaa varmaan aivan helvetisti, jos Kevätniemeen sittenkin nousee bioöljytehdas, tuskin saavat nukuttua ensi yönä.

  • Jospa tulee se itku pitkästä ilosta jos se töhnä ei sitten missään toimikkaan? Eikös niitä ole kokemuksia siitä töhnästä ettei se lämpövoimaloissa pelitä!

   • Ei pelitä. eikä missään muussakaan käytössä. Mutta vooihan miljoona-avustukset hyödyntää ja panna taseen töihin. Sipilä konsultiksi - hän osaa pistää valtionhtiöt tuottamaan --- itselleen.


  • Tehdas nousee ja 100 uutta työpaikkaa tulossa. Aika nannaa, sano!

  • Ei optimistista ole käsittääkseni mitään vakavaa haittaakaan. En uniani sen takia menetä. Olen joskus kuullut sellaisenkin sanonnan kuin, vaikeuksien kautta voittoon. Töhnästä ja tekniikasta lienee jotain opiksi otettu, laiskanläksyjä luettu. Ei liene mahdottomuus, että tietotaito nujertaa olevat ongelmat? Tiedä häntä. Pitää vaan toivoa ja odottaa tekeviltä. Itse en pätkääkään vaikuta ko. asian, mutta työrauhan haluan kaikille osallisille antaa. Jos joku tuntee niin varmuudella asiat paremmin hoitavansa, niin ei muuta kuin hoitelemaan sitten aidosti eteenpäin rehellisellä ja ryhdillä mielellä. Jauhamatta tylsillä kivillä.

   • Hyvä homma olisi em.hankkeen toteutuminen. toisi työpaikkoja Lieksaan jne...Haluaisin kysyä nyt, että minkälaisesta puusta tämä tehdas tulee tuottamaan bioöljyä..Pitääkö olla pajua, leppää, kuusta, koivua vaiko mäntyä..ja miten järeätä puun pitää olla, esim. käykö raivauspajukot ja -lepiköt. kuusi-mäntytaimikoiden raivausjätepuu. Tämän jalostamon toiminta taitaa olla vielä "pilviverhon" takana. Toivotaan parasta, että hanke toteutuu ja tuo työtä tuleville lieksalaisille sukupolville.


   • Uskoisin havupuissa ja niiden neulasissa olevan enemmän käyttökelpoista raaka-ainetta. En toki ole metsiemme insinööri, mutta aika liki kuitenkin;)


  • Lehtijuttua jos laittaa ettei nuo töhnät toimi, niin heti poistetaan? Kyllähän se tietysti kusikin palaa jos on tarpeeksi kuumaa, jos se sitten polttoöljyyn sotkettuna palaa tuokin biotöhnä, tai ainakin nokeaa kattilan!

   • Tarpeeksi kuuma kokoon polttamaton kusi ei pala. Se kiehuu ensin. Se, mitä kiehumisen jälkeen kattilanpohjalle jää, palaa.
    Pysytään lämpöopin totuuksissa;)

    PS. Olen pahoillani jos lehtijuttu, jonka luin, poistettiin, se kuitenkin avarsi mielestäni keskustelun ja syy-yhteyksien tarvetta varsinaiseen etenemiseen. Epäoikeutettu poisto ja poistot ovat kyllä tuttua tavaraa tällä palstalla.


  • Älkaakohan öljyn rahtaaminen laivoilla Lieksanjokea ylävirtaan Venäjälle ja Pielistä myöten etelään Joensuun suuntaan? Eikös Kevätniemeen sahan viereen pidä satamakin tehdä laivoille? Junan raiteitakin on nyt tehtävä ja toiset etelään ja toiset pohjoiseen entisen radan viereen sieltä jalostamolta? Hyvä olisi varautua myös purkamalla Riihivaaran ja Vartialan alueelta rakennukset koska jalostamo kuitenkin laajenee ajan myötä!
   Myös uusi kerrostaloalue olisi syytä rakentaa Kevätniemestä Kuhmoon menevän tien varteen jalostamon työntekijöitä varten!
   Tuo projekti laajenee nopeammin kuin arvaattekin, niin kävi Joensuussakin!

   • Niinpä, miten siellä Joensuussa kävi? Kannattamaton ja toimimaton laitos on myytävänä.


  • Sadalle työtä Lieksaan ja varmaan jotain koulutusta pitää olla tuonlaisen laitoksen ylläpitämiseen!

  • Nyt kun tietäjät ovat tietonsa antanut öljystä ettei se toimi niin olisiko aika ruveta maahanmuuttaja korttia kaivelemaan.

  • Lieksanjoen virtaus suunta vaihdetaan kesällä että tankkerit voi mennä Venäjän puolelle! Huom. Kaikki Lieksan koneinsinöörit työllistyy nyt kun ammattimiehiä tarvitaan! Saa nähdä mikä tulee olemaan matujen työvoimaprosentti jalostamossa?
   Sitten se nähdään kun jalostamo valmistuu!

   • Vai vaihdetaan suuntaa. Taitaa pikkuhitleriä vi....aa. No eipä mittään, se on ooikein hyvä. Se mikä ei tapa, se vahvistaa. No entäs jos ei vahvista - hih?


  • Eihän tuo kumma homma ole? Kiinassa on vaihdettu joen virtaamis suuntaa, ja jos ajatellaan taloudelliselta kannalta niin se kannattaa kun saadaan ulkommankauppaa vetämään, ei siinä akkojen kitinät auta!
   Suvakkiakkojen kannattaisi nyt ruveta varailemaan koneinsinöörejä jalostamo hommiin, eikä makuuttaa niitä jalkovälissään jatkuvasti!

  • Kanadassa yhteiskunta lähti tukemaan pyrolyysilaitosta. Se nielee vuodessa (kapasiteetti).
   Sahausjätettä 65 000 tonnia. Aine kuivatislataan ja tuote on 40 miljoonaa litraa paksua tislettä.

   Se tervaneste-- 40 miljoonaa litraa vastaa lämpöarvoltaan 20 miljoonaa öljylitraa

   Tämä laitos on Joensuun Fortumia pienempi.

   http://cfs.nrcan.gc.ca/pubwarehouse/pdfs/37436.pdf

  • Millaista lie sitten venetervamarkkinoilla tuon pyrolyysiöljyn käyttö, tai tervaahan se on? Jääkö soudellessa öljymäinen vana jälkeen!

  • Eikö so oo v.... u ihan sama mitä sieltä tehtaasta tulee ulos ja mihin sitä käytetään. Jos se kerta tuo työpaikkoja ja vaurautta seudulle.

  • Valco kuvaputkitehdas pitäisi herättää uudelleen käyntiin Lieksaan! Kuvaputkia voisi viedä kehitysmaihin kun länsimaat ei enää niitä käytä! Tehdas toisi sitä kauan kaivattua "pöhinää" Lieksaan! Kannattihan se tehdas Imatrallakin, niin miksei Lieksassa! Varmaan olisi yhtä kannattava kuin tuokin tervatehdas!

  • Miten helkutissa se bioöljy on jo muuttunut tervaksi?

  • Kannattaako miljoonia veroeuroja tuhlata Lieksan pyrolyysijalostamoon, kun Joensuun Fortumin vastaava, mutta isompi laitos kituuttaa 10% tasolla kapasiteetistaan?

   • Olisikohan niin ,että Fortumilla ei ole sitä osaamista ,joka GFN :ta löytyy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olisikohan niin ,että Fortumilla ei ole sitä osaamista ,joka GFN :ta löytyy.

    Maine on tavattoman huono.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Maine on tavattoman huono.

    GFN aloittaa öljyn tuotannon siitä mihin Fortumilta loppui usko, toivo ja innostus. Fortumilla on tietysti ylivertaiset tutkimus- ja tuotekehitysresurssit ja osaaminenkin aivan eri luokkaa kuin bioöljybisnekseen yrittävällä pikkuruisella GFN:llä.

    Ero pn siinä, että Fortumille on normaalin yhtiön tapaan asetettu tuottotavoite, jolloin päätä ei voi lyödä seinään ja jatkaa tappiollista toimintaa loputtomasti. GFN taas polttaa veronmaksajien rahoja niin kauan kuin niitä riittää Orpo, Vehviläinen ja Lintilä myönsi alkuun 7 milj.euroa eivätkä niitä perään kysele.
    Asioita järjesteli myös Sipilä erikoisavustaja Riikka Pakarisen/Mannerin avulla.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    GFN aloittaa öljyn tuotannon siitä mihin Fortumilta loppui usko, toivo ja innostus. Fortumilla on tietysti ylivertaiset tutkimus- ja tuotekehitysresurssit ja osaaminenkin aivan eri luokkaa kuin bioöljybisnekseen yrittävällä pikkuruisella GFN:llä.

    Ero pn siinä, että Fortumille on normaalin yhtiön tapaan asetettu tuottotavoite, jolloin päätä ei voi lyödä seinään ja jatkaa tappiollista toimintaa loputtomasti. GFN taas polttaa veronmaksajien rahoja niin kauan kuin niitä riittää Orpo, Vehviläinen ja Lintilä myönsi alkuun 7 milj.euroa eivätkä niitä perään kysele.
    Asioita järjesteli myös Sipilä erikoisavustaja Riikka Pakarisen/Mannerin avulla.

    Sipilän politiikka tuli kalliiksi. Vake oli suurin virhe.
    Alankomaissa, Kanadassa ja Suomessa puupyrolyysi epäonnistui.
    Yksityissijoittajat menettää 100% varmuudella sijoituksensa.

    Oilon Oy on hylännyt pyrolyysitervaa käyttävien polttolaitteiden tuotekehityksen ja valmistuksen.

    "markkinat"


  • GFN on todella kuvitelmineen pyrkimässä kilpailuun väärässä sarjassa, jonne se ei tosiaankaan kuulu, Neste on raskaassa sarjassa maailman johtava biopolttoaineen tuottaja 3 miljoonan tonnin tuotannolla globaalisti pelkästään liikenteen biopolttoaineita. UPM aikoo rakentaa (= Rakenaa) Kotkaan 500 000 tonnin biojalostamon. Päätös tehdään v.2020 alussa .
   Heikki Nivalan mukaan Kemin hanke toteutuu 100% varmuudella, Myös Kuopion Finn Pulp -hanke elää ja etenee.
   GFN harhautteleekin jutuilla liikenteen biopolttoaineista jatkojalostamalla. Siinä on totta sen verran, että Lieksan jalostamon tuote kelpaa korkeintaan raaka-aineeksi oikealle jalostukselle. Tuskin siihenkään, ja sekoitaa oikeaan bioöljyyn sitä ei voi. vaikka Sipilä säädätti sekoitusvelvoitteen, Valitettavasti sillä ei voi muuttaa aineiden kemiaa ja kemiallista käyttäytymistä.

   • Fortumin Lieksan pyrolyysilaitos on kai maailman suurimpia tai suurin. Mitoitustuotanto on
    50 000ton/vuosi. Muutaman vuoden koekäytön jälkeen tuotantotavoitteeksi oli vuodelle 2018 asetettu realismista ja pahoista ongelmista kertova 20 000ton. Tuotanto kuitenkin jäi todella surkeaksi 5000 tonniksi . Valtionyhtiö Fortum lopetti kannattamattomana.Sipilä junaili GFN :llemiljoonatuet jatkamaan samaa hölmöyttä veronmaksajien rahoilla. Saapa nähdä mikä tulee ihmeöljyn litrahinnaksi, kun laitos muutaman vuoden päästä lopettaa. Ei siinä auta sekoitusvalvoitekaan, varsinkaan kun biotervaa ei voi sekoittaa bioöljyihin.
    Toisaalta biotervahan on ainoa ympäristöystävällinen tuote. Se sisältää 30% vettä, jossa erilaiset kasvustot elävät ja voivat hyvin toisin kuin kilpailijoiden tuotteissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    GFN:n Lieksa Oy:n PUUPYROLYYSINESTE EI SISÄLLÄ RASVAA!
    VÄITTEET SEN JATKOJALOSTAMISESTA ON KATEGORISESTI VALHEITA !

    Tämän tosiasian voit tarkistaa jokaiselta petrokemistiltä !

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Fortumin Lieksan pyrolyysilaitos on kai maailman suurimpia tai suurin. Mitoitustuotanto on
    50 000ton/vuosi. Muutaman vuoden koekäytön jälkeen tuotantotavoitteeksi oli vuodelle 2018 asetettu realismista ja pahoista ongelmista kertova 20 000ton. Tuotanto kuitenkin jäi todella surkeaksi 5000 tonniksi . Valtionyhtiö Fortum lopetti kannattamattomana.Sipilä junaili GFN :llemiljoonatuet jatkamaan samaa hölmöyttä veronmaksajien rahoilla. Saapa nähdä mikä tulee ihmeöljyn litrahinnaksi, kun laitos muutaman vuoden päästä lopettaa. Ei siinä auta sekoitusvalvoitekaan, varsinkaan kun biotervaa ei voi sekoittaa bioöljyihin.
    Toisaalta biotervahan on ainoa ympäristöystävällinen tuote. Se sisältää 30% vettä, jossa erilaiset kasvustot elävät ja voivat hyvin toisin kuin kilpailijoiden tuotteissa.

    Provosointisi ei uppoa.
    Puupyrolyysiterva on biosidi.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Biosidi

    Hollannissa Hengelossa valmistetun puupyrolyysitervan ainoa toimiva käyttö on ollut puutarhakalusteiden suojaus.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    GFN:n Lieksa Oy:n PUUPYROLYYSINESTE EI SISÄLLÄ RASVAA!
    VÄITTEET SEN JATKOJALOSTAMISESTA ON KATEGORISESTI VALHEITA !

    Tämän tosiasian voit tarkistaa jokaiselta petrokemistiltä !

    "markkinat"

    Itse asiassa GFN ei jatka siitä mihin Fortum lopettaa, vaan se joutuu aloittamaan alusta ja lyömään itse päätään seinään. Biopolttoaineiden päällikkö Kasperi Karhapää Fortumilta kertoo, että yhtiöllä ei ole yhteistyötä GFN:n kanssa. "On hyvä, että alalle tulee uutta kipailua ja osaamista". On Karhapää todennut ......leikkisästi.

    Tietotaidosta puheen ollen on hyvä muistaa. että joitain vuosia sitten Neste ja Fortum olivat yksi ja sama suuryhtiö, jolla on valtavat tutkimus ja- tuotekehitysresurssit.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Fortumin Lieksan pyrolyysilaitos on kai maailman suurimpia tai suurin. Mitoitustuotanto on
    50 000ton/vuosi. Muutaman vuoden koekäytön jälkeen tuotantotavoitteeksi oli vuodelle 2018 asetettu realismista ja pahoista ongelmista kertova 20 000ton. Tuotanto kuitenkin jäi todella surkeaksi 5000 tonniksi . Valtionyhtiö Fortum lopetti kannattamattomana.Sipilä junaili GFN :llemiljoonatuet jatkamaan samaa hölmöyttä veronmaksajien rahoilla. Saapa nähdä mikä tulee ihmeöljyn litrahinnaksi, kun laitos muutaman vuoden päästä lopettaa. Ei siinä auta sekoitusvalvoitekaan, varsinkaan kun biotervaa ei voi sekoittaa bioöljyihin.
    Toisaalta biotervahan on ainoa ympäristöystävällinen tuote. Se sisältää 30% vettä, jossa erilaiset kasvustot elävät ja voivat hyvin toisin kuin kilpailijoiden tuotteissa.

    KiOR oli maailman suurin.

    https://www.youtube.com/watch?v=CdJIN41g2MM

    https://www.youtube.com/watch?v=eYz86Z266-I

    Ainoa järkevä tapa toimia.

    "markkinat"


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Itse asiassa GFN ei jatka siitä mihin Fortum lopettaa, vaan se joutuu aloittamaan alusta ja lyömään itse päätään seinään. Biopolttoaineiden päällikkö Kasperi Karhapää Fortumilta kertoo, että yhtiöllä ei ole yhteistyötä GFN:n kanssa. "On hyvä, että alalle tulee uutta kipailua ja osaamista". On Karhapää todennut ......leikkisästi.

    Tietotaidosta puheen ollen on hyvä muistaa. että joitain vuosia sitten Neste ja Fortum olivat yksi ja sama suuryhtiö, jolla on valtavat tutkimus ja- tuotekehitysresurssit.

    OLET 100% oikeassa.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    OLET 100% oikeassa.

    "markkinat"

    Omapahan yksi kilpailija pelistä pois.
   • Anonyymi kirjoitti:

    Yritys jolla on 2 työntekijää. Konsepti on kopioitu. Järjettömiä väitteitä.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomesta-ennustetaan-biooljyn-suurvaltaa/2089762

    Valehteli.

    Yhdessäkään laivassa ja niiden dieselmoottoreissa sitä ei ole käytetty.

    "markkinat"

    Hänkin seuraa tätä palstaa aktiivisesti. Ilmeisesti ymmärtää jo jalostusketjun ongelmat.
    Insinööri voi manipuloida humanistia, mutta se ei jatku.

    "markkinat"   • Anonyymi kirjoitti:

    GFN:n Lieksa Oy:n PUUPYROLYYSINESTE EI SISÄLLÄ RASVAA!
    VÄITTEET SEN JATKOJALOSTAMISESTA ON KATEGORISESTI VALHEITA !

    Tämän tosiasian voit tarkistaa jokaiselta petrokemistiltä !

    "markkinat"

    EI SITÄ KANNATA PETROKEMISTILTÄ KYSYÄ. GFN on luvannut tuottaa myös liikenteen biopolttoaineita pyrolyysilaitoksellaan. Samainen petrokemisti varmaan sanoisi myös, että pyrolyysitervaa ei voi sekoittaa oikeisiin bioöljyihin, Tähän Sipilän hallitus vastasi säätämällä sekoitusvelvoitteen, jota on noudatettava.
    Ja ainakin politiikka tuntuu sekoittuvan Lieksan öljyyn tosi hyvin erilaisten kytkösten ja sukulaisuussuhteiden toimiessa katalyyttinä
    "Yhtiö on lupaillut jalostavansa BIOPOLTTOAINEITA MYÖS LIIKENNEKÄYTTÖÖN "
    todetaan yhtiön tiedotteessa. Menetelmiä ja kannattavuuslaskelmia ei ole vielä julkistettu.
    "Huumorin kukka se on se kaunehn kukka"


   • juurakonjussi kirjoitti:

    EI SITÄ KANNATA PETROKEMISTILTÄ KYSYÄ. GFN on luvannut tuottaa myös liikenteen biopolttoaineita pyrolyysilaitoksellaan. Samainen petrokemisti varmaan sanoisi myös, että pyrolyysitervaa ei voi sekoittaa oikeisiin bioöljyihin, Tähän Sipilän hallitus vastasi säätämällä sekoitusvelvoitteen, jota on noudatettava.
    Ja ainakin politiikka tuntuu sekoittuvan Lieksan öljyyn tosi hyvin erilaisten kytkösten ja sukulaisuussuhteiden toimiessa katalyyttinä
    "Yhtiö on lupaillut jalostavansa BIOPOLTTOAINEITA MYÖS LIIKENNEKÄYTTÖÖN "
    todetaan yhtiön tiedotteessa. Menetelmiä ja kannattavuuslaskelmia ei ole vielä julkistettu.
    "Huumorin kukka se on se kaunehn kukka"

    Ei sisällä lipidejä (rasvoja).

    https://archive.uef.fi/vaitostiedotteet/uef-fi/2014/7.11._Korkean_erotuskyvyn_massaspektrometria_mahdollistaa_raaka__ja_bio_ljyjen_koostumuksen_selvitt_misen_molekyylitasolla.html

    "markkinat"  • Ketjun aloittaneena kysyn uudelleen ,onko jalostamon pohjatyöt todella aloitettu. Ketjussa on sivutolkulla todistettu ,että kyseinen jalostamo ei ole järkevä investointi eikä sillä tuotteella ole taloudellisesti mitään mahdollisuutta menestyä. Miksi tällaisia hankkeita ylipäänsä tuetaan yhteiskunnan varoilla. Tämä hanke on työllistänyt tähän mennessä kaiketi vain hankkeen vetäjän ja lyhytaikaisesti muutaman muun henkilön.
   Rahaa on kuitenkin palanut jo miljoona tolkulla. Rakennettu kenttä varmaan palvelee jatkossa puutavaran varastona, muuta toimintaa siellä tuskin koskaan tulee olemaan.
   Niinkuin useaan kertaan on todettu ,että jos kyseinen tuote todella ratkaisee ” jotakin ” niin kyseisiä tislaamoja olisi maa täynnä. Noiden yksityisten sijoittajien motiiveja kyseistä hanketta kohtaan kyllä ihmettelen.Todennäköistä on kyllä se ,että alkuun käytetään tukirahat ja sitten kun ne on loppu todetaan ,että hanke ei ole tällä hetkellä järkevä. Käy vähän niinkuin Anaikan sahan siirto Tuomikoskentielle. Keväällä oltiin varmoja ,että aseman takana ei kauaa sahata. Nyt siirto on jäissä ( rahat loppu).

  • Iltalehti (Jarno Liski) teki viime kevääänä selvityksen Green Fuel Nordicin omistuksista ja siitä ketkä olivat tukimiljoonia GFN:lle järjestelleet ja ketkä niitä saaneet. Taustalta löytyi mielenkiintoisia kytköksiä.

   ÍLTALEHTI 02.04.2019 klo 15:12
   Sipilän ex-avustaja Riikka Pakarisella “ei mitään tekemistä” bioyhtiön kanssa – paitsi lapsi ja äiti olleet osakkaina.
   Panimoliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen ei suostu kertomaan perheenjäsentensä omistuksia valtion tukemassa bioyhtiössä. Yhtiö ei anna ajantasaista osakasluetteloaan.

   Riikka Pakarinen viestitti joulukuussa, että hänellä ei ole minkäänlaista tekemistä Green Fuel Nordicin kanssa. INKA SOVERI/IL
   Iltalehti kertoi joulukuussa 2018, miten valtiontukia saavan, Lieksaan suunnittelevan yhtiön rahoitusta on järjestelty kyproslaisen yhtiön kautta. Yhtiön perustaja ja suuromistaja Timo Saarelainen on naimisissa Panimoliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarisen äidin kanssa
   Riikka Pakarinen toimi pääministeri Juha Sipilän (kesk) erityisavustajana, kun yhtiön tukipäätökset tehtiin.

   Green Fuel Nordic sai tammikuussa 2018 Ely-keskukselta päätöksen 7 miljoonan euron valtiontuesta, kuten elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) oli jo miltei vuotta aiemmin julkisesti lupaillut.

   Riikka Pakarinen kieltäytyi joulukuussa vastaamasta Iltalehden kysymyksiin siitä, onko hän joutunut pääministerin kansliassa työskennellessään jääväämään itsensä joidenkin asioiden valmistelusta isäpuolensa valtion tukia tavoittelevan yritystoiminnan vuoksi.
   –Minulla ei ole minkäänlaista tekemistä ko. yrityksen kanssa, silloinen erityisavustaja Pakarinen perusteli tekstiviestillä kieltäytymisensä haastattelusta.

   Osakasluetteloa ei anneta

   Iltalehti pyysi Green Fuel Nordicin osakasluetteloa yhtiön toimitusjohtaja Timo Saarelaiselta 18. tammikuuta 2019. Osakasluettelo on lain mukaan julkinen ja annettava pyytäjille nähtäväksi.

   Iltalehti sai muita omista lähteistään yhtiön osakasluettelon alkuvuodelta 2017. Sen mukaan yhtiön osakkeenomistajia olivat myös Riikka Pakarisen alaikäinen lapsi sekä Pakarisen äitI.

   • …....” pääministerin erityisavustajan vastuulla on EU-asioiden valmistelu.
    –Se tarkoittaa esimerkiksi Suomen kantojen valmistelua, hän ( pääministerin erityisavustaja) selittää.
    Myös Lieksaan suunnitellun biojalostamon kannattavuus riippuu olennaisesti niin kansallisista kuin EU:ssa tehtävistä poliittisista päätöksistä.”
    Riikka Pakarinen oli Sipilän erityisavustajana, kun Lieksan biojalostamon tukipäätökset tehtiin. Sipilä ajoi läpi sekoitusvelvoitteen ja Orpo, Lintilä ja Vehviläinen myönsivät rahat.
    Sekoitusvelvoite lähtee 3%:sta ja nousee vuosittain ollen 10% vuonna 2028.


   • Anonyymi kirjoitti:

    …....” pääministerin erityisavustajan vastuulla on EU-asioiden valmistelu.
    –Se tarkoittaa esimerkiksi Suomen kantojen valmistelua, hän ( pääministerin erityisavustaja) selittää.
    Myös Lieksaan suunnitellun biojalostamon kannattavuus riippuu olennaisesti niin kansallisista kuin EU:ssa tehtävistä poliittisista päätöksistä.”
    Riikka Pakarinen oli Sipilän erityisavustajana, kun Lieksan biojalostamon tukipäätökset tehtiin. Sipilä ajoi läpi sekoitusvelvoitteen ja Orpo, Lintilä ja Vehviläinen myönsivät rahat.
    Sekoitusvelvoite lähtee 3%:sta ja nousee vuosittain ollen 10% vuonna 2028.

    Käytännössä kaikissa dieselöljyissä on jo nyt biokomponentti.
    Rashappometyyliesteri FAME , yleisin käytetty on RME (rapsimetyyliesteri). Parantaa dieselöljyn ominaisuuksia. Nostaa setaanilukua ja parantaa dieselpumpun voitelua.
    Käytetään ABC:n Smart B7 dieselissä.

    Neste taas käyttää HVO ... Eläin ja palmuöljyn sivutuotteista vedytettyä ja isomeroitua biokomponenttia.

    https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4117543/Bensapumppujen+merkinnat+muuttuivat+tanaan+Diesel+merkitaan+nyt+Blla

    https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/uudet-polttoainemerkinnat-voivat-hammentaa-tankkaajia-b-on-diesel/808125/

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Lieksan puuöljyä ei saada millään konstilla lantraukseen sopivaksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lieksan puuöljyä ei saada millään konstilla lantraukseen sopivaksi.

    Siitä on olemassa Sipilän hallituksen esitys, jonka viimeksi tänään luin. Laki ei koske JAKELIJJOITA, joiden jakelumäärä on alle miljoona litraa. Tämä ei estä Lieksan ihmettä ryhtymästä epätoivoiseen yritykseen, Jos vaikka litrankin biotervaa saa joskus aikaiseksi, se pitää saada annetuksi isolle jakeluyhtiölle.
    GFN:n ehdotus Sipilälle oli, että pitää säätää myös ostovelvoite. Sen mukaan aluksi ainakin valtion pitää ostaa varmuusvarastoon sekä puolustusvoimille biopolttoainetta sekä puolittaa ulkomailta tuotavan öljyn määrä.
    Mitä sitten tehtäisiin poikkeustilanteessa, kun niin ajoneuvoissa talojen öljypolttimissa olisi suuttimet tukossa?
    Eikä 30% vettä aseöljyssä 35 asteen pakkasessa (Kuten talvisodassa) toimi optimaalisesti tai muutenkaan.


  • GFN:in toimitusjohtaja Saarelainen on kehunut, että pyrolyysiöljystä(tervasta) voidaan jatkojalostaa liikenne polttoainetta. Minne katoaa 30% vesiosuus, mitkä ovat elinkaaripäästöt, entä mikä on lopputuotteen hinta? Vastauksia ei taida löytyä?

   • Tuohon helppo vastata. Kuivataan puu ennen pyrolyysiä hukkalämmöllä . Elinkaarta ei tarvitse huomioida. Valtio subventoi hintaa . Pääasia ,että tuote on ”vihreää”. Kyllä Saarelainen tietää.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuohon helppo vastata. Kuivataan puu ennen pyrolyysiä hukkalämmöllä . Elinkaarta ei tarvitse huomioida. Valtio subventoi hintaa . Pääasia ,että tuote on ”vihreää”. Kyllä Saarelainen tietää.

    Ei se puun kuivaus sitä vettä poista. Vesi on sitoutunut kemiallisesti ja se vapautuu aina pyrolyysissä.

    Hidaspyrolyysissä esimerkiksi tervahaudassa vesi haihtuu. Varsinaisessa tervassa saa olla ainoastaan muutamia prosentteja vettä.

    http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/uploads/2013/04/kem415_kevyt.pdf

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://www.researchgate.net/figure/Water-content-and-bio-oil-yield-of-pyrolysis-bio-oil-from-pinewood-sawdust-at-a-290-C_fig2_283116635

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei se puun kuivaus sitä vettä poista. Vesi on sitoutunut kemiallisesti ja se vapautuu aina pyrolyysissä.

    Hidaspyrolyysissä esimerkiksi tervahaudassa vesi haihtuu. Varsinaisessa tervassa saa olla ainoastaan muutamia prosentteja vettä.

    http://www.kemia-lehti.fi/wp-content/uploads/2013/04/kem415_kevyt.pdf

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://www.researchgate.net/figure/Water-content-and-bio-oil-yield-of-pyrolysis-bio-oil-from-pinewood-sawdust-at-a-290-C_fig2_283116635

    "markkinat"

    Puupyrolyysiterva sisältää alle 5 % rasvahappoja. Jos valmistukseen on käytetty mäntyä.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Puupyrolyysiterva sisältää alle 5 % rasvahappoja. Jos valmistukseen on käytetty mäntyä.

    "markkinat"

    Kanadalainen Ensyn lähti ideoimaan flopannutta AE Bioenergie Cote Nord puupyrolyysilaitosta.
    Ei ole tilauksia ja prosessia ei käynnistetä. !

    Kanadassa tiedetään Suomen ja Ruotsin johtajuus puubiomassojen hyödyntämisessä.

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://www.biofuelnet.ca/nce/2017/02/22/pulp-and-paper-biofueled-2017/

    Ensynin ja Honeywellin yhteisyrityksen piti saada projekti valmiiksi 2017.
    Ei ole vieläkään valmis.
    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://www.biofuelsdigest.com/bdigest/2016/08/07/envergent-starts-construction-at-new-renewable-fuels-facility-in-quebec/

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kanadalainen Ensyn lähti ideoimaan flopannutta AE Bioenergie Cote Nord puupyrolyysilaitosta.
    Ei ole tilauksia ja prosessia ei käynnistetä. !

    Kanadassa tiedetään Suomen ja Ruotsin johtajuus puubiomassojen hyödyntämisessä.

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://www.biofuelnet.ca/nce/2017/02/22/pulp-and-paper-biofueled-2017/

    Ensynin ja Honeywellin yhteisyrityksen piti saada projekti valmiiksi 2017.
    Ei ole vieläkään valmis.
    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://www.biofuelsdigest.com/bdigest/2016/08/07/envergent-starts-construction-at-new-renewable-fuels-facility-in-quebec/

    "markkinat"

    Oklahomassa onnistuttiin valmistamaan menestyksellä puhtaita hiilivetyjä ja dieseliä puubiomassasta..

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://biomassmagazine.com/articles/15144/oklahoma-cellulosic-diesel-facility-achieves-d7-q-rin-status

    Mutta jo 2018 se ajettiin alas. FT-menetelmä on liian kallis.

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://www.biodieselmagazine.com/articles/2516665/velocys-announces-close-out-of-cellulosic-diesel-joint-venture

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oklahomassa onnistuttiin valmistamaan menestyksellä puhtaita hiilivetyjä ja dieseliä puubiomassasta..

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://biomassmagazine.com/articles/15144/oklahoma-cellulosic-diesel-facility-achieves-d7-q-rin-status

    Mutta jo 2018 se ajettiin alas. FT-menetelmä on liian kallis.

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://www.biodieselmagazine.com/articles/2516665/velocys-announces-close-out-of-cellulosic-diesel-joint-venture

    "markkinat"

    En usko Lieksen ihmeeseen. Uskooko joku todella, että Lieksassa ollaan nyt tekemässä sitä, mitä ei kukaan ole ennen pystynyt tekemään.
    Ei kannata FT sen enempää kuin pyrolyysikaan.
    Ne ovat vain ajan tappamiseksi harrastettavaa näpertelyä,
    GFN pärjäisi epäilemättä, jos Sipilä lähtisii hankkeeseen mukaan. Valtion varoilla tietenkin Hän pistäisi taseessa olevat(??) avustusmiljoonat töihin. Sen pelin Sippilä osaa:

    ”Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, jonka toimitusjohtajana Sipilä toimi ja jonka vähemmistöomistaja hän oli. Rahat, yli 30 miljoonaa markkaa, Sipilälle tähän kauppaan lainasi Rautaruukki itse. Lisää rahaa pöytään toi sykemittarivalmistaja Polar Electro, josta tuli Solitran vähemmistöomistaja. Runsas vuosi myöhemmin Sipilä viimeisteli kaupat myymällä omistuksensa lähes nelinkertaisella hinnalla yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille.

    Sipilän rikastumisesta voi olla monta mieltä: ehkä valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät.”

    GFN pärjäisi epäilemättä, jos Sipilä lähtisii hankkeeseen mukaan. Valtion varoilla tietenkin Hän pistäisi taseessa olevat(??) avustusmiljoonat töihin. Sen pelin Sippilä osaa:

    ”Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, jonka toimitusjohtajana Sipilä toimi ja jonka vähemmistöomistaja hän oli. Rahat, yli 30 miljoonaa markkaa, Sipilälle tähän kauppaan lainasi Rautaruukki itse. Lisää rahaa pöytään toi sykemittarivalmistaja Polar Electro, josta tuli Solitran vähemmistöomistaja. Runsas vuosi myöhemmin Sipilä viimeisteli kaupat myymällä omistuksensa lähes nelinkertaisella hinnalla yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille."

    Sipilän rikastumisesta voi olla monta mieltä: ehkä valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät.”


   • juurakonjussi kirjoitti:

    En usko Lieksen ihmeeseen. Uskooko joku todella, että Lieksassa ollaan nyt tekemässä sitä, mitä ei kukaan ole ennen pystynyt tekemään.
    Ei kannata FT sen enempää kuin pyrolyysikaan.
    Ne ovat vain ajan tappamiseksi harrastettavaa näpertelyä,
    GFN pärjäisi epäilemättä, jos Sipilä lähtisii hankkeeseen mukaan. Valtion varoilla tietenkin Hän pistäisi taseessa olevat(??) avustusmiljoonat töihin. Sen pelin Sippilä osaa:

    ”Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, jonka toimitusjohtajana Sipilä toimi ja jonka vähemmistöomistaja hän oli. Rahat, yli 30 miljoonaa markkaa, Sipilälle tähän kauppaan lainasi Rautaruukki itse. Lisää rahaa pöytään toi sykemittarivalmistaja Polar Electro, josta tuli Solitran vähemmistöomistaja. Runsas vuosi myöhemmin Sipilä viimeisteli kaupat myymällä omistuksensa lähes nelinkertaisella hinnalla yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille.

    Sipilän rikastumisesta voi olla monta mieltä: ehkä valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät.”

    GFN pärjäisi epäilemättä, jos Sipilä lähtisii hankkeeseen mukaan. Valtion varoilla tietenkin Hän pistäisi taseessa olevat(??) avustusmiljoonat töihin. Sen pelin Sippilä osaa:

    ”Valtionyhtiö Rautaruukki myi Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä, jonka toimitusjohtajana Sipilä toimi ja jonka vähemmistöomistaja hän oli. Rahat, yli 30 miljoonaa markkaa, Sipilälle tähän kauppaan lainasi Rautaruukki itse. Lisää rahaa pöytään toi sykemittarivalmistaja Polar Electro, josta tuli Solitran vähemmistöomistaja. Runsas vuosi myöhemmin Sipilä viimeisteli kaupat myymällä omistuksensa lähes nelinkertaisella hinnalla yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille."

    Sipilän rikastumisesta voi olla monta mieltä: ehkä valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät.”

    Ennen vaaleja Juha Sipilä pyöritteli itse nikkaroimaansa ”kakkaraa” Suomen ongelmien ratkaisuksi. Pääministerinä ja omistusohjausministerinä hän on käytännön toimena kaavaillut muun muassa valtionyhtiöiden myymistä ”taseiden töihin panemiseksi”. Biotaloudesta pitäisi saada kauan toivottu ”uusi Nokia”.

    Koska markkinaehtoista rahaa ei ole – vastoin yleistä tietoa mutta Sipilän mukaan – tarpeeksi saatavilla, on tarkoitus myydä valtionyhtiöitä ja sijoittaa myyntituloja biotalousfirmoihin.

    Näin Sipilä mallintaa omaa kokemustaan: sijoittajana hän on onnistunut rahastamaan valtiota monet kerrat ennenkin. Näissä kaupoissa Sipilän ympärille on kertynyt liikemiesten verkosto, joka on nyt vahvasti mukana myös biojalostamoteknologiaa kehittävän Chempolis Oy:n hankkeissa.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Ennen vaaleja Juha Sipilä pyöritteli itse nikkaroimaansa ”kakkaraa” Suomen ongelmien ratkaisuksi. Pääministerinä ja omistusohjausministerinä hän on käytännön toimena kaavaillut muun muassa valtionyhtiöiden myymistä ”taseiden töihin panemiseksi”. Biotaloudesta pitäisi saada kauan toivottu ”uusi Nokia”.

    Koska markkinaehtoista rahaa ei ole – vastoin yleistä tietoa mutta Sipilän mukaan – tarpeeksi saatavilla, on tarkoitus myydä valtionyhtiöitä ja sijoittaa myyntituloja biotalousfirmoihin.

    Näin Sipilä mallintaa omaa kokemustaan: sijoittajana hän on onnistunut rahastamaan valtiota monet kerrat ennenkin. Näissä kaupoissa Sipilän ympärille on kertynyt liikemiesten verkosto, joka on nyt vahvasti mukana myös biojalostamoteknologiaa kehittävän Chempolis Oy:n hankkeissa.

    Sipilä taisi erityisavustajansa moneypuloinnin vahvistamana uskoa myös GFN:iin . Tuskin hän sentään tarkoitti sitä kuitenkaan, kun puhui BIOTALOUDEN UUDESTA NOKIASTA, Ei Sipilä tyhmä ollut.:

    "Vuonna 2001 JMC Toolsinkin myynti romahti it-kuplan puhjettua. Yhtiölle olisi voinut pian käydä kalpaten. Samalla OLISI SIPILÄ MENETTÄNYT vastikään yhtiöön tekemänsä isot sijoitukset.

    Sipilän liikemiesuralla tapahtui kuitenkin jälleen valtiovetoinen onnenpotku.

    JMC Tools aloitti neuvottelut yhdistymisestä pörssiyhtiö Incapin kanssa. Incapin suurin omistaja oli valtion rahoitusyhtiö Finnvera, jonka liiketoimintajohtaja Seppo Arponen oli innokas jääkiekkomies ja Oulun Kärppien hallituksen puheenjohtaja. Kärppä-yhtiön suurimpia yksityisiä omistajia olivat Veikko Lesonen, Jorma Terentjeff ja Juha Sipilä.

    Kiekkomiesten saavuttama neuvottelutulos ällistytti ulkopuoliset.

    Incap ja JMC Tools päätettiin yhdistää, mutta Laurilan ja Sipilän firman kannalta uskomattoman hyvin ehdoin. JMC Toolsin omistajat saisivat fuusioituneesta yhtiöstä 70 prosenttia, kun taas noin viisi kertaa suuremman ja selvästi kannattavamman pörssiyhtiö Incapin omistajat, suurimpana siis veronmaksajat Finnveran kautta, saisivat uudesta yhtiöstä vain 30 prosenttia.

    Perusteluna veronmaksajien kannalta epäedullisen näköiselle kaupalle käytettiin JMC Tools Oy:n tulevaisuudenodotuksia. Myöhemmin tosin nähtiin, että odotukset eivät koskaan toteutuneet...

    Sipilän omistajakaudella Teknoventure jatkoi veronmaksajien rahojen sijoittamista Chempolisiin."

    .......jne..,jne loputtomiin suhmurointia veronmaksajien rahoilla Sipilän hyväksi...."
    Siitä syntyi politiikkaan onnistuneen suhmuroinnin juhlapäivä:
    KESKUSTALAINEN MONEYFEST.

    Viestiä on muokannut: Shodan23.9.2019 20:33


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kanadalainen Ensyn lähti ideoimaan flopannutta AE Bioenergie Cote Nord puupyrolyysilaitosta.
    Ei ole tilauksia ja prosessia ei käynnistetä. !

    Kanadassa tiedetään Suomen ja Ruotsin johtajuus puubiomassojen hyödyntämisessä.

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://www.biofuelnet.ca/nce/2017/02/22/pulp-and-paper-biofueled-2017/

    Ensynin ja Honeywellin yhteisyrityksen piti saada projekti valmiiksi 2017.
    Ei ole vieläkään valmis.
    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://www.biofuelsdigest.com/bdigest/2016/08/07/envergent-starts-construction-at-new-renewable-fuels-facility-in-quebec/

    "markkinat"

    Suomessa sekä Nesteen MY-diesel että Teboilin GREEN+ uusiutuva diesel tuotetaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista kuten teollisuuden ja ravintoloiden jäterasvoista ja tähteistä. Kyse ei siis ole perinteisestä biodieselistä, jonka käytön ongelmista mm. TV taannoin esitti polttoaineen vesipitoisuudesta johtuen. Uusiutuva diesel sisältää 0% perinteistä biodieseliä. Takuunalaisista diesel-autoista on kuitenkin hyvä varmistaa valmistajalta lupa uusiutuvan dieselin käyttöön. Naappurini on ajanut Nesteen My-dieselillä 11 000 km. >No problem.....Inga problem.


  • Tuossahan oli tietoa enemmän kuin monotonisen "markkinat" linkitys blaa,blaassa jotka toistavat itseänsä.   • juurakonjussi kirjoitti:

    Harmi, jos Nesteen uusiutuva diesel/lentopolttoaine ei kelpaa "markkinoille." Pitäisiköhän tiedot tarkistaa.

    Porvoon jalostamo käyttää suuria määriä palmuöljyn rasvahappoesteritä.
    MY-Diesel on pääosin siitä valmistettu.

    Kysymyksessä on palmuöljyn sivutuote. Palmuöljyä ja sen sivutuotetta on 80%!

    "markkinat"   • Anonyymi kirjoitti:

    Porvoon jalostamo käyttää suuria määriä palmuöljyn rasvahappoesteritä.
    MY-Diesel on pääosin siitä valmistettu.

    Kysymyksessä on palmuöljyn sivutuote. Palmuöljyä ja sen sivutuotetta on 80%!

    "markkinat"

    "Lintilän mukaan Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet lähteä rakentamaan Helsinki-Vantaasta ”green hubia”, eli lentoliikenteen vihreää solmukohtaa, jossa koneisiin tankattaisiin Nesteen ympäristöystävällistä biopolttoainetta. Lintilä on jo käynyt asian tiimoilta keskustelua sekä Finavian että Finnairin kanssa.

    - Se olisi mahdollisuus Helsinki-Vantaalle ja Finnairille, jolloin Helsinki-Vantaa olisi tällainen linkkiasema idän ja lännen välissä, koska kansalaisille on entistä isompi merkitys sillä, että lentäminen olisi puhdasta.

    Nesteen mukaan yhtiön uusiutuvista raaka-aineista valmistetun lentopolttoaineen avulla voidaan saavuttaa jopa 80 prosentin vähennys kasvihuonekaasupäästöistä polttoaineen elinkaaren aikana verrattuna tavanomaiseen fossiiliseen lentopetroliin.

    Lintilän visiossa lentoyhtiöt voisivat alkaa markkinoida kuluttajille omia lentojaan sillä, että ne käyttävät Helsinki-Vantaalta tankattua biopolttoainetta.

    -Se olisi myyntivaltti lentoyhtiöille, Helsinki-Vantaalle ja tietysti Finnairille, joka olisi keskeinen toimija. Lisäksi meillä on Neste, joka valmistaa näitä biopolttoaineita. Totta kai myös valtiolla on intressi, koska valtio on merkittävä omistaja sekä Finnairissa että Nesteessä, Lintilä sanoo.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    "Lintilän mukaan Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet lähteä rakentamaan Helsinki-Vantaasta ”green hubia”, eli lentoliikenteen vihreää solmukohtaa, jossa koneisiin tankattaisiin Nesteen ympäristöystävällistä biopolttoainetta. Lintilä on jo käynyt asian tiimoilta keskustelua sekä Finavian että Finnairin kanssa.

    - Se olisi mahdollisuus Helsinki-Vantaalle ja Finnairille, jolloin Helsinki-Vantaa olisi tällainen linkkiasema idän ja lännen välissä, koska kansalaisille on entistä isompi merkitys sillä, että lentäminen olisi puhdasta.

    Nesteen mukaan yhtiön uusiutuvista raaka-aineista valmistetun lentopolttoaineen avulla voidaan saavuttaa jopa 80 prosentin vähennys kasvihuonekaasupäästöistä polttoaineen elinkaaren aikana verrattuna tavanomaiseen fossiiliseen lentopetroliin.

    Lintilän visiossa lentoyhtiöt voisivat alkaa markkinoida kuluttajille omia lentojaan sillä, että ne käyttävät Helsinki-Vantaalta tankattua biopolttoainetta.

    -Se olisi myyntivaltti lentoyhtiöille, Helsinki-Vantaalle ja tietysti Finnairille, joka olisi keskeinen toimija. Lisäksi meillä on Neste, joka valmistaa näitä biopolttoaineita. Totta kai myös valtiolla on intressi, koska valtio on merkittävä omistaja sekä Finnairissa että Nesteessä, Lintilä sanoo.

    Liekö Lintilä puheidensa jälken Nesteessä vai nesteessä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Porvoon jalostamo käyttää suuria määriä palmuöljyn rasvahappoesteritä.
    MY-Diesel on pääosin siitä valmistettu.

    Kysymyksessä on palmuöljyn sivutuote. Palmuöljyä ja sen sivutuotetta on 80%!

    "markkinat"

    Neste MY -polttoaine valmistetaan yksinomaan kotimaisista jätteistä ja elintarviketeollisuuden prosesseissa syntyvistä tähteistä, palmuöljyä ei käytetä. Raaka-aine, patentit ja tuotanto ovat kotimaassa, siis kokonaan suomalainen tuote.

    Ketähän tässä uskoisi? Yllä oleva ei ole Nesteen mainokssta, vaan Moottori- lehdestä,


  • Myös miesöljyksi palmuöljy verraton.

   "markkinat"

   • Imitaattorilla on aina homoerotiikka mielessä. Imitaattori on kussut rahansa bioluusereille.


  • Ainakin Kevätniemen luonnonkaunis ranta -ja ulkoilualue on jo pilattu pohjatöillä. Uskoo ken tahtoo...Harmittaa tämä Lieksan kaupungin into tukea epävarmaa yritystä...

   • Eihän siellä ole kuin asfaltoitu tehdasmittakaavassa mitättömän pieni kenttä, joka on jostain syystä aidattu, ilmeisesti salaperäisen vaikutelman vuoksi. GFN:llä on tarkoitus ryhtyä valmistamaan myös liikennepolttoaineita." Menetelmää ja kannattavuuslaskelmia ei ole vielä julkistettu." Olisiko ne jossain laatikossa tehdasalueella? Tuskin maltan odottaa niitä. En ole yksin, niitä on koko maailma odottanut vuosikymmeniä.
    Jos asiat menee niin kuin uskotaan, asfalttikenttä soveltuu hyvin parkkipaikaksi ulkoilijoille ja uimareille. Kyllä se on (jalostamohankkeen) loppuun asti ajateltu.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Eihän siellä ole kuin asfaltoitu tehdasmittakaavassa mitättömän pieni kenttä, joka on jostain syystä aidattu, ilmeisesti salaperäisen vaikutelman vuoksi. GFN:llä on tarkoitus ryhtyä valmistamaan myös liikennepolttoaineita." Menetelmää ja kannattavuuslaskelmia ei ole vielä julkistettu." Olisiko ne jossain laatikossa tehdasalueella? Tuskin maltan odottaa niitä. En ole yksin, niitä on koko maailma odottanut vuosikymmeniä.
    Jos asiat menee niin kuin uskotaan, asfalttikenttä soveltuu hyvin parkkipaikaksi ulkoilijoille ja uimareille. Kyllä se on (jalostamohankkeen) loppuun asti ajateltu.

    Totta! Toimivaa menetelmää ei ole olemassa.

    USA:ssa se on todettu. KiOR yhtiön takana oli Twenten yliopistosta valmistuneita hollantilaisia tohtoreita.

    https://www.youtube.com/watch?v=llDE9if9H8w

    Ratkaisu.
    https://www.youtube.com/watch?v=eYz86Z266-I

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Totta! Toimivaa menetelmää ei ole olemassa.

    USA:ssa se on todettu. KiOR yhtiön takana oli Twenten yliopistosta valmistuneita hollantilaisia tohtoreita.

    https://www.youtube.com/watch?v=llDE9if9H8w

    Ratkaisu.
    https://www.youtube.com/watch?v=eYz86Z266-I

    "markkinat"

    Etanolin valmistaminen suoraan puusta entysyymien avulla ja käyttämällä hiivaa. On ongelmallista, koska kaikki sokerit ei ole käymiskelpoisia ja sivukemikaalit vahingoittaa hiivaa.

    https://yle.fi/uutiset/3-8588465

    https://yle.fi/uutiset/3-10633813

    USA:ssa tämä polku on vaikeuksissa. Maissi kyllä toimii, mutta valtavilla valtion tuilla.
    Brasiliassa sokeriruoko toimii! Ei tarvita tukia.

    Epäonnistuu myös: https://yle.fi/uutiset/3-11054680

    "markkinat"


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Eihän siellä ole kuin asfaltoitu tehdasmittakaavassa mitättömän pieni kenttä, joka on jostain syystä aidattu, ilmeisesti salaperäisen vaikutelman vuoksi. GFN:llä on tarkoitus ryhtyä valmistamaan myös liikennepolttoaineita." Menetelmää ja kannattavuuslaskelmia ei ole vielä julkistettu." Olisiko ne jossain laatikossa tehdasalueella? Tuskin maltan odottaa niitä. En ole yksin, niitä on koko maailma odottanut vuosikymmeniä.
    Jos asiat menee niin kuin uskotaan, asfalttikenttä soveltuu hyvin parkkipaikaksi ulkoilijoille ja uimareille. Kyllä se on (jalostamohankkeen) loppuun asti ajateltu.

    Olisi hyvä kartingrata ensi kesäksi? Kannattaisi jonkun se kenttä ostaa kunhan lopulliseti menee biohanke vituksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Ja tietysti Oulu ja surullinen Chempolis.

    https://yle.fi/uutiset/3-9413976

    Korruptio on tässä mukana.

    "markkinat"   • Anonyymi kirjoitti:

    Varsin yleistä.

    Porissa yritetään tehdä sahajauhoista etanolia. Se ei ole myöskään kannattavaa.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Porissa yritetään tehdä sahajauhoista etanolia. Se ei ole myöskään kannattavaa.

    "markkinat"

    Poikkeaako palmuöljyn jalostus biodieseliksi paljonkin mäntyöljyn jalostuksesta? Täällä on palmuöljyn käyttö moneen kertaan tuomittu, mutta Suomeen tulevilta uusilta sellutehtailta rupeaa tulemaan mäntyöljyä muutama miljoona tonnia.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Poikkeaako palmuöljyn jalostus biodieseliksi paljonkin mäntyöljyn jalostuksesta? Täällä on palmuöljyn käyttö moneen kertaan tuomittu, mutta Suomeen tulevilta uusilta sellutehtailta rupeaa tulemaan mäntyöljyä muutama miljoona tonnia.

    Prosessi on sama. Mäntyöljy on, kuitenkin palmuöljyä ja sen sivutuotteita paljon arvokkaampaa.
    Kysymys on, että kannattaako mäntyöljyä jalostaa polttoaineiksi.

    https://www.sitra.fi/caset/mantyoljy-fossiilisten-raaka-aineiden-korvaajana/

    https://www.epressi.com/tiedotteet/talous/mantyoljy-on-parempi-jalostaa-kuin-kayttaa-biodieselin-valmistukseen-tieteellinen-tutkimus-osoittaa-mantyoljyn-jalostuksen-edut-verrattuna-sen-kayttoon-biodieseliksi.html

    Biodieselin valmistukseen rapsi ja soija on hyviä vaihtoehtoja. Sekä eläinrasvat.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Prosessi on sama. Mäntyöljy on, kuitenkin palmuöljyä ja sen sivutuotteita paljon arvokkaampaa.
    Kysymys on, että kannattaako mäntyöljyä jalostaa polttoaineiksi.

    https://www.sitra.fi/caset/mantyoljy-fossiilisten-raaka-aineiden-korvaajana/

    https://www.epressi.com/tiedotteet/talous/mantyoljy-on-parempi-jalostaa-kuin-kayttaa-biodieselin-valmistukseen-tieteellinen-tutkimus-osoittaa-mantyoljyn-jalostuksen-edut-verrattuna-sen-kayttoon-biodieseliksi.html

    Biodieselin valmistukseen rapsi ja soija on hyviä vaihtoehtoja. Sekä eläinrasvat.

    "markkinat"

    Joku minulle väitti, kun olin lapsi, että pihka on hyvää purukumia? Jos pihka ei ole myrkky, niin eikö Lieksassa tuotettua bioöljyä voisi korvata sitten jotenkin palmuöljyn syrjäyttäjäksi margariiniteollisuuteen?
    Kumpi niistä olisi sitten se kova rasva? Kysyn vaan, matikan maksan ystävänä?


  • Ystäväni ja idollini Jari joutuu taas käräjille. Oi joi, luin kauhukseni teetä juodessani Nurmeksen Abc -asemalla.

   "markkinat"

  • Mitä on ensi kesänä tuossa tilalla, jonka LL otti kuvakseen jostain hiton kamerakopterista?

   Siinä meni minun virkkausalue. Kele. Mie oon sellanen mummo, että koiranihhi purroo piättäjjii, jos tuostei mittään tokene tulenallahakkaa.

  • ”Markkinat”
   Elämäsi etenee, kuin sormet hikkapaperilla.
   Sinulla on biopäiviä, aikoja itsellesi paljon. Itkitkö itsesi pitkien vuosien yli?
   Minne unohdit apokalyptisen kidan?
   Vesikin voi ryöpsähtää pylvääsi varjon takaa. Suoraan kasvoillesi. Se on siten jopa ruusun hetki.

  • Suomalaiseen pyrolyysiin, korvavaloon, aurinkopaaneeli Valoeen, maksuportaaleihin ja suomalaisiin kauppa-alustoihin, sähköbusseihin ja supersähköautoihin, akkuihin.
   Biohiileen ja puuetanoliin sekä kiinalaiseen rahaan

   Kaikki epätoivoisia yritelmiä.

   https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000006315127.html

   "markkinat"

  • Preem AB ja Setra AB yhteisyritys Pyrocell AB aikoo valmistaa pyrolyysitervaa Gävlessä.

   Tanskalainen kasvi ja eläinrasvojen vety ja isomerointiyksiköiden tomittaja Haldor-Topsoe. He ei pysty toimittamaan rasvattoman puupyrolyysitervan jalostusteknologiaa.

   Ruotsissa tämä on pettymys.

   "markkinat"

   • Anonyymi kirjoitti:

    St1 teki sopimuksen Haldor Topsoen kanssa.
    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://bioenergyinternational.com/technology-suppliers/haldor-topsoe-design-renewable-diesel-unit-st1-sweden

    Nyt eläin ja kasvirasvat muuttuu toisen toimittajan laitteilla biolentokerosiiniksi ja biodieseliksi.

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://bioenergyinternational.com/biofuels-oils/st1-to-invest-eur-200-million-in-new-biorefinery-to-produce-renewable-diesel-and-jet-fuel

    Rasvaton puupyrolyysiterva ei kelpaa jalostukseen.

    "markkinat"

    Tästä aiheesta käydyssä keskustelussa on esitetty ansiokkaasti linkkejä eri lähteisiin mielipiteiden tueksi. Kiitokset ansaitsee erityisesti nimimerkki "markkinat".
    En ole seurannut kirjoituksia kovin kauan. Jotta pääsisin paremmiin kartalle nykytilanteesta ja sitä edeltäneestä kehityksestä kysyisinkin;
    Löytyykö kirjoituksista tai lähdeviittauksista tietoa viime vuosina Euroopassa ja USA:ssa suunnitelluista ja toteutuneista puupohjaisianraaka-aineita käyttävistä pyrolyysilaitoksista ja niiden tilanteesta:Suunniteilla/päätetty/rakenteilla/käynnistymässä/tuotannossa/käy vajaateholla(kuten Fortum)/ lopettamassa(kutenFortum)/lopettanut/konkurssissa/ jne
    Tai jonkinlainen yhteenveto siitä onko puupyrolyysilaitoksista yksikään jäänyt tuotantoon.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Tästä aiheesta käydyssä keskustelussa on esitetty ansiokkaasti linkkejä eri lähteisiin mielipiteiden tueksi. Kiitokset ansaitsee erityisesti nimimerkki "markkinat".
    En ole seurannut kirjoituksia kovin kauan. Jotta pääsisin paremmiin kartalle nykytilanteesta ja sitä edeltäneestä kehityksestä kysyisinkin;
    Löytyykö kirjoituksista tai lähdeviittauksista tietoa viime vuosina Euroopassa ja USA:ssa suunnitelluista ja toteutuneista puupohjaisianraaka-aineita käyttävistä pyrolyysilaitoksista ja niiden tilanteesta:Suunniteilla/päätetty/rakenteilla/käynnistymässä/tuotannossa/käy vajaateholla(kuten Fortum)/ lopettamassa(kutenFortum)/lopettanut/konkurssissa/ jne
    Tai jonkinlainen yhteenveto siitä onko puupyrolyysilaitoksista yksikään jäänyt tuotantoon.

    Jos tuo puupöllien tislaaminen olisi tuottavaa niin semmoinen maa kuin Venäjä olisi alalla suuryrittäjä puuvarantoineen! Toinen maa hommaan olisi Kiina, mutta nekään ei taida olla niin pöteröitä että alkaisivat tekemään. Venäläiset tutkijat ja tiedemiehet varmaan tietää mistä hommassa on kyse ja ovat tulleet vissiin siihen tulokseen ettei homma kannata, vaikka yleensä Venäjällä tehdään paljonkin semmoista mikä ei kannata.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos tuo puupöllien tislaaminen olisi tuottavaa niin semmoinen maa kuin Venäjä olisi alalla suuryrittäjä puuvarantoineen! Toinen maa hommaan olisi Kiina, mutta nekään ei taida olla niin pöteröitä että alkaisivat tekemään. Venäläiset tutkijat ja tiedemiehet varmaan tietää mistä hommassa on kyse ja ovat tulleet vissiin siihen tulokseen ettei homma kannata, vaikka yleensä Venäjällä tehdään paljonkin semmoista mikä ei kannata.

    Hollannissa puupyrolyysi on ajettu alas. Kanadan uusi puupyrolyysiyksikkö seisoo. Ensyn Kanada seisoo. Samoin puupyrolyysi Joensuu Fortum.

    Tietysti BTG ja Ensyn ei näitä tosiasioita myönnä. Kumpikin yritys väittää rasvattoman tervan olevan jalostuskelpoisia. Sen jokaisen jo kemian alkeet ymmärtävä tietää mahdottomaksi.

    Jos se olisi mahdollista, niin maailma olis täynnä näitä laitoksia. Venäläiset, suomalaiset, ja kaikki muutkin tiedemiehet tietää.
    Usein talousmiehet ja poliitikot ei tiedä. Siitä kärsii sitten veronmaksaja.

    "markkinat"

    USA:ssa savumakuesansseja elintarviketeollisuudelle tuottava puupyrolyysilaitos toimii kannattavasti. Ongelma on ylijäävän pyrolyysitervan hävittäminen. Se tuottaa kustannuksia. USA:ssa maakaasu on erittäin halpaa.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos tuo puupöllien tislaaminen olisi tuottavaa niin semmoinen maa kuin Venäjä olisi alalla suuryrittäjä puuvarantoineen! Toinen maa hommaan olisi Kiina, mutta nekään ei taida olla niin pöteröitä että alkaisivat tekemään. Venäläiset tutkijat ja tiedemiehet varmaan tietää mistä hommassa on kyse ja ovat tulleet vissiin siihen tulokseen ettei homma kannata, vaikka yleensä Venäjällä tehdään paljonkin semmoista mikä ei kannata.

    Kiitos yllä olevasta


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hollannissa puupyrolyysi on ajettu alas. Kanadan uusi puupyrolyysiyksikkö seisoo. Ensyn Kanada seisoo. Samoin puupyrolyysi Joensuu Fortum.

    Tietysti BTG ja Ensyn ei näitä tosiasioita myönnä. Kumpikin yritys väittää rasvattoman tervan olevan jalostuskelpoisia. Sen jokaisen jo kemian alkeet ymmärtävä tietää mahdottomaksi.

    Jos se olisi mahdollista, niin maailma olis täynnä näitä laitoksia. Venäläiset, suomalaiset, ja kaikki muutkin tiedemiehet tietää.
    Usein talousmiehet ja poliitikot ei tiedä. Siitä kärsii sitten veronmaksaja.

    "markkinat"

    USA:ssa savumakuesansseja elintarviketeollisuudelle tuottava puupyrolyysilaitos toimii kannattavasti. Ongelma on ylijäävän pyrolyysitervan hävittäminen. Se tuottaa kustannuksia. USA:ssa maakaasu on erittäin halpaa.

    "markkinat"

    Kiitokset vastauksestasi, "markkinat"   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa biodieselin teko onnistuu hyvin öljykasveista ja selluteollisuuden mäntyöljystä.
    Öljykasvien hehtaarisato on Suomessa varsin vaatimaton. Siksi kotimainen raaka-aine on varsin kallista.

    https://www.farmit.net/kasvinviljely/2018/03/12/voiko-biodieselin-tuonti-nakya-oljykasvien-kysynnassa

    "markkinat"

    Myös sahanpuru/olki ja puubiomassa yleensä... Valmistettu etanoli on hyvin kallista.

    http://www.metla.fi/julkaisut/workingpapers/2014/mwp289-23.pdf

    Tiina Lohi tuo esille hyvässä työssä sivulla 35.

    https://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/36175/isbn9789522145406.pdf?sequence=1

    "markkinat"   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi Rinteen hallitus ei jaa rahaa älyttömiin ja kehityskelvottomiin projekteihin.
    Edellinen hallitus teki raskaita virheitä. Nyt niitä ei saa toistaa.

    "markkinat"

    "

    Kaatui.

    https://nordfuel.fi/

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi Rinteen hallitus ei jaa rahaa älyttömiin ja kehityskelvottomiin projekteihin.
    Edellinen hallitus teki raskaita virheitä. Nyt niitä ei saa toistaa.

    "markkinat"

    "

    Sipilähän Seuran/Jarno Liskin selvitysten mukaan hyödynsi valtionyhtiöitä erittäin törkeästi omaksi hyväkseen erittäin kyseenalaisilla järjestelyillä. Siksi hän pääministerinä otti omistajaohjauksen omaan salkkuunsa . Se on täysin poikkeuksellista. Ja bisnekset olivat Seuran mukaan kymmenien miljoonien puhalluksia valtionyhtiöiltä (veronnmaksajilta) Sipilän yhtiöitten kautta omaan taskuun. Kannattaa lukea nuo uskomattomat kikkailut. On todella uskomattomia järjestelyjä. Ja uskomattoman tuottavia. Ja niistä Sipilä selvisi puhumalla ilman tuomiota tai korvauksia.
    Kun nyt politiikan puolelle kääntyi niin pitää huomata, että nykyeduskunnassa meillä on Speden elokuvien tähti, elokuvassakin ollut Vihreiden kansanedustaja Tarmo Tömisevä.


  • Tarkoitatko, että Lieksankin hanke kaatuu?

   Olet ihmeellinen. Paljon kaikkea linkitystä. Omaa mielipidettä ja tulevan analysointia olen sinulta vähät todennut.

   Se on totta, miten skeptisyystäysi olet bioasioihin monessa suhteessa.

   Taidat olla elämän hiekkalaatikollasi paras hiekan käsittelijä. Viskomassa toisten silmiin?

   Ja jos et kaikkea, tai kaikkia, silmiin viskottele, niin ainaskin haluaisit todistaa kaikin tavoin hyvyyttäsi olla asiassa tässä, oikeassa? Miten sen kerrot kopioimatta muita tekstejä?

   • Kannattaisi markkinoiden valita hieman parempi alusta näiden juttujensa kirjoittamiseen. Eihän tällä palstalla kovin kummoinen joukko ole kirjoittelemassa päätellen juttujen tasosta.
    Ns. paskan jauhantaa nämä jutut pääasiassa ovat. Asiakirjoitukset ovat kovin vähissä . Joku kyllä aloittaa asiallisesti ja tulee muutama hyvä kommentti ,mutta sitten tulee joku uuninpankko sotkemaan koko keskustelun ja asiallisuus jää siihen .


  • Nurmeksen palstalla tää sama säli jo hääri aika kauan, ja pitkän rupeaman. Ei silti, etteikö kannattaisi hänen mielipiteitänsä ajatella. kaikkella on ajatuksensa kaikille.

  • Sittäin vain ajattelen, jotta ei kai tää "markkinat" ole aito työtön insinööri?

  • Asuuko kukaan aiheesta kirjoittava Lieksassa. Jos asuu niin voisi käydä Kevätniemessä katsomassa miten jalostamon perustustyöt ovat edistyneet ja kertoa siitä tällä palstalla. Lieksan lehti kun ei aiheesta paljon kirjoittele.

   • Ei siellä kait muuta ole kuin se hiekkakenttä.


   • Ei ole näkynyt perustusta talttatielle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei siellä kait muuta ole kuin se hiekkakenttä.

    Jep. Se perusta puuttuu. Kävin oikein katsomassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jep. Se perusta puuttuu. Kävin oikein katsomassa.

    Nyt voisi myös Lieksan kaupunki ,varsinkin johto kommentoida jotenkin syytä siihen miksi kentälle ei näytä syntyvän mitään teollisuutta. Onhan kaupunki laittanut varsin paljon rahaa kiinni kenttään ja sinne johtavaan tiehen. Miten kauan tuo Saarelainen onnistuu pitämään illuusiota yllä kannattavasta pyrolyysilaitoksesta. Lieksassa tunnutaan uskovan lähes mihin tahansa satuihin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt voisi myös Lieksan kaupunki ,varsinkin johto kommentoida jotenkin syytä siihen miksi kentälle ei näytä syntyvän mitään teollisuutta. Onhan kaupunki laittanut varsin paljon rahaa kiinni kenttään ja sinne johtavaan tiehen. Miten kauan tuo Saarelainen onnistuu pitämään illuusiota yllä kannattavasta pyrolyysilaitoksesta. Lieksassa tunnutaan uskovan lähes mihin tahansa satuihin.

    Eilen TV-Uutisissa kerrottiin, että sahanpurusta tulee jopa pula niin että tuontiakin tarvitaan. Suurilla metsäteollisuusyrityksillä taitaa olla sellaiset kytkökset sahojen ja sellutehtaiden välillä, että siellä voi pikkutoimijoilla, kuten GFN, tulla yksinäinen olo.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Eilen TV-Uutisissa kerrottiin, että sahanpurusta tulee jopa pula niin että tuontiakin tarvitaan. Suurilla metsäteollisuusyrityksillä taitaa olla sellaiset kytkökset sahojen ja sellutehtaiden välillä, että siellä voi pikkutoimijoilla, kuten GFN, tulla yksinäinen olo.

    Mitähän siitä voisi Lieksan kaupungin talousmiehet ennustaa, kun GFN:n laitoksen (jos sellainen rakennetaan) puuraaka-aineen (sahanpuru) hinta nousee ja saatavuus hiekkenee ja lisäksi lopputuotteen laatu on hyvin kyseenalainen. Fortum sai myytyä v.2018 lähinnä omille voimaloilleen 5000 ton eli 10% mitoitustuotannosta. Tavoite oli pahoista ongelmista kertova 25%. Tällaisia lukuja ei suurikaan firma kestä ilman alaskirjauksia. Niitä ei taida pystyä GFN tekemään.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Mitähän siitä voisi Lieksan kaupungin talousmiehet ennustaa, kun GFN:n laitoksen (jos sellainen rakennetaan) puuraaka-aineen (sahanpuru) hinta nousee ja saatavuus hiekkenee ja lisäksi lopputuotteen laatu on hyvin kyseenalainen. Fortum sai myytyä v.2018 lähinnä omille voimaloilleen 5000 ton eli 10% mitoitustuotannosta. Tavoite oli pahoista ongelmista kertova 25%. Tällaisia lukuja ei suurikaan firma kestä ilman alaskirjauksia. Niitä ei taida pystyä GFN tekemään.

    Älykästä analyysiä ! Tämä on totta ja ydinkysymys.

    "markkinat"


  • Kaupungin sivuilla komeilee kuva tyhjästä hiekkakentästä. Missä on jalostamon perustukset ?Tekstissä kerrotaan edelleen ensi vuonna valmistuvasta tislaamosta. Työpaikkoja tulee satoja. Eikö kaupungin johto ole käynyt kentällä katsomassa mikä tilanne on? GFN on varmaan kertonut ,että sää on ollut niin huono ja kuokkakin osui kiveen ,että perustusten teko on siirretty kevääseen . Sitten varmaan kerrotaan ,että työt on annettu laitetoimittajalle ,joka tekee ne vasta hieman ennen asennusten aloittamista.
   Rahaa on kaupunki kuitenkin käyttänyt jo yli kolme miljoonaa.

   • Eipä olis uskonut. Nyt tehdään Lieksassa historiaa. Missään muualla ei ole onnistuttu ko aineen kanssa. GFN vuosien työ ja Saarelaisen sitkeä yrittäminen tuo vihdoin tulosta ja satoja työpaikkoja Lieksaan. Tästä saa kaupungin johto olla ylpeä. Nyt olisi johdolle pienen bonuksen paikka. Nurmes ei ole onnistunut biohankkeissa , joten se korostaa entisestään Lieksan johdon kykyä hankkia todella merkittävä laitos Lieksaan. Kai laitoksen ympärillä olevat maa- alueet on jo hankittu kaupungille laajennuksia varten. On hienoa olla Lieksalainen.


   • Luin tuon jutun ajatuksella . Ihmettelin hieman mitä maansiirtotöitä alueella täytyy tehdä. Eikös kaupunki juuri rakentanut kentän ja teki siihen juuri ne tarvittavat maansiirtotyöt. Nyt heräsikin kysymys tehdäänkö itse laitos juuri kentälle vai johonkin muualle. Ja näin se täytyy olla . Kenttä on tarkoitettu vain tarvittavien puumassojen välivarastoksi. Laitos tulee läheisen Pielisen rantaan . Siellä ne maastotyöt on tehty.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Luin tuon jutun ajatuksella . Ihmettelin hieman mitä maansiirtotöitä alueella täytyy tehdä. Eikös kaupunki juuri rakentanut kentän ja teki siihen juuri ne tarvittavat maansiirtotyöt. Nyt heräsikin kysymys tehdäänkö itse laitos juuri kentälle vai johonkin muualle. Ja näin se täytyy olla . Kenttä on tarkoitettu vain tarvittavien puumassojen välivarastoksi. Laitos tulee läheisen Pielisen rantaan . Siellä ne maastotyöt on tehty.

    Maailman suurin puupyrolyysilaitos KiOR rakennettiin teräsbetonilaatalle.
    Osavaltion viranomaiset eivät hyväksyneet asfalttia, koska se koettiin liian heikoksi.

    https://www.youtube.com/watch?v=llDE9if9H8w

    300 miljoonaa myöhemmin.
    https://www.youtube.com/watch?v=CdJIN41g2MM

    "markkinat"   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä teräsbetoni lähtee. KiOR:in purkutyömaalla.
    https://www.youtube.com/watch?v=3V10sbmOXjo

    "markkinat"

    GFN:llä menee lujaa, mutta tilauskanta on romahtanut vajaassa vuosikymmenessä. Iisalmen koko tuotanto, 180 000 tonnia , oli myyty jo ennen perustusten tekemistä. Samassa vaiheessa Lieksan vaatimatoomasta 24 000 tonnin tuotannosta on myyty 80% elivajaa 20 000 tonnia. Liekö vielä Iisalmen tilaukset voimassa?
    Pistin loppuun vielä muistun virkistämiseksi pyrolyysiöljyn käyttökokemukset Fortumin

    Taas luvataan liikennepolttoaineita. Kapasiteetti on 24 000 ton/vuosi ensimmäisessä vaiheessa eli puolet Fortumin kapasiteetista ja tuplasti se mitä Fortum tuotti v.2018.

    GFN:n tiedote (12.09 2019
    "Bioöljyä  voidaan käyttää lämmitys- ja liikennepolttoaineena kevyen polttoöljyn sijaan sekä esimerkiksi kemianteollisuuden ja muovin raaka-aineena.
    Kysyntää bioöljylle on, ja ensimmäisen vaiheen tuotanto (24 tuhatta tonnia vuodessa) on myyty toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan jo nyt 80-prosenttisesti.

    Iisalmen tuotanto (tiedote v.2013)
    Biojalostamo valmistuu ensi kesänä ja tuotanto alkaa suunnitelmien mukaan ensi vuoden lopussa. Biojalostamo käyttää 700 000 kuutiometriä puuperäistä raaka-ainetta. Laitos tuottaa vuodessa 180 000 tonnia bioöljyä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmittämisessä polttoöljyn korvikkeena. Koko tuotanto oli myyty myös Iisalmessa.
    Koko hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa.

    Lieksassa bioöljytuotannon aloittava Green Fuel Nordic Oy (GFN) oli toissa viikon tiedotustilaisuudessa varsin vaitonainen puuraaka-aineen toimittajien ja tulevien asiakkaiden nimistä. Ainakin Savon Voima Oyj lukeutuu viime mainittuihin.
    GFN ja Savon Voima tekivät jo viime syksynä sopimuksen bioöljyn toimituksesta savolaisyhtiön Iisalmen vara- ja huippulämpökeskukselle.
    Savon Voima kokeili Fortumin Joensuussa tuottamaa bioöljyä kaukolämpöä tuottavassa keskuksessa vuosina 2015-2017. Savon Voiman mukaan koepoltolle asetettuja tavoitteita ei saavutettu lukuisista prosessiin tehdyistä muutoksista huolimatta. Vaikeuksia oli muun muassa siinä, ettei bioöljyä saatu säilymään tarpeeksi homogeenisena, tasakoosteisena.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    GFN:llä menee lujaa, mutta tilauskanta on romahtanut vajaassa vuosikymmenessä. Iisalmen koko tuotanto, 180 000 tonnia , oli myyty jo ennen perustusten tekemistä. Samassa vaiheessa Lieksan vaatimatoomasta 24 000 tonnin tuotannosta on myyty 80% elivajaa 20 000 tonnia. Liekö vielä Iisalmen tilaukset voimassa?
    Pistin loppuun vielä muistun virkistämiseksi pyrolyysiöljyn käyttökokemukset Fortumin

    Taas luvataan liikennepolttoaineita. Kapasiteetti on 24 000 ton/vuosi ensimmäisessä vaiheessa eli puolet Fortumin kapasiteetista ja tuplasti se mitä Fortum tuotti v.2018.

    GFN:n tiedote (12.09 2019
    "Bioöljyä  voidaan käyttää lämmitys- ja liikennepolttoaineena kevyen polttoöljyn sijaan sekä esimerkiksi kemianteollisuuden ja muovin raaka-aineena.
    Kysyntää bioöljylle on, ja ensimmäisen vaiheen tuotanto (24 tuhatta tonnia vuodessa) on myyty toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan jo nyt 80-prosenttisesti.

    Iisalmen tuotanto (tiedote v.2013)
    Biojalostamo valmistuu ensi kesänä ja tuotanto alkaa suunnitelmien mukaan ensi vuoden lopussa. Biojalostamo käyttää 700 000 kuutiometriä puuperäistä raaka-ainetta. Laitos tuottaa vuodessa 180 000 tonnia bioöljyä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmittämisessä polttoöljyn korvikkeena. Koko tuotanto oli myyty myös Iisalmessa.
    Koko hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa.

    Lieksassa bioöljytuotannon aloittava Green Fuel Nordic Oy (GFN) oli toissa viikon tiedotustilaisuudessa varsin vaitonainen puuraaka-aineen toimittajien ja tulevien asiakkaiden nimistä. Ainakin Savon Voima Oyj lukeutuu viime mainittuihin.
    GFN ja Savon Voima tekivät jo viime syksynä sopimuksen bioöljyn toimituksesta savolaisyhtiön Iisalmen vara- ja huippulämpökeskukselle.
    Savon Voima kokeili Fortumin Joensuussa tuottamaa bioöljyä kaukolämpöä tuottavassa keskuksessa vuosina 2015-2017. Savon Voiman mukaan koepoltolle asetettuja tavoitteita ei saavutettu lukuisista prosessiin tehdyistä muutoksista huolimatta. Vaikeuksia oli muun muassa siinä, ettei bioöljyä saatu säilymään tarpeeksi homogeenisena, tasakoosteisena.

    Ronkainen naljailee Lieksan GFN tervaamolle. Hän nimittää sitä ironisesti mustaksi kullaksi.

    Hyvä!

    https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1694-musta-kulta-virtaa-kohta-lieksassa

    Ronkainen on tutkinut näiden kaltaisten tehtaiden historiaa ja niiden onnistumisia.
    Journalistina hän on tarkistanut lähteet ja kirjoittaa objektiivisesti asiaa.

    "markkinat"

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ronkainen naljailee Lieksan GFN tervaamolle. Hän nimittää sitä ironisesti mustaksi kullaksi.

    Hyvä!

    https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1694-musta-kulta-virtaa-kohta-lieksassa

    Ronkainen on tutkinut näiden kaltaisten tehtaiden historiaa ja niiden onnistumisia.
    Journalistina hän on tarkistanut lähteet ja kirjoittaa objektiivisesti asiaa.

    "markkinat"

    "markkinat"

    Nyt lehti on lähtenyt asialinjalle. Terva ei ole öljyä. Sellaista soopaa on luettu liikaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt lehti on lähtenyt asialinjalle. Terva ei ole öljyä. Sellaista soopaa on luettu liikaa.

    Nimimerkki juurakonjussi kirjoitti hyvin. Siinä kiteytyi ongelmat ja väärät odotusarvot.
    Puupyrolyysiterva kerrostuu säiliössä ja sen pumppaaminen ei onnistu. Tämä oli tapahtumien kulku Iisalmessa.
    Laitokseen asennettiin säiliöihin sekoittimet, mutta niiden teho ei ollut riittävä.

    Putkilinjat meni tukkoon, Niitä yritettiin puhdistaa polttoöljyllä, mutta se ei onnistunut.

    Lisäksi poltossa oli vakavia haasteita. Nimellistehoja ei saavutettu sekä häiriöitä tuli jatkuvasti.

    Tervaa on lantrattava metanolilla tai etanolilla( vähintään 10%) sekä säilössä/siirtolinjassa tarvitaan jatkuva sekoitus/lämmitys.

    Tietysti kaikkien metallien tule olla haponkestävää. Tavallinen rosteri ei käy.

    "markkinat"


   • juurakonjussi kirjoitti:

    GFN:llä menee lujaa, mutta tilauskanta on romahtanut vajaassa vuosikymmenessä. Iisalmen koko tuotanto, 180 000 tonnia , oli myyty jo ennen perustusten tekemistä. Samassa vaiheessa Lieksan vaatimatoomasta 24 000 tonnin tuotannosta on myyty 80% elivajaa 20 000 tonnia. Liekö vielä Iisalmen tilaukset voimassa?
    Pistin loppuun vielä muistun virkistämiseksi pyrolyysiöljyn käyttökokemukset Fortumin

    Taas luvataan liikennepolttoaineita. Kapasiteetti on 24 000 ton/vuosi ensimmäisessä vaiheessa eli puolet Fortumin kapasiteetista ja tuplasti se mitä Fortum tuotti v.2018.

    GFN:n tiedote (12.09 2019
    "Bioöljyä  voidaan käyttää lämmitys- ja liikennepolttoaineena kevyen polttoöljyn sijaan sekä esimerkiksi kemianteollisuuden ja muovin raaka-aineena.
    Kysyntää bioöljylle on, ja ensimmäisen vaiheen tuotanto (24 tuhatta tonnia vuodessa) on myyty toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan jo nyt 80-prosenttisesti.

    Iisalmen tuotanto (tiedote v.2013)
    Biojalostamo valmistuu ensi kesänä ja tuotanto alkaa suunnitelmien mukaan ensi vuoden lopussa. Biojalostamo käyttää 700 000 kuutiometriä puuperäistä raaka-ainetta. Laitos tuottaa vuodessa 180 000 tonnia bioöljyä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmittämisessä polttoöljyn korvikkeena. Koko tuotanto oli myyty myös Iisalmessa.
    Koko hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa.

    Lieksassa bioöljytuotannon aloittava Green Fuel Nordic Oy (GFN) oli toissa viikon tiedotustilaisuudessa varsin vaitonainen puuraaka-aineen toimittajien ja tulevien asiakkaiden nimistä. Ainakin Savon Voima Oyj lukeutuu viime mainittuihin.
    GFN ja Savon Voima tekivät jo viime syksynä sopimuksen bioöljyn toimituksesta savolaisyhtiön Iisalmen vara- ja huippulämpökeskukselle.
    Savon Voima kokeili Fortumin Joensuussa tuottamaa bioöljyä kaukolämpöä tuottavassa keskuksessa vuosina 2015-2017. Savon Voiman mukaan koepoltolle asetettuja tavoitteita ei saavutettu lukuisista prosessiin tehdyistä muutoksista huolimatta. Vaikeuksia oli muun muassa siinä, ettei bioöljyä saatu säilymään tarpeeksi homogeenisena, tasakoosteisena.

    Fortumin tuotteesta puuttui varmaan se ”jokin” , joka Lieksan tuotteessa on . Tästä syystä Iisalmessa varmaan halutaan vielä kokeilla ko tuotetta. Tosiasiahan on ,että ko laitosta koskaan tuskin tulee ja jos tulee se menee aivan varmasti konkurssiin vuoden sisällä valmistumisesta. Ennen sitä saadaan varmasti kaupungilta omavelkainen takaus johonkin käyttöpääoman hankintaan . ( huom. Joptek) . Tästäkään Joptekin takauksesta ja sen realisoitumisesta ei kukaan ottanut mitään vastuuta. Tämä on kyllä melkoista kaupunkilaisten kusetusta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ronkainen naljailee Lieksan GFN tervaamolle. Hän nimittää sitä ironisesti mustaksi kullaksi.

    Hyvä!

    https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1694-musta-kulta-virtaa-kohta-lieksassa

    Ronkainen on tutkinut näiden kaltaisten tehtaiden historiaa ja niiden onnistumisia.
    Journalistina hän on tarkistanut lähteet ja kirjoittaa objektiivisesti asiaa.

    "markkinat"

    "markkinat"

    Tuota LL : kuvaa katsellessa kiinnittyi huomio tuohon ”valtaisaan” maakasaan , joka on saatu aikaiseksi syyskuun alusta ,jo,loin maatyöläinen alkoivat. Nythän ne keskeytetään kevääseen asti .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuota LL : kuvaa katsellessa kiinnittyi huomio tuohon ”valtaisaan” maakasaan , joka on saatu aikaiseksi syyskuun alusta ,jo,loin maatyöläinen alkoivat. Nythän ne keskeytetään kevääseen asti .

    Kylläpä tuli noita kirjoitusvirheitä aika lailla ,mutta ei se mitään !!


   • juurakonjussi kirjoitti:

    GFN:llä menee lujaa, mutta tilauskanta on romahtanut vajaassa vuosikymmenessä. Iisalmen koko tuotanto, 180 000 tonnia , oli myyty jo ennen perustusten tekemistä. Samassa vaiheessa Lieksan vaatimatoomasta 24 000 tonnin tuotannosta on myyty 80% elivajaa 20 000 tonnia. Liekö vielä Iisalmen tilaukset voimassa?
    Pistin loppuun vielä muistun virkistämiseksi pyrolyysiöljyn käyttökokemukset Fortumin

    Taas luvataan liikennepolttoaineita. Kapasiteetti on 24 000 ton/vuosi ensimmäisessä vaiheessa eli puolet Fortumin kapasiteetista ja tuplasti se mitä Fortum tuotti v.2018.

    GFN:n tiedote (12.09 2019
    "Bioöljyä  voidaan käyttää lämmitys- ja liikennepolttoaineena kevyen polttoöljyn sijaan sekä esimerkiksi kemianteollisuuden ja muovin raaka-aineena.
    Kysyntää bioöljylle on, ja ensimmäisen vaiheen tuotanto (24 tuhatta tonnia vuodessa) on myyty toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan jo nyt 80-prosenttisesti.

    Iisalmen tuotanto (tiedote v.2013)
    Biojalostamo valmistuu ensi kesänä ja tuotanto alkaa suunnitelmien mukaan ensi vuoden lopussa. Biojalostamo käyttää 700 000 kuutiometriä puuperäistä raaka-ainetta. Laitos tuottaa vuodessa 180 000 tonnia bioöljyä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmittämisessä polttoöljyn korvikkeena. Koko tuotanto oli myyty myös Iisalmessa.
    Koko hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa.

    Lieksassa bioöljytuotannon aloittava Green Fuel Nordic Oy (GFN) oli toissa viikon tiedotustilaisuudessa varsin vaitonainen puuraaka-aineen toimittajien ja tulevien asiakkaiden nimistä. Ainakin Savon Voima Oyj lukeutuu viime mainittuihin.
    GFN ja Savon Voima tekivät jo viime syksynä sopimuksen bioöljyn toimituksesta savolaisyhtiön Iisalmen vara- ja huippulämpökeskukselle.
    Savon Voima kokeili Fortumin Joensuussa tuottamaa bioöljyä kaukolämpöä tuottavassa keskuksessa vuosina 2015-2017. Savon Voiman mukaan koepoltolle asetettuja tavoitteita ei saavutettu lukuisista prosessiin tehdyistä muutoksista huolimatta. Vaikeuksia oli muun muassa siinä, ettei bioöljyä saatu säilymään tarpeeksi homogeenisena, tasakoosteisena.

    Tuosta Iisalmen jalostamosta saatiin aikaiseksi vain muutaman pajupensaan kaataminen . Kunnalta meni varmaan aikamoinen rahan tiestön rakentamiseen ja muun infran rakentamiseen . Lieksa toistaa samat virheet .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuosta Iisalmen jalostamosta saatiin aikaiseksi vain muutaman pajupensaan kaataminen . Kunnalta meni varmaan aikamoinen rahan tiestön rakentamiseen ja muun infran rakentamiseen . Lieksa toistaa samat virheet .

    Sipilä ja Lintilä oli näitten takana.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sipilä ja Lintilä oli näitten takana.

    Mahtaakohan Savon Voima ryhtyä jatkamaan pyrolyysiöljyllä kokeilua Joensuussa.? Tuntuisi aika hullulta idealta, kun kielteiset kokemukset Savon voiman Iisalmen voimalaitoksessa lopettivat kokeilut kokonaan useiden ongelmien ja prosessimuutosten jälkeen. Joensuussa Savon voiman on tehtävä tulosta 530 milj. euron ostohinnan kattamiseksi. Pyrolyysiöljystä tuskin kaavaillaan bisnestä yhtiölle, vaan se keskittyy lämmön ja sähkön tuotantoon. Raaka-aneiden sanotaan olevan pääosin uusiutuvia. Siis puuta ja turvetta. Veikkaan, ett-puu poltetaan puuna, siis hakkeena/pelltteinä. Hallituksen uhosta huolimatta turpeen käytön lopettaminen Suomessa kuin seinään ei ole käytännössä mahdollista. Jos joku tietää tarkemmin Savon Voiman suunnitelmat raaka-aineista, olisi mukavaa kuulla, mikä on "öljynjalostamon" kohtalo. Sehän taitaa olla modulirakenne, joka voidaan myydä koekäytettynä vaikkapa Nilsiän Öljysheikille, joka on luvannut pystyttää kaksikymmentä jalostamoa, joista yksi 180 000 tonnin laitos on edelleen toimittamatta Iisalmeen. Tosin Joensuun tislaamo on vain 50 0000 ton/vuosi, mutta hyvä alku kuitenkin.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Mahtaakohan Savon Voima ryhtyä jatkamaan pyrolyysiöljyllä kokeilua Joensuussa.? Tuntuisi aika hullulta idealta, kun kielteiset kokemukset Savon voiman Iisalmen voimalaitoksessa lopettivat kokeilut kokonaan useiden ongelmien ja prosessimuutosten jälkeen. Joensuussa Savon voiman on tehtävä tulosta 530 milj. euron ostohinnan kattamiseksi. Pyrolyysiöljystä tuskin kaavaillaan bisnestä yhtiölle, vaan se keskittyy lämmön ja sähkön tuotantoon. Raaka-aneiden sanotaan olevan pääosin uusiutuvia. Siis puuta ja turvetta. Veikkaan, ett-puu poltetaan puuna, siis hakkeena/pelltteinä. Hallituksen uhosta huolimatta turpeen käytön lopettaminen Suomessa kuin seinään ei ole käytännössä mahdollista. Jos joku tietää tarkemmin Savon Voiman suunnitelmat raaka-aineista, olisi mukavaa kuulla, mikä on "öljynjalostamon" kohtalo. Sehän taitaa olla modulirakenne, joka voidaan myydä koekäytettynä vaikkapa Nilsiän Öljysheikille, joka on luvannut pystyttää kaksikymmentä jalostamoa, joista yksi 180 000 tonnin laitos on edelleen toimittamatta Iisalmeen. Tosin Joensuun tislaamo on vain 50 0000 ton/vuosi, mutta hyvä alku kuitenkin.

    Kuopiossa olisi nyt hyvä kenttä boipöhinää varten myös kun sitä selluhommaa ei tulekkaan? Biohommilla ei voi vesistö saastua koska Lieksakin sai 100m Pielisestä luvan rakentaa laitos joka tuottaa mittavia määriä öljyä tai biotöhnää, kumpi lienee oikea termi? Toivottavasti Kuopio tajuaa nyt biopöhinän merkityksen että saavat satoja uusia työpaikkoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kuopiossa olisi nyt hyvä kenttä boipöhinää varten myös kun sitä selluhommaa ei tulekkaan? Biohommilla ei voi vesistö saastua koska Lieksakin sai 100m Pielisestä luvan rakentaa laitos joka tuottaa mittavia määriä öljyä tai biotöhnää, kumpi lienee oikea termi? Toivottavasti Kuopio tajuaa nyt biopöhinän merkityksen että saavat satoja uusia työpaikkoja.

    Jättipotti.
    https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1357-jattipotti-gfn-lieksa-oy-lle

    Joensuussa tuotetun lämmön ylijäämällä valmistettu on selvästi halvempaa, mutta silti liian kallista.

    https://yle.fi/uutiset/3-8941301


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jättipotti.
    https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1357-jattipotti-gfn-lieksa-oy-lle

    Joensuussa tuotetun lämmön ylijäämällä valmistettu on selvästi halvempaa, mutta silti liian kallista.

    https://yle.fi/uutiset/3-8941301

    Joensuussa päästiin 5000 tonniin ja tuotanto aiheutti suuret tappiot-!

    https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/214960

    https://www.energiauutiset.fi/kaukolampo/iisalmen-kaukolammityksessa-siirrytaan-biooljyyn.html

    Savon Voiman kokeilu tuli kalliiksi.
    https://www.savonvoima.fi/uutiset/2018/toukokuu/iisalmessa-siirrytaan-ymparistoystavallisempaan-varapolttoaineeseen/

    Kaasu ei uhkaa vesistöjä ja se palaa puhtaasti.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joensuussa päästiin 5000 tonniin ja tuotanto aiheutti suuret tappiot-!

    https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/214960

    https://www.energiauutiset.fi/kaukolampo/iisalmen-kaukolammityksessa-siirrytaan-biooljyyn.html

    Savon Voiman kokeilu tuli kalliiksi.
    https://www.savonvoima.fi/uutiset/2018/toukokuu/iisalmessa-siirrytaan-ymparistoystavallisempaan-varapolttoaineeseen/

    Kaasu ei uhkaa vesistöjä ja se palaa puhtaasti.

    "markkinat"

    Kaasun käyttö varmaan lisääntyy. Talouselämä-lehden mukaan Gusum on ostanut tuotanatolaitoksia Pohois-Ruotsista ja -Norjasta ja lisännyt tuotantokapasoteettiaan merkittävästi. markkinoillahan on sekä biokaasua että LNG:tä.
    Uusi Pääministeri Sanna Marin on puhunut kaasusta lähes ainoana liikenteen polttoaineena. Hän ei ilmeisesti ole tietoinen, että Suomessa kaasua riittäisi noin 10% liikenteen tarpeista ja silloin jouduttaisiin tilanteeseen, jossa kaasua ei riittäisi sinne missä infra on jo valmiina, siis voimalaitoksiin yms. Ehkäpä työ tuo Sannallekin tarvittavaa tietoa.

    Toivotan kaikille palstan kirjoittajille ja lukijoille Hyvää ja Rauhallista Joulua ja kiitosta mielenkiintoisesta ja antoisasta vuodesta. Joulukuusessa palaa ledikynttilät päästöttömällä vesivoimalla (Fortum).


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Kaasun käyttö varmaan lisääntyy. Talouselämä-lehden mukaan Gusum on ostanut tuotanatolaitoksia Pohois-Ruotsista ja -Norjasta ja lisännyt tuotantokapasoteettiaan merkittävästi. markkinoillahan on sekä biokaasua että LNG:tä.
    Uusi Pääministeri Sanna Marin on puhunut kaasusta lähes ainoana liikenteen polttoaineena. Hän ei ilmeisesti ole tietoinen, että Suomessa kaasua riittäisi noin 10% liikenteen tarpeista ja silloin jouduttaisiin tilanteeseen, jossa kaasua ei riittäisi sinne missä infra on jo valmiina, siis voimalaitoksiin yms. Ehkäpä työ tuo Sannallekin tarvittavaa tietoa.

    Toivotan kaikille palstan kirjoittajille ja lukijoille Hyvää ja Rauhallista Joulua ja kiitosta mielenkiintoisesta ja antoisasta vuodesta. Joulukuusessa palaa ledikynttilät päästöttömällä vesivoimalla (Fortum).

    Turvetta on poltettava, koska puun tuhkan alkalimetallit syövyttää kattilaa.
    Rikki neutralisoi puun alkaliteetin kattilassa.

    http://turveinfo.fi/kayttotavat/energiakaytto/turve-ja-puu-tukevat-toisiaan-energiakaytossa/

    https://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/159308/Diplomityö_Antti_Heinikainen 070419.pdf?sequence=3&isAllowed=y

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joensuussa päästiin 5000 tonniin ja tuotanto aiheutti suuret tappiot-!

    https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/214960

    https://www.energiauutiset.fi/kaukolampo/iisalmen-kaukolammityksessa-siirrytaan-biooljyyn.html

    Savon Voiman kokeilu tuli kalliiksi.
    https://www.savonvoima.fi/uutiset/2018/toukokuu/iisalmessa-siirrytaan-ymparistoystavallisempaan-varapolttoaineeseen/

    Kaasu ei uhkaa vesistöjä ja se palaa puhtaasti.

    "markkinat"

    Palaan vielä näihin GFN:n laitosten investointikustannuksiin:
    GFN:n tiedote (12.09 2019
    "Bioöljyä voidaan käyttää lämmitys- ja liikennepolttoaineena kevyen polttoöljyn sijaan sekä esimerkiksi kemianteollisuuden ja muovin raaka-aineena.
    Kysyntää bioöljylle on, ja ensimmäisen vaiheen tuotanto (24 tuhatta tonnia vuodessa) on myyty toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan jo nyt 80-prosenttisesti.

    Iisalmen tuotanto (tiedote v.2013)
    Biojalostamo valmistuu ensi kesänä ja tuotanto alkaa suunnitelmien mukaan ensi vuoden lopussa. Biojalostamo käyttää 700 000 kuutiometriä puuperäistä raaka-ainetta. Laitos tuottaa vuodessa 180 000 tonnia bioöljyä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmittämisessä polttoöljyn korvikkeena. Koko tuotanto oli myyty myös Iisalmessa.
    Koko hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa.

    Kovin on inflaatio ollut kovaa Pohjois-Karjalassa. Iisalmen laitoksen investoinnin hinnaksi on ilmoitettu 278€/ton (vuonna 2013 ) ja Lieksan tislaamo 1042 €/ton v. 2019-2020!!!??
    Ja jos käytetään Fortumin Joensuun nettohyötysuhdetta Lieksan investointi maksaa 10420€/ton. Takaisinmaksuaika on laitoksen elinaikaa pidempi. Sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Palaan vielä näihin GFN:n laitosten investointikustannuksiin:
    GFN:n tiedote (12.09 2019
    "Bioöljyä voidaan käyttää lämmitys- ja liikennepolttoaineena kevyen polttoöljyn sijaan sekä esimerkiksi kemianteollisuuden ja muovin raaka-aineena.
    Kysyntää bioöljylle on, ja ensimmäisen vaiheen tuotanto (24 tuhatta tonnia vuodessa) on myyty toimitusjohtaja Timo Saarelaisen mukaan jo nyt 80-prosenttisesti.

    Iisalmen tuotanto (tiedote v.2013)
    Biojalostamo valmistuu ensi kesänä ja tuotanto alkaa suunnitelmien mukaan ensi vuoden lopussa. Biojalostamo käyttää 700 000 kuutiometriä puuperäistä raaka-ainetta. Laitos tuottaa vuodessa 180 000 tonnia bioöljyä. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi lämmittämisessä polttoöljyn korvikkeena. Koko tuotanto oli myyty myös Iisalmessa.
    Koko hankkeen kustannusarvio on 50 miljoonaa euroa.

    Kovin on inflaatio ollut kovaa Pohjois-Karjalassa. Iisalmen laitoksen investoinnin hinnaksi on ilmoitettu 278€/ton (vuonna 2013 ) ja Lieksan tislaamo 1042 €/ton v. 2019-2020!!!??
    Ja jos käytetään Fortumin Joensuun nettohyötysuhdetta Lieksan investointi maksaa 10420€/ton. Takaisinmaksuaika on laitoksen elinaikaa pidempi. Sehän tarkoittaa vain yhtä asiaa.

    Vilkaisin vielä Fortumin Joensuun pyrolyysilaitoksen investointikustannuksia. Fortum sijoitti 30 milj. ja sai valtion tukea 8 milj.€. Mitoituskapasiteetti 50 000 ton/a. Vuosituotanto v.2018 oli 5000 ton. Mitoituskapasiteetilla 760 €/vuositonni ja nettohyötysuhteella 7600€/vuositonni.
    Minulla ei ole tiedossa sopivia vertailulukuja maailmalta, joten tässä eioikein voi vertailla muuta kuin Fortumin ja GFN:n lukuja keskenään. Sen voi tietysti todeta, ettei teollisuuslaitos voi kannattaa 10% hyötysuhteella. Ei edes "ruskea kulta".


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Vilkaisin vielä Fortumin Joensuun pyrolyysilaitoksen investointikustannuksia. Fortum sijoitti 30 milj. ja sai valtion tukea 8 milj.€. Mitoituskapasiteetti 50 000 ton/a. Vuosituotanto v.2018 oli 5000 ton. Mitoituskapasiteetilla 760 €/vuositonni ja nettohyötysuhteella 7600€/vuositonni.
    Minulla ei ole tiedossa sopivia vertailulukuja maailmalta, joten tässä eioikein voi vertailla muuta kuin Fortumin ja GFN:n lukuja keskenään. Sen voi tietysti todeta, ettei teollisuuslaitos voi kannattaa 10% hyötysuhteella. Ei edes "ruskea kulta".

    Mitähän varten juuri tämän viestiketjun alla mainistetaan rasvanerottimen tyhjennystä. Eihän pyrolyysiöljyssä pitäisi olla rasvaa. Valitettavasti.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Vilkaisin vielä Fortumin Joensuun pyrolyysilaitoksen investointikustannuksia. Fortum sijoitti 30 milj. ja sai valtion tukea 8 milj.€. Mitoituskapasiteetti 50 000 ton/a. Vuosituotanto v.2018 oli 5000 ton. Mitoituskapasiteetilla 760 €/vuositonni ja nettohyötysuhteella 7600€/vuositonni.
    Minulla ei ole tiedossa sopivia vertailulukuja maailmalta, joten tässä eioikein voi vertailla muuta kuin Fortumin ja GFN:n lukuja keskenään. Sen voi tietysti todeta, ettei teollisuuslaitos voi kannattaa 10% hyötysuhteella. Ei edes "ruskea kulta".

    Nuo yllä olevat laskelmat pitäisi kyllä jotenkin saada myös Lieksan päättäjien tajuntaan . Mistähän GFN kehittelee tarvittavan käyttöpääoman. Tuskin kukaan myy heille raaka-ainetta velaksi . Varastoissa makaa väkisin tavaraa . Sekä muut kulut. Tarvitaan kasaan useampi miljoona ,jotta homma sadaan pyörimää. Tässä tullaan ihan varmasti pyytämään kaupungilta omavelkaista takausta , kuten Joptekin tapauksessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuo yllä olevat laskelmat pitäisi kyllä jotenkin saada myös Lieksan päättäjien tajuntaan . Mistähän GFN kehittelee tarvittavan käyttöpääoman. Tuskin kukaan myy heille raaka-ainetta velaksi . Varastoissa makaa väkisin tavaraa . Sekä muut kulut. Tarvitaan kasaan useampi miljoona ,jotta homma sadaan pyörimää. Tässä tullaan ihan varmasti pyytämään kaupungilta omavelkaista takausta , kuten Joptekin tapauksessa.

    Tässä biopöh(i)nässä ovat Saarelaisen tytärpuolen Riikka Pakarisen(Sipilän erityisavustaja tukipäätöksen aikaan) äiti, alaikäiset lapset ja muut yksityiset sijoittajat uskoneet ihmeeseen, mutta se on heidän oma asiansa. Sensijaan Lieksan kuntapäättäjät, ministerit Lintilä, Vehviläinen ja Orpo ovat veronmaksajien kustannuksella iskeneet kätensä johonkin ruskeaan, mikä ei ole ruskeaa kultaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ronkainen naljailee Lieksan GFN tervaamolle. Hän nimittää sitä ironisesti mustaksi kullaksi.

    Hyvä!

    https://www.lieksanlehti.fi/uutiset/item/1694-musta-kulta-virtaa-kohta-lieksassa

    Ronkainen on tutkinut näiden kaltaisten tehtaiden historiaa ja niiden onnistumisia.
    Journalistina hän on tarkistanut lähteet ja kirjoittaa objektiivisesti asiaa.

    "markkinat"

    "markkinat"

    Jäi subjektiiviselle tasolle. Valitettavasti.


  • Valtio antaa rahaa. Kuten myös työntekijät kun Amcor kuopataan.

   • Jospa se Sipilä ja Lintilän Nilsiän Öljysheikille lahjoittama 7 milj. € onkin hautausavustus? Osaisiko ne olla niin hyviä ennustajia. Kyösti Kakkonen & kumppanit ostivat osuuksia kuolinpesästä ennen kuin pesän varat jaetaan. Ne kyllä osaavat haistaa tukirahan tuoksun etukäteen. Taito se on sekin. Kaikella kateudella ja kunnioituksella.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Jospa se Sipilä ja Lintilän Nilsiän Öljysheikille lahjoittama 7 milj. € onkin hautausavustus? Osaisiko ne olla niin hyviä ennustajia. Kyösti Kakkonen & kumppanit ostivat osuuksia kuolinpesästä ennen kuin pesän varat jaetaan. Ne kyllä osaavat haistaa tukirahan tuoksun etukäteen. Taito se on sekin. Kaikella kateudella ja kunnioituksella.

    Toimitussopimuksia ei ole.

    https://www.iltalehti.fi/talous/a/69bca109-d1d2-416b-ab18-41312f76a207   • Anonyymi kirjoitti:

    Savon Voima purkaa kalliisti käyviä öljyvoimaloita. Sirtyy hakkeeseen.

    https://www.savonvoima.fi/uutiset/2019/lokakuu/savon-voima-luopuu-kahdesta-oljylampokeskuksesta/

    Lieksassa ei vähällä uskota. Todennäköisesti Hollannista raahataan jokin purettu laitos Lieksan kaupungin riesaksi. Tuotetaan näytöksi muutama tonni . Se on sitten siinä. Saarelainen selittää , että yleinen mielipide aiheutti konkurssin. Samalla kääntää katseen Nurmeksen suuntaan . Lieneekö tuo käyttöpäällikön virka jo täytetty. Sehän piti olla auki lehtitietojen mukaan lokakuussa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lieksassa ei vähällä uskota. Todennäköisesti Hollannista raahataan jokin purettu laitos Lieksan kaupungin riesaksi. Tuotetaan näytöksi muutama tonni . Se on sitten siinä. Saarelainen selittää , että yleinen mielipide aiheutti konkurssin. Samalla kääntää katseen Nurmeksen suuntaan . Lieneekö tuo käyttöpäällikön virka jo täytetty. Sehän piti olla auki lehtitietojen mukaan lokakuussa.

    Ympäritölupa myönnettiin jo 2016. Siinä myönnettiin lupa 180 000 tonniin.

    https://www.avi.fi/web/avi/-/ymparistolupa-lieksan-kevatniemen-biojalostamon-ja-bioterminaalin-toimintaan-ita-suomi-

   • Anonyymi kirjoitti:

    Asiat ei aina ole, niin. Kokemus korjaa oletukset. Oletuksia...

    https://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/124726/kandidaatintyo_tommi_siponen.pdf?sequence=2&isAllowed=y

    "markkinat"

    Fortum Joensuu pyrolyysilaitos on tasolla 50 000 tonnia vuodessa. Tuotanto oli ainoastaan vuodessa 5000 tonnia.

    Green Fuel Nordic laitos 180 000 tonnia ja hinta 50 miljoonaa.

    Kanadassa rakennettiin vajaan 50 000 tonnin laitos reilusti yli sadalla miljoonalla dollarilla.
    https://www.youtube.com/watch?v=x7fZesAZTI0

    Se ei ole vieläkään tuotannossa, koska kysyntää ei ole.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Fortum Joensuu pyrolyysilaitos on tasolla 50 000 tonnia vuodessa. Tuotanto oli ainoastaan vuodessa 5000 tonnia.

    Green Fuel Nordic laitos 180 000 tonnia ja hinta 50 miljoonaa.

    Kanadassa rakennettiin vajaan 50 000 tonnin laitos reilusti yli sadalla miljoonalla dollarilla.
    https://www.youtube.com/watch?v=x7fZesAZTI0

    Se ei ole vieläkään tuotannossa, koska kysyntää ei ole.

    "markkinat"

    Ei toimi Hollannissakaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Fortum Joensuu pyrolyysilaitos on tasolla 50 000 tonnia vuodessa. Tuotanto oli ainoastaan vuodessa 5000 tonnia.

    Green Fuel Nordic laitos 180 000 tonnia ja hinta 50 miljoonaa.

    Kanadassa rakennettiin vajaan 50 000 tonnin laitos reilusti yli sadalla miljoonalla dollarilla.
    https://www.youtube.com/watch?v=x7fZesAZTI0

    Se ei ole vieläkään tuotannossa, koska kysyntää ei ole.

    "markkinat"

    GFN Iisalmen tislaamon mitoitustuotaanto oli 180 000 ton/vuosi, hinta 50 milj euroa
    Fortumin Joensuun laitoksen mitoitustuotanto on 50 000 ton/vuosi ja investointikustannus 38 milj. euroa. Fortumin tuotanto 5 vuoden sisäänajon jälkeen 5000 ton/vuosi 2018.
    GFN:n Lieksan tislaamon ympäristölupa haettu 180 000 ton/vuosi, mitoitustuotanto
    24 000 ton/vuosi ja investointikustannusarvio 25 milj.euroa.
    Fortumin tuotantolukuja käyttäen GFN tuottaa ympäristöluvan mukaiset
    180 000 ton/vuosi noin vuonna 2200.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    GFN Iisalmen tislaamon mitoitustuotaanto oli 180 000 ton/vuosi, hinta 50 milj euroa
    Fortumin Joensuun laitoksen mitoitustuotanto on 50 000 ton/vuosi ja investointikustannus 38 milj. euroa. Fortumin tuotanto 5 vuoden sisäänajon jälkeen 5000 ton/vuosi 2018.
    GFN:n Lieksan tislaamon ympäristölupa haettu 180 000 ton/vuosi, mitoitustuotanto
    24 000 ton/vuosi ja investointikustannusarvio 25 milj.euroa.
    Fortumin tuotantolukuja käyttäen GFN tuottaa ympäristöluvan mukaiset
    180 000 ton/vuosi noin vuonna 2200.

    Myös
    Ruotsissa sahajauhoista valmistettavaa pyrolyysitervaa valmistava tehdas on vastatuulessa.

    "markkinat"

   • Anonyymi kirjoitti:

    Norja on kieltänyt öljylämmityksen alkaen vuonna 2020.

    https://yle.fi/uutiset/3-9673652

    Ruotsi aikoo kieltää bensiinin ja dieselin.

    https://www.is.fi/autot/art-2000006358267.html

    "markkinat"

    Voisiko nimimerkki "markkinat" tai joku muu laittaa luettelon Hollannissa, Pohjoismaissa, ja Pohjois-Amerikssa konkurssiin menneistä tai lopettaneista/vajaatuotannolla toimivista puupyrolyysilaitoksista ja jokaisen mukaan lähdetiedon tai linkin tietolähteeseen. Olisin hyvin kiitollinen.
   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä on maailman puuprolyysitehtaat.

    Niistä suurin on Fortum Joensuu.

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://biorrefineria.blogspot.com/2019/07/fast-pyrolysis-plants-biorefineries-bio-oil.html

    "markkinat"

    Suuret kiitokset nimimerkille "markkinat. Hyvää alkanutta vuotta ja kiitokset kuluneesta.
    Minusta tapasi lähettää linkkejä on erinomainen. Siten voi lähettää 1-2 rivillä runsaasti tietoa sisältäen myös lähdetiedon, jos lukija sitä tarvitsee. Hyödyllisten linkkien tekeminen oikeista asioista vaatii työtä ja taitoa sekä asian ymmärtämistä. Sekä myös vaivannäköä.
    Kiitokset "kehtaamisesta". Toivottavasti pysyt linjoilla, alkanut vuosi tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen tässä "projektissa. johon mielestäni sopii projektin määritelmä:
    "Älyttömät käskee haluttomia tekemään mahottomia".

    Yst.terv. juurakonjussi


  • Ihmettelen tätä Saarelaisen moniosaamista. Tuskin löytyy muualta henkilöä , joka yksin pystyy rakennuttamaan , markkinoimaan tuote , sekä hallitsee raaka -aine markkinat. Kaupparekisterin mukaan yrityksessä ei ole muita työntekijöitä . Aivan uskomaton kyky. Luulisi tällaiselle henkilölle löytyvän niin hyväpalkkaisia hommia ,ettei kannata puuhastella tällaisten epävarmojen projektien kimpussa. Jos esim. Lieksa palkkaisi hänet joutaisi ainakin kymmenen virkamiestä pois.

  • Vihreillä tulee kiire kieltää hengittäminen ja syöminen, silloinhan ei Suomalainen myöskää paskaa tee, tämän vuoden 2020 aikana, eikä kulu öljyä ja metsät säästyvä. Kiina, Intia ja Afriikka tarvitsevat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Öljyn käyttö loppuu!

    Kallista ja tulee liikaa CO2 !

    Siksi siirtyy nesteytettyyn MAAKAASUUN !

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=https://dgsc.ca/step-closer-realizing-pivotal-project-north-shore/

    "markkinat"

    Myös Tornioon yritettiin myydä pyrolyysitrervaa.

    Savon Voima vaihtoi varapolttoaineeksi öljyn propaaniin (nestekaasuun).

    Outokumpu teki suuremman vaihdon.

    https://yle.fi/uutiset/3-10581741

    https://www.gasum.com/ajassa/energia--teollisuus/2018/viisi-faktaa-tornion-lng-terminaalista/

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Myös Tornioon yritettiin myydä pyrolyysitrervaa.

    Savon Voima vaihtoi varapolttoaineeksi öljyn propaaniin (nestekaasuun).

    Outokumpu teki suuremman vaihdon.

    https://yle.fi/uutiset/3-10581741

    https://www.gasum.com/ajassa/energia--teollisuus/2018/viisi-faktaa-tornion-lng-terminaalista/

    "markkinat"

    Moi "markkinat". Katselin lähettämääsi taulukkoa pyrolyysilaitoksista. En ymmärtänyt
    termejä prosessing capacity ja production capacity, vaikka olen työskennellyt ikäni konepajateollisuuden palveluksessa vientiteollisuuden parissa. Eriaaiset tuotontolvut ja hyötysuhteet ovat hyvinkin tuttuja. Tuossa jälkimmäinen on noin 60 % ensimmäisestä. Mikä luku se voisi olla. Fortumin kohdalla 50 000 toon/vuosi piti olla kai mitoitustuotanto, mutta mikä olisi sitten 79 000 ton/vuosi?


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Moi "markkinat". Katselin lähettämääsi taulukkoa pyrolyysilaitoksista. En ymmärtänyt
    termejä prosessing capacity ja production capacity, vaikka olen työskennellyt ikäni konepajateollisuuden palveluksessa vientiteollisuuden parissa. Eriaaiset tuotontolvut ja hyötysuhteet ovat hyvinkin tuttuja. Tuossa jälkimmäinen on noin 60 % ensimmäisestä. Mikä luku se voisi olla. Fortumin kohdalla 50 000 toon/vuosi piti olla kai mitoitustuotanto, mutta mikä olisi sitten 79 000 ton/vuosi?

    Koko "bioöljylaitos" on huuhaata. Virkamiehet ja luottamushenkilöt on johdettu harhaan rahanpesun peittämiseksi. Kun tämä tulee julki, niin tulee kaupungin johtoryhmällekin kiire etsiä itselleen "korvaavia" työpaikkoja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Koko "bioöljylaitos" on huuhaata. Virkamiehet ja luottamushenkilöt on johdettu harhaan rahanpesun peittämiseksi. Kun tämä tulee julki, niin tulee kaupungin johtoryhmällekin kiire etsiä itselleen "korvaavia" työpaikkoja.

    Niinhän se on, että korvaamattomat päättäjät saavat aina korvaavia työpaikkoja. Korvaamattomia sikäli, että eivät korvaa omia virheitään.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Moi "markkinat". Katselin lähettämääsi taulukkoa pyrolyysilaitoksista. En ymmärtänyt
    termejä prosessing capacity ja production capacity, vaikka olen työskennellyt ikäni konepajateollisuuden palveluksessa vientiteollisuuden parissa. Eriaaiset tuotontolvut ja hyötysuhteet ovat hyvinkin tuttuja. Tuossa jälkimmäinen on noin 60 % ensimmäisestä. Mikä luku se voisi olla. Fortumin kohdalla 50 000 toon/vuosi piti olla kai mitoitustuotanto, mutta mikä olisi sitten 79 000 ton/vuosi?

    Moi taas "markkinat". Tuli mieleen, että tuo processing capacity ja production capacity voisi tarkoittaa sitä, että kyseessä olisi saanto. Eli n. 80 000 tonnista raaka-ainetta saataisiin
    50 000 ton pyrolyysitervaa. Saanto olisi siis n.60 %. Sellullahan se on n. 50% . Eli jako olisi se fifty-sixty.


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Moi taas "markkinat". Tuli mieleen, että tuo processing capacity ja production capacity voisi tarkoittaa sitä, että kyseessä olisi saanto. Eli n. 80 000 tonnista raaka-ainetta saataisiin
    50 000 ton pyrolyysitervaa. Saanto olisi siis n.60 %. Sellullahan se on n. 50% . Eli jako olisi se fifty-sixty.

    Hyvä näkemys. Selittää saannon ja raaka-aineen käytön .

    "markkinat"


  • Sain miehisen perähuuhtelun ja poskihoidon tammikuun ensimmäisellä viikolla.

   "markkinat"

   • Mitenkähän tuokin kommentti liittyy aiheeseen. Ei tällä palstalla näköjään voi keskustella mistään asiasta asiallisesti. Aina jokin paskapää tulee väliin muka älykkäillä kommenteillaan.   • Anonyymi kirjoitti:

    Pyrolyysitervathtaan hankita kääntyi Hollantiin...

    Samoin alkoi suomalaisen aurinkopaneelin tarina Mikkelistä. Se alkoi hollantilaisen aurinkopaneelitehtaan konkurssipesän koontilinjan ostamisesta.

    Mukaan lähti Jorma Ollila miljoonillaan. Täydellinen virhesijoitus.

    https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=248999&start=13080&tstart=0

    Mukaan lähti myös pohjoiskarjalalaisia....

    "markkinat"

    Mutta Nesteeseen kannatti ja kannattanee sijoitaa edelleen. Miksi MYDiesel ei ole meidän kaikkien asia?" Halllituksen ilmaston muutokseen lupaamat 100millj. euroa tuskin saa yhtä paljon poistovähennyksiä aikaan ja vieläpä ilman autoihin tehtäviä muutoksia. Jopa Lieksaan sijoitettu rahamäärä toisi hyötyä Nesteelle annattavana polttoaineen verotukena, Nyt se mene tosiaan siihen, että "älyttömät käskee haluttomia tekemään mahottomia".
    Jos luet oheisen Kauppalehden jutun, huomaa, että juttu on pitkä ja siinä on kuvia yms. tekstin välissä. Kannattaa lukea ja miettiä Lieksan kotipolttoon rinnastettavaa pikku tislaamoa:
    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/61ff15ba-0d24-4fb3-8064-43f6a779c8e8?fbclid=IwAR2S2DA96-RkvyHdXCiMpySdUQCg8d-nK1SH31plT__WHUULbZk13OJKRiM


   • juurakonjussi kirjoitti:

    Mutta Nesteeseen kannatti ja kannattanee sijoitaa edelleen. Miksi MYDiesel ei ole meidän kaikkien asia?" Halllituksen ilmaston muutokseen lupaamat 100millj. euroa tuskin saa yhtä paljon poistovähennyksiä aikaan ja vieläpä ilman autoihin tehtäviä muutoksia. Jopa Lieksaan sijoitettu rahamäärä toisi hyötyä Nesteelle annattavana polttoaineen verotukena, Nyt se mene tosiaan siihen, että "älyttömät käskee haluttomia tekemään mahottomia".
    Jos luet oheisen Kauppalehden jutun, huomaa, että juttu on pitkä ja siinä on kuvia yms. tekstin välissä. Kannattaa lukea ja miettiä Lieksan kotipolttoon rinnastettavaa pikku tislaamoa:
    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/61ff15ba-0d24-4fb3-8064-43f6a779c8e8?fbclid=IwAR2S2DA96-RkvyHdXCiMpySdUQCg8d-nK1SH31plT__WHUULbZk13OJKRiM

    Tehty Suomen ja Nesteen "tähde ja jäte määritelmän mukaan".
    Norjan tulkinta on tiukka. Se ei hyväksy palmuöljyn sivutuotteen määrittelyä jätteenä.

    Norja on jo kieltänyt kyseisen Nesteen biodieselin käytön.

    Kyse on PFAD sivutuotteesta. Neste on maailman suurin yksittäinen käyttäjä..

    https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KK_238+2019.pdf

    "markkinat"


   • Myös kuljetus Yhdysvaltoihin ei toimi, koska EPA ei hyväksy sitä tukikelpoiseksi polttoaineeksi.

    "markkinnat"


   • Jos haluaa lisätietoja RFO puupyrolyysitervan luokituksesta ja tukikelpoisuudesta Yhdysvaltojen markkinoilla. Tietoja löytyy hyvin EPA = Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluviraston sivuilta.

    Googlaa hakusanalla EPA.... ja mene viraston sivulla hakusanoilla....... Bio oil, RFO, Ensyn.......

    "markkinat"


   • Tässäpä ihmettelen, miten vielä löytyy uskon varassa yrittäviä. Tällä palstalla on kerrottu toimintansa lopettaneista pyrolyysijalostamoista Kanadassa, Hollannissa, jossa Empyro on startannut v.2015 ja toinen ( ??) laitos myyty Twencelle v. 2019, samoin kuin GFN Suomeen sekä Pyrocellille Ruotsiin. Mikä tuo Empyro oikein on?
    Mitkä ovat ne toimimattomat/lopettaneet Hollannissa ja Ruotsissa?

    COMPANY MILESTONES ―

    1987 - BTG starts as a spin-off from University of Twente

    2005 - fast pyrolysis plant project in Malaysia

    2007 - BTG established BTG-Bioliquids

    2015 - start up of Empyro in the Netherlands

    2016 - cooperation agreement with TechnipFMC - starting BTG-Bioliquids webshop

    2019 - Empyro sold to Twence, the Netherlands - Green Fuel Nordic Oy, Finland - Pyrocell, Sweden


  • Ymmärtäkää vihdoin, että koko GFN Oy ja GFN Lieksa Oy on täyttä kusetusta. Timo Saarelainen häärää yksinään kreikkalaisen ja venäläisen rahan voimin. Toinen henkilö hallituksessa oli Matti Virtaala, joka on luopunut tästä huuhaasta.

   Ja huomatkaa: valtion rahaa on isketty 7 000 000 euroa ja Lieksan kaupunki on jo satsannut ja päättänyt satsata lisää, yhteensä 3 000 000 plus 250 000 euroa. Lisäksi tälle silmänkääntötempulle on kehitelty muun muassa Finveran ja P-K: n Osuuspankin avustuksella 10 000 000 euron yrityslaina Suomesta.

   Lisäksi puskurirahastoa on synnytelty 1 000 000 euron arvosta kyproslaisen veronkiertoparatiisin ja venäläisen yrityksen ja Moscow Credit Bankin kautta.

   Hei haloo, lieksalaiset. Yhtään työpaikkaa ei synny. Ensimmäistäkään tiilenpätkää ei ole Suomeen asti tullut neljän vastaavan hollantilaisen laitoksen purkujätteestä.

   Nyt on alkanut kaupungin johdon lähtölaskenta. Luottamusmiehet ovat myös vastuussa tästä katastrofista.

  • Muistaakseni ”markkinat” nimimerkki oli aikoinaan rekisteröity???
   Sääntömuutokset aiheuttivat hämmnigin hänelle? Itse markkinat korjatkoon säveltaiteeni kaiken virhearvion;)

  • Pikimustilla, no ei ihan, teräketju inhoaa öljyn kera pihkaa ja mahlaa. Naiselleni sanon. Kaikki on Lieksassa hyvin! No, ainakin hieman osittain on lähes hyvin. Me osaamme liukastella. Ilman luistimia. Myös vielä luistimilla;)

  • Korjaan vääriä käsityksiä. Teollisessa mittakaavassa toimivia alan yrityksiä. Historiaa...

   Hollannissa on toiminut AINOASTAAN yksi PUUPYROLYYSYKSIKKÖ. Pyrocell B.V Hengelossa.

   Samoin Suomessa on toiminut AINOASTAAN yksi PUUPYROLYYSIYKSIKKÖ. Fortum Oyj Joensuu.

   Laboratoriomittakaavaassa on ollut ja on edelleen useita toiminnassa. Esimerkiksi tutkimusta tekevissä oppilaitoksissa ja yrityksissä.

   GFN Oy vastuuhenkilöt: http://m.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/green-fuel-nordic-oy/taloustiedot/549769

   '"markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tietysti yritys oli Empyro B.V Hengelo Hollannissa.

    Pyrocell AB on nyt vaikeuksissa rahoituksen kanssa....

    https://www.merinfo.se/foretag/Pyrocell-AB-5591673784/2kh4z3s-1sc7u/styrelse-koncern

    "

    Pyrocell AB on täyttä utopiaa. Ruotsalainen sahayhtiö halusi sahanpurulle hyvät jälkimarkkinat. Eli halvasta sivutuotteesta hyvä kate.

    Yksinkertaisuus ja tietämättömyys sekä järjetön mediamyllytys.

    Kriittiset tutkimukset ja yliopistot ohitettiin mutuvaihteella. Hankkeen pyrolyysijuna ajaa kiskoilta, kuten Port Cartierissa Kanadassa.

    Juna ajoi myös Hollannissa ja Suomessa....

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pyrocell AB on täyttä utopiaa. Ruotsalainen sahayhtiö halusi sahanpurulle hyvät jälkimarkkinat. Eli halvasta sivutuotteesta hyvä kate.

    Yksinkertaisuus ja tietämättömyys sekä järjetön mediamyllytys.

    Kriittiset tutkimukset ja yliopistot ohitettiin mutuvaihteella. Hankkeen pyrolyysijuna ajaa kiskoilta, kuten Port Cartierissa Kanadassa.

    Juna ajoi myös Hollannissa ja Suomessa....

    "markkinat"

    GFN Lieksa voisi hiukan aikatauluttaa vaikka veronmaksajien viihteeksi tulevan laitoksen edistymistä. Pohjan maansiirtotyöthän on saatu onnellisesti jo valmiiksi. Nyt olisi hyvä aika palkata se käyttöpäällikkö , sillä hän voisi käydä jo ennakkoon tutustumassa Hollannissa tehtaan valmistumiseen ja voisi vielä vaikuttaa johonkin yksityiskohtaan . Laitoksen pystytys Hollannissa pitäisi alkaa muutaman kuukauden kuluttua koekäyttöä ja laitoksen käyttäjien koulutusta varten .


   • Anonyymi kirjoitti:

    GFN Lieksa voisi hiukan aikatauluttaa vaikka veronmaksajien viihteeksi tulevan laitoksen edistymistä. Pohjan maansiirtotyöthän on saatu onnellisesti jo valmiiksi. Nyt olisi hyvä aika palkata se käyttöpäällikkö , sillä hän voisi käydä jo ennakkoon tutustumassa Hollannissa tehtaan valmistumiseen ja voisi vielä vaikuttaa johonkin yksityiskohtaan . Laitoksen pystytys Hollannissa pitäisi alkaa muutaman kuukauden kuluttua koekäyttöä ja laitoksen käyttäjien koulutusta varten .

    Kauppa on tehty BTG B.V. ja koetehtaita valmistavan konepajan Zeton B.V. : n kanssa.
    Kasaus ja purk skenaario tarkoittaa Hengelossa olevan pyrolyysilaitoksen komponenttien kierrätystä.

    Romumetallille saadaan huippuhinta. Konsultoinnista voidaan sitten laskuttaa offshore yhtiön kautta. Hollannissa KiOR yhtiön kanssa konsultointi meni Curacaon & Aruban kautta... Verokeitaita...

    Zeton toimitti myös KiOR yhtiön hardwaren...

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kauppa on tehty BTG B.V. ja koetehtaita valmistavan konepajan Zeton B.V. : n kanssa.
    Kasaus ja purk skenaario tarkoittaa Hengelossa olevan pyrolyysilaitoksen komponenttien kierrätystä.

    Romumetallille saadaan huippuhinta. Konsultoinnista voidaan sitten laskuttaa offshore yhtiön kautta. Hollannissa KiOR yhtiön kanssa konsultointi meni Curacaon & Aruban kautta... Verokeitaita...

    Zeton toimitti myös KiOR yhtiön hardwaren...

    "markkinat"

    Zeton B.V.

    Tässä 100 miljoonaa euroa Lieksan tehtaan investointiin. Realismia?

    https://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=en&tl=fi&u=http://news.bio-based.eu/mega-order-from-finland-for-dutch-energy-technology/

    "markkinat"   • Anonyymi kirjoitti:

    Moderointi poisti linkin. Uutinen, että yksi maailman suurimmista maidonjalostajista siirtyi puupyrolyysitervasta biokaasuun . Sitä käytetään prosessihöyryn tuotantoon.

    Yhtiö on Friesland Cambina Borculossa Hollannissa.

    "markkinat"

    Kevätniemen jalostamo ja siirtolapuutarha hanke ovat yhtä kannattavia kuin Pakistaniin väsätty orpokoti.

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kevätniemen jalostamo ja siirtolapuutarha hanke ovat yhtä kannattavia kuin Pakistaniin väsätty orpokoti.

    "markkinat"

    Väärin. Pakistaniin väsätty orpokoti on mittaamattoman arvokas.
    Mikä on sinun elämäsi arvo?
    Miten koet jos sitä aletaan mittaamaan?

    "markkinat"


   • Anonyymi kirjoitti:

    Väärin. Pakistaniin väsätty orpokoti on mittaamattoman arvokas.
    Mikä on sinun elämäsi arvo?
    Miten koet jos sitä aletaan mittaamaan?

    "markkinat"

    Minun elämän arvo on mittaamaton mutta Pakistanin talibanien touhu siellä orpokodissa on kaikkea muuta kuin arvokasta. Se on lähinnä irvokasta.


  • Minulla on skitsofrenia ja narsismi, siksi toistan itseäni. Teekupposelle Nurmekseen lähden.

   "markkinat"

  Ketjusta on poistettu 67 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504