Omassatunnossa poltinmerkki

Pekka.Syrjäniemi

Olin vaellusrippikoulussa. Eräänä aamuna parin kilometrin kulkemisen jälkeen kaksi tyttöä sanoivat, etteivät jaksa enää. Pyysin heitä ryhdistäytymään, sillä tämän päivän matkaa oli jäljellä vielä yli kymmenen kilometriä.
Keskusteltuamme sain selville, että tytöille ei ollut ruoka maistunut. Oli helppo sanoa, ettei väsymys ole ihmekään, sillä teiltä on ”polttoaine” loppunut. Keitimme tytöille puuroa ja teimme retkieväistä ravitsevat aamupalat. Syötyään tytöt levähtivät hetken ja matka jatkui ongelmitta.

Elämän leipä, Herra Jeesus, on luvannut asua joka päivä Jumalan valtakunnassa. Raamattu kertoo tuhlaajapojasta, joka jätti isän kodin ja nälkiintyi. Hän ei saanut syödä edes sikojen ruokia.

Pojalla tuli mieleen isän koti, jossa palvelusväelläkin on kyllin ruokaa. Hän päätti palata sinne. Yllätys oli suuri, kun hän sai lämpimän vastaanoton: palvelijat puettivat puhtaat vaatteet, valmistettiin pitoruoat ja alkoi ilojuhlat.

Jeesuksen opetuslapsista Juudas Iskariot oli joukon rahastonhoitaja, mutta varasti yhteisiä varoja. Ahneus kasvoi niihin mittoihin, että hän kavalsi Jeesuksen saadakseen hopearahoja.

Toinen opetuslapsi Pietari kuvataan Raamatussa rohkeana uskontunnustajana ja nopeana vastauksien antajana. Itsevarmuus koitui hänellä koetuksen tullessa Jeesuksen kieltämiseksi.

Pietari sai parannuksen armon, sillä hän tiesi osoitteen, missä katuvalle kuuluu hyvä sanoma. Siitä syttyi rakkaus Jumalan seurakuntaa kohtaan. Juudakselle kävi niin, että häneltä katosi myös ymmärrys, mistä syntiin joutunut saa avun.

Kun Saulus Tarsolainen sai parannuksen armon uskovaisen Ananiaan saarnaaman evankeliumin kautta, hänestä tuli ajallisesti ja hengellisesti näkevä. Herää kysymys, miksi Jeesus ei antanut tiellä Saulukselle hänen syntejään anteeksi?

Jeesus oli johdonmukainen, koska hän oli jättänyt sen viran Pyhän Hengen omistavien opetuslastensa ja seurakuntansa tehtäväksi. Hän ei muuttanut antamaansa armojärjestystä.

Seurakunnan vainoojasta Sauluksesta, uudelta nimeltään Paavali, tuli Jumalan valtakunnan työmies ja ilosanoman eteenpäin viejä. Kulkiessaan eri paikkakunnilla hän sai kokea monia vastoinkäymisiä. Paavali koki suurta tuskaa ja kipua, kun usein vastustajat olivat lupauksen kansan jäseniä, jopa sukunsa jäseniä ja uskon esi-isä Aabrahamin jälkeläisiä.

Paavalin välityksellä evan-keliumi kulki Aasiassa monille alueille ja saavutti vihdoin Eu-roopan. Lähetystyö eteni, ja evankeliumin kylvötyö laajeni. Lisäksi Paavali vahvisti ja neuvoi lähetyskirjeitten välityksellä uskovaisia monissa uskon kysymyksissä. Se, mikä ennen on kirjoitettu, on myös opiksi meille kirjoitettu, että meillä kärsivällisyyden ja Raamatun lohdutusten kautta olisi toivo (Room. 15:4).

Pyhä Henki sanoo selvästi, että viimeisinä aikoina jotkut luopuvat uskosta ja alkavat seurata eksyttäviä henkiä ja pahojen henkien opetuksia. He luottavat tekopyhiin valehtelijoihin, joiden omassatunnossa on polttomerkki (1. Tim. 4:1–2).

Virrentekijä on sanoittanut kuitenkin kauniisti: ”Ei maailmalta milloinkaan saa sanan saarna kiitostaan, se voimansa saa taivaasta, se päästää synnin vallasta. Oi Kristus Hengen lahjalla myös meitä siunaa, kasvata. Suo totuuteesi juurtua ja elää yksin armosta.” (VK 420:5–8.)

18

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voivoisentään

      Julkaistu Päivämiehessä 20.3.
      Sen olisit voinut kertoa. Todennäköisesti Pekka Syrjäniemi ei kuitenkaan itse käynyt tätä kirjoitustansa tälle palstalle kopioimassa.

    • eroon.lässytyksestä

      "kaksi tyttöä sanoivat"
      Mitähän meni pieleen?

      Kannattaisi pitkän lurituksen sijaan kristallisoida sanottava esim. 5-6:een riviin.

    • yksinkertainenmies

      Poltinraudan merkki oli minulle asia jota en ymmärtänyt.
      Katsoin kohtaa englanninnin kielisestä Raamatusta.
      Siellä oli sana; seared, jonka yksi suomenkielinen käännös on
      paaduttaa.

      • Iltakylässä

        Näin se tehdään yksinkertaiselle tytölle.


      • iltakylässä2

      • Tämä_poltin-
        iltakylässä2 kirjoitti:

        Pääsipäs lipsahtamaan, tässä siis kuvaus kestävästä polttomerkkauksesta https://www.youtube.com/watch?v=fpTWBsBH7Mo&has_verified=1

        merkkivideo on mainio.


      • aloitteentekijä
        Tämä_poltin- kirjoitti:

        merkkivideo on mainio.

        Tuollainen voitaisiin ottaa myös riparien päätösohjelmaan. SRK:n logo poltetaan koulutetun kinkkuun laatukäsittelyn merkiksi.


      • kaikki_suunnittelemaan
        aloitteentekijä kirjoitti:

        Tuollainen voitaisiin ottaa myös riparien päätösohjelmaan. SRK:n logo poltetaan koulutetun kinkkuun laatukäsittelyn merkiksi.

        SRK:lta puuttuu tarkoitukseen sopiva logo.


      • Anonyymi
        Tämä_poltin- kirjoitti:

        merkkivideo on mainio.

        Sanoisinko: riittävän sairas. Mutta menee samaan joukkoon hoitokokousten kanssa saatanalleheittämisineen.


      • Anonyymi
        Tämä_poltin- kirjoitti:

        merkkivideo on mainio.

        Merkataanko hoitokokouksissa käsitellyt ihmiset vastaavalla tavalla vai riittävätkö sielulle aiheutetut vammat?


    • ei.toki.toisentunto

      Mitä tuo meitä koskee, meillähän on yhteistunto! Vain epäuskoisilla on omatunto.

    • Peeveli sai Eevan keljumin Onaniaalta. Sama vanha jargoni laulu. Hohhoijaa...

    • Käsittämätöntä kopiointia, ja kuu siinä on täyttä puppua seassa, kumman on julkaisun vastuu?
      On vastuutonta lähteä vaeltamaan, tarkistamatta edeltävää ravinnonoppia, joten ei kummakaan, kun ihmisiä sammuu.
      **Elämän leipä, Herra Jeesus, on luvannut asua joka päivä Jumalan valtakunnassa.** Missä se Raamatussa ilmenee, että ”jumalan Valtakunnassa”? Vielä, että juuri Kerhossa. Huh?
      Tätä isän kotia on parempi kutsua Jeesuksen kodiksi, tuossakin Tuhlaaja ”Isän” metaforassa. sillä todellisuudessa Isä oli Jeesus;
      Joh. 10:9
      Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen
      Jeesus ottaa aina vastaan myös etsivän sekä palaavan. Ja jumala ottaa vastaan ainoastaan Jeesuksen omia, ei muiden omia.
      Pitää myös tajuta se, ettei missään vaiheessa nuorempi poika tehnyt parannusta, eikä syntejä hänelle saarnattu anteeksi, vaan Hän sai sormeensa sinettisormuksen.
      Juudaksen ahneus oli samaa luokkaa kun Kerhon ”busineksessa”, siellä huijataan jopa vanhuksia, kuka ne synnit teillä sovittaa.
      Missä Raamatussa lukee, että Pietari sai ”parannuksen armon”? Voitko vastata.

      Mikä oli mielestäsi Pietarin ”synti”?
      Missä ilmenee, että Saul sai ”parannuksen armon”, ihan kirjaimellisesti, vai onko nämäkin niitä Kerhon mantroja? ja missä ilmenee, että Ananias saarnasi Hänelle evankelimia?
      samoin, missä ilmenee erot tapahtumassa ”ajallisen” ja hengellisen välillä, sanoja jotka korreloituu kyseiseen tapahtumaan.
      Jeesus ja Paavali elivät yhdessä toistakymmentä vuotta, ja silloin asiat pantiin järjestykseen. Tapahtuma, jota ei ole yksikään pakana voinut tehdä.
      Mainitsetko yhdenkään ihmisen, joka jakoi toiselle ihmiselle synnit anteeksi? Tämä on sitä Kerhon soopaa.
      Hieman tarkkuutta. Saul oli juuri Jumalan Valtakunnassa koko nuoruutensa, 30 ikävuoteen asti, mutta Hän teki parannuksen Jeesukseen, jonka evankeliumia Hän lähti levittämään, pakanoiden keskelle.
      Paavali oli juutalainen, mutta mainitsetko mihin heimoon Hän kuului?
      Missä Pave teki lähetystyötä Aasiassa?

      Voitko täsmentää näitä näkemyseroja.

      • Sinä_Kesi

        et vieläkään ole mennyt Kempeleen rauhanyhdistykselle seuroihin? Onko sinulla aikomustakaan armonajassa astua parannuksen askelille?


      • Sinä_Kesi kirjoitti:

        et vieläkään ole mennyt Kempeleen rauhanyhdistykselle seuroihin? Onko sinulla aikomustakaan armonajassa astua parannuksen askelille?

        Ei ehdi, ei halua kun on 3 saarnaa viikon sisällä.
        Teen parannusta Jeesukseen päivittäin, miksi lahkoihin???


    • Anonyymi

      Jokin siinä tekstissä on kopioijaa koskettanut kun hän on työhönsä ryhtynyt.

      • Anonyymi

        Niin tai sitten sulaa ilkeyttään.


    • Anonyymi

      Kuka on sen tekopyhempi, kun henkilö joka luottaa esimerkiksi vanhoillislestadiolaisuuteen?

      Toinen keskeinen tekopyhien kerho ovat nämä mielikuvitustarinoitaan kertovat teatraalisesti hyppivät "saarnamiehet" savukoneidensa ja jytämusan keskellä.
      "Kielilläpuhujat", kaatajat, "profetoijat". "sairaiden parantajat", etc.

      Tällaiset rahaan uskovat, jotka viettelevät ihmisiä uskomaan keksittyihin tarinoihinsa. Huippuna nämä uususkonnolliset huijarit, jotka ovat käyneet kuolleiden valtakunnassa, sopimassa Pietarin kanssa "kehittyneemmästä kristinuskosta".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 113
      2353
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2197
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1991
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1374
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe