Internet-yhteys onnistuu jaetun yhteyden

ärräpää

kautta toisen koneen kautta siis, mutta ei suoraan. Eli siis, pöytäkone ei mene nettiin, ei saa ip-osoitetta operaattorilta, sillattu tila, mutta läppäri meni nettiin sekä langallisesti että langattomasti ja nyt kun läppäri menee nettiin langattomasti, pääsen sen kautta pöytäkoneellakin nettiin. Mikä prkl... tässä mättää? Verkkokortti nyt ei ainakaan voi olla rikki., kattelin purkkiakin joka tuossa kytkimenä toimii, niin ei sieltä löytynyt mitään mikä estäisi tätä.

7

<50

Vastaukset

 • Nii ja tolla siltaamisella ei siis ole merkitystä, koska se koskee vain kaiketi XDSL-yhteyttä ja taloon tulee Elisan kuitu ja asunnossa on ethernet-pistokkeet.

 • Kannattasko hankki joka nat reititin ehkä wlanilla.

 • Siltaamalla 3G/4G liittymän reititin, voi vain yksi kone olla yhdistetty kerrallaan nettiin.

  • Resetoi reititin alkuperäisiin asetuksiin, ja taas kaikki koneet pääsee nettiin, mutta palvelimen pito loppuu samalla siihen, koska olet taas natin takana.


 • Kysyin jo operaattoriltakin, että blokkaavatko yksittäisiä koneita pois netistä mutta kuulemma ei.
  On tää kyllä ihan hoopoa. Miksi pitää kierrättää toisen koneen kautta??? Taidan huomenna hakea verkkokortin kaupasta ja kokeilla sillä vielä.

 • Nii ja selvennetään siis sen verran, että operaattorilta saa ip-osoitteen 5:lle laitteelle. Eli mulla on adsl-reititin, josta käytän vain kytkintä ja wifiä. Luurit käyttää wifiä ja ne toimii, kuin myös läppäri, joka toimi myös ethernet-kaapelilla.
  Olen koettanut myös näitä, tuloksetta

  Kirjoita netsh winsock reset ja paina Enter-näppäintä.
  Kirjoita netsh int ip reset ja paina Enter-näppäintä.
  Kirjoita ipconfig /release ja paina Enter-näppäintä.
  Kirjoita ipconfig /renew ja paina Enter-näppäintä.
  Kirjoita ipconfig /flushdns ja paina Enter-näppäintä.

  nbtstat -R
  nbtstat -RR
  netsh int ip reset

  Kuin myös poistanut ajurin ja asentanut takaisin.

  En tiedä olisiko githubilla olla joku vaikutus. Ei kai.

 • No niin, tauti parani yön aikana. Purkki oli kiinni, mikä ei toki ole tarpeellista, mutta aamulla laitoin päälle, eka laite joka meni sitä kautta nettiin oli luuri ja nyt pöytäkone. Verkkokortissa ei siis ole vikaa kuten ajattelinkin, toimihan se toisen koneen kauttaa pääsynä nettiin.
  Tullee mieleen, että kenties se operaattori kuitenkin tekee tätä saadakseen tuloja tukipuhelimen kautta. Minun tuloni jäi saamatta heiltä ja taidanpa harkita toista operaattoriakin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.