Auto tyhjäkäynnillä aamulla

lähes ½ tuntia!

Asun pienkerrostalossa ensimmäisessä kerroksessa, jossa kaikille asunnoille on oma sisäänkäynti rivitalomaiseen tapaan. Autojen parkkipaikat ovat heti ovien edessä. Yksi naapureista käy aina aamulla laittamassa autonrämänsä käyntiin, ja antaa moottorin käydä tyhjäkäynnillä 15-25 minuuttia (!!!?). Itse hän palaa sisään asuntoon, ja antaa auton käydä yksikseen. Hän siis ilmeisestikin haluaa lämmittää autoaan tuolla tavoin, ennen kuin itse uskaltaa mennä ajamaan.

Tyhjäkäynnillä käyvän auton ääni lähellä makuuhuoneen ikkunaa kuuluu luonnollisesti sisään asuntoon,mikä harmittaa, kun aamuisin haluaisi nukkua häiriöttä ennen ylösnousua.

Vaikka taloyhtiön järjestyssäännöissä ei asiaa kielletä, mainitaan niissä kuitenkin, että asumisessa täytyy noudattaa myös kaikkia yleisiä lakeja ja asetuksia. Laissa muistaakseni sanotaan, että autoa ei saa turhaan pitää tyhjäkäynnillä, vaan paikallaan ollessa moottori pitää sammuttaa.

Toivottavasti naapuri tekee tuota vain nyt kovimpien pakkasten aikana...

23

8346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tanja

      Tiedän tuon tunteen.Meidän makuun huoneen ikkunan alla,tielle oli noin 2 kk parkeerattu kuorma-auto joka ennen 07:00 laittoi sen joka arkiaamu käyntiin ja piti sitä käynnissä noin puoli tuntia ennen kun lähti liikenteeseen ja voin sanoa että siinä melussa ei nuku.

    • JousiMies-75

      Tottahan auto käydessä lämpenee. Eikö teillä ole siellä lämpöpylväitä? Naapurille voisi mainita sen olevan jopa tyhjäkäyntiä halvempi vaihtoehto... =)

      Tulipa vaan mieleeni sellanenki seikka, että onko itselläsi autoa? Ellei, niin on sangen ymmärrettävää, että naapurin auton tyhjäkäynti "hairitsee"...

      Häiritseekö aamulla käyvän posti- ja roska-autojen äänet? Entä lunta auraava traktori? Kadulla kulkeva liikenne? Lentoliikenne jne? Myöskin muuttolinnut pitävät keväisin suhteellisen kovaa mekkalaa... =D

      Noh, meni asiattomuuksiin, mutta kai tuosta sai sen pointin kii =)

      • Jarek

        Minulla on auto ja ajastan tolpan jo illalla, että se antaa virtaa auton lohkolämmittimelle 2h ennen lähtöä ja äitini asuu omakotitalosta ja laittaa auton tavalliseen pitstorasiaan 2h ennen lähtöä, niin käynnistys ei vie niin paljon bensaa, eikä tarvitse tukehtua pakokaasuihin. Sitäpaitsi auton pakokaasu on todella vaarallista ja astmaatikko voi joutua sen takia sairaalaan. Ei sitä nukkuessaan arvaa ottaa astmalääkettä ja jos on oikein paha astma, ei lääkkeestä ole hyötyä tosi paikan tullen, siis kannattaa ajatella muita ennen kun sattuu jotain kamalaa.


    • Jarek

      Laissa on selvästi ilmotettu, että auto saa olla tyhjäkäynnillä max. 3 min. Voit varmaankin tehdä rikosilmoituksen, tai muuten vaan jututtaa lähipoliisia ja kysyä mitä voit tehdä.

      • JousiMies-75

        ..taisi olla 2-minuuttia ja yli 20-asteen pakkasella 4 minuuttia... En kyllä oo ihan varma noista aserajoista, mutta aikarajat on nuo.


    • IFA

      Varsinkin talvella, tuulettomalla pakkassäällä, kitkerä pakokaasun haju tulee sisälle- vaikka ikkunat kiinni. YÖK!!

    • sen

      koslan lähimmän juottolan eteen, eiköhän pidä avaimet taskussaan sen jälkeen.

    • Lakinilkki

      Puhu asiasta poliisin kanssa. Laki kieltää puolen tunnin joutokäynnin. Jos naapurisi tekee tätä säännöllisesti aina samaan aikaan niin on helppo pyytää poliisipartio paikalle lukemaan hänelle lakia.

      Asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä 4.12.1992/1257 http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19921257

      5 § (19.12.2002/1243) Moottorikäyttöisen ajoneuvon tarpeettoman joutokäynnin kielto

      1. Moottorikäyttöisen ajoneuvon seistessä muusta syystä kuin pakollisen liikenne-esteen vuoksi ei ajoneuvon moottoria saa käyttää enempää kuin kaksi minuuttia. Lämpötilan ollessa alle -15°C saa moottoria ennen ajoon lähtemistä kuitenkin käyttää enintään neljä minuuttia. Traktorin, moottorityökoneen ja auton alustalle rakennetun työkoneen moottoria saa kuitenkin käyttää ennen ajoneuvolla tai koneella tehtävän työn alkamista ajoneuvon toimintavalmiiksi saattamiseen tarvittavan ajan.

    • varmanakki

      Varasta se romu ku naapuri menee himaan,aja se johkin helvetin kuuseen ja tuu lintiksellä takas.Takuusti ei rotisko hyrrää enää ikkunas alla. varo kuiteskii ettet jää kii

    • naapurikärsijä

      Eikös laki kiellä kuorma-auton tyhjäkäynnin kokonaan kahdeksan metriä lähempänä rakennusta? Yöaikaan klo 22-07 on myös desibelirajat, joita tulee noudattaa myös hetkellisten ylitysten osalta tarkemmin kuin päivällä. Toisen unta ei saa häiritä. Miten näitä häiritsijöitä voitaisiin rangaista? Kuskin ammattitaitoon pitäisi kuulua hienotunteinen käytös ympäristössä, missä ihmiset elävät ja asuvat. Kotirauha on pyhä.

      • KTDKTK

        Noniin, eihän tuo koske jos laittaa auton käymään heti aamu 7:lta. Ei muuta kuin PPRRRUMMMMM PRUMMMM!!!!!!!!!YT


    • Skrii sanoi meisseli

      Naarmua kylkeen niin oppii.

      • Anonyymi

        Vitun idiootti


    • kookkoopuutte

      Se ion vastuutonta käytöstä,kun ei edes ton vertaa ajatella naapuriaan! Pakoputkeen letku kii ja pitäis laittaa auton omistajan kämppään sisälle,niin tietäis mitä olis haistella pakokaasuja...

    • Tohtori Melahoito

      Ratkaisu ongelmaan on antaa autolle melahoito, ota melasi käteen ja tökkää se syvälle auton pakoputkeen ja rynkytä kunnolla niin johan asia korjaantuu.

    • huh huh...

      No kerro kuka naapurisi on niin voin soittaa hänelle ja kertoa että se häiritsee sinua. Mikä helvetti on kun ihminen ei osaa puhua kun jokin häiritsee. Siis sille jolle pitäisi eikä vuodatella tuttaville tai palstoille..

    • Lämmityspaikaton

      tämä laki on vähän epäreilu niitä kohtaa joka ei saa! autoaan roikkaan kuten minä.
      asun -6x vuonna valmistetussa talossa jossa on vain roikka paikkoja puolelle asukkaista joten itsehän joudun tyhjäkäyttämään autoani pakkasella sen aikaa kun rappaan ikkunat johon menee yli sen 4 min.

    • Puuseppä666

      Poista renkaista venttiilit vaikka kiinalaisella taltalla, irtoaa näppärästi. Ei se varmaankaan enää senjälkeen kovinpaljon lämmitä sitä romua.

      • MSM83

        Varo vaan sen jälkeen saattaa löytyä sinun tankistasi sokeria.


    • hai sie

      tai mora kylestä

    • Nissani xl

      Sano vaan sille reilusti että tuo ei ole laillista.

    • naantalinakateeminen

      Naapurissa (Naantali) iskä ja poika käyttävät jenkkiautojaan (vanhoja lava-autoja) päivät läpeensä tyhjäkäynnillä. Pojan lapset pyörivät pakokaasujen keskellä. Itse ole havainnoinnut työhuoneenstani, josta on näkymät suoraan heidän pihalleen, että parhaimmillaan tyhjäkäynti on ollut yli kaksi tuntia. Voi sitä heidän riemuaan, kun saa välillä painaa pedalin pohjaan. Moottorin murinaa kuullessaan he pomppivat iloissaan. No, mitä tämä kertoo heidän sivistyksestä? Ei mitään.

      • Anonyymi

        Muuta vittuun sitten


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe