Lestadiolaisuus ja perussuomalaiset

Äänestäjäukko

Vaalit lähestyvät. Onko lestadiolaisissa perussuomalaisten kannattajia? Aikaisemmin lestadiolaiset äänestivät kok, kesk ja kd . Nämä olivat arvoiltaa ”soveliaat” puolueet.
Nyt kaikkien suurien puolueiden arvomaailma on liberaali, kaiken hyväksyvä. Suuret puolueet eivät uskalla vastustaa aikamme ilmiöitä jotka liittyvät esimerkiksi sukupuoli ja seksuaalisuus kysymyksiin.

Suuret puolueet kuitenkin sanelevat suuntaa. Kd on puolueena niin pieni, että heidän tosiasialliset vaikutusmahdollisuudet ovat kohtalaisen pienet. Tämä on vain valitettava fakta. Muutaman prosentin kannatuksilla ei ihmeitä pysty vaikuttamaan.

Perussuomalaiset ovat nousemassa yhdeksi suurimmista puolueista ja näin ollen mukaan ehkä myös hallitukseen. Perussuomalaisten arvopohja edustaa joiltakin osin perinteisiä myös lestadiolaisuudessa esiintyviä arvoja. He uskaltavat vastustaa nykyisiä vouhotuksia mm. näistä sukupuoli kysymyksistä, arvostavat kotia, kristinuskoa ja isänmaata.

Onko perussuomalaisten kansanmielinen aate (maahanmuutto vastaisuus) kuitenkin niin iso lähimmäisen rakkautta polkeva ideologia, että sen takia perussuomalaiset soveltuvat huonosti lestadiolaisen äänestyslappuun?

38

1465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kireepipo

      Maahanmuutto vastaisuus on erittäin kaukana kristillisistä arvoista

      • Dr.Doom

        Maahanmuutto vastaisuus on erittäin kaukana kristillisistä arvoista

        Juu, tervetuloa Islam... Jos valtapuolueiden ja EU:n " suunnitelmat" maahanmuuton osalta toteutuu on vuosi 2030 piste josta ei ole enää kääntymistä ja vuosi 2060 suomi on Islamilainen maa, ei kristinuskoa, ei lessuja...


    • PolitikointiaTämäOn

      Mikä tahansa maahanmuutto ei tietenkään ole kristillisten arvojen mukaista, sekään.
      Evankeliumin julistaminen Jeesuksesta Kristuksesta ihmisille on kristittyjen tehtävä.

      Ei mikään Suomen puolueista oikeasti sallisi vapaata maahanvirtausta. Mikään maa ei sellaista edes kestäsi.

      Maailma on menossa kaaokseen.

      Nykyisin sellaista sanaa kun "maahanmuutto", käytetään poliittisen pelin välineenä.

      Hätääkärsiviä on maailma täynnä ja se tulee lisääntymään päivä päivältä ennen Kristuksen tulemusta. Joitakin hätää kärsiviä Suomikin voi auttaa, mutta ei tämä maailman hätä sillä parane, että sumalaiset toisiansa syyttelevät jokainen tervejärkinen käsittää sen että maahan asukkaaksi ottamiselle pitää olla hyväksyttävä todellinen syy.

    • Persuillemenee

      Maahanmuuttajat ovat kauimmaisia ei lähimmäisiä.

      • Me voisimme hiljaa mielessämme testata, miten läheisiä lähimmäisiä he ovat. Mietimme, jos se alkaisi tuntua minun kukkarossani. Jos sanotaan vaikkaa, että sinun eläkkeestäsi tai palkastasi aletaan ottaa vaikkapa 50 ekeä joka kuukausi lähimmäisten ylläpitämisen, niin miten olisi. Hän on lähimmäinen niin kauan, kun ei masa mitään, eli valtio velkaantuu... Ei ole yksinkertaista.


      • oiihmistä

        Niinpä niin, on iso joukko kuorossa huutavia hienoja asioita, mutta jos todella siitä alkaa tulla omaan postiin joka kuukausi lasku vaikka satanen, niin huuto loppuu kuin kananlento, se on satavarmaa se.

        toisen kukkarolla on helppoa hoitaa lähimmästen asioita ja omiaankin.

        olen ollut hengellisissä rukouskokouksissa jossa polvillaan huokaillaan..Herra auta sitä ja tätä , ja itsellä on rahaa niin ettei tahdo kumaraan päästä ja s e autettavakin on mutaman metrin päässä, sellaista se on se kovin monen lähimmäisyys.


      • Jotain_pielessä
        vihne kirjoitti:

        Me voisimme hiljaa mielessämme testata, miten läheisiä lähimmäisiä he ovat. Mietimme, jos se alkaisi tuntua minun kukkarossani. Jos sanotaan vaikkaa, että sinun eläkkeestäsi tai palkastasi aletaan ottaa vaikkapa 50 ekeä joka kuukausi lähimmäisten ylläpitämisen, niin miten olisi. Hän on lähimmäinen niin kauan, kun ei masa mitään, eli valtio velkaantuu... Ei ole yksinkertaista.

        Kuinka ollakkaan näin.
        Mutta kun eläkkeestä otetaan 25% ja luuserit saavat melkein saman käteen vaikka olisivat yöllä kirjoittamassa häväistyskirjoituksia ja nukkuvat päivällä kun työtätekevät hankkivat heille päivärahoja.


    • Omantunnonkysymys

      Koti, uskonto ja isänmaa. Näitä minä ainakin haluan puolustaa. Nykyisistä puolueista vain Persut ja kd ajaa näitä arvoja.
      Islamisaatio on todellinen uhka. Sen lisääntyminen tarkoittaa näitten arvokysymysten polkemista. Samoin tekee kaiken suvaitsema liberaali ajattelu.
      Tulevat vaalit ainakin minulle on arvokysymysvaalit. Aion kuunnella omantunnonääntä ja siksi äänestän perussuomalaisia.

      • Ensin minäkin ajattelin noin, mutta kun
        ryhdyin miettimään miten kävi viime vaalien
        jälkeen, äänestin tänään kd.
        -
        vaikka se on pieni puolue, eikä saa varmaan
        kovin monta ehdokasta läpi, mutta saa kuitenkin
        minunkin ääneni sovinnolla.
        -


    • IsoRahaOnIsäntä

      Jumala kuitenin ohjaa näitä kaikkia tapahtumia. Suomalaiset ovat luopuneet Jumalan sanasta ja kristilisistä arvoista. Siitä on kauaskantoisia vaikutukia. Rahan valta ja ahnehtiminen ovat saavuttaneet jo vaaralliset mittasuhteet. Tavaran ja omaisuuden palvonta ja haaliminen samoin. Hengellinen tyhjiö täyttyy uusilla arvoilla. Islaminuskoisten maahantulo on yksi tällainen Jumalan sallimus. Mehän tiedämme ettei Sumi salli kristittyjen muuttoa Suomeen niistä maista, joissa islamistit vainoavat ja tappavat kristityitä.

      Moraalinen rappio on levinnyt mm. elokuvateollisuuden kylvämien arvojen kautta. Maahanmuutto ei suinkaan ole syy maamme rappioon. Jotkut muslimit ovat Suomessa tulleet Kristukseen uskoviksi. Näinkin päin Jumala tekee lähetystyötä.

      Suomalaisella politiikalla ei voi ikävä kyllä paljoa vaikuttaa suomalaistenkaan asioihin enään, koska se toimii kansaivälisen rahamaailman orjuudessa nykyisin. Iso raha päättää, ja poliitikot tekevät niin, kun iso raha käskee. Vähänkään polöitiikkaa seurannut tietää mistä koko ajan puhutaan. Rahasta ja taloudesta. Kuka mitä hyvänsä poliitikko sanookin sellaista, mitä suomalaiset tarvitsisisvat oikeasti, on vastaus aina sama, "se maksaa, mistä sinä otat rahat siihen". Kun rahamaailma tekee miljardikauppoja, joissa kansalaiset mettävät valtavia summia rahaa, ei kukaan kysy, eivät toimittajatkaan, "mistä meinaatte rahat ottaa tuohon."

      Nyt kun puoluejohtajia haastateltiin, oli Matti Apunen joka lähetyksessä vahtimassa ison rahan etuja. OUTOA. Toinen kommentoija vaihtui joka lähetyksessä, mutta ison rahan vahtikoira oli joka lähetyksesä läsnä ja kysyi halveksivasti virnehtien, "mistä te tuollaisiin rahat otatte. Joku vastasi, heiltä jotka eivät toistaiseksi maksa osingoistaan veroja. Ai ai ai, Matin naama meni joka pahan näköiseksi. Rikkailtako te luulette rahaa saavanne, he tarvitsevat rahansa parempiin tarkoituksiin. Näillähän on aina ratsatettu, että jos ryhdytte rikkailta ottamaan, teiltä loppuu työllistyminen.

    • IsoRahaOnIsäntä

      Lisäys edelliseen. Raha ei ole paha, mutta sen käyttäminen väärin on paha asia.

      Katsotaanpa mitä tapahtuu, kun Kiina saa talousmaailman herruuden. Silloin ei auta Trumh'in huudot Amerikka ensin. Venäläiset pelaavat omaa peliään. Näitä maita ei kansainvälinen rahamaailma pysty horjuttamaan, vaikka yrityksiä on kovasti ollut venäläistenkin suhteen.

      Tällaiset pikku Suomet ja EU kulkevat rahamaailman ohjauksessa, kuin lastu laineilla. Tämä tuo mukanaan vaarallisen eriarvoistumisen kansojen keskelle, joka ei takuulla mene seurauksitta.

    • miettikääensin

      Minun käsitykseni mukaan perussuomalaiset vastustavat haittamaahanmuuttoa, kuten myös tähtiliike. Siinä on se, että haittana tänne jos tulee, tekee haittaa, esimerkiksi raiskaa lapsia. Niitä on paljon sellaisia ja grooming-jengit ovatkin paljastuneet Oulussa. Sille asialle ja suomalaisten ryöstämiselle ei saa olla välinpitämätön. JIhadkin niillä on. Sellaisia ei varmasti halua kukaan tänne, jos yhtään ajattelee.

      Mutta perussuomalaissa on se, että niitten nuoret ajoivat homopatsasta Helsinkiin. Googlaa. Aivan järkyttävä, millaista he olisivat sinne halunneet. Varmaan moinen lisäisi homojen määrää Suomessa. Järkyttävän hirveä se niiden idea - irstasta menoa.

      • PysytäänFaktoissa

        Tämä homo juttu ei ole yhden eikä kahden puolueen juttu. Tämä pseudoseksin palvonta johtuu jumalattomuudesta.

        Näitä jumalattomia on kirkkomme papistossakin.

        Yhä karmeammaksi tämä sairas syntielämä muuttuu, sitä ei kukaan voi enään estää. Suomi on tiensä jo valinnut


    • Jumalalla on kaldealaisensa, jotka ovat valmiit tekemään tunnettavaksi, mitä Jumalan sanasta luopuminen merkitsee. Kun Suomi itsenäistyi, niin Ruotsista käsin suositeltiin lestadiolaisuuden yhdelle osalle määrättyä puoluetta kannatettavaksi. Nyt tulee se kysymys: Onko Lapin neuvo silloinkin voimassa, kun suositeltu puolue kääntää käytännön toimet Jumalan sanan vastaisiksi??

    • Omantunnonkysymys

      Ei ole se neuvo voimassa enää. Kokoomuksen ideologia on pyrähtänyt ympäri.

      • PysytäänFaktoissa

        Rikkaiden edunvalvoja kokoomus on.


      • Jos Abram syntyi, 2167 eKr. Niin kesti ainakin n.1100 vuotta
        kun Kaldealaiset valloitti Mesobotanian.
        Ja siksi toiseksi se UR oli niin märkä ettei siellä voinut asua kukaan
        vielä pitkään aikaan !
        2102 eKr. Jumala kysyi Abramilta seuraatko minua ?
        sen täytyi olla lähempänä Vanjärveä, kuivalla maalla
        Nairin maassa.
        -


    • miettikäätätä

      Tosikristitty ei kannata sellaista, joka ajaa homoille adoptio-oikeutta tai eutanasiaa. Viime pressanvaaleissa KD meni tukemaan Niinistöä, vaikka tuo ajoi edellä mainittuja asioita. Siellä on voinut tosin niitten pj päättää tuon asian.

      Tosikristitty ei pysty riistämään köyhiltä. Sipilän leikkauslista on pitkälle pienituloisilta ottamista ja se raha on varmaankin suurelta osin laitettu maahanmuuttoon.

      Tosikristitty ei ole hiljaa, kun ryöstölauma ryöstää ja pahantekijät raiskaavat lapsia. Hirveää jos jätetään tienposkeen virumaan.

      Tosikristitty ei aja millään tavalla Sodomaa ja Gomorraa. Siellähän myöskin oli sitä syntiä, etteivät ottaneet köyhää kädestä.

    • PysytäänFaktoissa

      Niinistö on ollut hyvä presidentti, eikä hän päätä mainitsemistasi asioista ollenkaan. Ei ole koskaan tuollaisia arvoja ajanutkaan.

      Ollaanpa tarkkoja kun nimiä mainitaan.

    • LH31

      31/Satakunta.

    • HävityksenKauhistus

      Nyt ei ole muuta mahdollisuutta kun äänestää perusja
      Nämä muut Juudakset ja suvakit kristillis demokraatit mukaan lukien ovat myyneet ja myymässä loputkin isänmaastamme
      Kauhistuttavaa nähdä kuinka kristitytkin hyväksyvät vääräuskoisten valloituksen Hehän ovat saaneet käskyn valloittaa Eurooppa ja tehdä valkoinen nainen raskaaksi vaikka väkisin i Sen me olemme saaneet jo huomata
      HÄVETTÄÄ KUA MEINAAN TÄLLÄKERTAA ÄÄNESTÄÄ MUUTA KUIN PERUS SUOMALAISIA

    • KokonaisuusRatkaisee

      Mustavalkoinen tai ihmisiä yleistävä kirjoittelu ei vastaa kuin yhden ihmisen käsityksiä.
      Ei ole olemassa jotakin ainoata oikeata puoluetta. Mikään puolue ei yksin voi paljoa muuttaa. Iso raha kuitenkin kaikista asioista lopullisesti päättää. Kokoomus pääasiassa, ja yleensäkin oikeistopuolueet tukevat tätä kehitystä jossa tuloja siirretään tavallisilta kansalaisilta kansaivälisille pääomasijoittajille, vietäväksi ohi kansallisen verotuksen veroparatiisimaiden pankkeihin piiloon.

      Koska kaikki maksaa, niin kuin tiedämme, jonkun on joka tapauksessa maksettava. Kun rikkaat ja hyvätuloiset eivät maksa oikeudenmukaisesti tulojensa mukaisesti veroja, niin vastuu maksuista jaetaan koko kansalle, - tuloista riippumatta.

      Yhteisesti hankitun kansantulomme siirto perustason kansalaisilta rikkaille aloitettiin jo 1990 luvulla.

    • TåtäköTeSuvakitHaluatte
    • EiPolikoidaTäällä

      Miksi sinä määrittelet muita, mitä he haluavat. Nimittely ei muutoinkaa kuulu rakentavaan keskusteluun. Ihmiset eivät ole yhdestä narusta ohjattavia ryhmiä, vaan yksilöitä. Asiallista ja asiatonta ainesta on joka puolueessa.

    • 839212010

      Onko tämä nyt joku persu trollaajien foorumi? Oletteko saaneet lestadioilaisten persuiksi käännyttämiseen jonkinlaisen erityistehtävän siltä tyhjää nieleskelevältä puheenjohtajalta?

      • " 839....."
        -
        ketä sinä tarkoitat ?
        Sitä jusiako?!
        -


      • MelkosiaSeppiä
        padasjoenukko kirjoitti:

        " 839....."
        -
        ketä sinä tarkoitat ?
        Sitä jusiako?!
        -

        Kuinka monta tyhjää jauhavaa ja tyhjää nieleskelevää puheenjohtajaa persuilla on? Varapuhheejohtajathan heillä nieleskelee viinaa ja kähmii naisia!


      • Ai tarkoitit sitä TH:ta ,
        -


      • 87654322554
        padasjoenukko kirjoitti:

        Ai tarkoitit sitä TH:ta ,
        -

        Eikun lammilaista juotavaa


    • VihapuheetPois

      Ihmisten halveksiva panetteluko on sinun politiikkaasi?

      Tämä palsta ei ole lainkaan politiikan puhumiseen tarkoitettu. Politiikka ei ole mitään oikeassa taikka väärässä olemista, vaan se on näkemys yhteiskunnan toiminnasta.

    • huutosakkia

      Perussuomalaiset ovat populistinen huutosakki joka ei ole koskaan kantanut vastuuta ja siten vastannut puheistaan.

      Toissa vaalikaudella heillä oli siihen mahdollisuus vaalivoiton myötä. Heitä vaadittiin kantamaan vastuuta hallitukseen mutta silloinen puheenjohtaja vei joukkonsa oppositioon jatkamaan tyhjänpäiväistä länkytystä. Vaalivoiton saaneessa puolueessa ei ollut ainesta ratkomaan valtakunnan ongelmia ja rakentamaan yhteiskuntaa vastuullisesti eteenpäin.

      Viimevaalikaudella (nykyisellä) persut eivät vastuun ottamista voineet enään välttää. Hallitukseen oli mentävä. Tälläkertaa silloinen puheenjohtaja oli saanut rinnalleen muitakin kuin tyhjäpäisiä populisteja. Ministerimersujen ovet olivat taas auki ja tälläkertaa persut hyppäsivätkin isoihin vastuuministerien tehtäviin innolla kyytiin. Mitäs sitten kävikään? Puolueen populistisiivelle ei vastuunkantaminen maistunutkaan vaan päättivät vallata puolueen johdon, hajoittaa puolueen ja samalla menettää istuvat ministerit puolueesta sekä puolueelta hallitusvastuun. Tyhjäpäinen länkytys oppositiossa sai jatkua.

      Ei tälläisen puolueen lupauksia ja linjanvetoja voi kukaan vakavasti ottaa. Populistit ovat liian riitaisia ja yhteistyökyvyttömiä vastaamaan puheisiinsa ja siten ajamaan lupauksiaan toteutukseen.

    • ÄläUskoKapitalistia

      Onko se vastuuta kun tavallista kansaa riistetään ja rikkaita paapotaan aivän käsittämättömän avokätisesti?

      Ei pidä uskoa rahamaailman edustajien levittämää propagandaa. Heille kaikki on populismia, jossa rikkailta otetaan kansan tarpeiksi. Tähän eduskunta ei ole pystynyt enään pystynyt 2000 luvulla, siksi kansalaiset voivat pahoin ja köyhtyvät, rikkaiden rikastuessa yhä enemmän. Kapitaali on kansainvälisesti pakosalla verottajilta.

      • TehdäänEkaPuhutaanToka

        Oli propagandaa tai ei, vain teolla on merkitystä. Puheet ja meinaamiset ovat kärpäsen surinaa.


    • Omantunnonkysymys

      Kyllä minusta on ihan sopivaa joku ajatus politiikastakin täällä jakaa. Politiikan sisällä on kysymys myös arvomaailmasta, josta me kristityt tietysti olemme kiinnostuneita ja haluamme omalta osaltamme myös siihen vaikuttaa. Voimme olla hidastamassa tätä jumalatonta suuntausta minkä me jokainen näemme. Nyt kaikki kristityt äänestämään! Tehdään selväksi, että me emme voi olla mukana homo, aportti, eutanasia ja yli tasaarvoa ajavissa lakiuudistuksissa. Eikä haluta vaikenemalla hyväksyä näitä syntejä.

    • Kiruna

      Perussuomalaiset saa ääneni - ei ole oikein että koulukirjoissakin on jumalattomuutta yms synnin
      suosintaa.

      • Anonyymi

        985% koko Suomen uskovista äänestäisi nyt tutkimusten mukaan persuja
        Ennen äänesti 65%


    • Anonyymi

      ulpu perhosta oli ehdokkaana eduskuntavaaleissa onko hänellä vl tausta

    • Anonyymi

      Oon lestadiolainen ja siirryn kepusta persuihin. On paljon tuttuja PS listoilla, hyvä niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1725
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1345
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1147
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      191
      937
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      915
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      867
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      778
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      138
      722
    Aihe