Juha Sipilän kirjoitus uusimmassa Sieviläisessä - kolme asiaa kiinnitti huomioni

ccsfuture

Uusimmassa Sieviläisessä on Juha Sipilän kirjoitus. Aiheena on ilmastonmuutos. Kolme asiaa kiinnitti huomion:

Ensiksikin Sipilä ei mainitse sanallakaan tuulivoimaa, vaikka juuri keskusta on ajanut aggressiivista tuulivoimarakentamista Suomen maaseudulle. Niin aggressiivista on ollut toiminta, että tuulivoimaloiden haitoille altistuvat asukkaat on ohitettu täysin. Syitä moiseen häikäilemättömyyteen voi arvailla. Ensimmäisenä tulevat mieleen jättimäiset yritystuet, joita keskusta on puoltanut ja ilmeisesti moni keskustavaikuttaja myös saanut itse henkilökohtaisesti pääministeristä lähtien. Muita syitä saattavat olla keskustan harhaluulo siitä, että tuulivoima olisi maaseudulle hyväksi. Tosiasiallisestihan tuulivoima heikentää maaseutua pitkällä aikavälillä.

Miksi Sipilä ei maininnut tuulivoimaa? Syynä voisi olla se, että Sipilä tietää, että tuulivoima on vahingollista maaseudulle. Sitä ei tietenkään uskalla ääneen sanoa, kun niin paljon vahinkoja on jo tapahtunut. Toinen syy voisi olla se, että koska maaseudun ihmiset isolta osalta vastustavat tuulivoimaa, niin näin vaalien alla mielipiteitä pitää profiloida vastaanottajakunnan mukaan, joten maaseudun ihmisille ei voi kertoa, että keskusta ajaa aggressiivista tuulivoimarakentamista. Eli kyse voi olla hämäyksestä. Siinähän poliitikot ovat mestareita. Poliitikoilta ei voi odottaakaan rehellisyyttä. Tarvitaan politiikan lukutaitoa, jotta ei mene lankaan.

Toinen asia, mihin huomio kiinnittyi, oli Sipilän mainitsemat hiilidioksidin kaappaustekniikat. En tiedä asiasta paljoakaan. Mutta hiilidioksidin talteenotto ja varastointi - tekniikoita on kehitelty jo jonkin aikaa. Aiheesta löytyy paljon juttuja englanniksi, carbon capture and storage (CCS). Nyt Sipilä on varmasti oikeilla jäljillä. CCS saattaa pelastaa maapallon lämpenemiseltä,

Kolmas huomio jutusta oli se, että Sipilä kehotti lopettamaan keskustan syyllistämisen sen ilmastopolitiikasta. Hän ei kuitenkaan yhtään avannut sitä, miten keskustaa on syyllistetty. Ja se tuntuu myös hämäykseltä. Lukija jätetään yksin keksimään, mitä kirjoittaja mahtaa tarkoittaa. Itselle tulee mieleen, että SIpilä tarkoitti sitä, että hän pitää vääränä sitä, että ihmiset Pohjois-Pohjanmaalla ovat vastustaneet aggressiivista tuulivoimarakentamista asutuksen läheisyyteen ja maisemallisesti aroille ja arvokkaille paikoille. Jos Sipilä tarkoitti tätä, niin ilmeisesti hänen mielestään on ok, että maaseudun ihmisten elinympäristöjä heikennetään oleellisesti ja että tähän pitäisi vain alistua. Jos näin on, niin pidän sitä todella outona asenteena.

Summa summarum: SIpilä ei maininnut tuulivoimaa. Hämäystä - luultavasti. Hyvää artikkelissa oli CCS-tekniikoiden esilleotto. Sieviin voitaisiin tulevaisuudessa sijoittaa CCS-tekniikkaa. Siinä olisi SIeville tuulivoimaloiden korvaajia. Epämiellyttävää jutussa oli syyllistäminen: Sipilä antoi ymmärtää, että ihmiset ovat syyllistäneet keskustaa. Niinhän ei kuitenkaan ole tehty, vaan on vain osoitettu, missä keskusta on mennyt väärään suuntaan. Keskusta on ollut maaseudun puolue. Voisi yhä odottaa, että keskusta pitäisi maaseudun ihmisten puolta, eikä ajaisi maaseutua ahdinkoon. Ja jotta keskusta voisi ajaa maaseudun ihmisten asiaa, sen pitäisi nöyränä kuunnella, mitä maaseudun ihmiset ajattelevat elämästä ja omasta ympäristöstään. Sen keskusta on unohtanut. Nyt on sitten aika palata kuuntelemaan ihmisiä.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ccsfuture

      Kaunis pyyntö: jospa tätä aloitusta ei enää poistettaisi. Laitoin tämän jo aikaisemmin tänään, mutta se oli poistettu! Siis tämähän on järkyttävää sensurointia! Mikä kommentissani oli niin arkaluontoista? Ja kuka mahtoi olla poistamisen takana?

    • ccsfuture

      Täytyy vielä lisätä kommentti liittyen tuohon, että ensimmäinen aloitukseni aiheesta poistettiin. Luin ohjeet kommentoinnista ja siellä yksi syy poistoon oli massapostitus. Laitoin oman aloitukseni myös Ylivieskan ja Haapajärven palstoille, koska tuulivoima-asia koskee koko Kalajokilaaksoa. Mielestäni kolme eri aloitusta samasta aiheesta ei ole massapostitusta, mutta en tiedä onko niin suomi24-ylläpidon mielestä.

      Joka tapauksessa toivon, että aloitukseni poisto liittyy tähän sääntöön eikä haluun sensuroida viestejä.

    • missätasapuolisuus

      Ihmettelin minäkin kirjoituksesi poistoa, syytä vaan en ymmärtänyt. Sipilän/keskustan suojeluako?

    • sananvalta

      Kokeile vaan vielä Ylivieskaan, eihän ne nyt aiheetta voi poistaa.

    • Axel79

      Näin tuon kirjoituksesi Ylivieskan sivulla, joku oli siihen kommentoinut seuraavasti.
      Ylivieskassa tuulivoimarakentamisesta voidaan syyttää ainoastann kepulaisia, muutamalla kokoomuksen ja vihreän päättäjällä ei ole mitään merkistystä, keput olisivat voittaneet kyllä ilman niitäkin.
      Demarit, vasemmisto, vihreät ja kristilliset vastustavat tuulivoimaa Ylivieskaan, mutta enemmistö on kepulaisilla eli minkäpä he sille voivat että kepulaiset haluaa joka sivukylän tuhota tuulimyllyillä.

      Ei kannata ainakaan kepulaisten esittää että ollaan maaseudun asialla ku haluavat tuhota maaseudun asukkaan asuinympäristön ja koko kylän noilla hel...tin härveleillä.

      Ehkäpä tuo aloitusviesti poistettiin Ylivieskan sivuilta siksi että Ylivieskan keskustelupalstalla moitittiin "väärää" puoluetta.

    • Kohtuuskaikessa

      Kirjoitus loppuu: "Suomi on ilmastomuutoksen torjunnassa selvästi kokoaan suurempi toimija."

      Tuulivoimasta puheen ollen eniten tuulivoimaa on rakennettu Pohjois-Pohjanmaalle, jossa sijaitsee lähes puolet koko Suomen tuulivoimakapsiteetista. Suomiko on kokoaan suurempi toimija - ja Pohjois-Pohjanmaa kärsii? Rumilla jättimyllyillä tuhotaan alueen arvokasta kulttuurimaisemaa ja aiheutetaan valtavaa tuhoa luonnolle, ihmisten elinoloihin, asumisviihtyvyyteen ja terveyteen! Toteutuuko tässä yhdenvertainen kohtelu ja tasa-arvo?

      Vuoden 2016 tilaston mukaan koko Suomen asennetusta tuulivoimakapasiteetista 44 % sijoittui Pohjois-Pohjanmaalle, jonka pinta-ala oli 11,729734 % koko Suomen pinta-alasta. (Koko Suomen pinta-ala oli 390 908 km2 1.1.2018/www.tilastokeskus.fi. Pohjois-Pohjanmaan maakunnan pinta-ala oli 45 852,47 km2 1.1.2017.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe