HS: Vaalituloksessa on yhä yllätysvaraa
~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000006053051.html -
Ilkka Luoma 30.3.2019 - 9:50:
Gallupit kertovat vain tilanteen kyselyhetkellä. Toisekseen monet kallupoidut saattavat tietoisesti narrata - antaa muunneltua tietoa, tarkoitushakuisesti - esimerkiksi varoitellen omia, tässä esimerkkinä ehkä varoitukset keskustalaisille? Kansalaiset ovat joskus rehtiydessään aika velikultia ;-) ...
Se ainoa oikea gallup on itse vaalit, ja tässä ratkaisee paljon äänestysvilkkaus. Jos se jää 70 prosenttiin, jää pimentoon epädemokraattisesti 30% äänestyskelpoisista. Olisiko eduskuntapaikat syytä jakaa vaalituloksella vain tuon 70 prosentin osalta ja loput 30% arvottaisiin kaikista ehdolla olleista - radikaalia, mutta oikeudenmukaista?!
Nyt muhii mahdollinen yllätys, ja syy on reformistiset kansalaisliikkeet - Liike Nyt! ja Tähtiliike, joille olisi nyt jo tulossa lähes neljä prosenttia - mainittakoon, että Siniset audi-ministereineen on vaipunut kannatukseltaan alle virhemarginaalin. Kansa rankaisee takinkääntäjiä, arvellaan. Niin tai näin, niin ehkä juuri berberikääntelyjen myötä uudet kansalaisliikkeet pääsevät nauttimaan muualta EU-Euroopasta ilmestynyttä äänestäjien muutoshalukkuudesta. Ranskakin sai uuden presidentin liki tyhjästä - nyt macronistit lähtevät valloittamaan EU-parlamenttia!
Entä Suomi, jossa perinteellinen puolueiden ideologiataistelu on jo kypsyttänyt äänestäjät ja nyt odotetaan jotain uutta - sellaista, jossa ideologiat eivät taistele keskenään - vaan yhdistävät voimiaan kansakuntansa edun nimissä. Uusissa tähtiliikkeissä on jo ehdokkaita vasemmalta oikealle - ei niinkään ideologia, vaan tavoitehakuisuus päämäärille, joilla tarjoillaan kansakuntaetuutta, eikä niinkään ryhmähyötyä, vain osalle.
…
3277 - 88
Tähtiliikkeet ovat liikkeellä nyt!
38
89
Vastaukset
- prossiomo
Miten Italian Viiden tähden liike menestyi?
- italiaano2
Nousi hallitukseen.
- epäileväinen3
Suomalaiset ovat varsin konservatiiveja, mutta Väyrynen tunnetaan hyvin - saihan tuo yli 150 tuhatta ääntä reilu vuosi sitten.
- niin_
Missä?
- suomalaisetäänestäjät
niin_ kirjoitti:
Missä?
Viimeisissä presidentinvaaleissa - tammikuussa 2018.
- hullu.äänestää.Paavoa
Neukkujen nuoleskelussa kunnostautunut Kekkosen ja Karjalaisen oppipoika Väyrynen sai tuon äänimäärän KOKO SUOMESSA. Nyt hän on ehdokkaana Uudellamaalla, joka ei ole kovin viisas valinta. Hän putosi eduskunnasta Keskustan Uudenmaan piirin ehdokkaana 2011.
Kekkoselta Väyrynen on oppinut umpikieroilun ja "idän kortilla pelaamisen", Karjalaiselta taas kännäämisen, Väyrysen toilailut ulkoministerinä ovat legendaarisia.
- Ruumiinlistuma
Kyllä Väykkä taitaa olla Poliitinen Ruumis kuten Lipponen
- suomalaisetäänestäjät
Näkyy innolla kiertävän vaalikenttiä! Eikä Lipponen ;-)
- jgd
Alla joitain toimenpiteitä oikeudenmukaisuuden, taloudellisen toimeliaisuuden ja monen muukin kannatettavan asian edistämiseksi.
1. Afrikasta ja Lähi-Idästä tulleet heti takaisin. Jos eivät lähde vapaaehtoisesti, niin eristetään johonkin paikkaan saareen tai Lappiin. Jos lähtevät, niin maksavat kuljetuksen itse.
2. Yleissitovuuslaki pois. Muuta ei tarvitse tehdä rakenteellisten ongelmien saralla. Kaikki soljuu sitten hyvin omalla painollaan.
3. Armeija pakolliseksi kaikille myös naisille. Ei vapautuksia kellekään. Ei siviilipalvelusta. Palveluksienn pituuksiiin nostot.
4. Julkista sektoria 50 % pienemmäksi. Esim.työvoimahallinto joutaa kokonaan lakkautetuksi.
5. Yritysverotus tuntuvasti alemmaksi.
6. Kolme ydinvoimalaa lisää.
7. Aseenvientirajoituksista luopuminen.
8. Työvoiman tarveharkinnasta luopuminen.
9. Verokikkailu kuriin. Esim. jos virolainen, puolalainen tai muu eu-maan yritys jättää verot, eläke maksut maksamatta tilaajayritys esm.Yit maksaa maksamatta jääneet rästit.
10. Ansiotuloverostusta ylemmissä tuloluokissa alemmaksi.
11. Alkoholin myynti vapaaksi.
12. Irtisanomisten helpottaminen.
13. ay-maksun verovähennysoikeuden poistaminen.
14. Koulusta erottaminen helpoksi huonon käyttäytymisen vuoksi.
15. Opetuksen tason nostaminen kaikilla tasoilla esim.luopumalla tuloksillisuudesta ja ainakin osittain palaamisesta budjettirahoitukseen.
16. Kehitysavun lakkauttaminen.
17. Palautetaan pandat ja muutenkin ei nuoleskella Kiinaa.
18. Lestojen huijariyritykset kuriin.
19. Alempia eläkkeitä ja työttömyyskorvauksia ylemmiksi.
20 . Ansiosidonnainen tt pois.
21. Asuttomuus pois, maksaa kertarysäyksellä 250 miljoonaa, eli on ollut täydellistä epäinhimillisyyttä, että tätä ei ole tehty aikaisemmin.
22. Liityttävä Natoon. Armeijalle vähintään 2 mrd e lisää.
23. Ahvenanmaan erioikeudet pois.
24. Ei enää virkoja. Kaikki pitää olla erotettavissa välittömästi laiskasta ja huonosta työstä.
25. Polliittisille lakoille vahinkojen korvausvelvollisuus.
26. Sitten olisi 100 muutakin konkreettista edellisen lisäksi välttämätöntä tarpeellista korjausta.- suomalaisetäänestäjät
22:en osalta kansakuntamme ei halua Natoon, yli 50 prosentin kannatus pysyä erossa Natosta. Muutoin monia hyviä ajatuksia!
- totuus.asiassa
suomalaisetäänestäjät kirjoitti:
22:en osalta kansakuntamme ei halua Natoon, yli 50 prosentin kannatus pysyä erossa Natosta. Muutoin monia hyviä ajatuksia!
MTVn mukaan erittäin tuoreen tutkimuksen mukaan "jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen tekisi saman".
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kysely-jos-presidentti-niinisto-liputtisi-nato-jasenyyden-puolesta-joka-toinen-suomalainen-tekisi-saman/7247356#gs.3lffgs
- maansa.myyneet
Venäjä ei ole pannut kaikkia munia samaan koriin. Venäläismielisiä tai suoraan Venäjän asettamia ehdokkaita löytyy ainakin tuosta tähtisikermästä, persuista, vasureista, ja kepusta. Itse asiassa saattaa löytyä kaikista puolueista.
- Braggio
Frykke?
- Verbootten
Janitsky?
- ilkka.limanuljaska
Putin äänestäisi Väyrystä, mutta tuskin Luomaa alhaisen ÄOn takia.
- suomalaisetäänestäjät
Onneksi me suomalaiset pääsemme äänestämään - oman tahtomme mukaisesti. Luomakin tulee saamaan ääniä - paljon? Sen päättää äänestävä kansa, ja riipuu onko Luoma miten näkyvillä ja äänessä - ei ole näkynyt "turuilla eikä toreilla".
- uurnille.mars
suomalaisetäänestäjät kirjoitti:
Onneksi me suomalaiset pääsemme äänestämään - oman tahtomme mukaisesti. Luomakin tulee saamaan ääniä - paljon? Sen päättää äänestävä kansa, ja riipuu onko Luoma miten näkyvillä ja äänessä - ei ole näkynyt "turuilla eikä toreilla".
Enpä usko - milloin viimeksi yli 60 vuotias "tavis tyhjästä" on saanut ääniä? Lisäksi Luoman kirjoitukset - joihin ei voi olla törmäämättä - näyttävän toistavan toisiaan, ovat hyvin mustavalkoisia ja ärsyttävät ihmisiä kommenttien perusteella.
Jossain television äskeisessä ohjelmassa mainittiin liikkuvien äänestäjien osuudeksi suunnilleen miljoona äänioikeutettua. Samaan suuruusluokkaan olen päätynyt itsekin, kun asetelmaa olen puntaroinut. Siihen miljoonaan mahtuu mm. 200.000 ensi kertaa eduskuntavaaleissa äänestävää, mutta heistä ikävä kyllä ehkä vain puolet sitten kuitenkaan äänestää. Keskustaa v.2015 äänestäneistä saattaa vaihtaa valintaansa jopa puolet. Kokoomus vuotaa sekin ja samoin mitä ilmeisimmin käy myös Vihreille. Perussuomalaisten neljän vuoden takaisista äänestäjistä Sinisten osuus taitaa siirtyi muuanne Terhon puolueelta. Aikaisemmin äänestämättä jättäneitten keskuudessa esiintyy todennäköisesti aktivoitumista. Äänestysaktiivisuuden prosentti saattaa nousta korkeammalle kuin v. 2015 ja toivottavasti jopa 80 prosentin tietämiin. Se olisi hienoa.
Juuri tänään mainittiin uutisoinnissa, että maassa on noin miljoona yksineläjää, jotka haeskelevat tahoa, joka kantaisi huolta heidän asemastaan. Eläkeläisiä on tasavallassa puolitoista miljoonaa. Yhtenä selkeänä ryhmänä ovat myös pörssiin listautuneitten yhtiöitten osakkeitten omistajat, joita on yli 800.000 henkilöä. Kun tarkastellaan alueellista jakautumista, niin Helsingin ja Uudenmaan ulkopuolella asuu ja elää valtaosa suomalaisista äänestäjistä eli vaalien tuloksen ratkaisu on olennaisessa määrin myös heidän valintojensa vaakakupissa.
Tähän mennessä nähtyjen vaalien alustapahtumien tiimoilta on ihmeteltävissä, että millä ihmeen perusteella Yleisradio katsoo aiheelliseksi systemaattisesti syrjiä eduskunnassakin edustettuina olevia ryhmiä "Liike Nyt"- ja "Tähtiliike"-eduskuntarymiä? Perusteluksi ei riitä se, että viime vuoden puolella "hyvissä ajoin" on päätetty ottaa vaalikeskusteluihin ja tentteihin mukaan yhdeksän puoluetta, joitten joukkoon myös Sininen tulevaisuus on sitten kelpuutettu, vaikka sekin on erkaantunut eduskuntaan vaaleissa valitusta Perussuomalaisista eikä sinisillä ole valtakirjaa itse vaaleista saatuna. Tähtiliikkeeseen viitaten sopii tässä yhteydessä todeta, että Italian "Viiden tahden liike" nousi vaaleissa Saapasmaan suurimmaksi puolueeksi. Erityisen vahvan kannatuksen puolue sai Rooman eteläpuoliselta alueelta, joka maan köyhin osa tunnetaan Mezzogiorno-nimelläkin.- HanskiJu
Hyvä asiakommentti! Onko media puolueellinen ja jopa boikotoi eräitä ehdokasryhmiä?
- MasaNiemi2
Boikotoiko media näitä uusia kansalaisliikkeitä?
- pateväykkä
Nouseeko Pate pääministeriksi?
Jatkan vielä äänestyspäätöksiin vaikuttavien seikkojen tuumailua. Monisorttisessa tasavallassamme väestön taustat, juuret, ovat nekin mukana suhtautumisiin aineksia antamassa. Viimeksi kuluneen puolen vuosisadan mittaan väestön maaltamuutto on muokannut merkittävästi yhteiskuntaamme. Siinä yhteydessä sopii muistaa myös maastamuutto ja se suuntautui 60- sekä 70-luvuilla ennen muuta Ruotsiin. Koti-Suomessa suurimpien kaupunkien väkimäärä on lisääntynyt voimakkaasti ja myös pienemmät keskukset ja taajamat ovat saaneet lisää väkeä.
Maan sisällä kotipaikkaansa vaihtaneet tietävät omat lähtötaustansa ja juurensa ja aikaisemmat taaksejääneet maisemat ovat myös maaltamuuttaneitten jälkeläispolvien tiedossa, mikä ei suinkaan tarkoita, että esim. Keskusta, entinen Maalaisliitto, olisi ikään luontaisetuna saanut maaltamuuttaneitten ja heidän jälkeläistensä kannatusta. Jos jokin puolue haluaa esim. helsinkiläisten tai vantaalaisten, espoolaisten kannatusta vaaleissa, sen puolueen on hoidettava helsinkiläisten, vantaalaisten, espoolaisten asioita, etuja. Onko Keskusta puolueena niin tehnyt?
Juuriltaan maalta lähtöisin oleva väki kuitenkin ymmärtää suhtautua myönteisellä mielellä politiikkaan, jossa on mukana kaiken kansan oloista ja asioista huolenpito ja maaseudun senkin elämän riennossa mukana pitäminen. Jos jokin puolue julistaa, että "Tapa talonpoika päivässä!", sen semmoisen puolueen on vaikea saada maaltamuuttaneen väen hyväksyntää, vaikka palkanansaitsijoitten hyväksi toimiva puolue olisikin.
Oma maassamuuttaneen väestön ryhmänsä ovat karjalaiset, karjalainen siirtoväki. He joutuivat pakosta jättämään vanhat historialliset kotiseutunsa. Evakkoon joutui kuta kuinkin 400.000 suomalaista ja siinä on mukana myös Sallan ja Petsamon väki. Kun ajattelemme evakkokansan myöhempiä vaiheita ja heidän avioitumistaan ristiin rastiin uusien kotisijojen asujamiston kanssa sekä edelleen jälkeläispolvia, niin varsin laajaa on myös juuriltaan evakkotaustaisen väestön osuus nyky-Suomessa. Jos mittaluokkana heittäisin tässä miljoonan suomalaisen verran, niin kenties suuruusluokka olisi lähellä oikeata.
Juuriltaan evakkotaustaisen väen sydäntä vihlaisee yhä edelleen nykyäänkin silloin tällöin julkisuudessa esiintyvä kummeksunta, mikä kohdistuu rajan taakse jääneitten kotiseutujen muisteluun ja kaipuuseen, sinne suuntautuvien kotiseutumatkojen tekemiseenkin. Karjalaisuuden kohdalla sopii muistaa edelleen sekin seikka, että Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala ovat nykyisen Suomenkin omia maakuntiaan riippumatta siitä miten soten on käynyt tai tulee jatkossa käymään.- viipurinmies
Hieno kommentti, kerrankin todellista asiaa - eikä tyhjää puhetta. Harmiksemme meidän Karjala on vaipumassa rospuuttualueeksi, kun väki muuttaa leivän perässä Helsinkiin. Kestämätön yhtälö.
- ihmettelijä2
Miksi tuo Tähtiliike ei näy mediassa?
- räkytäkyoksettaa
ilkka.luoma kirjoitti:
Se on mediaboikotissa.
Ei ole.
Paavo Väyrynen itse kertoo juuri nyt Uuden suomen blogissaan, että Tähtiliike oli kutsuttu YLEn eiliseen suoraan vaalitenttiähetykseen, mutta Paavo Väyrynen ei itse halunnut osallistua.
Turha siis valehdella jostain "mediaboikotista". - Totuus.esiin
ilkka.luoma kirjoitti:
Se on mediaboikotissa.
Miksi ”tähtiehdokas” Luoma valehtelee median muka boikotoivan Väyrysliikettä?
Kerääkö hän sääliä?
- starwars7
Miksi Tähtiliike ei ole Ylen vaalitentissä?
- Paavo.on.perseestä
Paavon ego ei kestä nykyistä tilannetta ja hän luulee saavansa säälipisteitä itkupotkukohtauksillaan.
- TaunoTähti
Ei kutsuttu eduskuntapuolueiden tenttiin! Vaikutti boikotilta?
Monisäikeisiä ovat vakuttamisen operoimiset. Nyt näissä vaaleissa puolueitten voimasuhteitten rakennemuutosta saattaa tapahtua todellisuudessakin eikä ainoastaan teoriafilosofien puheissa. Tällä tämänhetkisellä (07.04.2019) istumalla vaalitappio uhkaa realisoitua pahiten Keskustaan ja sitten samalla Sinisiin. Jopa Kokoomuskin on mahdollisesti joutumassa vaikeuksiin. SDP, Vhreät ja Vasemmistoliitto vaikuttavat porskuttavan suosion aallonharjalla ja niitten vihervasemmistolaisen kimpan povaillaan muodostavan uuden vaalien jälkeisen hallituksen runkorakenteen.
Liikkuvien äänestäjien epäilemättä massiivinen väestö on järkyttävä ongelma niin Sipilän hallituksen puolueille kuin myös vihervasemmistolle. Jos äänestäjien protesti kanavoituisi kuta kuinkin keskittyneenä Perussuomalaisille, niin se ongelma olisi "hoideltavissa" kesäkuun 2017 mallin mukaisesti. Vaikka Perussuomalaiset nousisivat Suomen suurimmaksi puolueeksi, niin arvojen erilaisuuden prinsiipillä muu valtapuolueporukka pystyisi luokittelemaan Perussuomalaiset hallituskelvottomaksi puolueeksi. Samalla hiljaa unohdettaisiin ja haudattaisiin puheet pääministerivaaleista eli pääministeriyden luontaisesti kuulumisesta vaaleissa suurimmaksi nousseelle puolueelle ja sen puheenjohtajalle. Laissahan ei semmoista mainita.
Tässä kohdassa pääsemme itse asiaan eli siihen, miksi mm. "Tähtiliike" ja "Liike Nyt" on kilpailevien puolueitten kannalta erittäin sopivaa pitää sivussa julkisuudesta ja myös Yleisradion vaalikeskusteluista. Onhan niin, että Harkimon ryhmittymän toiminta on vakavana uhkana Kokoomukselle ja Väyrysen Tärhtiliike on jopa kohtalokkaan potentiaalinen uhka Keskustalle.
Sekä Kokoomukselle että Keskustalle käy erinomaisesti se, että pidetään mokomat haittatekijät syrjässä näkymättömissä. Samalla tosiaan niin Kokoomuksen kuin Keskustankin puoluetoimistoissa toivotaan, toivotaan, että liikkuvien äänestäjien protesti kanavoituisi keskittyneenä Perussuomalaisille, jossa paikassa protestointi voidaan muka "arvoperustein" hoidella tunkiolle. Tilanne muuttuisi täysin toisenlaiseksi, jos Liike Nyt ja Tähtiliike saavuttaisivat huomattavan suuren kannatuksen vaaleissa.- faktajuttu
Älä valehtele. Sekä Väyrysen että Harkimon liikkeet itse kieltäytyivät Ylen vaaliohjelmista.
Harkimon rahoituksessa voi olla potentiaalia, Väyrynen taas vaati kynnysrahan ehdollailtaan, joista nettosi 500 €/ehdokas! Niistä kertyy yli 50 donaa.
Arkadianmäelle ei kummastakaan ryhmästä pääse kukaan. - W.Leiriniekka
Pienpuolueiksi tituleerattujen puolueitten yle-vaalitentin yhteydessä kerrottiin, että Harkimon ja hänen kumppaneittensa "Liike Nyt" ei saanut Yleltä laisinkaan kutsua mukaan vaaliohjelmiin, koska kyseessä ei ole Ylen kertomana "puolue". Väyrynen sen sijaan tosiaan oli kieltäytynyt kyseiseen pienpuolueitten ohjelmaan osallistumasta "Tähtiliikkeen" edustajana. Siihen aikaisempaan eduskuntapuolueitten tenttaamiseen Väyrynen kyllä olisi halunnut osallistua, mutta siitä poisjättämisen Yle selitti sillä, että jo varsin aikaisessa vaiheessa viime vuonna päätettiin yhdeksän puolueen mukaanottamisesta eikä "Tähtiliikettä" tosiaan vielä ollut puoluerekisterissä siinä vaiheessa. Asiaa ei muuksi muuttanut edes valitus eduskunnan apulaisoikeusasiamiehelle. Kyllähän näin rivikansalaisjärjellä tuumiksittuna voisi ajatella olevan aivan paikallaan, että sekä Liike Nyt että Tähtiliike olisivat vaaliohjelmissa mukana. Saattaisihan sitä noudattaa rehtiyttäkin Yle-vaaliohjelmissa pilkunfiilaamisen sijaan. Näitten kiemuroitten seurauksena Yle ikävä kyllä menettää katu-uskottavuuttaan.
- Hyvä.YLE
W.Leiriniekka kirjoitti:
Pienpuolueiksi tituleerattujen puolueitten yle-vaalitentin yhteydessä kerrottiin, että Harkimon ja hänen kumppaneittensa "Liike Nyt" ei saanut Yleltä laisinkaan kutsua mukaan vaaliohjelmiin, koska kyseessä ei ole Ylen kertomana "puolue". Väyrynen sen sijaan tosiaan oli kieltäytynyt kyseiseen pienpuolueitten ohjelmaan osallistumasta "Tähtiliikkeen" edustajana. Siihen aikaisempaan eduskuntapuolueitten tenttaamiseen Väyrynen kyllä olisi halunnut osallistua, mutta siitä poisjättämisen Yle selitti sillä, että jo varsin aikaisessa vaiheessa viime vuonna päätettiin yhdeksän puolueen mukaanottamisesta eikä "Tähtiliikettä" tosiaan vielä ollut puoluerekisterissä siinä vaiheessa. Asiaa ei muuksi muuttanut edes valitus eduskunnan apulaisoikeusasiamiehelle. Kyllähän näin rivikansalaisjärjellä tuumiksittuna voisi ajatella olevan aivan paikallaan, että sekä Liike Nyt että Tähtiliike olisivat vaaliohjelmissa mukana. Saattaisihan sitä noudattaa rehtiyttäkin Yle-vaaliohjelmissa pilkunfiilaamisen sijaan. Näitten kiemuroitten seurauksena Yle ikävä kyllä menettää katu-uskottavuuttaan.
Ihan hyvä, että Väyryselle osoitetaan hänen paikkansa poliittisella kartalla.
Mikä muu Tähtiliike olisi kuin mitätön pienpuolue. - pisnesmies.Paavo
Hyvä.YLE kirjoitti:
Ihan hyvä, että Väyryselle osoitetaan hänen paikkansa poliittisella kartalla.
Mikä muu Tähtiliike olisi kuin mitätön pienpuolue.Väyrynen tekee rahaa kun ehdokkuuskin maksaa.
Ei se tyhmä ole joka pyytää vaan joka maksaa. - Väykkälandia
W.Leiriniekka kirjoitti:
Pienpuolueiksi tituleerattujen puolueitten yle-vaalitentin yhteydessä kerrottiin, että Harkimon ja hänen kumppaneittensa "Liike Nyt" ei saanut Yleltä laisinkaan kutsua mukaan vaaliohjelmiin, koska kyseessä ei ole Ylen kertomana "puolue". Väyrynen sen sijaan tosiaan oli kieltäytynyt kyseiseen pienpuolueitten ohjelmaan osallistumasta "Tähtiliikkeen" edustajana. Siihen aikaisempaan eduskuntapuolueitten tenttaamiseen Väyrynen kyllä olisi halunnut osallistua, mutta siitä poisjättämisen Yle selitti sillä, että jo varsin aikaisessa vaiheessa viime vuonna päätettiin yhdeksän puolueen mukaanottamisesta eikä "Tähtiliikettä" tosiaan vielä ollut puoluerekisterissä siinä vaiheessa. Asiaa ei muuksi muuttanut edes valitus eduskunnan apulaisoikeusasiamiehelle. Kyllähän näin rivikansalaisjärjellä tuumiksittuna voisi ajatella olevan aivan paikallaan, että sekä Liike Nyt että Tähtiliike olisivat vaaliohjelmissa mukana. Saattaisihan sitä noudattaa rehtiyttäkin Yle-vaaliohjelmissa pilkunfiilaamisen sijaan. Näitten kiemuroitten seurauksena Yle ikävä kyllä menettää katu-uskottavuuttaan.
Väyrysen Tähtiliike on puolue ja sillä on yhden miehen eduskuntaryhmä. Liike Nyt! ei ole puolue, ja pienpuolueilla ei ole kansanedustajia. Yle boikotoi Väyrysen Tähtiliikettä. Miksi?
- TaunoTähti
Tähtiliike vie paljon ääniä Kepulta ja Kokoomukselta!
Arkkiatri Risto Pelkonen oli television Ykkösaamu-ohjelmassa Sakari Kilpelän haastateltavana tänään lauantaina (6.4.19). Pelkonen asettui sote-asian kohdalla sille kannalle, että se joutikin jäädä tekemättä sen valinnanvapauden ja maakuntamallin yhdistelmänä, jota Sipilän hallitus yritti ajaa läpi. Epäkohtana Pelkonen näki olosuhteitten erilaisuuden Suomen eri osissa. Kun Kainuussa on 60.000 asukasta ja Helsingin tienoolla miljoonan verran, niin ei samaa kaavaa voi soveltaa niihin molempiin. Ratkaisuksi Pelkonen hahmotteli valikoidusti pienten kuntien osalta niitä laajempaa aluetta, jolloin resurssit riittäisivät.
Toivottavasti on yleisessä tiedossa, että Väyrys-Paavo on todennut, mitenkä nimen omaan kunnilta poisotettu päätösvalta aiheutti mm. Länsi-Pohjan (Meri-Lapin) tilanteen, jossa oltiin lakkauttamassa kokonaista keskussairaalaa ja erikoissairaanhoitoa varten olisi pitänyt matkata sadan kilometrin päähän Rovaniemelle tai toisena mahdollisuutena Ouluun. Länsipohjalaiset ratkaisivat ongelman itse liittoutumalla yksityistahon eli Mehiläisen kanssa ja erikoissairaanhoito säilyy sillä menettelyllä omalla alueella Kemissä. Väyrysen ja Pelkosen näkemykset käyvät siis yksiin.
Tähän kohtaan sopii Väyrysen toteamus, mitenkä esim. tuhannen synnytyksen vaatimus on "hatusta vetäisty" vailla sen parempaa perustelua. Me kaikki ilmeisesti tiedämme, mitenkä juuri esim. tuhannen synnytyksen vaatimus on aiheuttanut synnytysten keskittämisen maantieteellisesti monilla tienoilla kovin pitkälle eli yleensä keskussairaaloihin, vaikka esim. entiset aluesairaalat olisivat sijainneet lähempänä synnyttäjiä. Nythän aluesairaaloita on Sipilän hallituksen päättämänä systemaattisesti ajettu alas. Vaalien jälkeen muodostettavan uuden hallituksen yhden peruspäätöksen sopisikin olla keskittämisasetuksen pikainen kumoaminen. Kun vaalikampanjan yhteydessä on ollut esillä tuhannen lisäpoliisin palkkaaminen ja samoin on mainittu tuhat sairaanhoitajaa, niin mitenkähän olisi, jos Sipilää ilahdutettaisiin tuhannen lisäkätilön voimalla?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1367629Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde361883Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251860- 911613
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1791535Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104968- 49900
Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28810- 31759
- 241747