Luumäen investoinnit

viiviivaavee

Onko näissä Luumäen investoinneissä, tälläisinä talouden- ja väestökehityksen aikana mitään järkeä?

Rakennetaan paloasemaa, vesilaitosta ja katuverkkoa, vaikka ihmiset vähenee. Nämä investoinnit eivät tuota euron euroa kuntaan. Rakennusvaiheessa toki työtä tulee, mutta vain hölmö kuvittelee, ettei tuolla tavalla tule, jossain vaiheessa se köyden pää vastaan.

Vähät resurssit kannattaisi käyttää sellaiseen rakentamiseen, joka oikeasti toisi pitkällä aikavälillä lisäarvoa ja verotuloja kuntaan. Rakennetaan sitten niitä uusia tiloja vanhojen ja toimivien tilojen tilalle, kun on sitä tulorahoitus(vero) rahaa.

Kukaan ei tule kuntaan asumaan tai kuluttamaan rahojaan sen takia, että on uusi paloasema tai uusi kadunpätkä. Kaupungista löytyy joka tapauksessa hienommat, jos niitä etsii.

Virolahdella kunnan johto tekee paljon järkevämpiä päätöksi, osoituksena on esim. tämä hanke. Huono tuossa on se, että enään koskaan ei Luumäelle kannata toivoa mitään vastaavaa kaupallista toimintaa. Tzar on siihen liian lähellä, toisaalta liian kaukana, että siitä olisi mitään hyötyä Luumäelle. Onnittelut vaan Virolahdelle.

Onnittelut vaan kepulaisille Luumäellä, olette tuhonnut Luumäen 30 vuodessa.

Virolahden kauppakeskus alla.
https://yle.fi/uutiset/3-10720697

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Taavetistamyös

      Keskustalainen maailmankatsomus saa aikaan tuollaista. Onneksi alkaa sen aika olla vääjäämättä ohi. Luumäellä myös maaseutu autioituu, joten koko ajan on keskustalaisia vähemmän. 20 vuoden kuluttua Taavetissa on R-kioski joka on auki klo8-18, eikä muuta . Lapset (koko ikäluokka 7-16 vuotiaat) viedään kahdella minibussilla kouluun Lappeenrantaan. Voi silloin kysyä näiltä tämän päivän päättäjiltä, kun ovat eläkkeellä. Teittekö viisaita päätöksiä, kun asuntonne arvo on 0euroa. Sellainen tuntuma on kyllä, että osa näistä päättäjistä eläkkeelle päästyään, katoaa kuin tuhka tuuleen ja jättävät Luumäen kuin rotat laivan.

    • SalpalinjaMurenee

      Ihmiset eivät nykyaikana halua asua jossain kyläpahasessa, jossa ei ole mitään palveluja. Ainoa huvitus on että naapurit kytättää toisiaan. Kuka haluaa kasvattaa lapsiaan tuollaisessa ympäristössä? Luumäellä olisi ollut jonkunlainen tulevaisuus Lappeenrannan sivukylänä. Lappeenrannan palvelut ja mahdollisuudet olisi olleet käytettävissä. Lappeenrannasta olisi mahdollisesti voinut jopa kymmeniä perheitä muuttaa halpojen asuntojen ja luonnon perässä Jurvalaan ja jopa Taavettiin. Monella muuttajalla on kynnys muuttaa pieneen kuntaan, jossa asuntojen arvon kehitys on todennäköisesti laskeva. Joutseno teki aikanaan oikean ratkaisun. Keskustaan rakentavat koko ajan lisää, parhaillaan laajentavat S-markettia. Kulkuyhteydet Lappeenrantaan tunnin välein jne. Asuntojen hinnat alkavat lähestyä Lappeenrannan kaupungin reuna-alueiden hintoja.

    • talopaketti

      Montako okt-tonttia saivat myytyä tonttiale kamppanialla? Vähänkin järkevä ihminen ymmärtää, että tonttia ei kannata ostaa sellaisesta paikasta, missä niitä myydään ALELLA. Varma merkki siitä, ettei koskaan tule samaan rahojaan takaisin. Mitä mahtava ajatella ne perheet, jotka ostivat okt-tontin täydellä hinnalla. Teittekö hyvät kaupat, mitä luulette saavanne talosta jos yritätte myydä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe