Näköharhat...

Neamisu

Moi
Tosiaan aloin miettimään onko kukaan muu koskaan kokenut mitään samallaista.

Eli näen (erittäin harvoin kylläkin) jonkin sortin näköharhoja, esimerkiksi tänään pitkästä aikaan katsoin vahingossa että vastaantulevan henkilön silmät olis olleet kokonaan mustat. Eli en nähnyt tän kyseisen henkilön valkuaisia missään, katoin tätä henkilöö tosin ehkä noin sekunnin nopeasti hieman sivusilmällä.
Noin puolivuotta sitten paniikissa kävin koulu psykologilla, kyseisen ongelman takia. Täytin useita lappuja ja lopulta sitten tää psykologi totesi että minulla ei ole merkkejä skitsofreniasta tai muusta vastaavasta.

Toisaalta tuollaiset ”harhahdukset” ainakin mulla, säikäyttää aika pahasti. Toisaalta olen vielä reippaasti alle 18 joten mietin että voiko iälläkin olla jotain vaikutusta?
Ainiin ja en kuule ääniä taikka en koe olevani ollenkaan vainoharhainen. Eli tuon lisäksi mulla ei kai pitäisi olla mitään muita ”oireita”?

Kiitos jos joku osaisi kertoa onko tuo normaalia taikka onko joku muu koskaan kokenut samaa.

5

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hmmmmg

   "Erilaiset aistikokemusten vääristymät (illuusiot, aistinhairahdukset) tai harha-aistimukset voivat kuitenkin monilla ihmisillä etenkin stressitilanteissa tai nukahtamisvaiheessa ilmetä ilman, että ovat luonteeltaan psykoottisia. Tällöin ihminen ymmärtää aistimuksensa vääristyneen luonteen, kun taas psykoottisena kokemuksena sama aistimus koetaan todellisena ilmiönä." - Helsingin kaupungin itsehoito-artikkeli.

   En olisi huolissaan jos lähisuvussa ei ole psykoosisairauksia. Ajoittaiset epätodelliset tuntemukset ovat yleinen ilmiö.

  • Fovkobl

   Viestini on taas poistettu. Yllätys, huoh.

  • 54354ff

   aika vähän skitsofrenian hoito on kehittynyt 50-luvulta.

  • Anonyymi

   Väsyneenä voi ilmetä mielikuvituksekkaita harha-aistimuksia ja näkyjä "terveelläkin" ihmisellä. Ihmisiä on erilaisia ja jos tällaisiin harhoihin oppii suhtautumaan ymmärtävästi ja ystävällisyydellä, niin se vähentää niitä.

   Jossakin uskonnoissa ja esim. joissakin kulttuureissa saatettaisiin näkemäsi tapaus selittää myös "henkimaailman" temppuna, että jokin on yrittänyt säikäyttää. Sellaisia tarinoita on paljon kerrottu kautta aikain. Silloinkin ne olivat harvinaisia tapauksia. Olen itsekin nähnyt vastaan tulevan hyvin pelottavan näköisiä ihmisiä. Luulen että voi olla ihan oma lajinsa sellaiset ongelmat jotka liittyvät kasvojen tunnistamisprosessiin, tai olen lukenutkin sellaisesta, ja se ei liity mitenkään skitsofreniaan.

   Em. tapauksessa saattaa auttaa myös CBM-terapia. Voi googlettaa sitä ja siitä on positiivisia tutkimustuloksia. Esim. 5 min kännykällä CBM-peliä pelaaminen vaikuttaa positiivisesti siihen mitä mieli odottaa näkevänsä. Siinä klikataan sekalaisesta kasvojen joukosta positiivisinta naamaa, jolloin pääsee seuraavaan "kenttään". Netissäkin voi pelata jollakin sivuilla sitä. Kännykkä ohjelmia on ainakin 2 ilmaisia. Toinen oli happy face.

   • Anonyymi

    Universumi on myös kummallinen. Kummallisempi kuin saatamme käsittää. Voi myös olla että jollekin esim. näytetään yhden päivän aikana paljasta takapuolta esim. 5 kertaa. Kyllä siinä jo ottaa hatun pois päästä ja istuu miettimään, että mitä tästä oikein pitäisi ajatella?


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   132
   2547
  2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   308
   2508
  3. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   87
   1952
  4. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   120
   1540
  5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

   Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
   Ikävä
   132
   1406
  6. Olisi hauska tietää

   Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
   Ikävä
   64
   1348
  7. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   73
   1094
  8. Minun on vaan päästettävä irti

   Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
   Ikävä
   37
   1070
  9. Kertoisit jo

   Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
   Ikävä
   47
   975
  10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

   Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
   Sinkut
   157
   949
  Aihe