Kirkosta eroaminen

Sissos___

Olethan tietoinen siitä että kirkosta eroamien käy erittäin helposti netissä. Normaali työtätekevä ihminen säästää joka vuosi reilun 500€ kun lopettaa seurakuntien rahoittamisen. Jos laskee työuran mittaisen ajanjakson niin summa nousee erittäin merkittäväksi, etenkin jos rahat käyttää tuottavasti. Varsinkin täällä "lahkolaisten" alueella on ihan viisasta jättää heidän varainhankinta kolehdin varaan.

34

901

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ja_höpö_höpö

   Kata ittelles vaan.

   • Sissos___

    No minkä tosiasioille voi.. 40 vuotta 50€/klo ja jos sijoittamisesta ymmärtää mitään (7% tuotto-odotus) summa on 132000€ . Kallista lystiä


   • Anonyymi

    2222222222222222222


  • mummeli77

   Harvemmallpa se tulo näillä korkeuksilla on noin kova, et yli 500 menee kirkollisveroon, häh?

   • Sissos___

    Menee jos käy normaaleissa töissä oikealla paikalla. Toki voi paikallisen hirsimökkitehtaan rengeillä eri juttu. Keskimäärin kuitenkin, toiset hieman enemmän ja toiset vähemmän.


   • Revisiitä

    Jos tienaat 3000€/kk niin kirkollisveroa menee Pudasjärvellä 455,10€/vuosi.


   • Revisiitä
    Revisiitä kirjoitti:

    Jos tienaat 3000€/kk niin kirkollisveroa menee Pudasjärvellä 455,10€/vuosi.

    Jos olet kirjoilla Oulussa niin vero on 394,42€/vuosi.


  • Tuli_mieleen

   Ne säästyneet eurot kannattaa panna pussiin ja ottaa illalla sänkyyn mukaan, niitä voi silitellä ja hyväillä, panna tyynyn alle yöksi ja ottaa taas aamulla ensimmäiseksi esille. Suurempaa onnea ei ahnaalla voi ollakaan. Ja kaiken menettäneelle diakonian asiakkaalle voi näyttää pitkää nenää, lällänlällän lieru, köyhältä pääsi pieru, mistäs eväistä se sellaisenkin sai aikaan. Ai niin , melkein unohtui, kirkkoon liittyminen käy erittäin helposti netissä.

  • Sissos___

   Hyväntekeväisyyteen voi lahjoittaa osan säästyneistä rahoista. Pienikin lahjoitus on tehokkaampi apu kuin seurakunnan suojatyöpaikkojen rahoittaminen.

   Toki voi olla katkera paikka jos joku mummo laskee mitä kirkon jäsenyys on maksanut: 40 vuotta työelämässä noin 60 - 70 000€ jos normaalit tulot.

   • Eikatkeramummo

    Siinäpä varsinainen nero, oikea matematiikan ihmelapsi.
    Palkka 3000€/kk, kirkollisvero Pudasjärvellä 455€/vuosi.
    Jos palkka olisi ollut 40 vuotta 3000€/kk (mikä ei tietenkään voi pitää paikkaansa) niin kirkollisveroja olisi maksettu 40 vuodessa yhteensä noin 18 000 euroa. Kun ottaa huomioon palkkakehityksen 40 vuoden aikana, niin mummo olisi maksanut kirkollisveroja yhteensä noin 6000-8000 euroa. Persuilla on tuo järjenjuoksu hidasta.


  • Sissos___

   Siinäpä se juuri ongelma onkin. Osa ihmisistä ei ymmärrä rahan (ja sen arvon) päälle yhtään mitään. Se 1.5% brutto palkasta on sitä arvokkaampi mitä pienemmästä palkasta se lasketaan. Jos pienituloinen laskee asumismenot ym. pakolliset kulut kuten ruuan jälkeen käteen tulevan osuuden on siitä pienestä kirkollisveron osuudesta tullut helposti 30%.
   Siinä juurikin se ero miksi joku kituuttaa eläkkeellä pienillä rahoilla kun ei ymmärrä työuran aikana pitää puoliaan.
   Ei kannata olla sinisilmäinen, eikä sotkea politiikkaa näihin henkilökohtaisiin raha-asioihin.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Islamin uskosta erotaan henkensä kaupalla. Kannattikohan sellaisen edessä olla edellisen hallituksen rähmällään kun siitä syystä ote vallan kahvaan lipesi ?

  • Olen kirkosta eronnut 15 vuotta sitten,kun aikanaan palkan korotukset meni nolla linjaa. Kirkkoherran virastossa sanoin nyt ainakin tulee palkan korotus mulle,ihmettelivät päätöstä. Tuumasin vain että pakko joku ratkaisu tehdä kun suomessa tähän menty

  • Anonyymi

   Ja rahalla kun ei pääse taivaaseen.
   Hautaustoimen maksaa kirkolle valtio.
   Hyväntekeväisyyttähän ja vapaaehtoistahan on kirkollisveron maksu.
   Ja osa kirkollisverosta menee kallispalkkaisten piispojen ylläpitoon. Kunpa kaikki maksetut kirkollisverot tulisi omaan seurakuntaan.

  • Anonyymi

   Itsehän sitä pitää hautauksista sun muista maksaa joka tapauksessa,maksoi sit kirkollisveroa tai ei.

  • Anonyymi

   Minä olen kuulunut kirkkoon aina. Olen ajatellut että se tekee hyväntekeväisyystyötä.
   Pudasjärvellä apua on ollut ainakin vanhuksille ja nuorille. Nyt olen pohtinut, mistä oikeastaan maksan. Maksan kiinteistöistä ja maaomistuksista, palkat monille ihmisille. Kirkossa en käy kuin korkeintaan kerran vuodessa, pyhäinpäivänä ehkä.
   Tulee siinä kirkossakäynnille hintaa.

  • Anonyymi

   Kun eroot kirkosta niin sulle jää rahaa yli 1000 euroo vuodessa minkä voit käyttää lomaasi .

  • Anonyymi

   "Itsehän sitä pitää hautauksista sun muista maksaa joka tapauksessa,maksoi sit kirkollisveroa tai ei."

   Niin pitää , vaikka valtio maksaa seurakunnalle hautaustoimen hoidosta erikseen. Hautaustoimeen ei käytetä kirkollisveroa . Samoin valtio maksaa rekisterin pitämisestä ja valtio on antanut virallisen vihkioikeuden seurakunnalle . joten seurakunnilla on oikeus vihkiä ja rekisteröidä avioliitto jolloin tähän avioliittoon sovelletaan suomen valtion avioliitto lakia.
   Jeesuksen aikaan avioliitot käytiin rekisteöimässä jossakin virallisiksi, mutta joku uskovainen kävi siunaamaassa erikseen avioliiton. Nyt kirkko sekä rekistetöi että siunaa avioliiton.
   Kasteessahan lapsi liitetään seurakuntaan eli tulevaksi kirkollisveron maksajaksi jotta piispoille turvataan hyvä taloudellinen luksus elämä.
   Toki se mikä osuus seurakunalle tulee kirkollisverosta osan se käyttää nuorten, lasten, vähävaraisten ja vanhusten hyvinvointiin. Mutta minkä verran?

  • Anonyymi

   Ev. lut. kirkko on kyllä niin paljon pahuuden vallassa, että en ihmettele kirkosta eroamisia. Ortodokseilla on kovempi kirkollisvero mutta hyvästä kannattaa maksaa?

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Pudasjärven seurakunta tekee arvokasta työtä vähäosaisten eteen, myös niiden jotka eivät kuulu mihinkään uskon ryhmittymään. Minä mielelläni kannan näin kirkollisverolla korteni kekoon , tiedän varmasti että "lahjoitukseni" menee pudasjärven hätää kärsiville ja seurakunnan palkanmaksuun mm diakoniatyöhön jotka ammatikseen auttavat kaikkia ihmisiä. Lähimmäisen rakkaus on kantava voima. Itse en ole kirkonpalveluja käyttänyt vuosiin, mutta seurakunnan palveluihin kuuluu niin paljon muutakin, eikä se ainakaan minun kohdalla ole toimiva mittari. Harvoin otan osaa avustuksiin tai lahjoituksiin.

   Tiedän, että tähänkin kommentointiin tulee sata nurisevaa ja asiatonta vastausta. Niin tyypillistä pudasjärviläisyyttä. Kateus, itsekeskeisyys ja omien tarpeiden etusija ja asiaton käytös on jostain syystä pinttynyt pitäjään.

   • Anonyymi

    Erosin kirkosta, kun " kirkko " alkoi suojelemaan laittomasti maassa piilottelevia muukalaisia.


  • Anonyymi

   Olen koko elämäni ajan maksanut kirkollisveroa se on iso summa hyväntekeväisyyteen.
   Nyt olen miettinyt noiden roposten käyttöä, kun on todella pieni eläke ja rahat ei tahdo riittää perus normaaliin elämiseen. Sitten kun haluaisi avustaa/muistaa lapsiemme perheitä. Heidän lasten harrastukset maksaa tänäpäivänä aika paljon, ainakin isommissa kaupungeissa.
   Mietinkin että taidan tuon roposen mikä eläkkeestäni menee kirkollisveroon, antaa lasten lapsiemme harrastuksiin.

  • Anonyymi

   Yllättävän asiallista keskustelua huomioonottaen aiheen. Jokainen tekee päätökset itsenäisesti ( paitsi lapset jotka automaattisesti kastetaan kirkon jäseniksi ja tuleviksi veronmaksajiksi). Hyväntekeväisyyttä voi harrastaa ilman kirkon jäsenyyttä kuten on jo mainittu. Kirkolla on järkyttävän suuri kiinteistö omaisuus takanaan, hakkaamattomia metsiä joista voisi välillä ottaa työssäkäyvien lompakkojen sijaan.
   Suurin syy kirkosta eroamiseeni on kirkon piirissä toimivien moraali. Heillä tuntuu olevan oikeus tuomita toisia ihmisiä mielensä mukaan, luulevat uskonsa oikeuttavan jumalana leikkimiseen. Isoja rikoksia sovitellaan anteeksiannolla mikä ei " meikäläisen" moraali hyväksy.
   Aikansa kutakin, toivon että ihmisien silmät avautuvat ja keksivät jotakin järkevää humpuukin sijaan. Samalla nähdään kuinka pyyteettömiä kirkon piirissä olevat ovat kun hillotolppa alkaa ehtyä, siinä löytyy leipäpapit joukosta.
   Ilmainen raha aiheuttaa aina ongelmia ja tehottomuutta, helpotetaan kirkkoa tekemään järkeviä päätöksiä. Eroakirkosta.fi tai maistraatin sivulle ja homma etenee.

  • Anonyymi

   Aloituspostaaja on hieno ihminen ja tekee jumalan työtä. Kenenkään ei pitäisi kuulua tähän Saatanan valtaamaan järjestöön, jossa papit koskettelevat alttaripoikia ja sekavat tätipapit riehuvat rikollisten maahanmuuttajien tukena(Marjaana).

   Erotkaa kirkosta ja tulkaa oikean Jumalan siipien alle!

  • Anonyymi

   Nykyinen arkkipiispa Luoma palautti kirkon oikealle tielle. Taidan liittyä takaisin kirkkoon.

  • Anonyymi

   Ei yksi hyvä omena koko satoa pelasta.

  • Anonyymi

   Alkoi seurakunta mymään kiinteistöjään, vaikka huonolla pidolla nuo lienee olleet.
   Muistakaahan käyttää eroakirkosta palvelua niin teette elämänne helpoimman tienestin, ja sitä riittää loppuelämäksi. Toki ainahan voi palata jos tuntuu että haluaa liittyä takaisin

  • Anonyymi

   Valtio lopettaa kirkkojen tukemisen Syökööt papit vielä piikkiin kun pystyy

   ÄKKIÄ EROO KIRKOSTA VOI KAMALAA

  • Anonyymi

   Tervetuloa kirkkoon sitten kun ne koronaviruksen jälkeen taas saadaan auki. Televisiossahan sen messun toki näkee nytkin.

  • Anonyymi

   siinäsitä on lahkolaiset rehelliset uskoivaiset yrittäjän vie urakat ja juonii työpaikat ja varmaa siivun nykäsevät näistä verotuloistakin omien kappeleiden ylläpitoon.

  • Anonyymi

   Lukusuositus:Kai Sadinmaa Kymmenen käskyä kirkolle 👍 Kirjassa asiaa suoraan sisäpiirissä.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1947
  2. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   106
   1721
  3. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   115
   1217
  4. Olit kiinnostunut mutta

   varovaisesti. Elämä koetellut sua mies? 😔
   Ikävä
   76
   984
  5. Jos Harris saa naiset liikkeelle,niin kenties.....

   Myöskin Nikki Haleyn tukijat lupasivat Harrikselle tukensa.Harris vain 2-3% jäljessä vaikka ei ole edes viellä ehdokas.
   Maailman menoa
   133
   910
  6. Luulin olevani ainoa... Mutta jättääkö muutkin tosiaan lääkärikäynnit sivuun?

   Lueskelin netistä uutisia ja iltalehdessä oli juttua, että ihmiset eivät hakeudu hoitoihin. Luulin olevani ainoa, joka t
   Maailman menoa
   86
   865
  7. No oletko miten paljon miettinyt

   Sitä että mentäiskö me naimisiin? Mieheltä
   Ikävä
   66
   721
  8. Olet hyvin

   rakastettava ja kaipaan sinua.
   Ikävä
   36
   685
  9. Mies jos ottaisit yhteyttä

   Minuun.. kysyisit vaikka että mitä kuuluu? Eihän se paha ois..
   Ikävä
   47
   683
  10. On oltava hyvin varovaisia siinä, miten käytämme sanaa ikuisuus

   Aloitetaan tarkastelemalla sanaa ”ikuinen” tai ”loputon” Raamatussa. G. Campbell Morgan on yksi historian tunnetuimmista
   Hindulaisuus
   228
   663
  Aihe