Kirkosta eroaminen

Sissos___

Olethan tietoinen siitä että kirkosta eroamien käy erittäin helposti netissä. Normaali työtätekevä ihminen säästää joka vuosi reilun 500€ kun lopettaa seurakuntien rahoittamisen. Jos laskee työuran mittaisen ajanjakson niin summa nousee erittäin merkittäväksi, etenkin jos rahat käyttää tuottavasti. Varsinkin täällä "lahkolaisten" alueella on ihan viisasta jättää heidän varainhankinta kolehdin varaan.

34

851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja_höpö_höpö

      Kata ittelles vaan.

      • Sissos___

        No minkä tosiasioille voi.. 40 vuotta 50€/klo ja jos sijoittamisesta ymmärtää mitään (7% tuotto-odotus) summa on 132000€ . Kallista lystiä


      • Anonyymi

        2222222222222222222


    • mummeli77

      Harvemmallpa se tulo näillä korkeuksilla on noin kova, et yli 500 menee kirkollisveroon, häh?

      • Sissos___

        Menee jos käy normaaleissa töissä oikealla paikalla. Toki voi paikallisen hirsimökkitehtaan rengeillä eri juttu. Keskimäärin kuitenkin, toiset hieman enemmän ja toiset vähemmän.


      • Revisiitä

        Jos tienaat 3000€/kk niin kirkollisveroa menee Pudasjärvellä 455,10€/vuosi.


      • Revisiitä
        Revisiitä kirjoitti:

        Jos tienaat 3000€/kk niin kirkollisveroa menee Pudasjärvellä 455,10€/vuosi.

        Jos olet kirjoilla Oulussa niin vero on 394,42€/vuosi.


    • Tuli_mieleen

      Ne säästyneet eurot kannattaa panna pussiin ja ottaa illalla sänkyyn mukaan, niitä voi silitellä ja hyväillä, panna tyynyn alle yöksi ja ottaa taas aamulla ensimmäiseksi esille. Suurempaa onnea ei ahnaalla voi ollakaan. Ja kaiken menettäneelle diakonian asiakkaalle voi näyttää pitkää nenää, lällänlällän lieru, köyhältä pääsi pieru, mistäs eväistä se sellaisenkin sai aikaan. Ai niin , melkein unohtui, kirkkoon liittyminen käy erittäin helposti netissä.

    • Sissos___

      Hyväntekeväisyyteen voi lahjoittaa osan säästyneistä rahoista. Pienikin lahjoitus on tehokkaampi apu kuin seurakunnan suojatyöpaikkojen rahoittaminen.

      Toki voi olla katkera paikka jos joku mummo laskee mitä kirkon jäsenyys on maksanut: 40 vuotta työelämässä noin 60 - 70 000€ jos normaalit tulot.

      • Eikatkeramummo

        Siinäpä varsinainen nero, oikea matematiikan ihmelapsi.
        Palkka 3000€/kk, kirkollisvero Pudasjärvellä 455€/vuosi.
        Jos palkka olisi ollut 40 vuotta 3000€/kk (mikä ei tietenkään voi pitää paikkaansa) niin kirkollisveroja olisi maksettu 40 vuodessa yhteensä noin 18 000 euroa. Kun ottaa huomioon palkkakehityksen 40 vuoden aikana, niin mummo olisi maksanut kirkollisveroja yhteensä noin 6000-8000 euroa. Persuilla on tuo järjenjuoksu hidasta.


    • Sissos___

      Siinäpä se juuri ongelma onkin. Osa ihmisistä ei ymmärrä rahan (ja sen arvon) päälle yhtään mitään. Se 1.5% brutto palkasta on sitä arvokkaampi mitä pienemmästä palkasta se lasketaan. Jos pienituloinen laskee asumismenot ym. pakolliset kulut kuten ruuan jälkeen käteen tulevan osuuden on siitä pienestä kirkollisveron osuudesta tullut helposti 30%.
      Siinä juurikin se ero miksi joku kituuttaa eläkkeellä pienillä rahoilla kun ei ymmärrä työuran aikana pitää puoliaan.
      Ei kannata olla sinisilmäinen, eikä sotkea politiikkaa näihin henkilökohtaisiin raha-asioihin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Islamin uskosta erotaan henkensä kaupalla. Kannattikohan sellaisen edessä olla edellisen hallituksen rähmällään kun siitä syystä ote vallan kahvaan lipesi ?

    • Olen kirkosta eronnut 15 vuotta sitten,kun aikanaan palkan korotukset meni nolla linjaa. Kirkkoherran virastossa sanoin nyt ainakin tulee palkan korotus mulle,ihmettelivät päätöstä. Tuumasin vain että pakko joku ratkaisu tehdä kun suomessa tähän menty

    • Anonyymi

      Ja rahalla kun ei pääse taivaaseen.
      Hautaustoimen maksaa kirkolle valtio.
      Hyväntekeväisyyttähän ja vapaaehtoistahan on kirkollisveron maksu.
      Ja osa kirkollisverosta menee kallispalkkaisten piispojen ylläpitoon. Kunpa kaikki maksetut kirkollisverot tulisi omaan seurakuntaan.

    • Anonyymi

      Itsehän sitä pitää hautauksista sun muista maksaa joka tapauksessa,maksoi sit kirkollisveroa tai ei.

    • Anonyymi

      Minä olen kuulunut kirkkoon aina. Olen ajatellut että se tekee hyväntekeväisyystyötä.
      Pudasjärvellä apua on ollut ainakin vanhuksille ja nuorille. Nyt olen pohtinut, mistä oikeastaan maksan. Maksan kiinteistöistä ja maaomistuksista, palkat monille ihmisille. Kirkossa en käy kuin korkeintaan kerran vuodessa, pyhäinpäivänä ehkä.
      Tulee siinä kirkossakäynnille hintaa.

    • Anonyymi

      Kun eroot kirkosta niin sulle jää rahaa yli 1000 euroo vuodessa minkä voit käyttää lomaasi .

    • Anonyymi

      "Itsehän sitä pitää hautauksista sun muista maksaa joka tapauksessa,maksoi sit kirkollisveroa tai ei."

      Niin pitää , vaikka valtio maksaa seurakunnalle hautaustoimen hoidosta erikseen. Hautaustoimeen ei käytetä kirkollisveroa . Samoin valtio maksaa rekisterin pitämisestä ja valtio on antanut virallisen vihkioikeuden seurakunnalle . joten seurakunnilla on oikeus vihkiä ja rekisteröidä avioliitto jolloin tähän avioliittoon sovelletaan suomen valtion avioliitto lakia.
      Jeesuksen aikaan avioliitot käytiin rekisteöimässä jossakin virallisiksi, mutta joku uskovainen kävi siunaamaassa erikseen avioliiton. Nyt kirkko sekä rekistetöi että siunaa avioliiton.
      Kasteessahan lapsi liitetään seurakuntaan eli tulevaksi kirkollisveron maksajaksi jotta piispoille turvataan hyvä taloudellinen luksus elämä.
      Toki se mikä osuus seurakunalle tulee kirkollisverosta osan se käyttää nuorten, lasten, vähävaraisten ja vanhusten hyvinvointiin. Mutta minkä verran?

    • Anonyymi

      Ev. lut. kirkko on kyllä niin paljon pahuuden vallassa, että en ihmettele kirkosta eroamisia. Ortodokseilla on kovempi kirkollisvero mutta hyvästä kannattaa maksaa?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pudasjärven seurakunta tekee arvokasta työtä vähäosaisten eteen, myös niiden jotka eivät kuulu mihinkään uskon ryhmittymään. Minä mielelläni kannan näin kirkollisverolla korteni kekoon , tiedän varmasti että "lahjoitukseni" menee pudasjärven hätää kärsiville ja seurakunnan palkanmaksuun mm diakoniatyöhön jotka ammatikseen auttavat kaikkia ihmisiä. Lähimmäisen rakkaus on kantava voima. Itse en ole kirkonpalveluja käyttänyt vuosiin, mutta seurakunnan palveluihin kuuluu niin paljon muutakin, eikä se ainakaan minun kohdalla ole toimiva mittari. Harvoin otan osaa avustuksiin tai lahjoituksiin.

      Tiedän, että tähänkin kommentointiin tulee sata nurisevaa ja asiatonta vastausta. Niin tyypillistä pudasjärviläisyyttä. Kateus, itsekeskeisyys ja omien tarpeiden etusija ja asiaton käytös on jostain syystä pinttynyt pitäjään.

      • Anonyymi

        Erosin kirkosta, kun " kirkko " alkoi suojelemaan laittomasti maassa piilottelevia muukalaisia.


    • Anonyymi

      Olen koko elämäni ajan maksanut kirkollisveroa se on iso summa hyväntekeväisyyteen.
      Nyt olen miettinyt noiden roposten käyttöä, kun on todella pieni eläke ja rahat ei tahdo riittää perus normaaliin elämiseen. Sitten kun haluaisi avustaa/muistaa lapsiemme perheitä. Heidän lasten harrastukset maksaa tänäpäivänä aika paljon, ainakin isommissa kaupungeissa.
      Mietinkin että taidan tuon roposen mikä eläkkeestäni menee kirkollisveroon, antaa lasten lapsiemme harrastuksiin.

    • Anonyymi

      Yllättävän asiallista keskustelua huomioonottaen aiheen. Jokainen tekee päätökset itsenäisesti ( paitsi lapset jotka automaattisesti kastetaan kirkon jäseniksi ja tuleviksi veronmaksajiksi). Hyväntekeväisyyttä voi harrastaa ilman kirkon jäsenyyttä kuten on jo mainittu. Kirkolla on järkyttävän suuri kiinteistö omaisuus takanaan, hakkaamattomia metsiä joista voisi välillä ottaa työssäkäyvien lompakkojen sijaan.
      Suurin syy kirkosta eroamiseeni on kirkon piirissä toimivien moraali. Heillä tuntuu olevan oikeus tuomita toisia ihmisiä mielensä mukaan, luulevat uskonsa oikeuttavan jumalana leikkimiseen. Isoja rikoksia sovitellaan anteeksiannolla mikä ei " meikäläisen" moraali hyväksy.
      Aikansa kutakin, toivon että ihmisien silmät avautuvat ja keksivät jotakin järkevää humpuukin sijaan. Samalla nähdään kuinka pyyteettömiä kirkon piirissä olevat ovat kun hillotolppa alkaa ehtyä, siinä löytyy leipäpapit joukosta.
      Ilmainen raha aiheuttaa aina ongelmia ja tehottomuutta, helpotetaan kirkkoa tekemään järkeviä päätöksiä. Eroakirkosta.fi tai maistraatin sivulle ja homma etenee.

    • Anonyymi

      Aloituspostaaja on hieno ihminen ja tekee jumalan työtä. Kenenkään ei pitäisi kuulua tähän Saatanan valtaamaan järjestöön, jossa papit koskettelevat alttaripoikia ja sekavat tätipapit riehuvat rikollisten maahanmuuttajien tukena(Marjaana).

      Erotkaa kirkosta ja tulkaa oikean Jumalan siipien alle!

    • Anonyymi

      Nykyinen arkkipiispa Luoma palautti kirkon oikealle tielle. Taidan liittyä takaisin kirkkoon.

    • Anonyymi

      Ei yksi hyvä omena koko satoa pelasta.

    • Anonyymi

      Alkoi seurakunta mymään kiinteistöjään, vaikka huonolla pidolla nuo lienee olleet.
      Muistakaahan käyttää eroakirkosta palvelua niin teette elämänne helpoimman tienestin, ja sitä riittää loppuelämäksi. Toki ainahan voi palata jos tuntuu että haluaa liittyä takaisin

    • Anonyymi

      Valtio lopettaa kirkkojen tukemisen Syökööt papit vielä piikkiin kun pystyy

      ÄKKIÄ EROO KIRKOSTA VOI KAMALAA

    • Anonyymi

      Tervetuloa kirkkoon sitten kun ne koronaviruksen jälkeen taas saadaan auki. Televisiossahan sen messun toki näkee nytkin.

    • Anonyymi

      siinäsitä on lahkolaiset rehelliset uskoivaiset yrittäjän vie urakat ja juonii työpaikat ja varmaa siivun nykäsevät näistä verotuloistakin omien kappeleiden ylläpitoon.

    • Anonyymi

      Lukusuositus:Kai Sadinmaa Kymmenen käskyä kirkolle 👍 Kirjassa asiaa suoraan sisäpiirissä.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5208
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3387
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1522
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1373
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      749
    Aihe