MB ja automaatti vaihteet

Jari

Mitenkähän on onko keskustelijoilla kokemusta MB-automaattilaatikoista minkälaisia ongelmia niiden kanssa on jos sellaisia yleensä on, ja mistä löytyisi kohtuuhintainen laatikon korjaaja jos sellaista tarvitsis kun on peukalokeskellä kämmentä

15

6609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Auto

      Minkä tyypin mersu sulla on? Bensa vai diesel. Mitä oireita lodjussa on? Paljonko ajettu? Vuosimalli?
      Vastaile noihin, niin aloitetaan.

      • Jari

        joo auto on 124 300D vm 88 ajettu 400 tkm kiihdyttäessä se tuntuisi (niin kuin kytkin luistais) ettei se kiihdy mihinkkään ?


      • Silver
        Jari kirjoitti:

        joo auto on 124 300D vm 88 ajettu 400 tkm kiihdyttäessä se tuntuisi (niin kuin kytkin luistais) ettei se kiihdy mihinkkään ?

        Öljynpinta tarkistettu ? Jös öjyä on liian vähän ei kerry paineita = ei toimi.

        Jos öljy on OK , niin sitten laatikko luistaa,
        ja kaipaa aukaisua.


      • Tapaus
        Jari kirjoitti:

        joo auto on 124 300D vm 88 ajettu 400 tkm kiihdyttäessä se tuntuisi (niin kuin kytkin luistais) ettei se kiihdy mihinkkään ?

        Joo, selvä tapaus. Pannat luistaa. Sitä voi tekohengittää jonkun verran säädöillä ja nostamalla paineita, mutta haittapuoleksi tulee, että se vaihtaa tosi terävästi.
        Jos aiot pitää autoa, kannattaa lodju avata asentaa uusi tiivistesarja pannat. Pumput ja turbiini kestää kyllä, mutta kannattaa toki samalla tarkastaa.
        Kun laatikko on kädessä, hommassa tarvitaan jokunen erikoistyökalu joita "jenkkilaatikon korjaajilla ei ole", ts. älä vie ruuvimeisselimiehille. Tässä hommassa huolellisuus ja puhtaus on valttia. "väkivalta kielletty"
        Osat maksavat n. 750 € laatikon irroitus ja kiinnityskulut öljyt ja suodatin. Konaiskuluiksi muodostunee n 1100 €. Mutta sitten pitäsi taas päästä ainakin sen 500 tkm.
        Omallani pääsin 638 tkm ja sitten tuli samat oireet.
        Onko muuten öljyt ja suodatin vaihdettu 30 tkm:n välein?
        PS. Hajoittamon laatikoita en suosittele, koska kunnosta ja ajokilometreistä ei ole mitään takeita, tosin dieselin laatikoita ei kauheasti ole tarjollakaan. Ja jos onkin pyytelevät saman verran kuin kunnon korjaus tulee maksamaan.

        Kirjoitti nim. "muutaman looran nähny"


    • mersumies

      automaatit kuulemma kestää jotain 400 tkm. mut voihan se kestää pitempään tai jo levitä aikaisemmin. Mun isäukolla kesti 500tkm. ja sit alko luistaa niin pahasti et tuntu ku painais kaasua turhaan.. Auto vaan huusi mut ei mihinkään menny.. Enpä tie sen paremmin..

    • veke

      Mittarissa kohta 900 000, eikä laatikossa ongelmia. On tärkeää muistaa tarkkailla laatikon öljyn määrää. Jos pääsee välillä liian kuivaksi, niin loppu on lähellä.

    • Eino

      Takavuosina korjautin yhden jenkkiauton laatikon Hämeenlinnan pohjoispuolella, olisko ollut Hattulassa, tosi asiantuntevassa verstaassa. Kaveri kertoi mieluummin tekevänsä vaativampia/haastavampia hommia esim Mersujen useampi-kuin-kolme-vaihteisia laatikoita. Laatikolla on nyt ajettu trailerin/vaunun-yms vetopelinä n. 100 tkm eikä ongelman häivää.

      • W126

        Mikä oli vikana?


    • 230EA

      Laatikostasi on tiivisterengas (-renkaat?) pettäneet. Tyypillinen vika ko. laatikossa. Osaava korjaaja löytyy Sääksjärveltä Tampereen läheltä, nimeä en juuri nyt muista mutta saat sen KL-varaosiin Tampereelle soittamalla. Remonttihinta osineen alle € 1000. Korjautin omastani samassa paikassa viime syksynä laatikon.

      • Minä

        Niin, kyllä jo käsittelin asiaa tuolla ylempänä.
        Pelkillä tiivisteiden vaihdolla ei kannata viedä hommaa läpi, koska pannat eivät kertakaikkiaan kestä "kaksia tiivisteitä" Se on kuitenkin sen verran suuri savotta,että ei kannata "alvariinsa" avata.
        Mutta epäilemättä ammattimies näkee ja toteaa, missä kunnossa laatikko nyt on. Tuo kilometrimäärä tuntuu hivenen alakantilta ilmoittamiisi vammoihin nähden, mutta on se toki mahdollista, varsinkin jos on paljon vedetty.
        Näitä "en muista nyt korjaajan nimeä" miehiä nämä palstat vilisevät, ja pelkistä tiivisteiden vaihdosta ei kannata 1000 € maksaa.


    • Konehuolto Siekkinen

      Maaningan Käärmelahdessa toimii Konehuolto Siekkinen joka on korjannut Mersun (ja kaikkien muidenkin merkkien)automaatteja lukemattomia määriä. Eikä maksa maltaita (keskimäärin 500-700€, riippuu tietysti vaurion laadusta)
      http://www.konehuolto.vze.com/
      Kannattaa kysyä e-mailitse tai soittaa

      • 230EA

        Kyllä sen mun "en muista nimeä korjaajan" tiedot löytyy sieltä mistä sanoin. Tiivisteiden vaihdolla tarkoitin varmaan samaa kuin "pantamies". Korjaaja siis purkaa laatikon atomeiksi ja vaihtaa suuren määrän erilaisia tiivisterenkaita ym. ja kustannus on alle €1000 sisältäen n. € 330 osat (tiivisteet). Muitakin osaavia korjaajia varmaan on!


      • W126

        Soitin muuten tonne konehuoltoon. Tosi huippu tyyppi oli puhelimessa, itse "Isä" Siekkinen. Antoi ohjeet laatikon säätämistä varten. jos säätö ei auta, käski sitten mennä käymään. Kuulemma korjaus tulisi maksamaan n. 3000 mk, uusilla Vehon varaosilla. Minulla on vikana 2-3 vaihdon luistaminen ja 3. vaihteen hidas kytkeytyminen.

        Se oli siinä juuri huippua, kun se rohkaisi itse yrittämään säätämistä. Olen ajatellutkin kokeilla sitä, mutta en ole uskaltanut, ennenkun nyt. "Alipainetta ja vaijeria vuoronperään, kyllä se oikea suhde sieltä löytyy ja välillä koeajolle."

        Kehui myös mersun laatikkoa ja varaosien halpuutta.


    • Test Driver

      Special Mechanics Tuusulan Sulassa, Sulantiellä
      heti Fordia vastapäätä.
      Käynti rakennuksen takaa.

      Ovat Jaguar-erikoismiehiä mutta haltsaavat myös
      muita erikoismerkkejä ja -töitä, ovat mm.
      korjanneet paljon automaatteja.
      Mersu-suosituksena mm. entinen Veholainen
      asentaja on siellä töissä.

    • Anonyymi

      mesessä kuuluu kumma kurnutus , liekkö vaihdelaatikossa , kylmänä pahempi, laatiikkoon vaihdettu öljyt kesällä kyseessä mes 250 GCi bensa automaatti 2009, ajettu 149 ja risat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7506
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4342
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2069
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1706
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1695
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1639
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe