Esperi Caren hoivakoti lopettaa toimintansa Säkylässä

vanhustenhoito

Alasatakunta: Esperi Caren hoivakoti kiinni Säkylässä

Lehden tietojen mukaan hoivakoti Välskärissä ei ole ollut riittävästi asiakkaita.

Säkylä 4.4.2019 klo 12:43

Hoivakoti Välskärin toiminta loppuu Säkylässä, kertoo sanomalehti Alasatakunta.

Lehden mukaan vuonna 2016 avatussa hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita. Paikkoja hoivakodissa on 32, mutta asukkaita on tällä hetkellä vain kymmenkunta.

Säkylän kunta on järjestänyt Välskärin asukkaille uudet hoivapaikat.

Esperi Care kertoo suunnittelevansa hoivakodin tiloihin muuta toimintaa. Henkilöstölle tarjotaan töitä Esperin muista yksiköistä.

4

<50

Vastaukset

 • Hoivakodit ja mitä tällä tarkoitetaan kulloinkin. Pienet hoivakodeilla usein onkin tärkeätä ovatko hoidettavat vaikeasti liikuntakykyisiä ja vaatiiko päivittäin laajaakin hoivaa. Kuten, lääkitykset, aamu ja iltaperus vaatetuksen, purkamisen, sekä avustamiset ruokailussa ja riittävät pesemiset. Hoivakodin tulisi tarkoin tiedoittaan, että minkä kuntoisia juuri haluavat hoivakotiin. Eräät ovat täysin liikuntakykyisiä, mutta haluavat asunnon ja täydelliset palvelut, mutta eivät halua mennä sellaiseen hoivakotiin, jossa olisi juuri ensiksi mainittuja, sekä heihin yhteydet olisivat vaikeat heidän kunnon piristymisen johdosta. Useat haluavat hoivakotiin, jossa ovat juuri sellaiset, että tarvitsevat päivittäistä valvontaa ja lääkityksen ja terveydenpalvelujen pysyvän toiminnassa, sekä apua tarvittaessa. Useat haluavat juuri sellaiseen hoivakotiin, missä on vaikka 200 henkilöä hoivattavana, mutta vielä liikunnallisesti toiminnallisia. He käyvät yhdessä toisten kanssa aamukahvilla ,ruokailussa, siellä tulee olla ravintola jossa saa vaikka konjakkipaukun ja valvottuna vain hillitysti alkoholia. Myös tulee olla tanssit, vaikka keskiviikkoisin ja lauantaisin, myös orkesteria kaivataan silloin tällöin. Useat nauttivat mainitusta vaativastaan elämästä ja tuntevat hoivatoiminnan toimivan tarvittaessa riittävästi. Juuri kertovat, että eivät iäkkäänä halua lähteä luhistumaan vuoteeseen, jossain huoneen kulmassa, mutta toimintaa täytyy olla. Eikä kiinnosta paikat, jossa on vain muutamia lähes vaikeasti hoidettavana. Julkisin varoin vaikeasti hoidettavien tulisi olla hoidettavana Terveyskeskuslinjalla, jotka eivät tulee toimeen ilman täyshoitoa. Merensininen Porista.

 • Taitaa tulla kokemäeltä ratamokodin porukka sinne

 • Harmi Espari Caren hoivakoti. Yleensä on on lähdettävä toiminnan laajentymisessa ja asiakkaisen saamisessa pitkälle linjalle, eikä niitä hoidettavia aina tuosta vaan saada. En ollenkaan arvostele yritystä, ehkä liian aikaisin haluaa lopettaa. Hyvin paljon olen tullut tietämään Käsivarren kuntayhtymän talouspäällikkönä ja entisenä Säkyläläisenä. Ollessani hyvin monissa johtoviroissa ja todennut monet aloittajat ja yrityksetkin, mutta usein liijan helposti siirrytään sivuun. Alan toiminnassa olen usein todennut, että valituksissa hoitopalveluista ovat juuri niitä, jotka tulisi ajoissa todeta ja jopa sairaiksi perättömisti valituksista. Monissa riita- asioissa olen myös toiminut oikeudenkäynneissä avustaja, nyt kylläkin ajan alas lakiasiaintoimistoani.

 • Hoivakotiin hoidettavaksi tuleva tulisi etukäteen tutkia tarkoin, minkä kuntoinen otetaan hoidettavaksi ja olisi vastuun ottajille tarvittavat tiedot etukäteen. Toiseksi voitaisiin hoito keskeyttää heti ja palautaa henkilö pois hoivakodista. jos hoidettava vaatii merittävästi suuremmat menot, ennakkoon väärin lääketieteellisen tiedon ilmoitettuna.
  Usein törmätään siihen, että hoidettavasta salataantietoja lääketieteelliaseen vetoen, että salataan merkittäviä tietoja, miten osataan hoitaa hoidettava. Merensininen .

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  102
  3962
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  13
  2025
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  27
  1893
 4. Otin vastaan osa-aika töitä kaupasta

  Huomasin että suomen anteliaan sosiaaliturvan ansiosta tienään 5 päivänä viikossa 3 työtuntia tekemällä saman verran kuin 5 päivänä 8 tuntia päivässä
  Maailman menoa
  25
  1062