Sontatankki meni lyttyyn

SeptikSeppo

Septin imutyhjennys meni pieleen syksyllä. Yleensä tankki on tyhjätty mereen mutta nyt koitettiin imuttaa kun oli sellaisia ihmisiä kyydissä.
Korvausilma ei tullutkaan pöntöstä kun oli kraana väärin ja pumpun imu veti rosteritankin aika kasaan. Saako muotoa palautettua?
Oikaisu tulisi venekerhon katsastajaa varten että saisi pitää venettä laiturissa. Tankkia ei ole käytetty juuri muuhun kuin katsastukseen.

65

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sipuliajahernekeittoa

      Korvausilmayhde on kaiketi ollut tukossa?
      Laitat poistoventtiilit kiinni, istut pytylle ja pieraiset oikein kunnolla. Kyllä tankki oikenee.

      • sama_

        Tällä menetelmällä saattaa korvausilmayhdekin aueta samalla paukulla. Ole huolellinen ja katso, ettei viereisen veneen istumalaatikossa olijat joudu tulilinjalle!


      • vink.vink

        Kannattaa pyytää korvausilmayhteen putsauksen ajaksi kaveri istumalaatikkoon valvomaan. Siinä vaiheessa kun naapuriveneen istumalaatikossa tarkkailevan merikarhun naamaan alkaa ilmestymään pisamia, kaveri koputtaa ruffin kattoon kolmasti ja sinä hölläät vähän painetta.


    • Saisko sitä septipumpun töpseliä käännettyä päinvastaiseen vaiheeseen?

    • eiköole

      hankalaa ja kallista käydä aina aluevesirajan ulkopuolella tyhjentämässä?

    • Tyrnäväntorpedo

      Miksi se muoto pitää palauttaa?
      Laissa ei ole mitään mainintaa tankin muodosta tai tilavuudesta. Kun et sitä osaa muutenkaan käyttää, niin turha tuhlata aikaa ja energiaa sen oikaisemiseen.

    • SaatanaSentään

      Tyhjennät paskat mereen vaikka veneessäsi on skeidojen ja kusien viemäriin toimittamista varten septitankki?

      Varsinaista touhua. Varmaan viskot kaljatölkit ja röökiaskitkin yli laidan?

      Juuri tuolla tavalla ajattelevat/toimivat ihmiset ovat johtaneet siihen, että tämä maapallo on henkitoreissaan ja kohta elinkelvoton ihmislajille. Elämä kyllä säilyy muodossa tai toisessa, mutta ihminen hävittää itsensä ja ison osan muistakin lajeista muunmuassa levittämällä paskansa mereen sellaisenaan - kylvämällä jätteet mihin sattuu ja lentelemällä huvikseen ympäri palloa.

      "Nautitaan niin kauan kuin voidaan" totesi viime kesänä muuan tuttuni, kun päivittelin Keski-Euroopan rekkajonoja.....

      Millä vitun oikeudella meidän sukupolvellamme olisi oikeus tuhota tulevien oikeus luontoon ja elämään?

      Itsekkyys on eräs pahimmista synneistä ahneuden ohella.

      Tyhmyys vetää sitten voiton vielä noistakin.

      • PaskavanassaSeilannut

        Miten tuomitset noin voimallisesti lakia noudattavan veneilijän? Onko siis perheveneilijä se saastuttaja tyhjentäessään septin ajellessaan tuhansien ihmisten paskatankkeja tyhjentävän risteilijän perässä? Mielestäni olisi saatava kuriin myös nuo tuhatkertaiset septintyhjentäjät joiden septissä on paskan seassa myös valtavasti siivous- ja puhdistuskemikaaleja.


      • perheveneilijä
        PaskavanassaSeilannut kirjoitti:

        Miten tuomitset noin voimallisesti lakia noudattavan veneilijän? Onko siis perheveneilijä se saastuttaja tyhjentäessään septin ajellessaan tuhansien ihmisten paskatankkeja tyhjentävän risteilijän perässä? Mielestäni olisi saatava kuriin myös nuo tuhatkertaiset septintyhjentäjät joiden septissä on paskan seassa myös valtavasti siivous- ja puhdistuskemikaaleja.

        on se saastuttaja. Mikä ihmeen lakia noudattava veneilijä?? Siis kuinka paljon paskaa tahansa voi päästää mereen kunhan ei päästä eniten? Ei jatkoon.


      • Septikseppo
        perheveneilijä kirjoitti:

        on se saastuttaja. Mikä ihmeen lakia noudattava veneilijä?? Siis kuinka paljon paskaa tahansa voi päästää mereen kunhan ei päästä eniten? Ei jatkoon.

        Ihmisuloste ei ole myrkkyä, vaan elämän eliksiiriä josta uusi kasvu saa voimansa.
        Rehellinen mereenpaskantaja omaa kirkkaasti säihkyvämmän sädekehän kuin veneessään paskojaan rantaan kuskaava tekoeko, jonka ulosteet sotketaan pesuaineiden ja muiden myrkkyjen joukkoon viemäriin. Puhdistamolla jätteet erotetaan suurin kuluin ja ulostemassa päätyy myrkyistä ja raskasmetalleista saastuneena viherrakentamiseen.

        Toinen ongelmaryhmä ovat rantapaskojat. Luonnonsatamissa wc -paperia ja ulosteita on kaikkialla kun mereen ei hennota paskoa.

        On hyvä tiedostaa että valtaosa maailman väestöstä ulostaa vessoihin jotka tyhjentävät lastinsa suoraan kussakin paikassa käsilläolevaan vesistöön.
        Välitön, hajaitettu mereenlasku on ekologisempi ratkaisu kuin satalitraisen käymistilassa olevan satsin pumppaus kerralla johonkin matalaan ankkurilahteen.


    • VirallinenValvoja

      Pudota tyhennysyhteeseen pötkö dynyä ja korkki kiinni. Sitten menet veneen sisälle ja laukaiset sähkönallin.

      Poistuu litistyneen septin ongelma kerralla - eikä toistu enää koskaan.

    • ei_enää

      Taitaa huohotin olla unohtunut koko setistä. Hienoa että kehtaat kysyä neuvoja täällä ja samalla rohkeasti kerrot pitäväsi aivojasi siellä septissä. Kai pidät venttiilin auki satamissa myös.

    • seppomartti

      Sitten viisastelijoille arvoitus: eikös normaalin meri-wc:n venttiilit ole suuntaiventtiileitä, jotka ovat aina auki tankkiin päin. Korvausilma tulisi pytystä vaikkei olisi muuta ilmausta. Jokin muu venttiili ollut kiinni?

      • Ollut varmaan kolmitieventtiili, josta voi valita, meneekö tavara mereen vai septiin. Kahvaa ei ole ikinä väännetty septiin päin, joten se on ollut jumissa. Halvimmissa venttiileissä kahva antaa periksi jo kevyellä väännöllä, kuten sain kerran huomata.


      • seppomartti
        Bossu kirjoitti:

        Ollut varmaan kolmitieventtiili, josta voi valita, meneekö tavara mereen vai septiin. Kahvaa ei ole ikinä väännetty septiin päin, joten se on ollut jumissa. Halvimmissa venttiileissä kahva antaa periksi jo kevyellä väännöllä, kuten sain kerran huomata.

        Näin on, venttiileistä wc- linja jumittuu ensimmäisenä jos ei jatkuvasti kääntele. Ja sitten pyörii kahva muttei venttiili. Ainakin minulla wc- septi linjan ollessa auki korvausilma tulee pytystä.


    • Korvausilmatkuntoon

      Jos se on imutyhjennyksellä lommahtanut, sen voi kompressorilla varovasti pullauttaa takaisin. Märät rätit riittävät tiivistykseen. Tankissa on oltava erillinen korvausilman otto veneen ulkopuolelta, ilmaa ei ote mistään pytyn kautta.

      • seppomartti

        Toki minullakin on tankkiin 19mm ilmastointiletku mutta ole ajatellut sen ohuen letkun toimivan toisin. Nimittäin tankkiin ei saisi mitään lisättyä jos se olisi umpinainen. Kun 19mm letkussa on myös aktiivihiilisuodatin niin virtausvastus on paljon pienempi korvausilmalle 39mm pöntön letkun kautta.


      • eestaas

        Imutyhjennyslaitteen kytkimissä on varmasti puhallusasentokin jolla palautat tilanteen siihen mikä se oli ennen imutusta.


    • Nestekaasulla

      Nestekaasulka tai tilkalla bensiiniä onnistuu hyvin. Kai se kaasua tai bensaa sopivassa suhteessa tankkiin ja tikkua perään, oikenee sopivalla annostuksella ihan justiin suoraan

    • Jerrykannusepti

      Silloin kun septit tulivat pakollisiksi katsastuksissa niin laitoin veneeseen venäläisen peltisen jerrykannun Bilteman kolmitieventtiilin avulla. Seuran katsastaja ei voinut muuta kuin hyväksyä asian.

      Tyhjennys olisi kantamalla se jerrykannu ulos ja imemällä septi-imurilla tai kaatamalla pusikkoon.

      Jerrykannuun ei tosin ole kustu tai sonnittu kertaakaan.

      Jemmaatteko te oikeasti ulosteitanne veneissä ja jos, kuinka pitkiä aikoja?

      Pytyn oikaisua voi koittaa ihan vesijohtoveden paineella. Kerhon laiturin vesiletku syvälle septitankkiin ja tiivistys fillarin sisäkumia kiertämällä letkun ympäri kansiyhteen kohdalle. Sitten kraana auki ja katsoo kuinka käy.
      Jos kerholla on painepesuri, sen paineella pytty oikenee varmasti.

      • ÄläHölmöileLisää

        Saat varmaan kerholaisilta hurraa huutoja kun panet joumavesiletkun septitankkiin.


      • Ongelma ei ole pytyn oikaisu vaan systeemin muut osat. Laukeaako huohotusletku vai kolmitieventtiili, kun lyöt sinne painetta vaikka 6 baaria. Sitten siellä on kuset ja paskat ympäri venettä.


    • PinnaPaloi

      Kerhon vesiletku septitankkiin.....voi vittu. Ja yhdellä Bilteman jerrykannu septinä. Säästi varmaan helvetisti.

      Yksi on sitä mieltä, että mereen paskominen on ok, koska risteilijätkin laskevat paskansa mereen.
      No varmaan raiskaukset ja pahoinpitelyt ovat ok, koska Amerikassa raiskataan ja pahoipidellään vielä enemmän - puhumattakaan kehitysmaista?

      Taitavat olla samoja tyyppejä, jotka suojatiellä ihmisen päälle ajettuaan pakenevat paikalta.

      • Asiatasioina

        Raiskausvertauksesi on typerä. Parempi vertauskuva olisi sellainen, että piereskely tulisi kieltää lailla, koska pieru on kasvihuonekaasu. Yksikin pieru on liikaa, ja jokaisen tulee kantaa vastuunsa.


      • jerrykannusepti

        On mulla omakin vesiletku mutta en kai nyt hitokseenkaan työntäisi sitä septitankkiin? Siellä on suolistobakteereita ja muuta. Voi tulla kova ripuli siitä. Siksi se kerhon letku sinne lykätään.
        Tuota näkee vierassatamissa jatkuvasti että porukka huuhtoo septejään laiturien letkuilla. Pohjalla hapettomassa käyvän lietteen saa huuhtomalla irti ja mereen, pois haisemasta.
        Justiin nääs korvausilmayhteestä sitä hajua tulee kun sakkia käy kusella veneessä ja kolmitiehana on väärin, eli meren sijasta tankkiin.

        Jerrysepti oli ihan paras keksintö joka silloin mieleen tuli kun kerhokatsastuksiin tuli pakollinen septitankki. Ei niitä tankkeja muihin kuin kerhoveneisiin asennettu. Joku laittoi kemssan kun ei hiffannut laittaa jerryä. Nyt ne joutuvat sitten rutiinisti kippaamaan kemssan laidan yli kun jerrymies voi jatkaa kuin ennenkin, suoratyhjentäen.


      • yööök
        Asiatasioina kirjoitti:

        Raiskausvertauksesi on typerä. Parempi vertauskuva olisi sellainen, että piereskely tulisi kieltää lailla, koska pieru on kasvihuonekaasu. Yksikin pieru on liikaa, ja jokaisen tulee kantaa vastuunsa.

        puhumattakaan pierujen hajuhaitoista!!


    • josnäen

      sinut noissa puuhissa niin video lähtee rajavartijoille ja tubeen.

      • Spykiatri

        Ompas täällä nirppanokkaista väkeä. Satamissa minulla on tapana kusta pesualtaaseen ja päästää vähän kraanasta vettä päälle huuhteluksi. Vessan pumppu pitää niin pahaa kolinaa.


      • Endroid

        Muakin aina vituttaa, kun näen pellossa ojia. Sieltä ne paskat tulevat.


    • muovipyörre

      Vaihda muovikanisteri sen rosterisen tilalle ja katsastuksen jälkeen heität sen mereen.

    • pumpata

      Hei vaan kaikki nuijat ja hei vaan kaikki tollot,

      En voi laskelmia esittää kun taskulaskimessa ei riitä desimaalit ja te niistä mitään ymmärtäisi ette.

      Vaikka 60 L septi, jossa on 90 % merivettä ja loput ruumiillisia effluentteja ja paskapaperin kuituja... Jos lasketaan massavirtoja, ei kannata tehdä mitään veneilyyn liittyvien eloperäisten jätteiden eteen.

      Muista nyt vaan tyhjentää se septi selällä ennen satamaan saapumista. Se säästää eniten kokonaispäästöissä saaristossa, meinaan kun niitä teidän tippapaskoja joku käy keräämässä isolla kalustolla. Ei se teidän kotijätöksenne siellä Viikissä shampanjaksi ja kaviaariksi muutu ja samaan suuntaa se menee kuin septitippa, josta itku tulee.

    • enihmettele

      ettet esitä laskelmia, ei sinun kannattaisikaan vaikka osaisitkin. Tuon lain noudattaminen ei ole sinun harkinnassasi. Veikkaan että suhtaudut moneen muuhunkin lakiin samoin. Ja että äänestät persuja jne.

      • pumpata

        Paskalaki ei palvele ihmistä tai luontoa, jos sen noudattaminen lisää päästöjä.
        Muista iloisna alkutervehdystäni, se oli juurikin sinunlaisille ihmisentaimille tarkoitettu.


      • olensamaa
        pumpata kirjoitti:

        Paskalaki ei palvele ihmistä tai luontoa, jos sen noudattaminen lisää päästöjä.
        Muista iloisna alkutervehdystäni, se oli juurikin sinunlaisille ihmisentaimille tarkoitettu.

        mieltä, eli nyt tästä eivät puutu kuin ne sinun laskelmasi.


      • tuhkaa

        Pökäleestä suurin osa on vettä. Kuivattamalla se siitä ei jäisi paljonkaan jäljelle, ja polttamalla siitä ei jää jäljelle oikeastaan juuri mitään


      • tuhkaa kirjoitti:

        Pökäleestä suurin osa on vettä. Kuivattamalla se siitä ei jäisi paljonkaan jäljelle, ja polttamalla siitä ei jää jäljelle oikeastaan juuri mitään

        Mökillä on polttava wc, jossa on katolle menevä piippu. Siihen kertyy pari desiä tuhkaa viikossa. Pissat haihdutetaan ilmaan, kiinteä tavara poltetaan 550 asteen lämpötilassa. Ei tarvita viemäreitä eikä vettä, veneessä vaatisi väh. 5kW generaattorin.


      • pumpata
        olensamaa kirjoitti:

        mieltä, eli nyt tästä eivät puutu kuin ne sinun laskelmasi.

        Keskiverto pariskunta käy 30 vrk veneilemässä kaudessa. Septi kertymää on 25 L vrk. Virtsan osuus on 5 L ja ulostetta 1 kg vrk. Ulosteen tiheys on vegaanilla n. 1:n luokaa eli pötkylä on tapettava ennen tankkiin imaisua meriveden sekaan.
        Suomessa on n. 10000 purkkaria, jossa on septi. Tästä joukosta saadaan 7500 m3 harmaata vettä vuodessa Itämereen. Kusta joukossa on n. 1500 m3 ja ulostetta se 300 tonnia.
        Yksi risteilijä laskee lävitse n. 150 L per henkilö. Jos Helsingissä käy vaikka 2000 henkilön risteilyalus, pumpaa se mereen matkalla olessaan n. 300 m3 vrk. Itämerenkierroksella tarvitaan vähintään 1000 m3 päästöt. Jaa onko niitä risteilijöitä useampikin liikkeellä?
        Otetaan vaikka n. 100 km pitkä Vantaanjoki, jossa keskivirtaama on 1,4 - 317 m³/s. Hikipäässä pumppaavat kapteenit pärjäävät kaljakelluntavirralle 5357,1 s - 23,65 s.
        Jos Vantaa virtaa kovaa, voitaaa se kipparit 23 sekunnin jälkeen ja jos vesi seisoo niin kestää 1,5 h. Keskivirtaama keskimäärin on kuitenkin tällä viemärillä 21,9 m³/s eli 342,46 s siltä vie suomen purkkareiden vuosipumppauksen saavuttamisessa. Paskoja ja vihmoja se tuo samassa ajassa aikas tavalla. Jätevesiperäisten vesien osuus jokivedestä oli Nurmijärven Myllykosken alapuolella keskimäärin 4,7 % ja Helsingissä ennen Vanhankaupunginlahteen purkautumista 1,8 %. En jaksa avata enempää - jokainen ymmärtää, että tonnistot on em. mittatikkujoen osalta eri tasolla kuin oman bavarian septityttöpissat, jota OAJ- kalenterin luonto-osiossa ei avata tämän vertaa.


      • polttamalla
        Bossu kirjoitti:

        Mökillä on polttava wc, jossa on katolle menevä piippu. Siihen kertyy pari desiä tuhkaa viikossa. Pissat haihdutetaan ilmaan, kiinteä tavara poltetaan 550 asteen lämpötilassa. Ei tarvita viemäreitä eikä vettä, veneessä vaatisi väh. 5kW generaattorin.

        Tuotannon voisi veneolosuhteissa polttaa nestemäisellä polttoaineella, kaasulla, tai hyytelöllä kuten napalm, jottei tarvitsisi olla sitä viiden kilowatin sähkögeneraattoria.


      • pumpata kirjoitti:

        Keskiverto pariskunta käy 30 vrk veneilemässä kaudessa. Septi kertymää on 25 L vrk. Virtsan osuus on 5 L ja ulostetta 1 kg vrk. Ulosteen tiheys on vegaanilla n. 1:n luokaa eli pötkylä on tapettava ennen tankkiin imaisua meriveden sekaan.
        Suomessa on n. 10000 purkkaria, jossa on septi. Tästä joukosta saadaan 7500 m3 harmaata vettä vuodessa Itämereen. Kusta joukossa on n. 1500 m3 ja ulostetta se 300 tonnia.
        Yksi risteilijä laskee lävitse n. 150 L per henkilö. Jos Helsingissä käy vaikka 2000 henkilön risteilyalus, pumpaa se mereen matkalla olessaan n. 300 m3 vrk. Itämerenkierroksella tarvitaan vähintään 1000 m3 päästöt. Jaa onko niitä risteilijöitä useampikin liikkeellä?
        Otetaan vaikka n. 100 km pitkä Vantaanjoki, jossa keskivirtaama on 1,4 - 317 m³/s. Hikipäässä pumppaavat kapteenit pärjäävät kaljakelluntavirralle 5357,1 s - 23,65 s.
        Jos Vantaa virtaa kovaa, voitaaa se kipparit 23 sekunnin jälkeen ja jos vesi seisoo niin kestää 1,5 h. Keskivirtaama keskimäärin on kuitenkin tällä viemärillä 21,9 m³/s eli 342,46 s siltä vie suomen purkkareiden vuosipumppauksen saavuttamisessa. Paskoja ja vihmoja se tuo samassa ajassa aikas tavalla. Jätevesiperäisten vesien osuus jokivedestä oli Nurmijärven Myllykosken alapuolella keskimäärin 4,7 % ja Helsingissä ennen Vanhankaupunginlahteen purkautumista 1,8 %. En jaksa avata enempää - jokainen ymmärtää, että tonnistot on em. mittatikkujoen osalta eri tasolla kuin oman bavarian septityttöpissat, jota OAJ- kalenterin luonto-osiossa ei avata tämän vertaa.

        Risteilyalusten päästöt itämereen on kielletty uusilta aluksilta jo ja kaikilta alkaen 2021. Nykyisin 90% laivoista tuo jätevedet maihin tai puhdistaa ne itse. Jäljelle lähteistä jää suurimpana maatalous, toiseksi kaupunkien puhdistamot.


      • Pikapoltto
        polttamalla kirjoitti:

        Tuotannon voisi veneolosuhteissa polttaa nestemäisellä polttoaineella, kaasulla, tai hyytelöllä kuten napalm, jottei tarvitsisi olla sitä viiden kilowatin sähkögeneraattoria.

        Suljettava kartonkinen kertakäyttöpussi jossa napalmihyytelöpanos. Pussin vois heittää mereen kellumaan jossa se leimahtaa eikä siitä jäisi mitään jätettä


    • Tilastoa

      Pidän lokikirja veneen septiasiasta, asia kiinnostaa.
      Tankki on 100 -litrainen ja kahden hengen miehistöllä se täyttyy kymmenessä päivässä. Sinne on ulostettu tuolloin noin 10 kertaa ja se on ~ 2kg.. Loppu 1kg menee julkisiin käymälöihin. Virtsakertymä kahdelta on kymmenessä päivässä 20 litraa josta osa toimittuu muualle, kuten julkisiin käymälöihin ja metsiin, tankkiin menee enintään 12 litraa.

      Pyrin käyttämään septi-imua, samalla täysin tiedostaen asian vähäisen merkittävyyden.

      • MaestroKipembe

        On selvää, että kallioluodolle pissattu urea menee lyhentämättömänä mereen aivan samalla tavalla kuin suoraan läpivientiin kytketystä vessanpytystäkin. Ei tässä asiassa kannata kauheasti jeesustella. Todellista vaikutusta on kenties peltojen kipsikäsittelyllä, venehommilla ei niinkään.


      • taassama
        MaestroKipembe kirjoitti:

        On selvää, että kallioluodolle pissattu urea menee lyhentämättömänä mereen aivan samalla tavalla kuin suoraan läpivientiin kytketystä vessanpytystäkin. Ei tässä asiassa kannata kauheasti jeesustella. Todellista vaikutusta on kenties peltojen kipsikäsittelyllä, venehommilla ei niinkään.

        perustelu, kun en ole suurin saastuttaja, minun ei tarvitse tehdä mitään.


      • Olet.iso.vai.mitä
        taassama kirjoitti:

        perustelu, kun en ole suurin saastuttaja, minun ei tarvitse tehdä mitään.

        Lopeta siis piereskely ja kasvihuonepäästöt omalta osaltasi ensin.


      • MaestroKipembe
        taassama kirjoitti:

        perustelu, kun en ole suurin saastuttaja, minun ei tarvitse tehdä mitään.

        Vaikeiden ongelmien ratkaisussa on tärkeää ensin tutkia, mistä ne johtuvat ja mikä osa ongelmaa on välttämätöntä ratkaista, jotta ongelman tuottamat haitat saadaan pois. Ravinnepäästöjen haittoja ei saada pois ratkaisematta pelloilta valuvan fosforin ja typen ongelmaa. On tehotonta keskittyä alle 0,01 % kuormituksen poistoon septitankkien kanssa pelaamalla, jos 75% kuormituksesta ei saa edes puhua.


      • septi.seppo

        käyt paskalla joka toinen päivä? ei paljo kusta irtoa? et myöskään huuhtel pönttö? koko paatti haisee kuselle?


      • dphgl

        Pidätkö tosiaan lokirjaa ulostuksistanne ja kirjotatte niistä tiedot kirjaasi?


      • tilastoa
        dphgl kirjoitti:

        Pidätkö tosiaan lokirjaa ulostuksistanne ja kirjotatte niistä tiedot kirjaasi?

        Kyllä vain. Kirjaa pidetään jotta tiedämme septitankin tyhjennystarpeen lähenevän ja lisäksi kykenemme seuraamaan elimistöjemme toiminnallista tilaa.

        Olemme kotioloissa mitanneet virtsatuoton käyttämällä mitta-asteikollista sairaalasorsaa. Uloste-erät on puolestaan punnittu ja tilavuusmitattu nekin ja tulokset ovat yllättävän matalia. Sovellamme keskiarvoja tässä ja rasti ruutuun -menetelmää jossa on sarakkeet "1" ja "2" sen mukaan mikä tuotos kulloinkin on ollut kyseessä. Kakkonen on tavallaan tuplatehoinen kun yhdellä huuhtelulla toimittuu myös virtsaerä tankkiin.
        Hajuja ei synny koska meillä on suihkepullossa etikkaa ruiskutettavaksi wc-istuimen nestepinnoille.


    • puhtaanjärjenkritiikki

      Maalaisjärki on menneen talven lumia. Koitetaan kaupunkilaisjärjellä ymmärtää sitä, että pienimuotoisten septi jäte-erien keräily hankalista paikoista tuottaa moninkertaisesti päästöjä hyötyyn nähden. Tämä fakta pätee, sanoi laki, viherhörhöt ja pr-konsultit bisneksestä mitä tahansa. J

      okainen voi tuoda jätehuollonpiiriin muut jätteensä järkevissä paikoissa, joihin infra on rakennettu.

    • chilensalpietariksi

      Säkylässä säilötään varusmiesten virtsan ravinteet, tavoitteena tehdä virtsasta lannoitetta.

      Nyt kaikki omalle kansanedustajalle ehdottamaan septien piilossa olevaa kansantalouden puutteiden ratkaisevaa tärkeää osasta...

    • miksisitten

      PSS kelluttaa niitä paskajolliaan pitkin saaristoa? Eivätkö he tiedä mitä sinä tiedät?

      • aasdasdas

        Monet lautat tyhjennetään usein selille, jolloin poukaman kuormitus vähenee. Helpompaa ja viisaampaa on tietysti itse pumpata jätteensä selkävesille niin lauttakaan ei täyty niin nopsaan ja välttyy osumasta lauttojen teräviin kulmiin.
        Mitään laajempaa meriekologista merkitystä lautoilla ei ole.


    • PSStyhjää

      jollansa selille? Kysynpä tuota heiltä.

    • ProvonTorjunta

      Onko tosiaan niin, että kun tuota p***kan syytämistä mereen toistaa tarpeeksi kauan, niin se alkaa tuntua täysin hyväksyttävältä?
      Kyllä siellä on tehty monet selvitykset tästä septiasiasta ennenkuin se määrättiin pakolliseksi.
      Ei ne kaikki risteilylaivat työnnä jätevesiään raakan itämereen. Kaikissa uusimmissa on nykyisin puhdistimet käytössä.
      Tässäkin asiassa pätee se vanha sanonta, jonka mukaan pienistä puroista ne joetkin ovat alkunsa saaneet.
      Tehkäämme siis parhaamme, jotta kallein luonnonvaramme säilyisi mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.

      • Tyrnäväntorpedo

        Ne puhdistimet ainoastaan sekoittavat pskan tasaiseksi lietteeksi, jossa ei ole kikkareita tai paperinpaloja näkyvissä. Se ei vaikuta millään tavalla ympäristökuormaan.


      • Viemäriin

        Onko niissä oikeasti puhdistimet vaiko vain septitankin jotka tyhjennetään satamassa kaupungin viemäriverkkoon?


      • sosiologi

        Olen tietysti vanha homekorva, mutta maailma on muuttunut viimeisen 50 vuoden aikana niin paljon että on mahdotonta arvioida millä nykyisin olemassa olevalla luontoarvolla, omaisuudella tai kulttuuriperinnöllä on nuorempien sukupolvien mielestä mitään arvoa.. Luonnonsuojelu on monelle todellisuudesta vieraantunut aatepohjainen harrastus, jota sovelletaan vain valikoidusti omaan käyttäytymiseen. Jos nyt erityisesti ajattelee tätä aloittajan tapausta että hän pumppailee sonnan septitankin ohi minne milloinkin, niin tässä ei ympäristön suojelun kannalta ole mitään ongelmaa, ja vaikka olisikin niin puhdas Itämeri on vain tämän sukupolven unelma, ei välttämättä tulevien sukupolvien. Sen sijaan ongelma voi olla hänen antamansa huono esimerkki muille ihmisille. Huonoja tapoja aletaan kokemukseni mukaan imitoida paljon herkemmin kuin hyviä tapoja.


      • Isoantilla

        Hra ProvonTorjunta varmaan jakaa auliisti tietämystään meille tietämättömille ja kertoo, minkälainen on se puhdistusjärjestelmä niissä risteilylaivoissa.


      • Viemäriin kirjoitti:

        Onko niissä oikeasti puhdistimet vaiko vain septitankin jotka tyhjennetään satamassa kaupungin viemäriverkkoon?

        Joissain laivoissa on samantasoiset puhdistamot kuin maissa. Joissain on septitankit. Risteilyalusten päästöt itämereen on kielletty uusilta aluksilta jo ja kaikilta alkaen 2021. Nykyisin 90% laivoista tuo jätevedet maihin tai puhdistaa ne itse. Jäljelle lähteistä jää suurimpana maatalous, toiseksi kaupunkien puhdistamot.


      • ProvonTorjunta
        Isoantilla kirjoitti:

        Hra ProvonTorjunta varmaan jakaa auliisti tietämystään meille tietämättömille ja kertoo, minkälainen on se puhdistusjärjestelmä niissä risteilylaivoissa.

        Katselin saksan televisiosta erästä dokumenttiohjelmaa, jossa rakennettiin yhtä maailman suurimmista risteilylaivoista.
        Telakan asiantuntija esitteli sitä laivan jäteveden puhdistamoa ja sanoi sen poistuvan veden täyttävän kaikki asiaan kuuluvat vaatimukset.
        Kun ajatellaan että kyseessä on useamman tuhannen asukkaan kokoisen kaupungin väestö, niin kyllähän siellä on tietysti samantasoiset laitteet kuin maallakin olevalla kaupungilla.
        On tietenkin selvää ettei vanhemmissa laivoissa ole sen enempää septisäiliöitä, kuin puhdistamoakaan, sillä nämä järjestelmät täytyy olla mukana jo suunnittelupöydällä.


      • väitätkö
        Tyrnäväntorpedo kirjoitti:

        Ne puhdistimet ainoastaan sekoittavat pskan tasaiseksi lietteeksi, jossa ei ole kikkareita tai paperinpaloja näkyvissä. Se ei vaikuta millään tavalla ympäristökuormaan.

        että niitä silloin kutsuttaisiin puhdistimiksi?


    • vuokkoset

      Mikään ei harmita kipparia enemmän kuin tyttären kaverin veneen septin tukkima terveysside.

    • Sonta tankki meni littuun. En enää ikinä äänestä Kepuva.

      • viher.vassari

        kokeile vihreitä.

        ne tykkää kaikesta luomusta ym


    • tiko-tako

      mexicon ruokaa pikkasen liikaa -> paskalle seuraavana aamuna ja tikku perään, johan lommahtaa tankki ulospäinnkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      316
      3183
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      202
      2613
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      140
      2439
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      1955
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      14
      1947
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1622
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      16
      1456
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1296
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      121
      1208
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      219
      1134
    Aihe