Yksi vakavimmista homeoireista on järjestäytynyt vedätys.

HomeSweetHome

Koulujen, työpaikkojen, terveyskeskusten, vanhainkotien jne. homeongelmien peittely ja vähättely on karannut käsistä järjestelmälliseksi törkeäksi ihmisten kohteluksi kautta valtakunnan. Mukana kuntien elimiä, rakennusyrityksiä, terveystarkastajia, sisäilman tutkijoita, työterveyshuoltoja, työpaikkojen esimiehiä, luottamusmiehiä, vuokranantajia, vakuutusyhtiötä, oikeusistuimia, lakimiehiä jne. Homeoireista kärsivien oireita väheksytään, heille naureskellaan, heidän oireensa väitetään johtuvan muista asioista. Heitä leimataan luulosairaiksi, valehtelijoiksi yms.

Paljastuneista mikrobilöydöksistä kerrotaan usein niiden olevan haitattomia, siitäkin huolimatta, että sisäilmassa on selkeä homeen haju, ihmisillä silmät punoittaa, kurkkua kirvelee, on uupumusta, kuumeilua, lihaskipuja, vatsaoireita, huimausta, sekavuutta, poskiontelon tulehduksia, sairaslomia, vanhukset, pitkäaikaissairaat yms. jopa hengenvaarassa... Joissain tapauksissa ollaan tutkivinaan asioita, mutta kun kysytään virallisia raportteja, niitä ei ole, tai ei haluta näyttää, tai luvataan näyttää ne "ensiviikolla", ja on myös tiedossa, että eräältä kunnalta sisäilmatutkija sai käskyn olla näyttämättä raporttia tiloissa oleville ihmisille, ja eräässä tapauksessa paikallinen terveystarkastaja ei ollut edes tietoinen tapahtumasta, vaikka hänen väitettiin olevan mukana "tässä ei ole mitään haitallista" -toiminnassa. Tällainen kertoo selkeästi, että haitallisuus on todettu, mutta se halutaan salata tiloissa olevilta ihmisiltä. Näitä tapauksia on Suomessa niin paljon, että voisi melkein jo puhua salaliitosta.

Joissain tapauksissa ryhdytään kuitenkin "haitattoman asian" vuoksi mittaviin mikrobirpurkuihin, jonka perusteena on kuitenkin todettu sisäilmaongelma; remonttimiehet pukeutuvat ties minkä kategorian suojahaarniskoihin, remonttitilat alipaineistetaan, kuivurit pauhaa viikkokaupalla, rakennuksen eteen ilmestyy jäteastioita, joissa lukee "haitallista" jne., mutta silti työntekijöille, asukkaille, koululle jne. ilmoitetaan, että mistään haitallisesta ei ole kyse. Miksi? Raha! Vastuu! Mahdolliset korvaukset! Korvaukset voisivat nousta todella korkeiksi, joten motiivina on ehkäistä esimerkkitapauksien syntymistä, sekä tapausten vakavuuden paljastumista. Ja umpeenrakentaminen, rakennusvirheet, laittomat asennukset, rahansäästäminen väärässä paikassa jne. jatkuu ja tulevaisuudessakin on rutkasti sairauslomia, joiden taustalla ei ole mitään haitallista, koska vikahan on "kitisijän" korvien välissä.

Toivon koko Suomen kansalle voimia ja rohkeutta, että lopettavat "ylempiensä" kumartelun ja pistävän kovan kovaa vastaan, jotta tämä vakiintunut epärehellisyyskierre saadaan katkaistua. Kysehän on sinun, minun ja meidän terveydestämme ja hyvinvoinnistamme, jolle krooninen perääntyminen ja vaikeneminen on haitallista.

10

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paljastuneista mikrobilöydöksistä meilläkin sanottiin niiden olevan haitattomia ja laitettiin laastari päälle eli tiivistettiin nurkkia. Valtamenetelmä. Huonoja ihmisiä kun siitä huolimatta edelleen silmät punoittaa, kurkkua kirvelee, äänet sortuvat ja on uupumusta, kuumeilua, ihottumia, nivelsärkyä, elohiiriä, huimausta, aivosumua ja poskiontelon tulehduksia.

      Ehkä lohtua tuo se, että jossain päin Suomea on jo sen verran järkeä, että on päädytty mikrobi- ja homekohteiden purkamiseen eikä loputtomasti tehdä kalliita, mutta turhia pintaremontteja.
      https://yle.fi/uutiset/3-10945655

    • Anonyymi

      Se mitä ei vieläkään tajuta näiden turhien kapselointiremonttien ja tiedon pimittämisen keskellä on, että kun altistamista jatketaan, siinä ehtii osalle puhjeta myös kemikaaliherkkyys. Lopulta ääni käheytyy ja vointi on kehno jo kemikaaleistakin eli rakennusmateriaaleista, siivousaineista jne.
      Koska tuo syy-yhteys on tiedossa, on edesvastuutonta että tiloissa oleilua jatketaan.
      Kaikki ei sairastu, mutta kuka vaan voi sairastua.

    • Anonyymi

      Aloittaja on niin oikeassa. Terveisiä täältä tietojen pimittämisen keskeltä, vuonna 2020.

      Mukana remmissä on vähättelevä esimies, kokonainen vähättelevä henkilöstöyksikkö, sisäilman tutkijoita, työterveyshuolto, luottamusmiehiä. Perustettu ennakoiva ryhmä. Jos asiasta puhuu, henkilöstöpäällikkö meinaa tappaa katseellaan.

      Osuitpa siis naulan kantaan. Näin meilläkin: Homeoireista kärsivien oireita väheksytään, jopa varmaan naureskellaan, oireidemme väitetään johtuvan muista asioista; perimä, tupakka, koti, mökki, syksy, siitepöly, työpaikan pölyisyys, ja nivelsäryt selittää tietenkin ikä. Lomalla oireet helpottaa. Mikäs sen selitys on? Tietenkin stressi, ei home. Tätä on Suomi 2020.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kunpa mikrobi/homerakennusten korjaus otettaisiin tosissaan, ja koko tämä vyyhti huomioitaisiin: rakenteiden kosteus - ilmanvaihtolaitteet - tilojen siivous.
      Koska noin meillä juuri koulut ja päiväkodit rakennetaan, muovimatoilla pinnoitetaan, ilmanvaihtokaanavat pahimmillaan oikein levittävät mikrobeja/itiöitä ja päälle siivouskemikaalicoctailit.

      ”Tiivis rakentaminen ja kerrokselliset rakenteet (esim. mineraalivillaeristetty puurakenteinen, kipsilevyseinä, joka maalataan tiiviillä lateksimaalilla tai kipsipitoiset lattiatasoitteet, joiden päälle asennetaan tiivis muovimatto) tuottavat rakennetaskuja, joihin pesiytyy rakenneaikaista tai tapaturmaista kosteutta. Mikrobien lisääntymistä edistää liikkumaton ilma, kohonnut (yli 5000 ppm) hiilidioksidipitoisuus, kosteus ja ravinnoksi kelpaavat orgaaniset rakennusaineet, mm. liimat, paperit ym. Tiiviiksi rakenneosaksi riittää lateksi- tai akrylaattimaalikalvo. Muovit ovat lisäksi erinomaisia kasvualustoja.

      – Erityisen ikävä yhdistelmä syntyy kun kipsipitoinen (Ca SO4 * 2 H2O) materiaali kostuu tiiviissä rakennetaskuissa. Mikäli bakteeritoiminnalle on otolliset olosuhteet, syntyy sen vaikutuksesta, kipsin hajotessa rikkivetyä, joka on ihmiselle myrkyllinen, muovin ja ihon läpäisevä rasvaliukoinen kaasu. Rikkivety yksinään aiheuttaa oireita. Sama bakteeritoiminta tuottaa myös hiilidioksidia, joka osaltaan edesauttaa homekasvustojen elinolosuhteita.

      – Rakennustuotteiden kemikalisoituminen on oma vaikea kokonaisuutensa. Erilaisten lisäaineiden käytöllä pyritään tuottamaan kiinnostavia ominaisuuksia, joilla tuote on kuluttajasta kiinnostavampi kuin kilpailijan. Ilmaa puhdistava maali tuottaa mikrobeja tuhoavia ainesosia – ja reaktio jatkuu valon vaikutuksesta loputtomiin. Myrkky ei siis lopu pinnasta.

      – Osa puhdistusaineiden tyypillisistä aineosista, mm. itsessään luonnonmukaiset limoneeni ja linalooli, ovat harmittomia, mutta muodostavat hajotessaan ikäviä, mm. astmaa aiheuttavia yhdisteitä. Näitä käytetään myös ”leave-on”- tyyppisissä puhdistusaineissa, joita ei siis huuhdella pois, vaan kuluttavien askelien ja koneellisen ilmanvaihdon turbulenssin auttamana yhdisteitä nostetaan ilmaan jatkuvasti! S-S totesi, että jossain kansainvälisessä hometutkimuksessa verrokkikohteena käytettiin ”puhtaaksi” osoittautunutta hollantilaisrakennusta, jossa kaikki siivous tehtiin ilman puhdistusaineita – vain vedellä. Tästä kehkeytyi nopeasti positiivinen käsite ”hollantilainen siivous”

      https://www.rakennuslehti.fi/2016/04/miksi-home-on-suomessa-muita-maita-yleisempi-ongelma/

    • Anonyymi

      Miten on mahdollista, että terveydenhoitoalan ammattilaisten keskuudessa oireita väheksytään pitkin matkaa niin, että noin moni sairastui pysyvästi?
      https://yle.fi/uutiset/3-11173080

      On muuten ensimmäisiä artikkeleita vähään aikaan, joissa lukee selkeästi kosteusvauriomikrobien myrkyllisyydestä.
      Kiitos YLE!

      • "Miten on mahdollista, että terveydenhoitoalan ammattilaisten keskuudessa oireita väheksytään pitkin matkaa niin, että noin moni sairastui pysyvästi?
        https://yle.fi/uutiset/3-11173080 "

        - Liian usein myös potilaat vähättelevät oireitaan mielistelläkseen lääkäreitä oikein Tukholman syndrooman tyyliin, varsinkin sairastelun alkuvaiheessa äänen muuttuessa vasta ajan myötä kellossa sairastelun jatkuessa heitteille jätettynä "elävänä ruumiina" kuin jonain zombiena.

        "On muuten ensimmäisiä artikkeleita vähään aikaan, joissa lukee selkeästi kosteusvauriomikrobien myrkyllisyydestä.
        Kiitos YLE!"

        - Ihmisten sairastuessa homeista on kyse muustakin kuin myrkyistä ja allergioista, vaikkei Suomessa olla tietääkseenkään, mitä maailmalla on jo pari vuotta sitten uutisoitu:

        Tietoisku:
        Sieni-infektiot jylläävät siellä missä ihmisetkin!
        https://goo.gl/89jtvs

        "Yli puolet ihmisestä on jotain muuta kuin ihmissolukkoa. Tutkijoiden mukaan ihmissoluja on nimittäin vain 43 prosenttia kehon kaikista soluista.

        Loput ovat mikroskooppisen pieniä asukkaita, bakteereja, viruksia ja sieniä. Riippumatta siitä, kuinka huolellisesti pesemme itseämme, kehon 'alkuasukkaat' pysyvät mukana. Oikeastaan olemmekin enemmän mikrobeja kuin ihmisiä, sanoo professori Rob Knight."

        - Edellä lainaus Iltalehdestä lähes parin vuoden takaa. Tuon uutisenhan mukaan minussakin on yli puolet bakteereja, viruksia, sieniä ja jopa arkeoneja alkuperäisen BBC:n uutisen mukaan. Ettei vain joukossa olisi myös homesieniä ja spirokeettoja ollessani niin helvetin sairas ja sairastettuani pitkään, kirjoitettuanikin asiasta jo vuosia mielistelemättä yhtään minutkin heitteille jättäneitä vähättelijälääkäreitä.


    • Anonyymi

      Toi on tärkeä tutkimus ja tärkeä julkistus, että oirekysely on tehty 90:lle Kätilöopistolla työskennelleelle kätilölle Kätilöopiston sulkeuduttua 2018 alussa sekä 45:lle verrokkiryhmäläiselle, jotka työskenteli ihan muissa tiloissa Helsingissä.
      Samoin että Oulun poliisitalon sairastuneista on julkistettu vastaava joulukuussa.
      On vaan todella järkyttävää, että heistä moni on menettänyt terveytensä pysyvästi! Se on valtava henkilökohtainen tragedia. Lisäksi me jokainen maksetaan siitä että työikäiset kätilöt ja poliisit ja opettajat menettävät työkykynsä sairaista rakennuksissa. Tulee kalliiksi Suomi OyAb:lle

    • Anonyymi

      Ite sairastuin krooniseen kuumeeseen vuonna 2011 ja oirieita oli vuosien aikana kertynyt myös paljon muita. Aloin pitkän ajan kuluessa parantua, mutta vasta vuonna 2017 tajusin, että merkittävä sairastumisen syy on ollut home. Vuoden 2008-2012 kävin koulua Turussa juurikin Sepänkadulla, jossa on ollut kait jonkinlaista homeongelmaa.

      • Anonyymi

        Korjaan siis vuosien 2008-2012 välisen ajan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2903
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1526
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      22
      1058
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe