Lamictalin/keppra yskä?

Voiskoolla

Onko muilla kokemusta lamictalin aiheuttamasta kuivasta yskästä? Sitä ei mainita oireissa, mutta epäilen että lamictalissakin sitä on, kuten kepprassa. Aikanaan keppra yskän kokeneena, alkoi "hälytyskellot" soimaan, voiko jo 3kk kestänyt yskä ilman mitään flunssaa, johtuakin lääkkeestä?

Lamictalin annosta vaihdeltu vuosien varrella. Muutama kuukausi sitten annos nostettiin taas maksimiin 400mg/vrk. Viikkojen kuluessa tästä nostosta tuli tää merkillinen yskä. Kurkkua kutittaa, kuiva yskä. Merkillistä se, että flunssa yskään bafucin auttaa, tähän ei mitään vaikutusta. Purkka, pastilli, vesi.. mikään ei helpota vaan olen oksennuskurkussa, kun se ei meinaa helpottaa. Asuin, työ tms.olosuhteet ei ole muuttuneet mikä selittäis. Siksi aloin lamictalia epäillä, kun on ainoa muutos elämässäni lähiaikoina.

Myös vuosia sitten jouduin nostaan maksimiin ja silloinkin tuli ihmeellinen yskä, josta kävin lääkärissä, keuhkokuvat, astmat ym.tutkittuun eikä selittävää löytynyt. Sillon en itse edes hoksanut lamictalia epäillä. Joskus se silloin helpotti, mutta muistan et niihin aikoihin taas laskin annosta... Lamictal ainoa lääke ollut koko ajan. Keppra kokemus 10v.takaa sitten.

Lääkäriltä/apteekista turha kysyä; he tuojottavat vain selosteen oireita. Siks kaipaisin teiltä käyttäjiltä kokemuksia.

2 kommenttia

Vastaukset

  • Lamictal kuivattaa suuta näin minulla aikanaan kuin sitä käytin. Vesilasi yöpöydällä piti olla

  • Olen kahden vaiheilla, onko kerran esiintynyt yskä ilman flunssaa Keppran aiheuttama vai esim. allergiareaktio bussissa. Bussi oli juuri lähtenyt terminaalista, niin aloin yskimään, en vielä terminaalissa. Sitä kesti koko matkan poistumispysäkkiäni edeltäneelle pysäkille asti. (Poistuiko silloin allergeeni vai oliko muu syy?) Poistumispysäkillänikin vielä köhin, mutta en enää yskinyt yhtä rajusti. Ulkona kävellessäni ei esiintynyt enää mitään oireita.

    Lamictalista ei ole käyttökokemuksia.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.