Lamictalin/keppra yskä?

Voiskoolla

Onko muilla kokemusta lamictalin aiheuttamasta kuivasta yskästä? Sitä ei mainita oireissa, mutta epäilen että lamictalissakin sitä on, kuten kepprassa. Aikanaan keppra yskän kokeneena, alkoi "hälytyskellot" soimaan, voiko jo 3kk kestänyt yskä ilman mitään flunssaa, johtuakin lääkkeestä?

Lamictalin annosta vaihdeltu vuosien varrella. Muutama kuukausi sitten annos nostettiin taas maksimiin 400mg/vrk. Viikkojen kuluessa tästä nostosta tuli tää merkillinen yskä. Kurkkua kutittaa, kuiva yskä. Merkillistä se, että flunssa yskään bafucin auttaa, tähän ei mitään vaikutusta. Purkka, pastilli, vesi.. mikään ei helpota vaan olen oksennuskurkussa, kun se ei meinaa helpottaa. Asuin, työ tms.olosuhteet ei ole muuttuneet mikä selittäis. Siksi aloin lamictalia epäillä, kun on ainoa muutos elämässäni lähiaikoina.

Myös vuosia sitten jouduin nostaan maksimiin ja silloinkin tuli ihmeellinen yskä, josta kävin lääkärissä, keuhkokuvat, astmat ym.tutkittuun eikä selittävää löytynyt. Sillon en itse edes hoksanut lamictalia epäillä. Joskus se silloin helpotti, mutta muistan et niihin aikoihin taas laskin annosta... Lamictal ainoa lääke ollut koko ajan. Keppra kokemus 10v.takaa sitten.

Lääkäriltä/apteekista turha kysyä; he tuojottavat vain selosteen oireita. Siks kaipaisin teiltä käyttäjiltä kokemuksia.

4

<50

  Vastaukset

  • Lamictal kuivattaa suuta näin minulla aikanaan kuin sitä käytin. Vesilasi yöpöydällä piti olla

  • Olen kahden vaiheilla, onko kerran esiintynyt yskä ilman flunssaa Keppran aiheuttama vai esim. allergiareaktio bussissa. Bussi oli juuri lähtenyt terminaalista, niin aloin yskimään, en vielä terminaalissa. Sitä kesti koko matkan poistumispysäkkiäni edeltäneelle pysäkille asti. (Poistuiko silloin allergeeni vai oliko muu syy?) Poistumispysäkillänikin vielä köhin, mutta en enää yskinyt yhtä rajusti. Ulkona kävellessäni ei esiintynyt enää mitään oireita.

   Lamictalista ei ole käyttökokemuksia.

  • Lamictalia käyttänyt vuodesta 1994, mutta mainitsemaasi yskään viittaavaa en ole itselläni havainnut. Hyvin harmittavalta kuulostaa, ja harmi myös, jos lääkäreiden tietyt sosiaaliset taidot eivät ole riittäviä oivaltamaan vaikkapa tuntemattomasta syystä aiheutuvan yskän harmillisuutta.
   Keppran juuri aloitan Lamictalin rinnalle, sillä L:n nosto on vuosien kuluessa lisännyt äreyttä esimerkiksi mielestäni ”turhista” asioista valittavia kohtaan.
   Voimia ja valoisuutta alkavaan kesään.

   • Hei. Minä olen myös huomannut Lamictalin vaikuttavan negatiivisesti omaan mieleen/käytökseen, vaikka itse epilepsiaan onkin loistava lääke! Olen käyttänyt 400mg/vrk eli maksimia. Halusin itse hieman laskea annosta juuri tämän takia, ja lääkäri luopas. N.viikon kuluttua laskusta huomasin, että aiemmin ärsyttävät/hermostuttavat asiat ei enää "tuntunut" samalle. Ja kohtauksiakaan ei ole ollut.

    Melkeen koko aikuisiän tätä käyttänyt niin en enää tiedä millainen oikeasti olen, ikäänkuin en tunne enää itseäni. Nuorena olin oikein leppoisa. Olisi mukava saada oma, todellinen luonne esiin "lääkekuoren" alta.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   162
   4284
  2. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   93
   4062
  3. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   18
   2369
  4. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   214
   2047
  5. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1941