Rotukissan hankinta

rotukissa

Tässä harkinut vakavasti neljättä kissaa joka saisi olla rotukissa :) 3 maatiaskissa poikaa löytyy siis entudestaan.

Kaipailen siis sekä positiivisia että negatiivisia kokemuksia seuraavista roduista. Etenkin terveyteen liittyvät jutut kiinnostaa :)
-Neva masquerade
-Britti
-Burma
-Turkkilainen angora
-Siperiankissa
-Thai

Etsin kissaa joka saisi olla leikkisä/aktiviinen mutta ei ihan yhtä aktiivinen kuin bengali. Kiintyy vahvasti omistajaansa ja laumaansa. Puhelias saisi olla myös.

Kiitoksia vastauksista.

9

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • STRH

      Kriteereistäsi tulee kyllä väistämättä mieleen kaikki itämaistyyppiset (itämaiset, cornish rex, peterbald jne.), sfinxit, kuriilien bobtail ja ragdoll. Varsinkin itämaiset ovat kuuluja nimenomaan jutustelun määrästä, aktiivisuudesta ja ylitsevuotavasta ystävällisyydestä niin kissoja kuin ihmisiäkin kohtaan. Tuo ystävällisyys ei tosiaan sitten jää omistajaan/omistajiin, vaan sitä suodaan avokätisesti jokaiselle sisään tulevalle. :)

      Luettelemasi rodut kuuluvat tietääkseni kaikki niihin, joiden pitäisi yleisesti ottaen olla kotonaan monikissatalouksissa, mutta kokemusta minulla on vain useammasta britistä, kahdesta burmasta ja yhdestä thaista. Näistä britit ovat aina olleet hyvin sävyisiä ja hellyttäviä, mutten kyllä aktiivisiksi niitä luonnehtisi. Molemmat burmat ja thai sen sijaan pikemminkin sietivät muita kissoja ja pitivät välinsä oikein sivistyninä, mutteivät varsinaisesti nauttineet muiden kissojen seurasta. Siis jos vertaan itämaisiin, jotka nukkuvat aina yhdessä kasassa, syövät yhdessä, leikkivät keskenään sekä pesevät ja puunaavat toisiaan koko ajan. Eipä sillä, että noin pienen otannan perusteella tekisin johtopäätelmiä roduista yleisesti, mutta silti.

    • Brittipoika

      Itselläni ei ole kokemusta muuta kuin lyhytkarvaisista brittiläisistä, mutta en kyllä muuksi vaihtaisi. Ovat pääsääntöisesti, ainahan on luonne-eroja, hyvin seurallisia, ihmisrakkaita ja ystävällisiä. Ja aina mukana kotitöissä, vieressä kun ripustan pyykkiä tai tyhjään tiskikonetta. Aivan ihana rotu! Mitään hillujia, kiipeilijöitä ja riehujia eivät tosiaankaan ole, mutta meidän reilu 2-vuotias leikattu poika kyllä leikkii sen minkä joku vain jaksaa leikittää.
      Hieman arka on meidän poika jos pitää uuteen paikkaan mennä, mökillä kestää parikin päivää ennenkuin on tottunut. Mutta tuo lienee yksilöllistä.
      Mitään erityisiä sairauksia tai taipumuksia joihinkin sairauksiin ei mielestäni ole, tai en ainakaan ole kuullut.
      Suosittelen lämpimästi :-)

    • kgfgfhgffc

      Pidän lyhytkarvaisista kun ovat vähemmän allergisoivia ja karvojaan levittäviä. Eikä tarvi harjailla. Meitin nyt edesmennyt itämainen lyhytkarva oli paras kissa mitä tiedän tai olen kuullut kellään olleen. Itämaiseksikin hyvin sosiaalinen ja puhelias.
      Muuten kissatkin on yksilöitä. Niissä on luonne-eroja samojenkin rotujen sisällä. Tuurikauppaa osuuko juuri sellainen mitä haluaa.

    • Kisusaikivestä

      Naapurin kissa kuljeskelee usein pihallamme. (käsittääkseni kielletty laissa) Eilen onnistuin yllättämään sen, heitin kivellä ja osuin. Linkuttaen poistui paikalta. Rodusta en tiedä, mutta todellinen ääliö.

      • tosimiess

        Panin eilen sun naistasi. Kuulemma oli sen tarpeessa kun oma vätys ei osaa mitään. En tiedä olisiko kannattanut ollenkaan. Aika huono loppujen lopuksi. Onneksi vedin paljaalla. Kerro terveisiä terkkarin veneeriselle osastolle....


      • Kisupysyypoissa
        tosimiess kirjoitti:

        Panin eilen sun naistasi. Kuulemma oli sen tarpeessa kun oma vätys ei osaa mitään. En tiedä olisiko kannattanut ollenkaan. Aika huono loppujen lopuksi. Onneksi vedin paljaalla. Kerro terveisiä terkkarin veneeriselle osastolle....

        Minulla ei ole vaimoa, en tiedä mistä niin päättelit. Luulohan ei ole milloinkaan ollut tiedon veroinen. En tiedä kenen vaimon kanssa olit tekemisissä, eikä minua asia kiinnostakaan. Lapsellisesta uhoamisesta voisit pyrkiä kasvamaan aikuiseksi. Palataanpa ketjun teemaan: Lopuksi haluan kerrata, naapurin kissa sai opetuksen eilen, varmasti oppi läksynsä.


    • rotujaonmonia

      Tutustuppa vielä venäjänsinisiin. Ja hanki venäjän sininen, mutta älä poikapuolista. Aivan yliveto neitokainen.

    • apmoi

      Aloittaja tässä moi :)! Tuttava sai mut ylipuhuttua ja lähdin hänen kanssa käymään yhdellä benkku kasvattajalla. Niinhän siinä sitten kävikin että ihastuin rotuun täysin eli rotuvalinta on selvinnyt. Ensi kuussa mulle muuttaa kaksi sinisilmäistä himalajanaamio benkku kollia <3

      • kissasakissa

        Bengali on vaativa rotu. Ei ehkä kannattaisi ottaa mielijohteesta. Ehkä ei kannattaisi ottaa ollenkaan jos joutuu kyselemään ohjeita suolesta. Toivottavasti et äallekirjoittanut tai maksanut mitään. Ehdit miettimään vielä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe