Tomtomin päivitys

Mikkovainen

Yritin päivittää Tomtom XXL -navigaattorini. Tuli ilmoitus, että laitteeni on niin vanha, ettei sen muisti riitä päivitykseen. Maksu 49,95 kuitenkin kelpasi. Tämän merkkinen navigaattori on samalla ensimmäinen ja viimeinen. Laitoin firmalle viestin tapauksesta, mutta eihän sieltä mitään vastattu. Rahastuksen makua.

28

7518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minulla tomtomissa pitäisi olla elinikäiset kartat mutta tomtomin päivitys ei onnistu ja nyt TomTom ei edes löydä satelliitteja, olen tehnyt kaikki mitä voi, netistä kaivanut ohjeita ja resetoinut navin, tomtomissa älkää ostatko!!
      Mitään tekemään laite!!

      • Anonyymi

        Oma vanha TomTom ilmoitti että laitteessa on vanhat kartat. Kun en uusia ladannut, laite sekosi ja alkoi etsimään muka satelliitteja niitä koskaan löytämättä. Tämä riitti minulle eikä toista saman huijarivalmistajan tuotetta tule meille enää koskaan. Ottakaa muutkin opiksenne, TomTom-laitteet ovat huijarivalmistajan paskalaatuista tavaraa.


      • Anonyymi

        Laite tulee päivittää useamman kerran vuodessa että se pysyy ajan tasalla! Minulla jo vanha laite mutta toimii edelleen hyvin koska päivitän sen 3-4 kertaa vuodessa. Ilmaiset elinikäiset kartat toimii edelleenkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laite tulee päivittää useamman kerran vuodessa että se pysyy ajan tasalla! Minulla jo vanha laite mutta toimii edelleen hyvin koska päivitän sen 3-4 kertaa vuodessa. Ilmaiset elinikäiset kartat toimii edelleenkin!

        "Minulla jo vanha laite mutta toimii edelleen hyvin"

        Onko laitteesi nimenomaan tomtom merkkinen?

        Omat kokemukseni ovat sellaisia että tomtom merkkiseen ei kannata sekaantua, garmin joka on käytössä, on vuodelta 2008 ja pelittää ihan hienosti edelleenkin, 15 vuoden iässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laite tulee päivittää useamman kerran vuodessa että se pysyy ajan tasalla! Minulla jo vanha laite mutta toimii edelleen hyvin koska päivitän sen 3-4 kertaa vuodessa. Ilmaiset elinikäiset kartat toimii edelleenkin!

        Ainakin TOM TOM Start-mallissa on "free lifetime maps" eli uusia karttaversioita
        saa ilmaiseksi 4 kertaa vuodessa. Mutta kun olen päivittänyt niitä tosi laiskasti,
        niin se on työlästä ja kestää kauan.
        Kahden vuoden tauon jälkeen netistä tietokoneeseen lataus kesti 1,5 tuntia ja
        tietsikasta navigaattoriin saman verran eli yhteensä yli 3 tuntia.
        Nyt on kuitenkin kaikki oman kylän uudetkin tiet taas paikallaan, samoin
        lapinkin turistialueiden uudemmat kulkuväylät.


    • Anonyymi

      Kyllä hieman ketuttaa!! Tuo *askalaite ei toimi, aivan turha kytkeä tietokoneeseen kun koko ajan vaan ilmoittaa että laitetta ei ole kytketty, kaikki olen tsekannut läpi että pitäisi tunnistaa, ei pitäisi estää suojaukset eikä mikään muukaan.

      Tomtomin sivut niin *itun monimutksiet, täynnä kaikkea muuta kuin että olisi vaan yksikertainen sivu josta pääsee päivittämään laitteen.


      Omakin navi vaan hakee sateelliitteja eikä löydä niitä, olisin pärjännyt liikenteessä tuon kanssa vaikka tiet hieman muuttuneet mutta nyt kun ei enää löydä edes satelliitteja niin joutaa roskiin koko *aska. ikinä en osta tomtomia enää!! Onneksi kännyssä todella hyvä navi, olisihan tuo ollut ihan jees että tuo tomtomikin olisi vielä toiminut.
      PITÄKÖÖN TUNKKINSA!!

      • Anonyymi

        JUURI NÄIN ei ikinä enää Tom Tomia


    • Anonyymi

      Minullakin on täysin uudenveroinen laite toiminnaltaan ja kunnoltaa. johon ei saa päivitettyä edes pelkkää suomen kartta joka tärkein 99.9% navigaattoreiden käyttäjista. Laitteessa on tilaa huomattavasti koska sopii koko Skandinavian kartat muistiin.

      Ilman muuta pitäisi olla mahdollisuus saada suomen kartta päivitettynä.


      Päätin että en koskaan osta tomtom laitetta enää, tämä oli ensimmäinen ja viimeinen ! Koska ympäristölle huono juttu ja omalle kukkarolle.

      • Anonyymi

        Mielenkiintoista lukea näitä kommentteja kun itsellä on garmin. Ollut yli 10 vuotta, eikä koskaan ole ollut ensimmäistäkään ongelmaa missään toiminnoissa.


      • Anonyymi

        Itsellä kanssa garminin vanhat navigaattorit kummassakin autossa ja edelleen toimii. Ollut autoissa kesät talvet ja käynnistyy automaattisesti auton startatessa. Uusimmat ilmaiset euroopan päivitykset mahtu ja toimii kun hankki muistikortit (navin omaan muistiin ei olisi mahtunut uusi eurooppakartta enää, mutta olisi halutessaan voinut päivittää pelkän suomen kartan navin muistiin). Omia navigaattoreita voi käyttää myös puhelimen handsfreenäkin ja ohjata äänikomennoilla. Tosi tyytyväinen olen ollut. Ainoa mitkä maksaisi olisi uudet kameratoppapäivitykset, mutta niiden osalta mennään vanhoilla.


    • Anonyymi

      elin ikäinen päivitys ei ole ikuinen jos navigaattorrit toimisivat vuosikaupalla ei se ole kovin hyvä rahastusmalli. laitteisiin tehdään siruja jaohjelmia joka ilmoittaa laitteen hajonneeksi eli elin iän päättyneen vaikka laite olisikin ehjä. ohjelmia on ollut ainakin tulostimissa

      • Anonyymi

        No laitappa joku vinkki, linkki tai muu paikka jossa olisi edes yksikin viite siihen, että navigaattoreissa olisi tuollaisia.


      • tomtom hakee sateliittejä eikä löydä eikä tule koskaan löytämään. Ohjelmabugi ja tahallinen. puoli vuotta sitten tuli mainoksia spostiin joissa kehoitettiin vaihtamaamaan navi uuteen , ei päivittämään, koska vanhempien mallien kartta tuki vanhenee. suomessa varmaan satoja tom tomeja joissa sama sateliittiongelma eikä voi käyttää . Navi on n n 4 v vanha tom tom go . toinen navi 10v garmin ja toimii kyl..


      • Anonyymi
        tuutila kirjoitti:

        tomtom hakee sateliittejä eikä löydä eikä tule koskaan löytämään. Ohjelmabugi ja tahallinen. puoli vuotta sitten tuli mainoksia spostiin joissa kehoitettiin vaihtamaamaan navi uuteen , ei päivittämään, koska vanhempien mallien kartta tuki vanhenee. suomessa varmaan satoja tom tomeja joissa sama sateliittiongelma eikä voi käyttää . Navi on n n 4 v vanha tom tom go . toinen navi 10v garmin ja toimii kyl..

        Oh hoh, no nyt tiedän etteipä kannata tuon merkkistä laitetta ostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No laitappa joku vinkki, linkki tai muu paikka jossa olisi edes yksikin viite siihen, että navigaattoreissa olisi tuollaisia.

        Garminin elinikäinen päivitys muistaaksesi lakkaa jos karttoja ei päivitä parin vähintään parin vuoden välein. Luki muistaakseni jossain navin pakkauksessa. Tiedä sitten onko käytännössä noin, kun kerran pari vuodessa olen kartat päivittänyt. Muuten pitäisi olla voimassa niin kauan kun laite toimii (ja ainakin tämä vanhakin garminin laite toistaiseksi on toiminut). Ymmärtääkseni garminissa aina isontuvien karttapäivitysten kanssa on parempi tilanne kun siihen saa ostaa muistikortin johon isommatkin kartat mahtuu.


    • Osa GPS-vastaanottimista saattaa lakata toimimasta tai saattavat mennä sekaisin huhtikuun 6. päivä. Sitä luulisi, että aprillipäivä on tullut ajoissa, mutta ei. Syynä ongelmaan on laitteiden ajankäsittelyyn liittyvä rajoite, joka koskee vanhoja GPS-laitteita. Uusilla laitteilla ei ole hätää ja ne jatkavat toimintaansa normaalisti.

      Kyse on eräänlaisesta GPS-laitteiden Y2K-ongelmasta. GPS-signaali sisältää aikaleiman, jota osaltaan tarvitaan sijainnin laskemiseen. Aikaleima sisältää viikkonumeron, joka esitetään 10:llä bitillä. Tämä tarkoittaa, että viikkonumerolla voi aikaleimassa olla 2^10 eli 1024 eri kokonaislukuarvoa. Aina 1024 viikon välein siis laskuri menee ympäri ja alkaa uudestaan nollasta. Tämä tapahtuu noin kerran 20 vuodessa ja nyt 6. huhtikuuta päivän vaihtuessa 7. huhtikuuta näin käy historiassa toisen kerran. Koska GPS on amerikkalainen järjestelmää alkaa siinä viikko aina sunnuntaista. Ensimmäinen laskurin nollaus tapahtui vuonna 1999, jolloin GPS ei ollut vielä siviilikäytössä.

      Uudet GPS-laitteet eivät käytä vanhoja LNAV-viestejä vaan uudempia CNAV-viestejä, joissa viikkonumero on esitetty 13-bitillä ja tällöin viikkonumerot riittävät seuraavaksi 160 vuodeksi. Mutta jotkut vanhat, päivittämättömät laitteet käyttävät vanhoja GPS-viestejä ja siten saattavat alkaa toimia väärin. Käytännössä kukaan ei tiedä miten tämä vaikuttaa paikannukseen, mutta on epäilty, että vanhat laitteet tulkitsevat viestin siten, että elämmekin 20 vuotta historiassa ja tulkitsevat GPS:ltä tulevan aikaleiman väärin, joka edelleen johtaa väärään paikannustulokseen

      • Anonyymi

        Minun navigaattorini (vanha Garmin eTrex legend HCX) tosiaan sekosi tuon GPS-ajan nollauksen takia. Toimii muuten hienosti, mutta kalamiehen kalenterissa on väärät päivät, myös auringon ja kuun liikket väärin. Myös tallennettujen jälkilokitiedostojen åäiväykset ovat väärin. Muuten toimivat navigointi , painakkunuksetja kartat , nopeusmittarit hienosti.


    • Anonyymi

      Kännykkään ja tablettiin saa ilmaisia naveja ja grafiikkakin eri luokkaa.

    • Anonyymi

      vanhaa tomtom one ykköstä eivoi päivittää, eli ostaa uuden ja sillä siisti.

    • Anonyymi

      Tom tom oli viimeine navi minkä ostan. Päivitykset ei toimi ja rahat vain menee. Sammuilee miten sattuu ei ikinä tom tomia enää.

    • Anonyymi

      Ihanpaska! Heitin roskiin.

    • Anonyymi

      Nyt hajosi pari vuotta vanha TomTom, mutta uutta saman merkkistä en osta enää ikinä. TomTomeja ollut useita, mutta nyt vaihtuu merkki. Tuotetuki ja jälkimarkkinointi nolla, pelkkää rahastusta koko TomTom.

    • Anonyymi

      Löysin TOMTOMIN tienpientareelta. Oli märkä ja likanen. Tupakansytytin johto oli vielä kiinni. Himassa putsasin aarteen ja laitoin sen "kuivuriin". Reilun viikon päästä muistin ottaa esille ja laitoin sen autoon ja päälle. Yllättäen laite toimi. Ääniohjaus ei toimi. Kartat on vanhoja, mutta päätiet OK. Suurin sallittu nopeus heittää, mutta ajonopeus on aika tarkka. Peltipoliiseista kolme viidestä osuu kohdalle. Hoono Soomenkieli.
      Yks perusrehellinen hemmo sanoi että älä laita sitä tietokoneeseen kiinni.
      Ei missään tapauksessa kannata päivittää. Löytötomppa on kuulema just sopivan vanha, ettei se huuda väkisin niitä päivityksiä. Toimii hemmon mukaan niin kauan kuin akku sulaa sisälle.
      Mukava lelu ja nyt munkin viiatissa on lisävaruste!
      (Android suunnistus toimii tietenkin rinnalla ja vähintäänkin aika hyvin.)

    • Anonyymi

      Muutama päivitys ihan ok.viimesin päivitys niin hävis kameratolpat.

    • Anonyymi

      Mullakin kolme TomTomia ja kaikki romuja, ei pelitä, sammuilee, pysähtyy!
      En osta enää TomTomia, kiitos ihmiset kommenteista.

    • Anonyymi

      Tommi toiminut muuten hyvin (ikuiset päivitykset) mutta nykyisen auton tuulilasinlämmityksen langat estää satelliitin signaalin ja navilla kestää pitkään löytää riittävästi satelliitteja eikä pilvisellä kelillä aina löydä ollenkaan.

      • Anonyymi

        ... onkohan tuo Tommin tarkoituksellinen toiminta, siis että alkavat heikentää vanhoissa ikuisen karttatuen laitteissa vastaantottimen kykyä tarkoituksellisesti.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe