Kannattaako asunto remontoida ennen myyntiä?

Asun

Kannattaako asunnon remontointi ennen myyntiä? Saako siitä paremman hinnan niin? Mitä mieltä olette. Vai eikö sillä ole mitään merkitystä. Itse ostaisin kyllä mielummin hyvässä kunnossa olevan kuin huonossa kunnossa olevan asunnon. Kyse on kämppä keskellä Hki. Vai onko se samantekevää. Kylppärin ja pientä siistimistä ajattelin tehdä.

4

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopeuttaa_myyntiä

      Remontoitu menee nopeammin kaupaksi, mutta kannattavuus on niin ja näin. Sitten varmaan kannattaa, jos teet itse, mutta teetettynä työkustannus on niin kova, että voi olla mahdotonta saada sitä täysimääräisesti lätkittyä myyntihinnan päälle. Eipä tässä kohtaa voi kotitalousvähennystäkään hyödyntää.

      Pieni siistiminen on suositeltavaa - saa edes paremmat myyntikuvat. Jos kämppä näyttää valokuvissa kaatopaikalta, niin harva viitsii sitä edes lähteä katsomaan. Mutta kunnon remontti on riskialtis. Jos teet sellaista varman päälle valintaa eli tammen väristä parkettia/laminaattia lattiaan, valkoiset keittiökaapit ja KPH laatat, halvat & perusvalkoiset kodinkoneet, niin kämppä on sen jäljiltä mallia 13 tusinassa eli hukkuu samanlaisten joukkoon ja kiinnostanee eniten halpaa sijoituskämppää hakevia.

      Tasokkaammat kodinkoneet yms taas nostavat hintaa kovasti (ei ole mitenkään erityisen haastavaa upottaa 5-15 k€ isompi summa pelkästään keittiöön) ja jos on jotain erikoisuuksia, niin sen oikean ostajan osuminen kohdalle voi ottaa enemmän aikaa.

      Huom. tasokkaampaa kämppää etsivä ei pätkääkään arvosta niitä "hinnat alkaen" kodinkoneita ja pintamateriaaleja, koska kaikki pitäisi laittaa uusiksi. Tällaiselle kämppä on parempi myydä koskemattomana (pl. se pieni stailaus, jotta saadaan edes ostajakandidaatit houkuteltua paikalle).

      Jos nyt kuitenkin remonttia haluat tarttua, niin kunnolla tehdyn kylpyhuoneremontin pitäisi ostajia kiinnostaa. Se on veemäinen tehdä sitten, kun asuntoon on jo muutettu. Keittiön uusiminen tai seinien maalaus ovat pikku juttuja KPH remonttiin verrattuina. Huom kunnolla = nykyajan vaatimusten mukaiset vesieristeet. Joku kaakelien maalaus tms haisee enempi ongelmien peittely-yritykseltä -> ainakin itse juoksisin karkuun.

      Seinien ja katon maalaus perusvalkoiseksi ei sekään ole pöljä idea. Jos ostaja haluaa muuta väriä, niin on jo pohjat tehtynä.

    • Mikään merkittävä remontti ei ole pääsääntöisesti kannattavaa. Sen sijaan huonokuntoiseen kämppään kun lätkii laminaatit lattiaan ja vähän maalia seiniin ja hakee mahdollisesti Ikeasta halvimman mahdollisen keittiön, ollaan jo kannattavuuden kanssa varsin hyvällä tolalla.

      Kerrostalokämpissä homma on vielä jotenkin järjellistä, mutta huonokuntoisessa omakotitalossa pintaremppa on täysin hukkaanheitetty ostajan kannalta. Toisaalta, se lisää kämpän kiinnostavuutta ja nostaa hintaa/nopeuttaa myyntiä, joten myyjän kannalta se on hyvä idea. Itse ostaisin mieluiten remontoimattoman kerrostaloluukun tai oikasti rempatun (tai uuden) omakotitalon. Jälkimmäisissä vaan hinta on sitten jotain ihan muuta kuin niissä remontoijan unelmakohteissa.

    • Lki

      Ajattelin vaan kph n laittaa ns peruskuntoon, ettei ole remontointi tarvetta heti. Ehkä se ei kannata. Asunnon hintaan vaikuttaa kai eniten sijainti, sijainti ja sijainti. Sitten taloyhtiön kunto , asuinkerros ja ilmansuunnat. Jos ne täsmää niin itse huoneiston kunnolla ei niin väliä. Mutta hyväkuntoinen on helpompi myydä. Mutta en tiedä nostaako hintaa yhtään, eli saako rahat takaisin.??? Saako sillä lisää hintaa???? Huonolla alueella taas kunnolla voisi olla enemmän merkitystä. Omani on hyvä kaupunginosa ja ylin kerros . Ehkä se jo riittää.

    • Välittäjä

      Tervehdys

      Välitän asuntoja ympäri pääkaupunkiseutua ja sitä kautta havainnut mikä myynnin kannalta on järkevää.

      Tärkeimmät asiat remontin kannalta ovat sijainti ja asunnon koko. Helsingin keskusta kuuluu ns. ykkösvyöhykkeeseen, jonne on vahva muuttoliike ja asuntojen arvo nousee vaikka juuri mitään ei tekisikään. Hyvin remontoitu ja oikein hinnoiteltu 1h-2h asunto ytimessä houkuttaa ensiesittelyyn 20-30 ruokakuntaa. Materiaaleihin kannattaa panostaa, koska vaatimustaso on korkeampi. On helpompi saada huippuhinta, kun kodinmetsästäjät taistelevat "verissä päin" unelmiensa asunnosta. Keskustassa on muutenkin miljoona-asuntoja, jolloin pienen asunnon hurja pyyntihinta häviää helpommin joukkoon kuin muualla.

      Kakkosvyöhykkeen alueilla esim. Helsingin laitamilla, Espoon ja Vantaan joissain osissa muuttoliike pysyy tilastojen mukaan suurinpiirtein samana ja asuntojen arvon pysyy samana tai laskee hitaasti. Remontoitu asunto houkuttaa kyllä enemmän kiinnostuneita paikalle, mutta tunku ei ole sama kuin keskustassa, jonka vuoksi kilpailu asunnosta on laimeampaa. Jos hinta ylittää näillä alueilla reilusta tavanomaisen, todennäköisesti asiakkaat loistavat poissaolollaan. Näin ollen korkeintaan kevyempi pintaremppa edullisemmilla materiaalivalinnoilla on järjevää.

      Vantaan ja Espoon laitamilla - kolmosvyöhykkeellä on myyntiajat on pidempiä, koska alueelta on muuttoliike poispäin. Puhtaat pinnat, kevyt stailaus, panostus valaistukseen ja maximissaan maalia pintaan, niin saa parhaan hyötysuhteen.

      Olen kirjoittanut ilmaisen e-oppaan www.villeerola.com siitä miten voit saada parhaan hinnan asunnostasi sekä blogitekstin:
      https://villeerola.com/2019/04/03/pue-asunnollesi-iltapuku-ja-saa-paras-hinta/

      Ajatus oppaan takana on yksinkertainen: sinun täytyy näyttää kotisi täysi potentiaali mahdollisella ostajalle jotta hän voi todella nähdä, onko asunnossasi potentiaalia hänelle. Tällä tavalla kaikki osapuolet hyötyvät: löydät helpommin oikean ostajan ja toisaalta oikea ostaja löytää helpommin luoksesi.

      Ota siis kaikki oppaani vinkit käyttöön! Olisi myös mahtavaa kuulla, jos sinulla on tarina kodin myynnistä ja se sisältäisi jonkun ajatuksenjyvän oppaaseeni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe