Häpeällistä

kavereillekanssa

Tohmajärvellä jaetaan EUn ruoka-apua. Näin köyhiä nöyryytetään.
Samalla kunnanvaltuutetuille aiotaan antaa kymppitonni ihan mihin vaan ”investointiin”. Satatuhattakaan, eli yhteensä lähes kolme miljoonaa ei kuulemma ole mahdoton.
Mutta, piruako niistä köyhistä. Tahanjakoa poliitikoille kutsutaan jossakin päin maailmaa korruptioksi.ä

21

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Investointi

      Johan ne on peräti koirapuistoa keksineet ehtottaa. Eikun yritys tien päähän rakentamaan. Loistava paikka sille investoinnille. Sais koirat temmeltää rauhassa kun ei muuta liiketoimintaa ole eikä tule

    • köyhätkyykkyyn

      Äänestäkäähän oikein urakalla vaan keskustaa ja kokomuusta niin saadaan pituutta leipä jonoihin ja kuunnella jatkossakin pelkkää valehtelua näiltä valikoivasti yhteistyi haluisilta ja arvopohjan omaavilta puolueilta. Yhteinen ja koko maailman Suomi!!!!

      • markku.lievonen

        Niin, kyllä ihminen on niin ihmeellinen otus, jonka ajatuksia on vaikea ymmärtää. Mainitsit Keskustapuolueen. Jos katsot kartalta missä on Keskustan vahvin kannatus Itä-Suomi. Kainuu. Lappi jne.. syrjäiset seudut, niin siellä on itsetuhoisuutta ja viinan suurta kulutusta jne.... ihminen juo paetessaan todellisuutta / arkeaan. Ihmisen ..... ajattelemattomuus...... on tekijä, joka tuo tämän ristiriitaisuuden. Uskoo vaalilupauksiin ja ei muista mitä puolue on saanut aikaan elinympäristönsä muokkaajana. Puoluesidonnaisuus on todella kuin uskonto.

        Toinen hupaisa asia on tämä kaavailtu - sen pohjalle rakennettu palveluiden /sosiaalimenojen rakentaminen. Siis yritysten työpaikkojen luominen tuevaisuudessa. Voi kun nämä poloiset päättäjämme ei edes seuraa aikaamme - elä todelllisuudessa. Yritykset saa edes työvoimaa edes nyt jo aukioleviin työpaikkoihin. Miten ihmeessä teollisuus kasvaa maassamme / tuota lisää hyvää paikkakunnalle jaettavaksi kun ei ole tekijöitä.

        Tässä on hyvä esimerkki, joka käy todellisuudeksi kaikkaialla maassamme.;

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006060477.html

        Aivan sama tilanne meillä kunnassamme. Power Tech Groupissa. Ajatelen elinympäristömme kehittämistä ja kun kuuntelee / lukee ehdolaiden mieteitä, niin pallo on todella hukassa ja kaukana.
        Samoin eilen kuuntalin ehdokkaiden paneellikeskustelua Radiosta ja sivuttiin tätä vellovaa ilmastonmuutosta. Ajatteleppa syvällisemmin heidän ajatuksiaan.
        "Jos lisäämme metsiemme hakkuita entisestään ja muiden toimenpiteiden laiminlyömisellä menetämme 1.5C tavoitteen ilmastolämpötilan pysäyttämmisessä. Siis päättäjät / vaaliehdokkaat ajattelevat maamme elinympäristön muutoksella pysäytettävän koko ilmaston lämpenemisen. Tietääkseni vainn yksi puolue on sanoutunut irti tästä hulluudesta.

        Ei epäilystäkään, etteikö he toimisi mitä ovat suunnitelleet, mutta todellisuus vain sattuu olemaan, miten maamme vaikutus ilmastoon on vain 0,14% luokkaa. Realisesti ajatellen ei mitään.
        Toki ihmisen tulisi elää saastuttamatta luontoa jo oman terveytensä yläpitämiseksi, mutta olla realistinen ajatuksiltaan.


    • itärajallatuulee

      Puolikkaan veroprosentin tuotto siotaan sirotella ”jutidis-muodollisesti” hallituksen päättämänä ja valtuuston muodollisesti hyväksymänä pitkävaikutteisiin menoihin. Ja valtuuteut näemmä ehdottivat. Onpahan ”investointeja”. Ja tavoite on jopa 2,7 miljoonaa valtuustokaudessa. Enemmän kuin veroprosentti vuodessa.

      Tavanomaisia pienen kunnan touhuja, eli laulua, leikkiä ja vuodenajan kohtaan sopivaa askartelua. Tosin sama laulu ja leikki päivästä toiseen.

    • kaltaistennepariin

      Muuttakaa etelä-suomeen turhake demari marisijat.

      • kyräilynmestarit

        Täällähän elääkin juuri tietynlaisia ihmisiä "kummallista kaksijakoisuutta, eivätkä mielikuvat vastaa aina todellisuutta" ym muita, ei niin positiivisia ominaisuuksia luonteen piirteissä totesi Pohjois-karjalaa tutkinut tutkija. Aika noloa ja kun se on vielä myös totta.


      • joseikestäpääsi

        Muuta muualle.


      • kylläkestää

        En todellakaan muuta sinun käskystäsi. Sinulla taitaa olla juuri edellä kuvattuja luonteen piirteitä. Mätäne rauhassa sijoillasi ja pidä niska jäykkänä.


      • Anonyymi

        Sulla luonne on elää muiden rahoilla, ja eipä sitä ruokaa liene pakko hakea sieltä, jos ei maistu. Luultavasti olet läski ja moni ongelmainen mielenterveys tapaus, eli demari.


      • Anonyymi

        Lueppa idiootti vielä kerran uudestaan ja kerro mikä siinä ei pitänyt paikkaansa?

        Täällähän elääkin juuri tietynlaisia ihmisiä "kummallista kaksijakoisuutta, eivätkä mielikuvat vastaa aina todellisuutta" ym muita, ei niin positiivisia ominaisuuksia luonteen piirteissä totesi Pohjois-karjalaa tutkinut tutkija. Aika noloa ja kun se on vielä myös totta.


    • markku.lievonen

      >>Samalla kunnanvaltuutetuille aiotaan antaa kymppitonni ihan mihin vaan ”investointiin”. <<

      Niin, liekkö tämä kokeilu totta, vaiko suunnittelun astella oleva asia? Jos tuo olisi totta ja itse olisin politikko / polittikassa mukana oleva, niin tuo raha olisi helppo saada poikimaan takaisin kunnan eduksi. Verotulojen lisääntymisen kautta.

      Satsaisin sen kuntapolitiikan muuttamiseen. Ohjaamaan työikäisiä / työelämään siirtyviä ihmisiä tiedostaaman kunnassa yrityksien tarpeet ja yleensä miten ihminen itse mahdollistuu vaikuttamaan elinympäristönsä kehittämiseen. Ymmärryksen laajnetamisesta on kysymys. Tehdä kuntapolitiikkaa uudella tavalla ja asenteella. Avoimesta tiedonkulusta olisi kysymys. Todellisesti tänä päivänä kuntapolitiikkamme on tasolla, joka ei ole edes kiinnostunut yrityksien toimintatavoista ja ongelmista ja miten voisi olla mukana tässä. Kuten ihminen luontaisesti ajattelee, niin asia ei kuulu minulle, vaan toisille. Vastuuttomuudesta on kysymys. Vastuun siirtäminen toisaalle.

      Niin, jos päättäjät ja yritystoiminta kunnassamme puhaltaisi yhteiseen hiileen , niin esim. Tohmajärven kunnassa Power Tech Grouph toisi tulevaisuudessa useita työpaikkoja kuntaan. Kyse ei todella ole utopioista "laajentaa 50milj liikevaihtoon" muutaman vuoden/kymmen kuluessa, vaan realistinen mahdollisuus liikevaihdon kasvuun. Todellisuus on miten tämä konepaja on kohde, jolla on erittäin hyvät realistiset mahdollisuudet laajentaa toimintaansa, jos kaikki kunnan sisällä olevat tekijät olisi rakaistu / olisi hallinnassa.

      Yrityksellä olisi riittävästi tarjolla ammattikoulupohjaisia työntekijöitä. Vaikutus suoraan tuotteen hintatasoon - kilpailukykyyn ja siten tilauskantaan. Tilauskanan laajentaminen ja siitä suoriutuminen lisää työpaikkoja kuntaan.

      A-j-a-t-t-e-l-e...... kunnanjohtaja - päättäät. Jos tämä sama yritys toimisi Etelä-Suomessa, niin se laajentaisi joka vuosi toimintaansa. Toiminta on kannattavaa ja laadukasta asiakkaiden piirissä arvostettua.
      Ajattele. Samoja ihmisiä kaikkialla, mutta vain paikkakunta eroittaa laajentumisen. Terve kuntapolitiikka ohjaa aina elinympäristön ihmisiä aktiivisuuteen ja erikoisesti kuntapolitiikan tehtävä on piirtää kuntalaisten mielikuviiin miten yhdessä rakennamme elinympäristöämme. Palveluista lähtien.
      Vaatii siis täysin uuden ajattelutavan ajatellen kuntapolitiikaa ja elinympäristön rakentamista. Kuten menestyvän yrityksen salaisuus on. Yrittäjän ja työntekijöiden .......s-i-t-o-u-t-u-m-i-n-e-n.......... yhteiseen toimintaan yrityksen parhaaksi. Täysin uusi taso, jos haluamme korottaa vielä elintasoa Suomessa. Lisäksi terveellisempi / stressittömämpi toimintatapa.

      Aivan sama mielikuva laajennettuna kuntapolitiikassa. Päättäjät yhdessä sitoutuvat kunnan / eiinympäristön rakentamiseen kuntalaisten kanssa.. Ymmärrä. Tässä ei ole sijaa puolue ajattelulle.

      • markku.lievonen

        >>Yrityksellä olisi riittävästi tarjolla ammattikoulupohjaisia työntekijöitä. <<

        Erittäin harvinainen yksityiskohta. Kirjotusvirhe.

        Siis yritykselle olisi riittävästi tarjolla ammattikoulupohjaisia työntekijöitä. Mitä vaatavampi yritystoiminta / tuotteet ja niiden valmistaminen, niin sitä tärkeämpi asia ammattikoulutus .


      • eiautakoulutus

        Robotit jäävät ainoaksi vaihto ehdoksi. Niin surkeaksi nämä kelan tuella elätettävät ovat lellitty Suomessa.


      • markku.lievonen
        eiautakoulutus kirjoitti:

        Robotit jäävät ainoaksi vaihto ehdoksi. Niin surkeaksi nämä kelan tuella elätettävät ovat lellitty Suomessa.

        Robotit ja niiden kehittyminen korkeampaan asteeseen lie tulevaisuuden näkymä. On muuten uskomatonta jo ajatella miten passiivinen ihminen on. Toisaalta tila ihmisessä, jonka ympäristö on ohjannut.
        Ajatellen ihmisen kehitystä ja olemusta, niin valmiiksi katetussa päydässä ruokailu - ilmaiseksi ei ole hyväksi ihmisen kehitykselle. Lie jokaiselle ihmiselle jo selviö. Tilasta on vaikea päästä irti, vaikka ihminen haluaisi. On tavallaan kuin alkoholismi. Tiedoisuus on, mutta ei voimaa sen toteuttamiseen. Orjuuteen joutuminen.

        Niin, ihmisen auttaminen /kelakorvaukset on kuin veteen piirretty viiva. Se viiva /raja on jossain, mutta sitä on vaikea määrittää.
        Toinen ihmetyksen aihe on päättäjien / kunnanjohtajien puheet kuntaan työpaikkojen saamiseen liittyen. Olisi haaska tietää montako minuuttia meidän kunnanjohtaja/ valtuusto käyttänyt aikaansa mistä ainut metallipaja saisi ammattitaitoisia työntekijöitä toimintaansa.Miten helpottaa tilannetta. Miten aktivoida kuntalaisia.

        Siis työpaikkoja ei tarvitsisi edes luoda - vaan ne on jo valmiina. Joskus naurattaa / huvittaa miten kunnassa asioiden tiedostaminen voikaan olla tällä tasolla. Toisella puolen kuntaa pähkäillään mistä saisi työvoimaa ja toisella reunalla kuntaa pähkäillään miten saisi työpaikkoja kuntaan. Verotuloja.

        Niin, itse näen kirkkaasti miten juuri kunnanjohtajan toimialueeseen liittyy myös alue ohjata nuorisoa näkemään kunnan etuisuus ja toimivuus. Elinympäristön rakentaminen ja olla mukana siinä. Tämän alueen toteuttaminen ei ainakaan ole rahasta kiinni.

        Kunnanjohtajan toimialuettakin tulisi tarkastella ja laajentaa. Aivan kuin yritystoiminnassakin on yritysjohtaja, jonka alueeseen liittyy KAIKKI yritystoimintaan liittyvät alueet. Tiedostaa ne ja ohjata niiden toimintaa. Suunnittelu. Tuohon liittyen, tumpelo / sokea johtaja voi saattaa koko toiminnan tappioliseksi ja taas näkökykyinen johtaja ohjaa saman yrityksen voitolliseksi / toimivaksi. Kysymys on vain asioiden tiedostamisesta - yhdessä - ei yksin ja oikeiden ratkaisujen - päätöten tekemisestä.


    • Turhakkeet

      Näile turhakkeille ois antaa tonnin käteen et ois saaneet kännin toteen

    • Anonyymi

      Suomalaiset jonottaa jauhopussukoita ja makaronia. Kunniakansalaiset ostaa parasta kaupoista ja maksavat 500e seteleillä. Semmosia pakolaisia

    • Niin, ajatellen vakavasti maamme tilannetta ja muuttuvia tekijöitä, niin ei tämä ongelma poistu aiemmin kirjoittamani viestin poistamisella.

      Eli kannaattaisi tarkoin ajatella ja tutkia mitä maamme elinympäristö kestää ja mitä ei, jos mielimme pitää elintasomme tässä tasossa.

      Ylläpito ymmärtänee, miten ajatteleminen puolueettomasti on parasta mitä tämä aika kaipaa.

      • Anonyymi

        Sepä oli ympäripyöreää tekstiä.


    • Anonyymi

      Onpa Anonyymi kehitelly valheita valheiden perään. Perustuslain mukaan tuet ovat kaikille saman suuruisia, se ei äärioikeistolaisten tai persujen valehtelemana muuksi muutu..
      Ilmastonmuutos on tosiasia. Sitä ei torjuta housuihin pissimällä vaan selkeillä päätöksillä, joilla päästöt leikataan.
      Ilmastonmuutoksen kieltäjät, populistit, natsit ovat vainmerkkeijä tuhoutuvasta yhteiskunnasta. Tosiasioiden kieltämiseen ovat aiemmtakin kulttuurit tuhoutuneet. Siitä ei erilaisten tuhoaminen pelasta

      • Anonyymi

        Totta. Ihmisen elinympäristö maapallolla on saastunut ja erikoisesti eritasoisesti. Jokainen meistä lienee yhtämieltä siitä, miten maamme elinympäristö edustaa puhtainta elinympristöä mitä maapallon ympäristöstä löytyy. Samoin metsät hiilinieluineen on korkeatasoista.

        Puhdas luontommekin todistaa tutkittua todellisuutta, miten koko maamme vaikutus - ihmiseksi eletty - on vain 0,14% luokkaa kokonaisuudesta eli käytännön tasolla maamme vaikutus kokonaisuuteen on mitätön.

        No, havainnoikaapa mitä vihreät hulluudessaan ajattelevat ja suunnittelevat, jos saisivat päätösvaltaa? No, saman hulluuden - lievemmässä muodossa ovat saaneet myös muut puolueet. Kysessä on siis kollektiivinen hulluuden ilentymä ihmisessä. Vailla realistisuutta. Koko metsäteollisuus maassamme on siten haasteiden edessä.

        Mutta, jokainen ymmärtänee, miten tärkeää on edelleen huolehtia elinympärisömme puhtaudesta. Talvivaara riittänee jo opetukseksi. Roskaamisen vähentämisestä jne... ja ihan oman terveyden tähden - ei utopististen tavoitteiden 1,5C vaikutuksen. Tähän ilmastonlämpötilaan maamme ei voi vaikuttaa puoleen ei toiseen, vaikka lopettaisimme elämisen / vaikuttamisen Suomessa.
        Tarkemmin ajatellen kysessä on pakkoneuroosin tapainen kollektiivinen ajattelu kuin neuroottisesti puhtaiden käsien peseminen ihmisellä. Ei näe käsiään puhtaina, vaan kuvitellen puhdistavansa kädet yhä uudelleen ja uudelleen pesien. Maailman saasteita pyritään vähentämään puhtaalla elinympäristöllämme. Puhdistaa sitä puhtaammaksi, vaikka todellisuudessa tällä "pesemisellä" ei ole mitään tekemistä maailman saasteiden vähentämisen kanssa.

        Sitä se vielä uupuisi, jos aikuisen oikeesti metsäteollisuus ei saisi investointeihinsa lupia ja raaka-ainetta tehdastuotantoonsa tai vaikeutuisi sen toiminta.

        Markku Lievonen


      • Anonyymi

        >>Ilmastonmuutos on tosiasia.<<

        Tuo on todellisuutta mutta mikä osuus on ihmisen elintavoilla - niiden muuttumisella. Jos ihmisen elintavoilla olisi vaikutuksensa,, niin koko ihmislaji on mahdottoman ongelman edessä ajatellen ongelmaan vaikuttamista. Ihmmisen mielen - ajattelutavan ja siten käyttäytymisen muuttaminen on erittäin haasteellista ja erikoisesti tarvitsee VAHVAN motiivin.

        Todellisuus on. Jos ilmastonmuutos on ihmisen elintapoihin liittyvä ilmiö, niin ainut tie vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillisemiseen on ihmisen mielen - käyttäytymisen kautta. Todellisesti ihmisen tyytymättömyys tässä ja nyt tilassa vaatii yhä enemmän energian kulutusta / saastuttamista. Tämän muuttaminen on erittäin haastellista.

        Niin, seuratkaapa esm. TV ohjelmaa - Haluatko miljonääriksi? Vähänkin rahaa voittaen ja kysyttäesssä sen käyttöä, niin 99% osallistuista vastaa ulkomaan matkailun eli lentoliikenteen käytön. Ilmentäen ajatuksillaan alitajuisia tekijöitään. Tyytymätöömyyttä mielentasolla tässä ja nyt hetkeen.

        Jos / kun ihminen on onnellisuudesta osallinen ja siten tyytyväisyyden kyllästämä, niin hän ,,,,elää ,,,,tässä ja nyt hetkeä ja on siten tyydyttänyt mielensä. Ihmisen ajattelu - tietoisuus ilmentää todellisuudessa alitajuisia tekijöitä, jotka taas ohjaavat mieltä ja käyttäytymistä.

        Esim. ihmisen nuoruus on yhtä rauhattomuutta ja joskus koko ihmisen elämä. Billistely autoillen ilman päämäärää on siirtynyt lentoliiketeeseen - muoliman näkemiseen. Ajatellen kollektiivisesti koko ihmislajia, niin tällä ainakin on vaikutuksensa saastepäästöihin.
        m.l


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe