Kylpyläsaari

Kesälläuidaan

Mitä tuumitte kylpyläsaari projektista, oliko hyvä idea?

66

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutenmeneeläskis

      Maarit ja kaija takaisin puikkoihin, niin rupesi homma toimiin.

      • Anja-kyllikki

        Miksi ne pitisavustaa pois olivat kuin luodut sille alalle


      • Ihmettelenvaa

        Ööö miksei ne hakenu siihen jos niin loistavia olivat...?


      • Johannes00

        Kyllähän Maarit ja Kaija olisivat siellä vielä, jos homma olisi ollut kannattavaa. Laskekaapa mikä pitäisi päivämyynnin olla esim. 10% katteella, jotta kauden aikana maksettaisiin pyydetty 20 000 euronvuokra nykytilanteessa ja korvausta tehdystä työstäkin yrittäjän pitäisi saada.


    • keput.ne.keskittää

      Ei kukaan yrittäjä jaksa hyväntekeväisyyttä tehdä loputtomiin ja eihän yrittäminen siihen edes perustu, paitsi ehkä vasurien mielestä.
      Ei vielä riitä että saa kulut katettua.

    • keputtuhosisaaren

      Voi vitun saatana. 20 000 euroa jaettuna 12 kuukaudella=1666.66 euroa kk.ssa. jaettuna 20 päivää (työpäiviä kk.ssa)=83,33euroa päivä. Voi helvetti jos tällaista 20 000 euron vuosimaksua ei saa maksetttu niin painukoot vaikka saharaan sellaiset yrittäjät. Kaikki pitäs saada ilmateeksi ja viellä työntekiöille kunnan maksettava palkat ja sosiaalikulut jotta nämä viinnan lotraajat sais myydä juomiaansa kun muuta ei osata leirintäalueelle järjästää ja kehittää. Maarit ja Kaija ei saannuut euroakaan kunnalta mihinkään saaren toimintaan avustusta eikä saarta saannut miläänosin muuttaa eikä kehittää puhumattakaan he ei saannut kunnalta edes yhtä laudan pätkää, siitä huolimatta he joutui maksamaan lähes samanverran vuokraa mitä nämä uudet vuokraajat joutuisisivat maksamaan ja olosuhteet oli mitä oli.

      • punavihreäpersut-ilkeitä

        Jos se noin helposti tulee kuin annat ymmärtää, siitä vain alat vuokraamaan, vai onko tarkotus yrittäjiä vain solvata!


      • Makkaratarjoilu

        Hyvä laskelma ja suunnitelma. Puuttui vain maininta, että kuka tekee talvella lumityöt. Hae ihmeessä vapaana olevaa yritysasiamiehen virkaa. :)


    • Toivossahyväelää

      En kyllä moiti kumpaakaan yrittäjää, jälkimmäiset järkkäs hyviä esiintyjiä, voi kun sais vielä elämää saareen.

    • Kyläläinen

      Kun meni tämmöseksi tämä touhu, ois saanu jäähä koko pulju tekemättä, entinen ois ajanu asian tälläisessä rahatilanteessa. Kuka keksikin tälläisen jutun?

    • saariattendolle

      116 asukasta on taas vähemmän kuin viime kesänä , uimaria ja jätskinostajaa js bilettäjää. kovin menee pieneksi ympyrät.

    • SimppaHillonen

      Nostakoompa käden ylös hän tai he jotka antoi koneille luvan ruveta moukaroimaan entiset rakennukset maan tasalle. Miltä nyt tuntuu?, oliko siinä mitään järkeä tässä taloustilanteessa?.
      Ihan hyvin ois passannu rymyämispaikaksi sidukanhörppijille entinenkin mesta!.
      Nyt sitte ollaan myymässä kaikki mitä irti lähtee, on meillä päättäjät!.

      • ei-punaviherpersu

        Ainaista marinaa ja jälkiviisastelua!


      • Huteraltanäyttää

        Löydätkö tästä jotain kehumista?


      • SavolaisUkko
        Huteraltanäyttää kirjoitti:

        Löydätkö tästä jotain kehumista?

        Saahan siellä Haapaveen naiset kylpee.


    • saarikunniaan

      Parasta olisi, niinkuin moni on jo sanonut, että Kaupunki ottaisi leirintäalueen toiminnan omaan haltuunsa.
      Kaupunki pyörittäis toimintaa omalla työvoimallaan, kesälläkin olisi kesätyöntekijöitä ym. ja erilaisilla tukityöllistämistoimilla voisi olla työntekijöitä.
      Näin se toimisi, eikä siinä olisi mitää ongelmaa.
      Saari on vanha kulttuurihistoriallinen paikka, ei sitä saa häväistä minkäänlaisilla sinne ei soveltuvilla toiminnoilla, kuten se ei ole mikään juottola.

      • Päivärahannollausmesta

        Moniko tukityöllistetyistä on kyvykäs pyörittää bisnestä, tarvis myös ohjaajia tarvittava määrä. Toki joukosta löytyy työkykyisiäkin.


    • Tuumailija

      Antakee attendolle, nii kuin kaiken muunkin.

    • Fundeeraaja

      Minä kans kannatan tuota monikansallista pörssiyhtiötä Attendoa vaihtoehdoksi pyörittämään kylpylänsaarta. Heillä on aivan omat menetelmänsä saada pisnes kukoistaman. Eli Attendo jatkoon!

    • PersuErkki

      Siitä vois muuten saada hyvät hillot kaupungin kirstuun kun möis tuon kylpylänsaaren, vaikka sille Attendolle. Kyllä kai sitä jokainen voi ryypätä omassa rannassaanki ja jos ei oo rantaa niin sitte pihalla., ei kait sen kaupungin tarvi järjestää siihen puitteita.

    • saarikunniaan

      Saari on Kaupungin omistuksessa ja sellaisena sen täytyy pysyäkkin. olen sitä mieltä, että kyllä Kaupunki sen voi itse työllistää ja pyörittää, ei siinä tarvise olla mitään suuria yrittäjiä juottoloita pitämässä, ei Saari edes olekkaan sellainen joka soveltuu juopottelupaikaksi, siitä on aina ollut ongelmia, kun siellä on juopottelutapahtumat pyöriny.

    • mitenkehtaa

      Ilmaseksikko pitäs antaa vuokralle? Kaupunki laitto puoli miljoonaa investointeihin ja siihen saaren muu arvo rakennuksineen päälle. Kyllä siitä pitää pystyä vuokraa maksamaan jos aikoo sinne päästä. Nykyinen ei ole kuulemma maksanut viime vuoden vuokria ollenkaan. Miten lie sähkö ja vesimaklsujen ja muitten maksujen kanssa. Kyllä sitä toimintaa järjestää kun jättää maksut maksamatta ja käärii vain hillot omaan taskuunsa.

    • eikenellekkään

      Ei silloin Saarta anneta vuokralle kenellekkään ja eikä tarvitse antaakkaan, kun Kaupunki hoitaa Saaren pyörittämisen itse.
      Olisihan se täysin irvikuva, jos vielä samalla tavalla meinaisivat vuokrata, kuten oli nämä edelliset vuokralaiset, etteä porskuttivat vain ilimaseksi......... ja .............Kaupunki maksoi kulut !!!!!!!!!!!!!!!!
      Kyllä tuollainen toiminta täytyy loppua ja onneksi loppuikin.

    • keputtuhosisaaren

      Näillä esiintyjä hommilla saaren toimita ei tule koskaan kannattavaksi ei ainakaan tällaisella systeemillä millä kaljan ostajia sinne houkuttelaan. Esiintyjät on aivan liian kaliita ja sillon kun esiintyjiä on niin lipunhinnant aivan käsittämättömiä sama ongelma on myös nivalassa. Kun kulkee ja puhuttelee ihmisiä ja pitää korvat auki niin todellakin yleinen puheenaihe on lippujen käsittämättömän korkea hinta joka vähintään puolet jopa tuntuvasti enemmänkin karsii lipunostajista. Yrittäjiä en todellakaan solvaa päin vastoin. Haapavedellä tarvitaan jokainen yrittäjä ja myös uusia yrittäjiä se on täysin selvää, mutta saaren yrittäjien täytyy olla sellaisia jotka kykenevät kehittämään saaren toimintaa monipuolisesti kuten leirintäalueen kuuluisi olla, ei se vaan valitettavasti yksistään viinanmyynnillä onnistu. Saari laitettiin täysin pilalle kun vanha saaren päärakennus laittomasti kepujen johdosta purettiin ja tilalle rakennettii jumalattoman kaliisti täysin mitään tekemätön päärakennus. Järkyttävä virhe kepulaisilta vaikka heille kerrottiin asiasta niin monet kerrat mutta keputhan ei osaa suunnitella eikä laskea edes vitun vertaa, siinäpä koita sitten saareen järjästää uusia yrittäjiä kun saari on tuhottu täydellisesti. Kopioin nikin. saarikunniaan kommentin koska se on niin samanlainen mitä olen itsekkin monasti päättäjille kertonut ja yleisillä palstoilla. Parasta olisi, niinkuin moni on jo sanonut, että Kaupunki ottaisi leirintäalueen toiminnan omaan haltuunsa.
      Kaupunki pyörittäis toimintaa omalla työvoimallaan, kesälläkin olisi kesätyöntekijöitä ym. ja erilaisilla tukityöllistämistoimilla voisi olla työntekijöitä.
      Näin se toimisi, eikä siinä olisi mitää ongelmaa.
      Saari on vanha kulttuurihistoriallinen paikka, ei sitä saa häväistä minkäänlaisilla sinne ei soveltuvilla toiminnoilla, kuten se ei ole mikään juottola. Saarta pitää kehittää monipuollisesti ei pelkkänä juottolana . Kaljaahan menee sillon kun on esiityjiä näin tietenkin pitääkin olla, mutta kaljanmyyntikin tulis järjästää kunnan itsensä jotta kaikki rahallinen hyöty jäis kunnalle, kerrankun ei ole oikeaa yrittäjää joka voi saarella toimia muullakin tavalla kuin kaljanmyynnillä.

      • valivalivali

        Ei mitään kokretiaa tuossa vuoraajan pitäisi järjestää muutakin toimintaa, siis mitä?. Ainahan voijaan räksyttää joka asiasta!


      • Anonyymi

        Entäs kun Kake Randelin vetää aina 400 hengen yleisön?Eikö kannata häh?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs kun Kake Randelin vetää aina 400 hengen yleisön?Eikö kannata häh?

        Tarja, tahtoisin olla vierelläsi katveessa koivujen jne....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs kun Kake Randelin vetää aina 400 hengen yleisön?Eikö kannata häh?

        Kannattaa varmasti, edelliset vetäjät osasivat järjestää ohjelmaa, voi kun sais heidät takaisin, ei se pelkkä töttörön myynti elätä.


    • kepunlessut

      Ei kaupunki voi lestaadiolaispitäjässä myydä itse alkoholia.

    • rahastusta

      Ossaahan nuo uimahalliaki pyörittää,miksei sitten kylpyläsaarta?Pääsylipunmyynti portille,ei sinne tarvi ilman päästä!

    • Ihmepäättäjät

      Sama rakennus olis voinu jatkaa, olis kaupunki ilmoittanut isommista vuokrista etukäteen...mutta eivät osaa. Taas kaupunki noussu perse eelä puuhu.

    • HuleVesiMaksu

      Kylpyläsaaren,Teatterin ja Folk-juhlien kulttuuritoiminta voidaan rahoittaa työtätekevien verotusta kiristämällä.Ja Kaupungin viranhaltijoille ja heidän tenavilleen ja lähisukulaisille ilmaiset pääsyliput.Ja Kaljat.

    • Mopo.karkasi.käsistä

      Rahastamalla rysähtää moni asia karille, kuten Kylpyläsaaressa oleville hankkeille on käynyt, kannattaa päättäjien tehdä radikaaleja päätöksiä ja realisoida ahneutta.
      Tollainen rahastaminen on aivan hatusta vedetty, vailla minkäänlaista järkevyyttä.

    • PersuErkki

      Mikä v.... rahastaminen?. Ihan pilkkahintahan tuo vuokra on tuommosesta kokonaisuudesta!.

      • Kohtuuhintainen

        Minunkaan mielestä vuokra ei oo paha, suhteuttaen mitä setti sisältää. Kyllä mun mielestä ennenkö moukaroimiseen ryhdyttiin tuotiin esille että vuokra tarkistetaan. Asia on kuitenkin erikseen oliko hommassa mitään järkeä.


    • Halpuutusta

      20 000 € : 365 = 54, 79 € vuorokausi

      • Reilumeininki

        Eipä oo todellakaan kallis.


      • Lollollol

        Muita kulujahan siinä ei olekkaan...


      • Anonyymi

        Yhden mökin päivävuokrallahan tuon päivähinnan jo maksaa. Mökeistä on kuulemma saatu lähes 6000 euron kuukausitulot. Siis pelkästään mökkivuokrista.


    • Valuvika

      Ei varmaan jossain Kalajoella olenkaan kova vuokra, mutta jossain takahikiällä esim. Haapavedellä aivan posketon.
      Ei vaan löydy maksavia asiakkaita tarpeeksi, joku sisäänpäin piereskelevä paikallinen voi joskus käydä kaljupää kahveilla ihmettelemässä miten hyvää hommaa se on kun kahvikupista veloitetaan kaks euroa, eihän se kahvipakettikaan maksa kuin saman verran tarjouksessa.
      Täysin utopiaa ajatella että tuossa joku itsensä elättää. Kysyn vaan onko hankkeesta tehty etukäteen asiakasvirta tutkimusta, vaan onko mutu tuntumalla lähdetty .......

    • Köyhätkyykkyyn

      Jos lasketaan ajatusleikki 250€ viikonloppu per mökki 2 mökkiä= 500€ viikonloppu, tekee 26000€ vuodessa. (pelkkä la-su vuokratulo vuodessa)

      • Pahatpojat

        Eipä taida läheskään joka viikonloppu olla asiakkaita. Ja on tosiaan vain 2 mökkiä, joista voi vähän parempaa hintaa pyytää (ei ehkä ihan noin paljon kuitenkaan, muuta kuin proforestin ja folkkien aikaan), ja muut on niitä lautamökkejä, joissa yö on ehkä pari kymppiä.
        Sitten tosiaan vuokran päälle vesi, sähkö, jätehuolto, vakuutukset ja ties mitä muuta, niin eipä kyllä taida paljon viivan alle jäädä.


      • reppujareissumies1
        Pahatpojat kirjoitti:

        Eipä taida läheskään joka viikonloppu olla asiakkaita. Ja on tosiaan vain 2 mökkiä, joista voi vähän parempaa hintaa pyytää (ei ehkä ihan noin paljon kuitenkaan, muuta kuin proforestin ja folkkien aikaan), ja muut on niitä lautamökkejä, joissa yö on ehkä pari kymppiä.
        Sitten tosiaan vuokran päälle vesi, sähkö, jätehuolto, vakuutukset ja ties mitä muuta, niin eipä kyllä taida paljon viivan alle jäädä.

        Kyllä tuolla on melkein joka viikonloppu autoja pihassa ja myös viikolla.Reissumiehet taitaa pääosin majottautua.


    • Leveäleipä

      Tohon vielä lisäksi aktiviteettejä ja oheispalveluja, eiköhän siitä leipä irtoa.

    • Anonyymi

      Mitä tuossa yrittäjää tarvii. Koko kansan leirintäkeskus. Omat kaljat ja makkarat mukaan ja terassille. Hyvää palvelua kaupungilta. Voidaanhan ottaa nuo karaokelaitteetkin mukaan, laulellaan aamun asti. Jos kukaan ei valita...

    • Anonyymi

      Miksi se ei edelleenkin saisi olla kaikkien käytössä, niinkuin menneenä aikoinakin ?
      Miksi Saari pitäisi väen vängällä tukkia jollekkin ?
      Miksi Kaupunki ei itse sitä toimintaa pidä, kun uimahallin , liikuntahallin, kuntosalin ja jäähallinkin pitää ja hyvin toimii ?

      Miksi Saari ylipäätään pilattiin tuollaisilla rakennelmilla ?
      Eikö päättäjillä ja suunnittelijoilla ollut suhteellisuuden tajua ?
      Miksi Saari ei saanut olla oikeana leirintäalueena, niinkuin kuuluu olla ja matkailijoille tarjota ?
      Miksi siitä piti väkisellä tehdä Bilepaikka, jonnekka se ei todellakaan kuulu ?

      MIKSI SAARI PITI TUHOTA ?

    • Anonyymi

      Siksi että teitä kitisijöitä vituttais.

      • Anonyymi

        Vanha päärakennus oli paljon toimivampi kokonaisuus.haapaveden päättäjät ovat täysijä pellejä


    • Anonyymi

      Kannatan ajatusta, että Kylpylänsaaresta tulisi kaikkien yhteinen kokoontumispaikka, jonne voisi viedä omat kaljat ja makkarat mennessään. Tilat voisi olla yhteiskäytössä, avain vaan kynnysmaton alle taikka ovi pöngättäis luudalla kiinni silloin kun ketään ei oo paikalla. Kaikki sinne vaan sulassa sovussa uimaan ja arskaa ottamaan.

      • Kukahan siivoaisi roskat ja mökäöljy pakkaukset?


      • Anonyymi

        Käyttäjät siivoaa ennen kotiinlähtöä.


    • Maksavia asikkaita 1.6-15.8 kaksi ja puolikuukautta. Kahvia jätskiä keppanaa mökinvuokrausta...Hiekkasärkällä ja Urjanlinnassa matkailijoita ja tanssikansaa piisaa . Aika hankalaa muualla...

    • Anonyymi

      Aivan turhaan Kylpyläsaarta Urjanlinnaan vertaa sillä urjanlinnan alue on paljon suurempi sinne tuollainen käy mutta ei näin pieneen tilaan kuten Kylpyläsaari on

    • Anonyymi

      Mutta voisiko Kylpylänsaaresta tehdä yhtä upean paikan kuin Urjanlinna?

    • Anonyymi

      Siitä oli tulossa vastaava paikka mutta saaren kehitystyöryhmä pienenti paikkaa huomattavasti alkuperäisestä.se oli suuri virhe.

    • Anonyymi

      Ei voi missään nimessä Kylpysaaresta tehdä Urjanlinnan tasoista paikkaa, juuri se koko on esteenä Saari on aivan liian pieni sellaiseen toimintaan.
      Jos olette käyneet Urjanlinnassa niin varmasti sen suhteen tajuatte mikä siinä on esteenä juuri se koko saari on aivan liian ahdas sellaiseen kun siinä samassa pitäisi leirintäalueenkin pystyä toimimaan.
      Tehkää se Bilepaikka jonnekkin kauvas korpeen sinne mahtuu eikä haittaa ketään

      • Anonyymi

        Korkattivuoren huipulle sopii...

        ...linna.

        T: Ano Nyymi


      • Anonyymi

        Tuuppa Heltsingistä ottaa mallila miten vedestä saadaan lisää maata rakentamista varten!


    • Anonyymi

      Entä jäähalli joko se on unohtunu.

      • Anonyymi

        Joo, on se jo homehtunu.


    • Anonyymi

      Kylpyläsaari on kaunis paikka, siitä voitaneen olla samaa.mieltä.

    • Anonyymi

      Kylpyläsaaressa on ollut monta ukkoa töissä viikkokaupalla eikä mitään oo saatu paljon aikaiseksi,minkähän laista porukkaahan lienee,kunnon kirvesmiehet ois tehneet jo saunan valmiiksi,kalliiksi tulee tuommoisten ukkojen työ.

    • Anonyymi

      Samaa oon itsekkin miettiny että lakossakohan ovat ku valmistuu niin kuin Iisakinkirkko.
      No, kaupungilla on varaa..

    • Anonyymi

      Kaupugin omia kirvesmiehiä.

    • Anonyymi

      Milloin Mustonen aikoo maksaa kaupungille vuokrat ja muut saatavat?

    • Anonyymi

      Kaupungin päättäjät ovat näköjään jättäneet asukkaidensa arvuuteltavaksi mihin kaupunki, eli päättäjämme tällä saariprojektillaan pyrkivät. Voi teitä päättäjäraukkoja.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe