Aihealueet

Listaukset

  Kylpyläsaari

  Kesälläuidaan

  Mitä tuumitte kylpyläsaari projektista, oliko hyvä idea?

  66

  <50

   Vastaukset

   • Maarit ja kaija takaisin puikkoihin, niin rupesi homma toimiin.

    • Miksi ne pitisavustaa pois olivat kuin luodut sille alalle


    • Ööö miksei ne hakenu siihen jos niin loistavia olivat...?


    • Kyllähän Maarit ja Kaija olisivat siellä vielä, jos homma olisi ollut kannattavaa. Laskekaapa mikä pitäisi päivämyynnin olla esim. 10% katteella, jotta kauden aikana maksettaisiin pyydetty 20 000 euronvuokra nykytilanteessa ja korvausta tehdystä työstäkin yrittäjän pitäisi saada.


   • Ei kukaan yrittäjä jaksa hyväntekeväisyyttä tehdä loputtomiin ja eihän yrittäminen siihen edes perustu, paitsi ehkä vasurien mielestä.
    Ei vielä riitä että saa kulut katettua.

   • Voi vitun saatana. 20 000 euroa jaettuna 12 kuukaudella=1666.66 euroa kk.ssa. jaettuna 20 päivää (työpäiviä kk.ssa)=83,33euroa päivä. Voi helvetti jos tällaista 20 000 euron vuosimaksua ei saa maksetttu niin painukoot vaikka saharaan sellaiset yrittäjät. Kaikki pitäs saada ilmateeksi ja viellä työntekiöille kunnan maksettava palkat ja sosiaalikulut jotta nämä viinnan lotraajat sais myydä juomiaansa kun muuta ei osata leirintäalueelle järjästää ja kehittää. Maarit ja Kaija ei saannuut euroakaan kunnalta mihinkään saaren toimintaan avustusta eikä saarta saannut miläänosin muuttaa eikä kehittää puhumattakaan he ei saannut kunnalta edes yhtä laudan pätkää, siitä huolimatta he joutui maksamaan lähes samanverran vuokraa mitä nämä uudet vuokraajat joutuisisivat maksamaan ja olosuhteet oli mitä oli.

    • Jos se noin helposti tulee kuin annat ymmärtää, siitä vain alat vuokraamaan, vai onko tarkotus yrittäjiä vain solvata!


    • Hyvä laskelma ja suunnitelma. Puuttui vain maininta, että kuka tekee talvella lumityöt. Hae ihmeessä vapaana olevaa yritysasiamiehen virkaa. :)


   • En kyllä moiti kumpaakaan yrittäjää, jälkimmäiset järkkäs hyviä esiintyjiä, voi kun sais vielä elämää saareen.

   • Kun meni tämmöseksi tämä touhu, ois saanu jäähä koko pulju tekemättä, entinen ois ajanu asian tälläisessä rahatilanteessa. Kuka keksikin tälläisen jutun?

   • 116 asukasta on taas vähemmän kuin viime kesänä , uimaria ja jätskinostajaa js bilettäjää. kovin menee pieneksi ympyrät.

   • Nostakoompa käden ylös hän tai he jotka antoi koneille luvan ruveta moukaroimaan entiset rakennukset maan tasalle. Miltä nyt tuntuu?, oliko siinä mitään järkeä tässä taloustilanteessa?.
    Ihan hyvin ois passannu rymyämispaikaksi sidukanhörppijille entinenkin mesta!.
    Nyt sitte ollaan myymässä kaikki mitä irti lähtee, on meillä päättäjät!.

    • Ainaista marinaa ja jälkiviisastelua!


    • Löydätkö tästä jotain kehumista?


    • Huteraltanäyttää kirjoitti:

     Löydätkö tästä jotain kehumista?

     Saahan siellä Haapaveen naiset kylpee.


   • Parasta olisi, niinkuin moni on jo sanonut, että Kaupunki ottaisi leirintäalueen toiminnan omaan haltuunsa.
    Kaupunki pyörittäis toimintaa omalla työvoimallaan, kesälläkin olisi kesätyöntekijöitä ym. ja erilaisilla tukityöllistämistoimilla voisi olla työntekijöitä.
    Näin se toimisi, eikä siinä olisi mitää ongelmaa.
    Saari on vanha kulttuurihistoriallinen paikka, ei sitä saa häväistä minkäänlaisilla sinne ei soveltuvilla toiminnoilla, kuten se ei ole mikään juottola.

    • Moniko tukityöllistetyistä on kyvykäs pyörittää bisnestä, tarvis myös ohjaajia tarvittava määrä. Toki joukosta löytyy työkykyisiäkin.


   • Antakee attendolle, nii kuin kaiken muunkin.

   • Minä kans kannatan tuota monikansallista pörssiyhtiötä Attendoa vaihtoehdoksi pyörittämään kylpylänsaarta. Heillä on aivan omat menetelmänsä saada pisnes kukoistaman. Eli Attendo jatkoon!

   • Siitä vois muuten saada hyvät hillot kaupungin kirstuun kun möis tuon kylpylänsaaren, vaikka sille Attendolle. Kyllä kai sitä jokainen voi ryypätä omassa rannassaanki ja jos ei oo rantaa niin sitte pihalla., ei kait sen kaupungin tarvi järjestää siihen puitteita.

   • Saari on Kaupungin omistuksessa ja sellaisena sen täytyy pysyäkkin. olen sitä mieltä, että kyllä Kaupunki sen voi itse työllistää ja pyörittää, ei siinä tarvise olla mitään suuria yrittäjiä juottoloita pitämässä, ei Saari edes olekkaan sellainen joka soveltuu juopottelupaikaksi, siitä on aina ollut ongelmia, kun siellä on juopottelutapahtumat pyöriny.

   • Ilmaseksikko pitäs antaa vuokralle? Kaupunki laitto puoli miljoonaa investointeihin ja siihen saaren muu arvo rakennuksineen päälle. Kyllä siitä pitää pystyä vuokraa maksamaan jos aikoo sinne päästä. Nykyinen ei ole kuulemma maksanut viime vuoden vuokria ollenkaan. Miten lie sähkö ja vesimaklsujen ja muitten maksujen kanssa. Kyllä sitä toimintaa järjestää kun jättää maksut maksamatta ja käärii vain hillot omaan taskuunsa.

   • Ei silloin Saarta anneta vuokralle kenellekkään ja eikä tarvitse antaakkaan, kun Kaupunki hoitaa Saaren pyörittämisen itse.
    Olisihan se täysin irvikuva, jos vielä samalla tavalla meinaisivat vuokrata, kuten oli nämä edelliset vuokralaiset, etteä porskuttivat vain ilimaseksi......... ja .............Kaupunki maksoi kulut !!!!!!!!!!!!!!!!
    Kyllä tuollainen toiminta täytyy loppua ja onneksi loppuikin.

   • Näillä esiintyjä hommilla saaren toimita ei tule koskaan kannattavaksi ei ainakaan tällaisella systeemillä millä kaljan ostajia sinne houkuttelaan. Esiintyjät on aivan liian kaliita ja sillon kun esiintyjiä on niin lipunhinnant aivan käsittämättömiä sama ongelma on myös nivalassa. Kun kulkee ja puhuttelee ihmisiä ja pitää korvat auki niin todellakin yleinen puheenaihe on lippujen käsittämättömän korkea hinta joka vähintään puolet jopa tuntuvasti enemmänkin karsii lipunostajista. Yrittäjiä en todellakaan solvaa päin vastoin. Haapavedellä tarvitaan jokainen yrittäjä ja myös uusia yrittäjiä se on täysin selvää, mutta saaren yrittäjien täytyy olla sellaisia jotka kykenevät kehittämään saaren toimintaa monipuolisesti kuten leirintäalueen kuuluisi olla, ei se vaan valitettavasti yksistään viinanmyynnillä onnistu. Saari laitettiin täysin pilalle kun vanha saaren päärakennus laittomasti kepujen johdosta purettiin ja tilalle rakennettii jumalattoman kaliisti täysin mitään tekemätön päärakennus. Järkyttävä virhe kepulaisilta vaikka heille kerrottiin asiasta niin monet kerrat mutta keputhan ei osaa suunnitella eikä laskea edes vitun vertaa, siinäpä koita sitten saareen järjästää uusia yrittäjiä kun saari on tuhottu täydellisesti. Kopioin nikin. saarikunniaan kommentin koska se on niin samanlainen mitä olen itsekkin monasti päättäjille kertonut ja yleisillä palstoilla. Parasta olisi, niinkuin moni on jo sanonut, että Kaupunki ottaisi leirintäalueen toiminnan omaan haltuunsa.
    Kaupunki pyörittäis toimintaa omalla työvoimallaan, kesälläkin olisi kesätyöntekijöitä ym. ja erilaisilla tukityöllistämistoimilla voisi olla työntekijöitä.
    Näin se toimisi, eikä siinä olisi mitää ongelmaa.
    Saari on vanha kulttuurihistoriallinen paikka, ei sitä saa häväistä minkäänlaisilla sinne ei soveltuvilla toiminnoilla, kuten se ei ole mikään juottola. Saarta pitää kehittää monipuollisesti ei pelkkänä juottolana . Kaljaahan menee sillon kun on esiityjiä näin tietenkin pitääkin olla, mutta kaljanmyyntikin tulis järjästää kunnan itsensä jotta kaikki rahallinen hyöty jäis kunnalle, kerrankun ei ole oikeaa yrittäjää joka voi saarella toimia muullakin tavalla kuin kaljanmyynnillä.

    • Ei mitään kokretiaa tuossa vuoraajan pitäisi järjestää muutakin toimintaa, siis mitä?. Ainahan voijaan räksyttää joka asiasta!


    • Entäs kun Kake Randelin vetää aina 400 hengen yleisön?Eikö kannata häh?


    • Anonyymi kirjoitti:

     Entäs kun Kake Randelin vetää aina 400 hengen yleisön?Eikö kannata häh?

     Tarja, tahtoisin olla vierelläsi katveessa koivujen jne....


    • Anonyymi kirjoitti:

     Entäs kun Kake Randelin vetää aina 400 hengen yleisön?Eikö kannata häh?

     Kannattaa varmasti, edelliset vetäjät osasivat järjestää ohjelmaa, voi kun sais heidät takaisin, ei se pelkkä töttörön myynti elätä.


   • Ei kaupunki voi lestaadiolaispitäjässä myydä itse alkoholia.

   • Ossaahan nuo uimahalliaki pyörittää,miksei sitten kylpyläsaarta?Pääsylipunmyynti portille,ei sinne tarvi ilman päästä!

   • Sama rakennus olis voinu jatkaa, olis kaupunki ilmoittanut isommista vuokrista etukäteen...mutta eivät osaa. Taas kaupunki noussu perse eelä puuhu.

   • Kylpyläsaaren,Teatterin ja Folk-juhlien kulttuuritoiminta voidaan rahoittaa työtätekevien verotusta kiristämällä.Ja Kaupungin viranhaltijoille ja heidän tenavilleen ja lähisukulaisille ilmaiset pääsyliput.Ja Kaljat.

   • Rahastamalla rysähtää moni asia karille, kuten Kylpyläsaaressa oleville hankkeille on käynyt, kannattaa päättäjien tehdä radikaaleja päätöksiä ja realisoida ahneutta.
    Tollainen rahastaminen on aivan hatusta vedetty, vailla minkäänlaista järkevyyttä.

   • Mikä v.... rahastaminen?. Ihan pilkkahintahan tuo vuokra on tuommosesta kokonaisuudesta!.

    • Minunkaan mielestä vuokra ei oo paha, suhteuttaen mitä setti sisältää. Kyllä mun mielestä ennenkö moukaroimiseen ryhdyttiin tuotiin esille että vuokra tarkistetaan. Asia on kuitenkin erikseen oliko hommassa mitään järkeä.


   • 20 000 € : 365 = 54, 79 € vuorokausi

    • Eipä oo todellakaan kallis.


    • Muita kulujahan siinä ei olekkaan...


    • Yhden mökin päivävuokrallahan tuon päivähinnan jo maksaa. Mökeistä on kuulemma saatu lähes 6000 euron kuukausitulot. Siis pelkästään mökkivuokrista.


   • Ei varmaan jossain Kalajoella olenkaan kova vuokra, mutta jossain takahikiällä esim. Haapavedellä aivan posketon.
    Ei vaan löydy maksavia asiakkaita tarpeeksi, joku sisäänpäin piereskelevä paikallinen voi joskus käydä kaljupää kahveilla ihmettelemässä miten hyvää hommaa se on kun kahvikupista veloitetaan kaks euroa, eihän se kahvipakettikaan maksa kuin saman verran tarjouksessa.
    Täysin utopiaa ajatella että tuossa joku itsensä elättää. Kysyn vaan onko hankkeesta tehty etukäteen asiakasvirta tutkimusta, vaan onko mutu tuntumalla lähdetty .......

   • Jos lasketaan ajatusleikki 250€ viikonloppu per mökki 2 mökkiä= 500€ viikonloppu, tekee 26000€ vuodessa. (pelkkä la-su vuokratulo vuodessa)

    • Eipä taida läheskään joka viikonloppu olla asiakkaita. Ja on tosiaan vain 2 mökkiä, joista voi vähän parempaa hintaa pyytää (ei ehkä ihan noin paljon kuitenkaan, muuta kuin proforestin ja folkkien aikaan), ja muut on niitä lautamökkejä, joissa yö on ehkä pari kymppiä.
     Sitten tosiaan vuokran päälle vesi, sähkö, jätehuolto, vakuutukset ja ties mitä muuta, niin eipä kyllä taida paljon viivan alle jäädä.


    • Pahatpojat kirjoitti:

     Eipä taida läheskään joka viikonloppu olla asiakkaita. Ja on tosiaan vain 2 mökkiä, joista voi vähän parempaa hintaa pyytää (ei ehkä ihan noin paljon kuitenkaan, muuta kuin proforestin ja folkkien aikaan), ja muut on niitä lautamökkejä, joissa yö on ehkä pari kymppiä.
     Sitten tosiaan vuokran päälle vesi, sähkö, jätehuolto, vakuutukset ja ties mitä muuta, niin eipä kyllä taida paljon viivan alle jäädä.

     Kyllä tuolla on melkein joka viikonloppu autoja pihassa ja myös viikolla.Reissumiehet taitaa pääosin majottautua.


   • Tohon vielä lisäksi aktiviteettejä ja oheispalveluja, eiköhän siitä leipä irtoa.

   • Mitä tuossa yrittäjää tarvii. Koko kansan leirintäkeskus. Omat kaljat ja makkarat mukaan ja terassille. Hyvää palvelua kaupungilta. Voidaanhan ottaa nuo karaokelaitteetkin mukaan, laulellaan aamun asti. Jos kukaan ei valita...

   • Miksi se ei edelleenkin saisi olla kaikkien käytössä, niinkuin menneenä aikoinakin ?
    Miksi Saari pitäisi väen vängällä tukkia jollekkin ?
    Miksi Kaupunki ei itse sitä toimintaa pidä, kun uimahallin , liikuntahallin, kuntosalin ja jäähallinkin pitää ja hyvin toimii ?

    Miksi Saari ylipäätään pilattiin tuollaisilla rakennelmilla ?
    Eikö päättäjillä ja suunnittelijoilla ollut suhteellisuuden tajua ?
    Miksi Saari ei saanut olla oikeana leirintäalueena, niinkuin kuuluu olla ja matkailijoille tarjota ?
    Miksi siitä piti väkisellä tehdä Bilepaikka, jonnekka se ei todellakaan kuulu ?

    MIKSI SAARI PITI TUHOTA ?

   • Siksi että teitä kitisijöitä vituttais.

    • Vanha päärakennus oli paljon toimivampi kokonaisuus.haapaveden päättäjät ovat täysijä pellejä


   • Kannatan ajatusta, että Kylpylänsaaresta tulisi kaikkien yhteinen kokoontumispaikka, jonne voisi viedä omat kaljat ja makkarat mennessään. Tilat voisi olla yhteiskäytössä, avain vaan kynnysmaton alle taikka ovi pöngättäis luudalla kiinni silloin kun ketään ei oo paikalla. Kaikki sinne vaan sulassa sovussa uimaan ja arskaa ottamaan.

    • Kukahan siivoaisi roskat ja mökäöljy pakkaukset?


    • Käyttäjät siivoaa ennen kotiinlähtöä.


   • Maksavia asikkaita 1.6-15.8 kaksi ja puolikuukautta. Kahvia jätskiä keppanaa mökinvuokrausta...Hiekkasärkällä ja Urjanlinnassa matkailijoita ja tanssikansaa piisaa . Aika hankalaa muualla...

   • Aivan turhaan Kylpyläsaarta Urjanlinnaan vertaa sillä urjanlinnan alue on paljon suurempi sinne tuollainen käy mutta ei näin pieneen tilaan kuten Kylpyläsaari on

   • Mutta voisiko Kylpylänsaaresta tehdä yhtä upean paikan kuin Urjanlinna?

   • Siitä oli tulossa vastaava paikka mutta saaren kehitystyöryhmä pienenti paikkaa huomattavasti alkuperäisestä.se oli suuri virhe.

   • Ei voi missään nimessä Kylpysaaresta tehdä Urjanlinnan tasoista paikkaa, juuri se koko on esteenä Saari on aivan liian pieni sellaiseen toimintaan.
    Jos olette käyneet Urjanlinnassa niin varmasti sen suhteen tajuatte mikä siinä on esteenä juuri se koko saari on aivan liian ahdas sellaiseen kun siinä samassa pitäisi leirintäalueenkin pystyä toimimaan.
    Tehkää se Bilepaikka jonnekkin kauvas korpeen sinne mahtuu eikä haittaa ketään

    • Korkattivuoren huipulle sopii...

     ...linna.

     T: Ano Nyymi


    • Tuuppa Heltsingistä ottaa mallila miten vedestä saadaan lisää maata rakentamista varten!


   • Entä jäähalli joko se on unohtunu.

    • Joo, on se jo homehtunu.


   • Kylpyläsaari on kaunis paikka, siitä voitaneen olla samaa.mieltä.

   • Kylpyläsaaressa on ollut monta ukkoa töissä viikkokaupalla eikä mitään oo saatu paljon aikaiseksi,minkähän laista porukkaahan lienee,kunnon kirvesmiehet ois tehneet jo saunan valmiiksi,kalliiksi tulee tuommoisten ukkojen työ.

   • Samaa oon itsekkin miettiny että lakossakohan ovat ku valmistuu niin kuin Iisakinkirkko.
    No, kaupungilla on varaa..

   • Kaupugin omia kirvesmiehiä.

   • Milloin Mustonen aikoo maksaa kaupungille vuokrat ja muut saatavat?

   • Kaupungin päättäjät ovat näköjään jättäneet asukkaidensa arvuuteltavaksi mihin kaupunki, eli päättäjämme tällä saariprojektillaan pyrkivät. Voi teitä päättäjäraukkoja.

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    335
    7922
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    113
    2815
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1491
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    978