Ilmastokiiman kourissa/Petri Sarvamaa, Iltalehti

järjenvaloa

Nyt puhuu Sarvamaa asiaa.

https://blogit.iltalehti.fi/petri-sarvamaa/2019/04/10/ilmastokiiman-kourissa/

Pieni lainaus alusta, mutta lue koko blogikirjoitus linkistä:

"Tässä blogissa on kaksi asiaa. Ensinnäkin ilmastonmuutos-meteli on mennyt överiksi mediassa ja politiikassa. Toiseksi, ilmaston lämpeneminen pysäytetään teknologialla, koska talouden täytyy pysyä koko ajan rinnalla. Jos homma yritetään ratkaista kymmenessä vuodessa rajuilla päästövähennyksillä Euroopassa, on seurauksena pelkkä poliittinen vallankumous."

Jo tässä useampi on odotellut, milloin järjen ääni palaa ilmastokeskusteluun.

25

101

  Vastaukset

  • Toinen lainapätkä Sarvamaan kirjoituksesta:

   "Seuraava teollinen vallankumous ei olekaan hiilidioksidipäästöjen lopettaminen, kuten äänekäs enemmistö (?) ilmastokiimassaan kuuluttaa, vaan hiilidioksidin talteenotto ja sen kierrätys energiantuotannossa ja muille tarvitseville tuotannonaloille. Samalla äärimmäiset CO2-päästöjen vähennystavoitteet, joista nykyään lähes kaikki puolueet käyvät kilpalaulantaa, kannattaisi laittaa maltillisemmalle aikajanalle."

   Niinpä niin, joko olisi aika myös myöntää, että on ollut täysin järjetöntä täyttää Pohjanmaan metsät jättimäisillä tuulivoimaloilla ihmisten kiusaksi ja elämänlaadun heikentäjiksi? Minun ja monen muun mielestä olisi.

  • Tähän kohtaan sopii kiitos niille, jotka ovat pitäneet järkevää keskustelua yllä ilmastopolitiikasta. Yksi tällainen taho on perussuomalaiset. He ovat pitäneet tavallisen ihmisen puolta jopa häikäilemättömäksi äityneessa ilmastonmuutoksen varjolla tehdyssä bisneksessä.

   Ja kokoomuksessakin alkaa järki voittaa. Sarvamaalta sain aiheen hienoon aloitukseen, kiitos.

  • Eu-vaalitkin ovat kohta. Onkohan Sarvamaa ehdolla? Viisas mies.

  • Eipä kannattas pelleillä ilmastonmuutosasian tiimoilta. Se on totta ja pian täällä. Eikait maailman tiedemiehet huvikseen siitä varoita. 20v päästä tilanne pahenee vauhdilla. Ja lapsilla ei tulevaisuutta. Jopa itse Putin varoitteli.

   • Aivan ja opetar voisi myös opetella lukemaan. Kerrataan vielä:

    Ilmasto lämpenee. Lähes jokainen on sitä mieltä. Ilmaston lämpenemistä pitää myös torjua.

    No niin, pysytkö kärryillä. Jos et, lue alku uudelleen ja jatka sitten.

    Mutta ilmastonlämpenemisen torjuntaan pitää käydä järkevästi, eikä siinä paniikissa tai kiimassa kuten Suomessa nyt on tehty.

    Pysyitkö perässä? Jos et, kertaa edellä oleva ja jatka sitten.

    No niin, nyt eteenpäin. Siis järkevät keinot käyttöön. Sarvamaa ehdottaa hiilidioksidin talteenottoa ja edelleen käyttöä. Hiiltä voidaan myös varastoida. Tässä on varmasti tulevaisuuden mahdollisuus. Jopa Sipilä puhuu tästä, mistä hänelle plussaa. Ehkä keskustassakin järjen valo loimottaa horisontissa. Joskushan asioiden ymmärtämiseen menee aika kauankin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

    Kertaa nyt tuo edellinen kappale vaikka kahteen kertaan.

    Ja muitakin keinoja on. Esim. voidaan vähentää kulutusta, kierrättää, vähentää lihan syöntiä jne.

    Sorry hieman jankuttava tyyli, mutta et selvästikään ollut viitsinyt lukea aloitusta, ainakaan huolella, vaan sinulla oli päässäsi jokin valmis ajatus, jonka ajattelit tännekin kirjoittaa. Väitä toki vastaan, jos haluat. Mukavaa kevään jatkoa!


  • Kuuntelen juuri Yle Radio Ykköseltä Kalle Haatasen ohjelmaa, haastateltavana ekonomisti Heikki Pursiainen. Pursiainen puhuu monista asioista, myös ilmastokeskustelusta Suomessa. Siitä hän totetaa näin: Lähtökohtana pitäisi olla, että joudutaan luopumaan mahdollisimman vähästä, eikä niin että joudutaan luopumaan lähes kaikesta arvokkaasta mitä meillä on.

   Olen täysin samaa mieltä. Olen seurannut tuulivoimarakentamista Pohjois-Pohjanmaalla. Siellä tilanne on ajautumassa monin paikoin tosi hankalaksi asukkaiden kannalta. Jättimäisiä tuulivoimaloita suunnitellaan asutuksen läheisyyteen maisemallisesti aroille paikoille. Esimerkiksi surutta kaavoitetaan tuulivoima-alueita ihmisten ikiaikaisille retkeily-, marjastus-, metsästys-, yms. virkistyspaikoille. Ja perusteena tietysti käy tämä ilmastonmuutos. Totta kai perimmäinen syy on silkka ahneus ja häikäilemättömyys: tuulivoimafirmat, joista monet ulkomaisia, esim. saksalaisia, vähät välittävät muusta kuin rahasta. Paikallisten ihmisten murhe oman elinympäristönsä tuhoamisesta on tuulivoimafirmoille yhdentekevää. Tosi surullista on myös se, että kuntien lyhytnäköiset kapeakatseiset päättäjät eivät näe sitä tuhoa, mitä tuulivoimarakentaminen aiheuttaa. 

   Jos tuulivoimarakentamisessa toimittaisiin kuten mm. Heikki Pursiainen ajattelee, niin tuulivoima-alueet mietittäisiin tosi tarkkaan, otettaisiin huomioon asutus, luonto, maisemat jne. Suomessa löytyy kyllä paljon paikkoja, joissa tuulivoimarakentamisesta on vain vähän haittaa. Nyt kuitenkin toimitaan täysin päinvastoin eli laitetaan tuulivoimaloita sinne, missä niistä on tosi paljon haittaa eli asutuksen läheisyyteen kauniille maisemapaikoille. Ja syy on tietysti se, että ikiaikainen asutus on sijoittunut paikoille, joille tuulivoimakin sopii ja niinpä siellä on valmis infra. Eli raha menee ihmisten edelle.

  • Kalajokilaaksoon rakennetaan 600 teollisuustuulivoimalaa pelloille, metsiin ja pihoille ensi kesän aikana!!

   Elämänedellytykset on viety. Myllyt ovat 2 kertaa niin isoja kuin Keski-Euroopassa käytetyt!

   Massamuutto stadiin alkaa!

  • Teollisuustuulimylly-bisnes on pyramidihuijaus! Onko Sievissä lähdetty tähän?

   • viheriät kunsaavat vallan,täällä ei saa enään pierastakaan,muutako pussiin


  • Itä-Suomeen tuulivoimaa ei rakenneta, koska se haittaa Puolustusvoimien tutkia. Eikö Sievin tutkien tarvitse toimia? Myllyt vaikuttavat myös muihin signaaleihin mm. tv:n näkyvyys heikkenee! Joutuu asentamaan säteileviä lisälaitteita koteihin. Ei kiva!

  • No, jopas on Ylivieskan teollisuustuulimyllyt alkaneet niittää ’satoa’. Kuolleita on tullut marras-joulukuussa huippu määrä. Kaikki 60 km:n säteellä teollisuustuulimyllyistä ovat kokeenalaisia. Missään muualla maailmassa ei ole satojen metrien korkeuteen vietyjä valtavia ropellihökötyksiä maavoimaloina!

   Impulssi-infraäänisotku, joka tulee monesta suunnasta yhtä aikaa on tappava. Se aiheuttaa pitkällä aikavälillä: tinnitusta, oksettavaa oloa, pahoinvointia, päänsärkyä, paineen tunnetta päässä, huimausta, ahdistuneisuutta, sydämen rytmihäiriöitä, nivelkipuja, niska-hartia jumeja jne. Tästä tulee painetta lääkkeiden käytön lisäämiseen, joka taas aiheuttaa pahempaa tilannetta jne.

   Oireet loppuvat, kun pääsee yli 60 km:n päähän teollisuustuulimyllyalueista!

   • Eip naurata. Tottapa tuo ilmastonmuutos taitaa olla. Tuskin maailman suurimmat autotehtaat huvikseen muuttaa sähkölle liikennettä. Tuskin suuret firmat siitä varoittelee. Tuskin Venäjänkin tiedemiehet kertoo että ilmastonmuutos tulee odotettua nopeammin. Ketjureaktio jo menossa ja kiihtyy koko ajan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eip naurata. Tottapa tuo ilmastonmuutos taitaa olla. Tuskin maailman suurimmat autotehtaat huvikseen muuttaa sähkölle liikennettä. Tuskin suuret firmat siitä varoittelee. Tuskin Venäjänkin tiedemiehet kertoo että ilmastonmuutos tulee odotettua nopeammin. Ketjureaktio jo menossa ja kiihtyy koko ajan.

    Totta kai ilmastonmuutos on totta, se on tiedetty vallan hyvin jo vuosikymmeniä. Mutta nyt keskustellaan siitä, miten ilmastonmuutosta vastaan olisi viisasta toimia. Nythän on käymässä Suomessa niin, että tehdään valtavia ylilyöntejä. Esim. tuulivoimarakentaminen on lähtenyt lapasesta. On täysin kritiikittömästi hyväksytty tuulivoimaloita ihan mihin tahansa. Tuulivoima on ok, mutta koska se ei sovi ollenkaan kaikkiin paikkoihin, on sijoittelua mietittävä tosi tarkkaan. Uskon, että tämä tullaan ymmärtämään aivan tässä piakkoin ja tulee jokin valtakunnallinen elin miettimään sijoittelua kunnallisen päätöksenteon sijaan.


  • Ilmastonmuutos on raamatussa ennustettu ja se toteutuu.

  • "Jos Kiinan talous oli suurta, sitä ovat olleet myös päästöt. Kiina tuottaa yksinään yli neljänneksen koko maapallon hiilidioksidipäästöistä. Niiden määrä ei ole ollut juurikaan laskussa." https://yle.fi/uutiset/3-11135286

   Siinäpä sitä on ongelmaa ratkottavaksi. Mutta ehkä toivoa on. Kiina on viime vuosina panostanut ilmastoasioihin.

  • Lähestymme Parstiisin aikaa. Ihminen kuolee sukupuuttoon.

  • Lähestymme Parstiisin aikaa. Ihminen kuolee sukupuuttoon.

  • tiedotusvälineet toitottaa kuinkapaljon säästöä on tullut sähkö ja kaukolämmitystaloilla ja kerrostaloissa,mutta kyllä öljylämmitys talouksisakin on säästetty ja ilmastoa parannettu päästöt vähenneet,ja puilla lämmitetystalossa.

  • ONVARMASTI,mutta tavallinen työläinen ei pysty tuommoisia investoimaan,

  • Suomen hallitus viisveisaa ilmastosta, tärkeintä on tuoda esiin oma erinomaisuus. Voi lennellä maailmalla rinta rottingilla (varoittavana) malliesimerkkinä kuinka meillä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   61
   4354
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   3954
  3. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2352
  4. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   61
   2080
  5. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   96
   1896