Ihana kaalilaatikko

Kyläkauppaan oli tullut uutta unkarilaista kaalia.

Tuttu myyjä kertoi eilen tehneensä siitä superhyvän laatikon.

Minäkin innostuin.
Kaikki tykötarpeet koriin ja kokkaamaan kotiin.
Siirappi meinasi unohtua.

Voi että, miten herkullista siitä tuli.

Naapuri saa tupakan savunsa keskellä haistella ihania ruoan aromeja.

On niinkuin kesä olisi korkattu,kun uusi kaali, vaikka ei kotimainen, kypsyi ja muhi uunissa.

28

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laitoitko riisiä kaalilaatikkoosi, kaikki eivät käytä?

      • Porvoo
        En laita ollenkaan riisiä.
        Käytän joskus ohrasuurimoita jos sattuu kaapissa olemaan.
        Nyt ei ollut.


    • henrjii

      unkarilaista kaalta en söisi raakana, löysin kerran sisältä matoja,
      tai jotain toukkia, enkä tiedä onko ne yhtä terveellisiä, kuin kotimaiset toukat.
      paistaessa ne ei haittaa mitään, ovat vaan lihan jatkeena

      • herj
        Huuhdon kaalinlehdet ennen pilkkoamista.

        Kun pilkon kaalia, yritän syynätä tarkkaan mahdollisia ötököitä.

        Enhän varsinaisesti paista kaalia, kun pistän sen raakana uunivuokaanhautumaan.
        Jauhelihan paistan.


      • henrjii
        2lesken kirjoitti:

        herj
        Huuhdon kaalinlehdet ennen pilkkoamista.

        Kun pilkon kaalia, yritän syynätä tarkkaan mahdollisia ötököitä.

        Enhän varsinaisesti paista kaalia, kun pistän sen raakana uunivuokaanhautumaan.
        Jauhelihan paistan.

        jaa mää aina keitän kaalet, ja sitten vasta uuniin


      • 2leskel
        henrjii kirjoitti:

        jaa mää aina keitän kaalet, ja sitten vasta uuniin

        henrj.
        Miksi ihmeessä kaalilaatikon kaalit keitetään?
        Ei ymmarrä.
        2lesken


      • henrjii
        2leskel kirjoitti:

        henrj.
        Miksi ihmeessä kaalilaatikon kaalit keitetään?
        Ei ymmarrä.
        2lesken

        pohjalaanen tapa, keitetetään suola lihaliemessä
        vähäsen, tulee makua, ja kypsyyttä uunissa,
        kermaa kun vielä lorauttaa sekaan. niin kelpaa lusikoida


      • 2leskel kirjoitti:

        henrj.
        Miksi ihmeessä kaalilaatikon kaalit keitetään?
        Ei ymmarrä.
        2lesken

        Minäpä ymmärrän miksi se keitetään ensin.

        Etenkin uusi kaali hupenee niin, ettei siitä jää kun vähän kulhon pohjalle vaikka uunikulhon laittaa täyteen silputtua kaalia. Kun sen keittää ensin, niin mahtuu enemmän kaalia kulhoon ja se on yhtä täynnä vielä uunista otettuna.


      • henrjii kirjoitti:

        pohjalaanen tapa, keitetetään suola lihaliemessä
        vähäsen, tulee makua, ja kypsyyttä uunissa,
        kermaa kun vielä lorauttaa sekaan. niin kelpaa lusikoida

        henrj
        Täysin uusi resepti.
        Kermaa joukkoon?
        Enpä ole moista nähnyt enkä maistanut


      • henrjii
        2lesken kirjoitti:

        henrj
        Täysin uusi resepti.
        Kermaa joukkoon?
        Enpä ole moista nähnyt enkä maistanut

        joo ei suositella nuorille miehille, saataa olla lujilla itsensä kanssa


      • Tellukka kirjoitti:

        Minäpä ymmärrän miksi se keitetään ensin.

        Etenkin uusi kaali hupenee niin, ettei siitä jää kun vähän kulhon pohjalle vaikka uunikulhon laittaa täyteen silputtua kaalia. Kun sen keittää ensin, niin mahtuu enemmän kaalia kulhoon ja se on yhtä täynnä vielä uunista otettuna.

        Tell
        Ostan kaksi kaalia.
        Aion mahduttaa ne raakana ja silputtuna
        paistetun jauhelihan, sipulin, parin kananmunan ja lihaliemen kanssa samaan vuokaan.

        En ole huomannut, että vuoka olisi tyhjä uunista otettaessa.

        Samoin kun teen kukkakaalilaatikon.

        Pilkon raa'an kukkakaalin rouheiksi palasiksi vuokaan.

        Kerna-muna-aromisuola-sitruunapippuri perään ja uuniin.

        Haudutetaan tarpeeksi kauan pienellä lämmöllä


      • 2lesken kirjoitti:

        Tell
        Ostan kaksi kaalia.
        Aion mahduttaa ne raakana ja silputtuna
        paistetun jauhelihan, sipulin, parin kananmunan ja lihaliemen kanssa samaan vuokaan.

        En ole huomannut, että vuoka olisi tyhjä uunista otettaessa.

        Samoin kun teen kukkakaalilaatikon.

        Pilkon raa'an kukkakaalin rouheiksi palasiksi vuokaan.

        Kerna-muna-aromisuola-sitruunapippuri perään ja uuniin.

        Haudutetaan tarpeeksi kauan pienellä lämmöllä

        Kukkakaali ei samalla tavalla hupene kuin uusi kesäinen keräkaali.
        Sinun kaalisi ovat tosi pieniä (jotain brysselinkaaleja?) tai sitten uunikulhosi on valtavan suuri?

        Aloituksessa olit jo tehnyt sen laatikon ja nyt vasta aiot.


      • Tellukka kirjoitti:

        Kukkakaali ei samalla tavalla hupene kuin uusi kesäinen keräkaali.
        Sinun kaalisi ovat tosi pieniä (jotain brysselinkaaleja?) tai sitten uunikulhosi on valtavan suuri?

        Aloituksessa olit jo tehnyt sen laatikon ja nyt vasta aiot.

        Tell
        Ostin ne unkarilaisina kaaleina.

        Aloituslaatikko on yhdenkaalin annos.

        Uusi satsi tehdään kahdesta kaalista.


      • köyhämuteikipee
        henrjii kirjoitti:

        jaa mää aina keitän kaalet, ja sitten vasta uuniin

        Vielä parempaa tulee kun kaalisuikaleet ensin hiukan ruskistaa paistinpannussa, samoin sipulit, sitten vasta uuniin.....ai että pitääpä taas tehdä


    • Typerä yritys kehittää höpöte uutisista.
      Naisen yritys tietysti.


      H.

    • ö-Öö

      Aha

      Just kävin kaupassa ja mietin kaalilaatikon ostamista. Noh, ostin silakkalaatikon. Mutta ei tullut tsekattua kaalitarjontaa. Pitänee ensviikolla tutkia tarkemmin.

      Mä pidän hirveesti kaalilaatikosta, muutenkin kaaliruuista. Reseptiikka kaikilla omansa. Mä laitan kaalilaatikkoon mieluusti ohraa, lisäks liha mieluusti jotain suikaletta. Lihaliemeen. Ja kaali paistetaan ensin. Paistettu kaali muuten itsessäänkin pirun hyvää.

      Suomessa jotenkin hyljeksitään kaalia, vaikka sitä jonkin verran käytetäänkin. Suosittelen kaikille kaalin ystäville Marskin pataa. Reseptejä kooklesta.

      =DW=

    • KaaliKeitto

      En ole koskaan tehnyt kaalilaatikkoa, ja tuskin teenkään. Sen sijaan tein kerran kaalikeittoa, joka oli tosi hyvää. Keitin karitsan potkia ja sitten laitoin kaalit ym. sekaan. Se oli parasta keittoa, mitä olen koskaan syönyt. Olen sentään keittänyt hirvi-, lammas- ja sika/mullikeittoa.

      Pitänee taas mennä potka- ja kaaliostoksille.

      • Lammaskaali on hyvää.
        Meillä sitä oli kotona usein, kun oli omasta takaa sekä kaalia että lammasta.


    • Ettei-kaali-halkea

      Odotan kotimaisia kesän kaaleja. En ole kaalee.

      • Se on oikeaa puhetta.
        Vain pari kuukautta, niin alkaa olla kotimaista varhaiskaalia. Ihmettelen, kuinka joku joka kehuu olevansa vihreistä vihrein, ostaa ulkomailta rahdattua kaalia.


    • Hyvä kun muistutit, ostan minäkin kaalta ensiviikolla. Se on niin hyvää. Viikonlopuksi oltiin suunniteltu eri ruokaa. Ja muuten kerman voi vaihtaa kaurakermaan, se on vissiin terveellisenpää ja hyvää, ei huomaa eroa.

    • Jukilop

      Mikä jauheliha on parasta kaa l ilaatikkoon ehkä sikanautaa rasvan takia?

      • Tyydyttynyttä

        Siitäkin huolimatta, että kaali ehkä vaatisi hieman rasvaisempaa, käytän terveyssyistä paistijauhelihaa eli mahdollisimman vähärasvaista.


    • Terveysennenkaikkea

      Kaali on todellakin hyvä ruoka-aine eikä vähiten siksi, että sillä on terveysvaikutuksia. Se puhdistaa elimistöä ja esim. syöpäsolu inhoaa kaalia.

    • Semmottii-tyynyi

      Kual kiärylleitä ei taija olla ko unissa.

    • kaali_on_hyvää

      Kaalia on aina haudutettu pannulla ensin hetken, että sitä mahtuu enemmän uunivuokaan.
      Ei ole tullut koskaan mieleenkään raakaa kaalia laittaa suoraan uuniin.
      Kun pikahaudutettaessa laittaa vähän voita pannulle, kaali saa myös hyvän aromin.
      Ilman kermaakin on hyvää.

      • Minun huushollistani ei niin suurta pannua löydy.
        Kun/jos teen kaalilaatikkoa, niin se on heti 15 litran kattila, jonka pilkon täyteen kaalia ja kiehautan puolipehmeäksi. Uunin täydeltä vuokia kerrallaan. Mitä sitä uunia lämmittämään yhden vuoan takia (niinkuin palstan vihreistä vihrein vaikuttaa tekevän).

        Kaaliruskiste on sitten ruoka erikseen, joka tehdään valurautapannulla/padassa.


    • Biisistä-Sukset

      - Kaalissa polttaa, kohta se räjähtää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää syntymäpäivää Sanna 40 vee!!!!

      ᕼᗩᑭᑭY ᗷIᖇTᕼᗞᗩY Sister ❣️🥰 🎉🎂✨🍰🥳 🥳🎂🥂 🎉🎊🎁🎈🎂
      Maailman menoa
      58
      5060
    2. Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata

      Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai
      Maailman menoa
      54
      4572
    3. Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi

      Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas
      Maailman menoa
      122
      4499
    4. Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?

      Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san
      Ikävä
      295
      1690
    5. 83
      1329
    6. Sulla on mies

      Aivan liikaa naisia.
      Ikävä
      228
      1308
    7. Kerro kaivattusi etunimi

      Miehille..
      Ikävä
      75
      1294
    8. 306
      1005
    9. Kadutko mitään?

      Minä kadun ikävässä kirjoittamista, mutta en saa sitä tekemättömäksi.
      Sinkut
      199
      930
    10. Pääsit koskettamaan

      Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.
      Ikävä
      50
      830
    Aihe