Pyhä yksinkertaisuus (PS)

pisa-välkyt

Tässä katkelma erään eduskuntavaaliehdokkaan pohdiskelmista, koskien maailman ylikulutuspäivää (FL 10.4). Puolue ei sinällään yllätä (PS):

"Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat, kuten suomalaiset, olisi vuosikulutus 3,8 maapallon luonnonvarat, mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Jokaista suomalaista kohden maailmassa on lähes 14 000 muuta ihmistä."

Ei helvetti, eduskuntavaaliehdokas. Kun eduskunnassa jo valmiiksi on bimbo tai kaksi, jopa gradun tehneitä, joille maapallon realiteettien ja luonnontieteiden alkeiden ymmärtäminen on suurempi haaste kuin keskiverto ekaluokkalaisille.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gkfjdh

      Muiden kun ps. politiikalla on kohta suurinosa kansaa sossuluukulla tukien perässä kävi työssä tai ei , siellä laitetaan jokaisen eurot ja omaisuus kirjoihin ja lasketaan että myy omaisuutesi , sitä ennen ei tipu mitään , mene leipäjonoon ,miksi tätä totuutta ei kerrota , kansan kyttäys on kun itänaapurissa , kyllä ei olisi ennen nielty moisia toimia, kansaa hyppyytetään omistajan pillin mukaan , ennen tehtaat valitsi ja koulutti duunarinsa täsmätarpeeseen , nyt juoksee joukko kansaa ympäriinsä.

    • ouyuogeffyguw

      Ongelma on se, että PS politiikan agendalla ei ole mitään muuta ydintä kuin haittamaahanmuuton torjuminen. Tämä on paradoksi siksi, koska PS politiikka ja PS puolueen kannatus ja pysyvyys perustuu haittamaahanmuutton jatkumiseen. Puoluekoneisto ei missään nimessä halua että Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä tahallaan aiheutetut konfliktit (EU, USA ja NATO yhteistyö) päättyisivät.

      Siinä olet oikeassa että kansaa ovat sossuluukulle ajaneet pääasiassa muut puolueet, noin 20-30 vuotta suomalaista politiikkaa on lähes kaikkien puolueitten panoksella luovuttanut merkittävissä määrin kollektiivista kansallista omaisuutta ja infrastruktuuria puoli-ilmaiseksi. Häpeällistä epäisänmaallisuutta ja kelvotonta huoraamista ylikansalliselle omistukselle, kuka vuorollaan mihinkin suuntaan.

      Kannattaa kuitenkin ymmärtää miksi PS ei ole pelastus.

      • Pupulupu

        Kyllä se on sano mun sanoneeni.


      • TotuusTämä

        Ei ole, usko pois. Realiteetti on se, että puolueen ydin koostuu pienestä nipusta oikeasti älykkäitä yksilöitä, jotka ohjaavat koko nukketeatteria. Suurin osa rivipoliitikoista on kuitenkin täysiä idiootteja, kännissä heiluvia sahureita ja niin edelleen. Näihin "spontaanisti" käyttäytyviin kansanmiehiin ja -naisiin voi olla ehkä helppo samaistua, mutta äänestäjän kannalta ei ole juurikaan toivoa aidosti kansakunnan tilaa parantavista päätölksistä, kun puolueen pelikirjan agendalla on kannatuksen maksimointi yhden tempun ponilla.


      • Pupulupu

        Perussuomalainen suomen asialla. Usko nyt


      • TämäTotuus

        Ei. Ne ottaa poskeen ja ohjeet Washingtonista. Tutki vaikka, tuon porukan elinehto ja napanuora on transatlanttinen yhteys. Tosin on muitakin puolueita jotka niiaa Washingtonille. Jos katsoit eilisen YLE:n vaaliväittelyn niin varmasti huomasit Jussi Halla-Ahon ohjeen, hän totesi että Trumpia ei pidä arvostella, se ei ole hänen mukaansa viisasta. Jenkit on Perussuomalaisten pyhä lehmä.

        Joka tapauksessa, hyödytöntä äänestää puoluetta joka 95% todennäköisyydellä laitetaan luiskaan eli oppositioon, tuli millainen jytky tahansa.


      • Pupulupu

        Oletpa sinä positiivinen, etkä halua uutta. Kaavoiskankistunut olet.


      • TotuusTämä

        Totta kai, kaikkihan sen näkee. Jussi ja pojat haluaa lisätä haittamaahanmuuttoa, se on elinehto jotta kansansuosio pitää jatkuvuutensa.


      • Pupulupu

        Oletko nyt ymmärtänyt aivan väärin perussuomalaiset. Mitä asiaa he ajavat haittamuuttoa vastaan.


      • Perus.s.mies

        Rajoille vartiointia, ei se ole kiellettyä. Niin on Unkarikin tehnyt. Itävalta ja Tanska ovat tiukkoina. Puolassa ja Tsekissä on hyvin vähän pakolaisia. Vanhan sopimuksen mukaan sen maan, johon pakolainen tulee, on tutkittava onko pakolainen oikeasti pakolainen. Yli 95% ei ollut pakolaisia.

        Suurin osa syksyllä 2015 Haaparannasta tulleista osoittautui huijareiksi, eivät ole oikeita pakolaisia. He tulivat Italian tai jonkun muun EU:n eteläosan maan kautta Suomeen, koska kuulivat pakolaisilla olevan täällä Euroopan parhaimmat rahalliset edut. Kaikki hävittivät passinsa ja moni valehteli ikänsä alaspäin niin, että olivat muka alle 18 vuotiaita.
        Sipilän positiivisesta suhtautumisesta levisi vuorokaudessa tieto Irakiin ja Syyriaan, sekä muihinkin maihin, jossa oli laittomia maahanmuuttajia odottamassa Eurooppaan pääsyä.


    • Loikkasi

      Harmi että Paksuloikkari ei ole ehdolla Sinipiioissa, oli hyvä suustaan.

    • kaikkihelsinkiin

      Vihreät vie tuhkatkin keskituloisen pikku kaupungissa asuvan ihmisen pesästä, sanan mukaisesti, puiden poltto kielletään ja lämmittäminen kallistuu muutenkin ja autoilu tapetaan. Talonpojan tappolinja sanoisi vennamo.

      • Peräsuoli

        Oli tosi hyvä kirjoitus vihreistä. Vihreitten mukulat saastuttaa mopoautoillaan ja vinguttaa renkaita


      • Huumor.juttu

        Täsä hyvä video vihreille, vieläkö näitä saa linkata vai poistaako joku koko viestin:
        Laitankin tähän videon hakuohjeet. Tätä ei tekoäly ymmärrä suoraksi L1nk1ksi.
        1. Menkää juutupeeeen.
        2. hakekaa sen omalla haulla siellä vidota, hakusanat
        espanjalaismies kohtaa ongelmia puulämmityksessä

        On tulut joku EU:n uusi laki, joka muistaakseni vaikuttaa myös linkkaamiseenkin. S24.lla saattaa olla tekijänoikeuksien vuoksi velvollisuus poistaa linkkejä! Aika sairasta touhua.


    • Nevergreen

      39 paikkaa...

      • Pupulupu

        Ja Jussille komia henkilökohtainen äänimäärä. Mitä pitäis Rinteenkin arvostaa . Suomen kansa on äänillään puhunut


    • aloittajalle-

      "Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat, kuten suomalaiset, olisi vuosikulutus 3,8 maapallon luonnonvarat, mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Jokaista suomalaista kohden maailmassa on lähes 14 000 muuta ihmistä."

      ALOITTAJA, luetun ymmärrys taitaa olla eilispäivää.

      Kyllä tuo pitää paikansa, sillä tarkkuudella jolal yleensä voidaan arvioida.
      Vai ajatteletko että oikea vastaus olisi 3,8 kertaa 14 000 eli 53 000 kertaa luonnonvarat.
      Mistä puolueesta sinä aloittaja olet.

      "Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat, kuten suomalaiset, olisi vuosikulutus 3,8 maapallon luonnonvarat"

      • Anonyymi

        "Kyllä tuo pitää paikansa, sillä tarkkuudella jolal yleensä voidaan arvioida. "

        Eli sinä(kään) et ymmärrä mikä tuossa mielipidekirjoittajan aivopierussa oli ongelma, voi yhden kerran :D!?

        Rautalankaa: maailmanlaajuisen ylikulutuspäivän yhteydessä tehdään globaalin laskennan lisäksi myös maakohtaisia vertailuja - mikä olisi tilanne jos kaikki maapallon ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten suomalaiset. Tällöin ihmiskunnan (laskennallinen) vuosikulutus olisi 3,8 kertaa maapallon luonnonvarat.

        Yllä olevan sisäistämiseen ja ymmärtämiseen ei tarvitse juurikaan muuta koulutusta perus pisa-taitojen ja maalaisjärjen lisäksi, tästä voinet varmaan päätellä että puolue on jokin muu kuin perussuomalaiset.


    • Sinipiikatouhua

      Sotaministeri ei päässyt Hornettikaupoille.

      • Silmälasit

        Paperilennokkeja on nyt aikaa heitellä, ja käydä aktiivimallia työkkärissä.


    • FYLLI

      No mitä nyt tykätään Persujen vaalimenestyksestä. Olisi saanut tulla 2-3 paikkaa enemmän, niin olisi ollut kutkuttava tilanne. Pääsin äänestämään Halla-ahoa, olen jo tosi kauan ollut helsinkiläinen, mutta Forssassa olen käynyt 8 vuotta koulua, FYL.

      Forssassa taisi olla heikko menestys, menikö yhtään Persua läpi?

      • Tupulupu

        Kiitos kysymästä ollaan todella ylpeitä Jussin äänimäärästä. Kyllä Rinnekin sais tulla vastaan persuja hallitus tunnustelussa. Äänestäjät ovat enemmän Jussin puolella kuin Rinteen kun verrataan äänimääriä


    • Anonyymi

      Ajelin puolenpäivän aikaan Kukkapään katuvalojen ohi, mutta kaikki lamput olivat sammuneet. Olisiko S-L :n - vai ilmastonmuutoksen ansiota?

    • Anonyymi

      Maailmantalous, vapaat markkinat ja äärikapitalismi edellyttävät kulutuksen kasvua joka vuosi
      hamaan tulevaisuuteen. Muuten ei rattaat pyöri. Jos länsimaissa kaikki päättäis, että meillä on tarpeeksi ja pysäytettäis kulutus tähän. Samalla ilmoitettaisiin muutamalle miljardille että sory ollaan käytetty lähes kaikki. Teillä ei mahdollisuutta samaan elintasoon kuin meillä. ????

    • Anonyymi

      " Jos länsimaissa kaikki päättäis, että meillä on tarpeeksi ja pysäytettäis kulutus tähän. "

      Me päätettiin että meillä on tarpeeksi 5 vuotta sitten, kaikki ylimääräinen laitettu rahastoihin. Vain ruokaa, bensaa ja vähän sähköä on ostetttu, hyvältä tuntuu.

      • Anonyymi

        rahastoihin? eli teillä ei ole tarpeeksi?


    • Anonyymi

      Harmi että Sinipiiat kuoli sauhuun. Paksuloikkari ja sadan Hornetin ostaja oli hyviä. Rukousaamiaisetkin, mihin lennätettiin, ei kyllä Hornetilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      138
      3930
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      120
      1541
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      279
      1385
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1346
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1224
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1111
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      46
      1103
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1061
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1056
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      59
      1016
    Aihe