PRP-hoito ja miestyyppinen hiustenlähtö

liuhuletti

Morjes,

Olen 40-ikävuotta lähestyvä mies ja hiljalleen päälaelta on alkanut iho paistaa läpi. Hiusten pois ajaminen on toki mahdollista, mutta mielelläni pitäisin ne päässä. Yleisin tapa hoitaa miestyyppistä kaljuuntumista taitaa nykyään olla Finasteridi, mutta siihen en halua koskea. Ennemin ajan hiukset pois kuin alan riskeeraamaan sen sivuvaikutusten kanssa.

Monella plastiikkakirurgisella klinikalla mainostetaan nykyään PRP-hoitoa, jonka jotkut klinikat jopa väittävät tehoavan erittäin hyvin hiusten lähtöön. Ilmeisesti asiaa on tutkittu ihan tieteellisestikin missä tehoa hiustenlähdön hoidossa on myös havaittu.

Onko kenelläkään foorumilaisella kokemusta tästä hoidosta? Itseäni kiinnostaa lähinnä seuraavat asiat:

1. Tehoaako oikeasti ja tehoaako miestyyppiseen kaljuuntumiseen? Ja jos tehoaa, niin:
2. Voiko hoidolla ehkäistä kaljuuntumisen hautaan asti ottamalla säännöllisin väliajoin uuden hoidon?
3. Kuinka usein hoitoja pitää ottaa, että vaikutus säilyy?
4. Kuinka kallista on?

4

6359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokuvaan11

      Moikka. Itse kävin vuosi sitten Turun cityklinikalla prp hoidossa. Maksoi jotain 800€ kolme hoitokertaa ja sattui aika pirusti ne pistokset päähän. Muistan miten hoitaja sanoi, että olin ensimmäinen ihminen joka pystyi niin rauhallinen olemaan niiden toimenpiteiden aikana. Kyseisestä hoidosta ei jäänyt minulle mitään jälkiä tai oireita. Päänahka ei punoittanut kertaskaan enää seuraavana päivänä. Mutta.. nyt kun on kulunut hoidosta jo vuosi, niin yhtään mitään apua en hoidosta kyllä saanut. Missään vaiheessa ei hiustenlähtö loppunut tai vielä päässä olevat hiukset paksuuntuneet. Eli minun mielestäni näin jälkeenpäin voisin sanoa, että rahat menivät haaskuun. Nyt syön finaa ja se on alkanut vaikuttamaan, eli hidastamaan lähtöä.
      Sen olen kuullut prp hoidosta auttavan, että jos on käynyt esim. hiustensiirrossa, niin se auttaa nopeammin uudien hiuksien kasvamisessa tuuheammiksi. Mutta tosiaan jos kärsii vain hiustenlähdöstä, niin oma kokemukseni on ollut se, että ei apua ollut. Laitoin paljon siihen rahaa, mutta kaikki jatkui entisellään. Tukka vain oheni päässä. En siis ainakaan itse suosittelisi sitä. Se kipu minkä koet siittä ei ole sen rahan arvoinen ja kun ei auttanut vaivaankaan, niin hukkaan meni ainakin minulla.

      • Jokuvaan11

        Ja tähän vielä, että toki päänahkaa puudutetaan voiteella ja saat pitää kädessä sellaista kylmäpuhallusta aina kun kivut menevät liian koviksi, mut ei se voide kyl auta yhtään. Sitä en osaa sanoa, että jos käy tietyn väliajoin uusissa hoidoissa, et auttasko sitten hiusten lähtöön, mutta sen hitsin kivun takia mitä käyt sen n.1h aikana läpi on valtava, joten päätin, että en mene. Noi hoidot on aina paketteina ja se kolmen paketti oli joku n.800€. Muistan vielä senkin, että se hoitaja sanoi sen hyaluronihapon ja plasman vaikuttavan siellä päänahassa n. puolenvuoden ajan.


      • liuhuletti

        Moi,

        Kiitos kokemuksen jakamisesta! Hiustenlähtö on sen sorttinen vaiva, että olen kyllä melko epäileväinen aina kun uusia "mullistavia" hoitoja siihen mainostetaan. Tämäkin hoito tuntuu menevän kategoriaan liian hyvää ollakseen totta. Netistä kun lueskelee, niin todella hyviä tuloksia väitetään saavutettavan, mutta niihin nyt kannattaa suhtautua samalla tavalla kuin kaikkeen mitä netistä lukee: suurella skeptisyydellä.


      • Anonyymi
        liuhuletti kirjoitti:

        Moi,

        Kiitos kokemuksen jakamisesta! Hiustenlähtö on sen sorttinen vaiva, että olen kyllä melko epäileväinen aina kun uusia "mullistavia" hoitoja siihen mainostetaan. Tämäkin hoito tuntuu menevän kategoriaan liian hyvää ollakseen totta. Netistä kun lueskelee, niin todella hyviä tuloksia väitetään saavutettavan, mutta niihin nyt kannattaa suhtautua samalla tavalla kuin kaikkeen mitä netistä lukee: suurella skeptisyydellä.

        Hyvin sanottu. Se mikä tosiaan kuulostaa liian hyvältä, niin ei sitä silloin ole. Myydään siis vain mielikuvia ja itse siihen tavallaan sorruinkin, koska olihan hiustenlähtö aluksi aika stressaavaa ja sitä yritti silloin elvyttää kaikin keinoin ennen kuin koskee lääkkeisiin.
        Olen nähnyt myös youtubesta videoita, joissa kerrotaan oikeastaan samat kuin mitä itsekin koin, että hyötyä prp-hoidosta ei ole.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe