8 kk koira julkisilla paikoilla

neuvoton

Meillä on pian 8 kk narttupentu, joka vinkuu mennessämme bussiin tai metroon. On myös kauppakeskuksissa levoton. Henkilöautossa vinkui myös nuorempana, mutta nyt osaa olla hienosti. Onko esim. bussissa vikiseminen vain jännitystä ja pelkoa, joka laantuu kokemuksen myötä? Pitäisikö alkaa käydä ajeluilla useammin vai mikä olisi paras keino saada koira rauhalliseksi matkakumppaniksi myös muualla?
En myöskään ole varma, millä lailla koiran vinkumiseen pitäisi noissa tilnateissa reagoida vai pitäisikö mitenkään. Välillä kuulee, että täysi reagoimattomuus on paras keino näyttää ettei epätoivotulla käytöksellä saa huomiota, mutta kanssamatkustajien nyreät katseet heidän kuunnellessaan jatkuvaa vikinää eivät houkuttele..

5

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfbjgvfcc

      Jos huomaat että pentu pelästyy,pelkää,ääntelehtii ympäristön vuoksi,tai ei ole rohkea.Älä kiinnitä huomiota,älä sössötä tai sääli.Koska,ne vain pahentavat koiran pelkoa.Kun sinä oot niinku ei mitään,pentu huomaa ettet pelkää.
      Minä oon aina kuljettanu mukana,ne tottuu kyllä ajankanssa.Ei tietenkään liikaa kerralla,eikä heti suurimpaan hälinään ja ruuhkaan.Vaan pikkuhiljaa siedättäen.Hyvä olis jos mukaan sais myös välillä jonkun kaverin,jolla rohkea,reipas ja peloton aikuinen koira.Se antas hyvää mallia pennulle käytöksellään.Me käydään kavereitten ja koirien kanssa kaupunkilenkeillä,ja tapahtumissa.Pentuja,ja nuoria koiria totutellaan samalla.Jokasella koiralla hyvä olla taluttaja,joka ei voivottele,eikä aristele vaikka pentu olisikin varuillaan.

      • GTK1

        Toisaalta kyllä siihen pahimpaan ruuhkaan kannattaa mennä. Silloin on niin paljon erilaisia ärsykkeitä että ei koira ehdi oikein reagoida millään niihin kaikkiin. Itte änkesin remmirähjäksi jo edellisessä kodissaan oppineen kanssa joskus markkinoille pahimpaan ruuhkahässäkkään. Ja kas, yllätys-yllätys, siellä kun oli paljon muitakin koiria omistajineen, niin tämä mun koiruus pysyikin tiukasti vierelläni eikä reagoinut mihinkään.

        Tuohon neuvoon hössöttämättömyydestä lisäisin sen verran että laita käsi koirasi niskalle ja rapsuta sitä hiljaksiin ja rauhallisesti.


    • Anonyymi

      No ite matkustelua pelkäävälle koiralla opetin "kumpi käsi" -pelin, eli nami toisessa kädessä nyrkin sisällä, koira haistaa tai arvaa kummassa ja näyttää tassulla. Sitä sitten pelailtiin bussissa, ei tosin koko matkaa, vaan välillä, lopun aikaa sitten istuin huomaamattakaan koiran vapinaa ja pyörimistä.

      Kumpi käsi -pelin perustelen sillä, että 1. Koira saa keskitettyä huomion johonkin muuhun kuin pelkoonsa 2. Peli on tarpeeksi yksinkertainen ja hauska, että onnistuu pienessä paniikissakin, mutta vaatii juuri tarpeeksi keskittymistä 3. Nenän käyttö rauhoittaa 4. Syöminen rauhoittaa.

      Tietysti mikä yhdelle toimii, ei välttämättä käy toiselle, mutta minusta kokeilun arvonen.

    • Anonyymi

      Ap, miten koiran kanssa nykyään menee? Koiraa voi jännittää/hermostuttaa/pelottaa uudessa paikassa matkustaminen ja se voi mennä pelkän kokemuksenkin kautta ohi. Kun luottaa sinuun paremmin ja huomaa ettei bussissa tapahdu mitään pahaa niin voi rauhoittua. Älä kehu tai lohduttele tai innosta vinkuvaa koiraa, se vain pahentaa tilannetta.

      Voit aloittaa kouluttamisen helpommissa tilanteissa missä tiedät että koiraa alkaa vinkumaan. Kun koira vinkuu sanot varmalla äänensävyllä "hys" tai joku muu käsky ja kun koira on ollut viisi sekuntia hiljaa annat namin. Ja kun koira on oikein rauhallisesti sitä voi myös rauhallisesti silitellä. Varo kuitenkin liiallista kehumista ja innostamista ettei koira mene ylikierroksille. Sitten siirryt julkisiin ja käytät samaa keinoa, voit myös ottaa herkun esiin koiran ollessa rauhallinen ja antaa sen haistella pidemmän aikaa herkkua ennen kuin annat sen. Muista kuitenkin palkita koira vain silloin kun se on rauhallinen.

      Ylemmällä mainittu leikki on myös hyvä keino!

    • Anonyymi

      Voit myös pyytää tekemään muita "temppuja" kuten "katso", "istu" tai "tassu".

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe