Väsymys ja ärtyneisyys syömisen jälkeen! APUJA TARVITAAN!

Anonyymi

Minulla on diagnosoitu viime syksynä ärtyneen suoleen oireyhtymä. Olen tässä yrittänyt löytää viimeiset puolivuotta itselleni sopivaa ruokavaliota ja olen myöskin alkanut harrastaa liikuntaa sekä poistanut stressitekijöitä elämästä. Suoleni toiminta on silti todella epämääräistä. Välillä ripulia ja välillä ummetusta. Joskus mustaa ulostetta ja joskus tuoretta verta ulosteessa. Turvotus myös aina päällä. Oireettomia päiviä on aina silloin tällöin.

Isoin ongelma itselläni on kumminkin mielenterveydelliset ongelmat jotka menevät käsikädessä suoliston toiminnan kanssa. Elikkäs jos suoleni on sekasin niin pääni on aivan jumissa. Ajatus ei luista ja muisti pätkii. Keskittyminen aivan mahdotonta. Aivosumu ja ärtyneisyys. Ahdistaa myöskin. Näitten lisäksi myöskin "masennusta". Siksi heittomerkit koska minun ajatukseni eivät ole negatiivisia enkä muutenkaan ole varsinaisesti masentunut, en vaan tunne mielihyvää sillä hetkellä kun suolisto ei toimi. Uskoisin tämän liittyvän serotoniiniin josta 90% muodostuu suolistossa.

Olen huomioinut sen että jos minulla on hyvinvoiva olo ja syön ihan mitä vaan vähääkään enempää niin alkaa väsyttämään ja unien jälkeen pää taas aivan jumissa ja olen hermostunut. Monesti kestää loppupäivän.

Onko nämä oireet normaaleja IBS:stä kärsivillä? Verikokeet (moneen kertaan) ja tähystykset molemmista päistä tehty mutta mitään ei ole löytynyt.

1 kommenttia

Vastaukset

  • Diabetes?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.