sievissä ei ole nakkikioskia

mysummercar

23

161

  Vastaukset

  • Nakkikioskit ovat kyllä nostalgisia ja kivoja. Jos Sievissä sellainen olisi, kannattaisiko se nykyisin? Joskus ennen muinoin nakkikioskilla oli usein jonoa.

   • Sievin kirkolla oli kauan sitten nostalginen grillikioski. Sieltä wanhoina hyvinä aikoina ostettiin monet makoisat grilliherkut ja jätskit, jotka nautittiin hyvässä seurassa grillimiljöössä. Niitä aikoja ja tunnelmaa kaivaten!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sievin kirkolla oli kauan sitten nostalginen grillikioski. Sieltä wanhoina hyvinä aikoina ostettiin monet makoisat grilliherkut ja jätskit, jotka nautittiin hyvässä seurassa grillimiljöössä. Niitä aikoja ja tunnelmaa kaivaten!

    Kioski myi myös kirsikkajäätelötötteröitä! Nyt "tötteröistä" on jäljellä vain kaunis muisto.


  • Nakkikioski voisi saada asiakkaita myös ohiajavista. Sievin ohi ajaa joka päivä paljon ihmisiä. SIitä virrasta voisi napata asiakkaita. Jossain Toholammin, Ylivieskan, Nivalan ja Kannuksen suunnalla voisi olla hyvissä ajoin mainoskyltti tästä nakkikioskista. Kai tienvarsimainoksia saa yhä laittaa. Nakkikioskilla pitäisi olla pieni sisätila asiakkaille, jos haluaisi hetimiten syödä ostamansa, eikä haluaisi mennä autoon syömään.

   • Kioskilla voitaisiin myydä jotain Sievi-spesiaalia, Sievipurilaista tms.. Jotain niin hyvää, että maine kiirisi ja olisi pakko pysähtyä maistamaan.


   • Entisinä hyvinä aikoina, kun Sievissä oli nakkikioski - kioskiherkut syötiin pääosin autoissa "illan päätteeksi". Siinä oli tunnelmaa.


  • Eskolassa Grilli-Baari, Kannuksessa Lyylin Grilli.

   • ei eskolasta saa ruokaa on siitä toki jo vuosia kun kävin ja silloin kerrottiin jo ettei enää muutamaan vuoteen ole saanut ruokaa mutta en tiedä onko tilanne muuttunut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    ei eskolasta saa ruokaa on siitä toki jo vuosia kun kävin ja silloin kerrottiin jo ettei enää muutamaan vuoteen ole saanut ruokaa mutta en tiedä onko tilanne muuttunut.

    Eskolan baari on homeessa. Hajukin sen kertoo. Kuten Nivalan Tuiskulakin.


  • Saa Sievistäkin grilliruokaa, tosin se vanha grillikipsa on purettu tai siirretty pois.

   • Mistä? Tietääkseni Sievissä ei tällähetkellä ole kuin pitseria saa sieltä varmaan ranskikset kebabilla mutta ei esim. legendaarisia makkararanskalaisia niinkuin nakkikioskeilta.


   • Tuntuisi, että Sievistä löytyy ainakin kesäkioskinpitäjä - yrittäjyyttähän sieltä löytyy jos minkälaista.

    Siinä yritysidea jollekin - ehkä!


   • Eikait vaan etyylialkoholi yrittäjiä ;) ???


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mistä? Tietääkseni Sievissä ei tällähetkellä ole kuin pitseria saa sieltä varmaan ranskikset kebabilla mutta ei esim. legendaarisia makkararanskalaisia niinkuin nakkikioskeilta.

    Talvella saa grilliruokaa myös Louekeskuksesta.


  • Eskolassa on mainio lounasravintola nykyisin.

  • Anteeksi kun kerron näin ulko paikkakuntalaisena mielipiteeni,mutta käydessäni Sievissä jossa käyn joskus useinkin niin siinä Teboilin huoltoaseman ruokalassa oikein maku elämyksen,Nyt minun ei tarvitsekaan lähteä tuhlaamaan rahojani ulkomaille koska voin saada tämän sanoisinko..gastronimisen kokemuksen huomattavasti lähempääkin:) ja samalla kertaa tuli myös minun kulttuuri elämys puoleni tyytytettyä näin mm paikallisen taiteilijan tosin en paljoa ymmärrä tälläisestä taiteesta tyhmä kun olen se annettakoon minulle anteeksi.

   • Eipä ole sitäkään ruokapaikkaa enään ole.Eikait täällä mikään onnistu, kokeilijoita on kyllä ollut mutta aikansa kun tappiota tekee niin se on pakko lopettaa.


  • Kyllä se Sievissäkin onnistuu, kunhan vain onnistutte löytymään oikeanlaisen Yrittäjän tähän hommaan. Nakkikioski duuni ei ole kultakaivos, vaan se vaatii homman vetäjältä ns. elämäntavan tai vankan kutsumuksen pikkubisneksen pyörittämiseen. Terveisin Toholampi/Eskola/Kannus.

   • Kyllä varmasti perinteinen nakkikioski menestyisi sievissä onhan esimerkiksi alavieskassakin nakkikioski josta muuten saa hyvää rillievästä suosittelen käymään jos ei ole koskaan käynyt. Grilli toisi myös vähän vipinää kylä elämään...


  • Olin syömässä kaikessa rauhassa Sieviläisessä ruokapaikassa kun paikalle tuli lessuperhe. Vanhemmat olivat todennäköisesti serkkuja keskenään kuten näissä piireissä tahtoo olla. Tämä serkkuäiti alkoi vollottaa jotta televisio pitäisi sulkea kun heidän hieman oudot lapsensa syövät. Saatiin hyvää matskia YouTubeen kun kuvattiin

   • Taidat puhua omiasi. Melkein uskoisin, jos tuosta jutusta olisi vaikkapa 40 tai 30 vuotta aikaa, mutta koska väität ladanneesi otoksen Youtubeen, joka on ollut olemassa vain noin 15 vuotta, tarinasi ei ole uskottava. Lestadiolaisuus on muuttunut (tv on sallittu), mikäli olen yhtään perillä asioista, eikä kuvailemasi kaltaista herkkämielisyyttä ole tainnut koskaan esiintyä tai se on ollut hyvin poikkeuksellista.


  • Mutta kannattaisko nakkikioski enää nykyaikana, ja varsinkin siis sievissä?

   Kun ottaa huomioon kunnan asukasluvun, väestö/elinkeino rakenteen, jne.

   Ohikulkevan liikenteen, jne...

   Jos olettaa että kioskin sijoituspaikka ois kirkonkylä, niin vois ehkä nipin napin kannattaakin, mutta luultavasti tuotakin asiaa on joku jo miettinyt/laskenut. Tee halutessasi vaikka joku oma tuloslaskelma asiasta.

   Eli jos se ois kannattavaa bisnestä täällä, niin kyllä sen joku ois luultavasti jo perustanut. Nuo naapurikunnat on isompia ja vilkkaampia paikkoja, joissa on tarjolla paljon muutakin kuin se nakki kioski..

   Nakkikioskit on koko maan mittakaavassakin pikkuhiljaa jo katoavaa kansan perinnettä. Valitettavasti.

   Niiden tilalle on tullut esim pizzeriat ja huoltoasemat. Ihmiset haluaa nykyään syödä sisällä, eikä autossa, tai ulkona grillin edessä.

   Ja onhan täälläkin pizzeria, ja abc. Täytyy tyytyä niihin..Ja käydä jossain isommassa naapuri kunnassa käydessä myös nakkikioskilla, mikäli niitä ranskalaisia makkaralla ois ihan pakko saada.. Ja eihän esim ylivieska/nivala nyt niin kovin kaukana oo.

   • Toisaalta katuruoka on nykyään suosittua pikaruokaa ainakin isommissa kaupungeissa. Ihmiset ovat siis tottuneet nappaamaan mukaansa ruoka-annoksia tai syömään paikan päällä jossain ravintolan "kevytversiossa". Grillikioskin tarjottavat menevät hyvin tähän sarjaan, mutta tarjontaa voisi monipuolistaa vaikkapa pitsanpaloilla, erilaisilla täytetyillä leivillä jne. Kaikki eivät halua rantautua mihinkään ravintolaan syömään ja tällainen pikaruokapaikka olisi hyvä vaihtoehto. Sievi on kyllä aika pieni paikka, mutta ohiajajista voisi saada lisää asikkaita.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   109
   6792
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1546