Karavaani kulkee ja koirat haukkuu; onko tämä asenne keskustan vaalitappion taustalla?

uteliaskansalainen

Koituiko keskustan ylimielisyys kohtalokkaaksi virheeksi?

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rehellisyyttä

      Sipilä on niin rehellinen politiikko tekee mitä lupaa se ei vain näy käyvän, piäisi varmaan olla niiku punavihreät ja persut jotka heti vaalien jälkeen alkaa syömään vaalilupauksiaan!

      • Anonyymi

        En ota kantaa Sipilän rehellisyysteen, mikä sinänsä olisi tietysti hyvä asia.

        Mutta keskustan syöksyn taustalla on osaltaan se, että keskustapoliitikot eivät kuunnelleet äänestäjiään/suomalaisia/pienten paikkakuntien ihmisiä, jotka ovat yrittäneet tuoda päättäjien tietoon näkemyksiään siitä, miten he haluavat elää, missä he haluavat elää, millaisessa ympäristössä he haluavat elää. Keskustalaisilla on ollut oma kapea visio Suomen tulevaisuudesta, eri alueiden tulevaisuudesta ja roolista. Sellainen ei vain ihmisille käy, ei tietenkään käy. Ehkä tällainen sanelupolitiikka olisi onnistunut joskus 70- tai vielä 80-luvullakin, mutta ei enää.

        Keskustan pitäisi nyt viimeistään oppia kuuntelemaan kansalaisia. Muuten tulevat kuntavaalit voivat olla seuraava rökäletappion paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ota kantaa Sipilän rehellisyysteen, mikä sinänsä olisi tietysti hyvä asia.

        Mutta keskustan syöksyn taustalla on osaltaan se, että keskustapoliitikot eivät kuunnelleet äänestäjiään/suomalaisia/pienten paikkakuntien ihmisiä, jotka ovat yrittäneet tuoda päättäjien tietoon näkemyksiään siitä, miten he haluavat elää, missä he haluavat elää, millaisessa ympäristössä he haluavat elää. Keskustalaisilla on ollut oma kapea visio Suomen tulevaisuudesta, eri alueiden tulevaisuudesta ja roolista. Sellainen ei vain ihmisille käy, ei tietenkään käy. Ehkä tällainen sanelupolitiikka olisi onnistunut joskus 70- tai vielä 80-luvullakin, mutta ei enää.

        Keskustan pitäisi nyt viimeistään oppia kuuntelemaan kansalaisia. Muuten tulevat kuntavaalit voivat olla seuraava rökäletappion paikka.

        Onko se sanelupolitiikkaa jos keskusta hyväksyy ja antaa rakentaa Kemiin uuden sellutehtaan?


      • Anonyymi

        Kemin sellutehdas on ehdottomasti hyvä juttu. Mutta ei yksi pääsky kesää tee.

        Keskustan toiminta on mielestäni korruptoitunutta. Se on paha se.


    • Anonyymi

      Yksi todella suuri syy keskustan "rökäleäänivyöryyn": Me halutaan tuulivoimaa, TUULIVOIMAA, TUULIVOIMAA, TUULIVOIMAA, halutaan tuulivoimaa...

      Kesksutapuolue menetti kannatuksestaan yli 7 prosenttiyksikköä ja peräti 18 paikkaa. Eduskuntaan valittiin 31 keskustan ehdokasta. Keskustan paikkamäärä eduskunnassa on alkavalla vaalikaudella pienin yli sataan vuoteen!

      Keskustan "kannatuksen" tulee näkyä myös kuntatasolla - seuraavat kuntavaalit tullaan toimittamaan huhtikuussa 2021. Sievissä viime kuntavaalien keskustapuolueen kannatus oli 63,0 % ja nyt eduskuntavaaleissa keskustaa äänesti 52,0 %.

    • Anonyymi

      Olisi kiva tietää, järjestetäänkö myös keskustan kuntapoliitikoille jotain keskustan seminaareja tms. Tulee mieleen sen takia, koska tuntuu, että varsinkin viime vuosina keskustan toiminta on ollut maaseudulla aika röyhkeää ja omavaltaista. Ovatko opit tulleet jostain keskustan "pääkonttorilta"?

    • Anonyymi

      Kuin eläkkeet, kun alkaa aika, jolloin kukaan ei voi työtä tehdä?

    • Anonyymi

      Voisiko sanontaa hieman muotoilla ad hoc: karavaani yritti vain kulkea koirien haukunnasta huolimatta, mutta koirat purivat.

      Eli keskusta ei kuunnellut kentältä tulevia viestejä ja niin arroganssi sitten näkyi vaalituloksessa.

    • Anonyymi

      Laitetaan vielä yksi muunnos: Hyvät veljet kulkevat ja koirat haukkuvat. Hyvät veljet siirtyvät herkkupöydästä seuraavaan ja koirat haukkuvat. Hyvien veljien vyötärönympärys kasvaa ja kasvaa. Kasvaa niin, ettei jalkojaan enää erota. Minne nuo jalat vievät ehtymättömän ruokahalun omaavat hyvät veljet? Eivät he varmaan tiedä, mutta koirat eivät menetä vainuaan. Koirat tietävät. Siis veli hyvä, kysy koirilta, saatat viisastua.

    • Anonyymi

      Avaaja on uskonut populistien valheita hallituksen tekemisistä

      Tässä faktaa:
      Si­pi­län mu­kaan jul­ki­suu­des­sa liik­kuu lu­kui­sia vää­riä väit­tä­miä hal­li­tuk­sen po­li­tii­kas­ta. Si­pi­lä kor­ja­si pu­hees­saan usei­ta väit­tä­miä.

      – Työl­lis­tä­mi­nen ei ole ol­lut mi­tään temp­pu­työl­lis­tä­mis­tä, ku­ten jot­kut väit­tä­vät, vaan työl­lis­ty­neet ovat to­del­la saa­neet py­sy­vän, täys­päi­väi­sen työ­pai­kan. Työl­li­syy­sas­te on pa­ras 40 vuo­teen.

      Si­pi­lä huo­maut­ti myös, et­tä kun väi­te­tään tut­ki­muk­ses­ta lei­ka­tun, on­kin tut­ki­muk­seen to­si­a­si­as­sa pa­nos­tet­tu mo­nia mil­joo­nia sekä yk­si­tyi­sel­lä et­tä jul­ki­sel­la sek­to­ril­la et­tä yli­o­pis­tois­sa.

      Väit­teen sii­tä, et­tä hal­li­tus oli­si siir­tä­nyt va­ral­li­suut­ta köy­hil­tä rik­kail­le, Si­pi­lä am­puu alas.

      – Eni­ten on ke­ven­ty­nyt juu­ri pie­ni­tu­lois­ten ve­ro­tus. Sa­moin pie­ni­tu­loi­sim­pien tu­lot ovat kas­va­neet mer­kit­tä­väs­ti. Myös­kään tu­lo­e­rot ei­vät to­dis­te­tus­ti ole kas­va­neet, vaan pi­kem­m­pin­kin ka­ven­tu­neet, Si­pi­lä la­taa.

      – Kai­kil­la ei tie­ten­kään mene hy­vin, mut­ta olem­me eh­dot­to­mas­ti ol­leet hal­li­tuk­ses­sa köy­hän asi­al­la. Pie­nim­piä päi­vä­ra­ho­ja on nos­tet­tu, ta­kuu­e­lä­ket­tä ja yk­sin­huol­ta­jien lap­si­li­siä on ko­ro­tet­tu ja per­heel­li­sil­le opis­ke­li­joil­le on teh­ty huol­ta­ja­ko­ro­tus.

      • Anonyymi

        Mutta kiinnostavinta on se, mitä Sipilä, vanha velho, jättää kertomatta. Siellä piilevät ne ongelmat. Joten avaahan ne simmut sinäkin.


    • Anonyymi

      Kyllä Kepun toiminta oli ylimielistä. Ei todellakaan kuunneltu kannattajia, jäseniä, äänestäjiä. Maakunta sotemallia mm. ajettiin kuin käärmettä pyssyn piippuun piittaamatta mitä jälkeä se saa aikaan. Aluesairaaloiden toimintaa alas jne.
      Sipiläläinen talouspolitiikka oli paremminkin Kokoomuslaista politiikkaa. Berneriläinen liikennepolitiikka sekä Rehulalais-Saarikkolainen sosiaali- ja terveyspolitiikka oli pyllistys syrjä-, maaseudulle sekä sen ihmisille.
      Eli Kokoomuksen juoksupoikana markkinatalous kiimassa unohdettiin juuret, alkiolaisuus sekä se mistä ja miksi Kepu on olemassa.
      Tämän varmaan huomasivat ns. vanhan liiton Maalaisliittolaiset kokeneet keskustakonkarit jotka jättäytyivät pois mm. eduskuntatyöstä eivätkä enää asettuneet ehdolle.
      Siinä ne syyt eikä se selittelemällä tai asioita vatvomalla mihinkään muutu. S..tanan tunarit, Kekkosta lainaten.
      Kepu koko ja aivan oikeutetusti todella karmaisevan vaalitappion. Jos puolue aikoo vielä koota romunsa ja pysyä yli 10 % kannatuksen saavana puolueena töitä ja ennen kaikkea puhdistuksia, linjan päivityksiä sekä selkeyttämistä pitää tehdä niin kunta-, piiri-, kuin valtakunnan tasolla ja pikaisesti. Kuinka saada menetettyjen kannattajien, eronneiden jäsenten jne. luottamus takaisin?? Mikäli em. jää tekemättä, vaarana on että kepu kuihtuu alle 10% kannatusta nauttivaksi viljelijöiden perinnejärjestöksi joka julkaisee Maaseudun Menneisyys lehteä.
      Palkansaajilla, eläkeläisillä, opiskelijoilla jne. on vaan tänä päivänä muitakin vaihtoehtoja puolueita ajatellen. Ehkä moni näistä muista puolueista kuuntelee ja ajaa näiden ryhmien asioita paremmin...

    • Anonyymi

      Kepu on kuin jakomielitauti. Puhutaan yhtä, tehdään toisin. Eli vasen käsi ei tiedä mitä oikea hamuaa. Nyt ollaan niin alkiolaista niin alkiolaista kun muutama viikko sitten ylimielinen lestadiolainen yrittäjä ääni öky isännän elkein johti toimintaa.
      No tätähän toiminta on ollut jo Esko Ahon, Mari Kiviniemen, Matti Vanhasen aikakautena...
      Eli Kepu pettää aina. Myös omat kannattajansa...

    • Anonyymi

      Laitan tämän viestin tänne. Tein tästä aloituksen ja se on poistettu jo kolme kertaa, neljäs yritys meneillään ja täällä viides ulostulo. Olisi kiva tietää, käyttääkö suomi24 robottia moderointiin vai onko todella niin, että joku taho haluaa poistattaa tällaiset aloitukset. Mitään sääntöjen vastaista viestissä ei pitäisi olla, joten robottimodekaan ei luultavasti poistaisi tällaista viestiä, mutta ken tietää. Mikä taho lienee suomi24:n takana. Lukeeko jossain tarkempia taustatietoja? Pitää etsiä.

      Tuore kirja: Salla Nazarenko ja työryhmä (2019). Korruptio Suomessa. Helsinki: Into Kustannus Oy.

      Korruptioon on alettu kiinnittää Suomessakin entistä enemmän huomiota. Siitä osoituksena tämäkin tuore kirja.

      Takakannesta: ”… Suomalaisten ei tarvitse maksaa lahjuksia lääkäreille, poliiseille tai opettajille. SEN SIJAAN KORRUPTIO ILMENEE MAASSAMME ERI TAVALLA: PYÖRÖOVI-ILMIÖ, KAKSOISROOLIT PÄÄTÖKSENTEOSSA, POLIITTISET VIRKANIMITYKSET, JULKISTEN HANKINTOJEN LÄPINÄKYMÄTTÖMYYS JA HYVÄ VELI -VERKOSTOT.

      Mitä ovat suomalaisen korruption erityispiirteet? Onko Suomen maine vähän turmeltuneena maana itse asiassa estänyt tehokkaan korruptionvastaisen työn maassamme?”

      Mielestäni Suomessa on paljon edellä luetellun mukaisia korruption muotoja. Mutta tavallisen ihmisen on vaikea hahmottaa sitä, mitä kulisseissa tapahtuu, miten erilaiset toisiaan suosivat verkostot toimivat/miten asiat saadaan rullaamaan halutulla tavalla. Ja juuri se seikka, että Suomella on aivan liian hyvä maine vain vähän korruptoituneena maana, estää näkemästä, ettei kaikki mene moraalisesti oikein, eikä aina oikein myöskään lain mukaan.

      OLETKO HUOMANNUT/EPÄILLYT KORRUPTIOTA JOSSAIN TOIMINNASSA? OLETKO HUOMANNUT/EPÄILLYT KORRUPTIOTA JOSSAIN TOIMINNASSA SIEVISSÄ?

      Älä kirjoita mitään nimiä vaan keskustele yleisellä tasolla korruptiosta eri tahoilla.

      Vielä poimintoja kirjan sisällyksestä:

      ”Luku 1. Myytti korruptiovapaasta Suomesta (kirjoittaja Salla Nazarenko)
      Luku 3. Tarkastelussa maan tapa: hyvä veli -verkostot ja rakenteellinen korruptio (Venla Mäntysalo)
      Luku 4. Corruption Perceptions Index (CPI): suppea ja poliittisesti vino korruptiomittari (Erkki Laukkanen)
      Luku 5. Löysät lahjusrikokset: miksi yhtiöittäminen luo tarpeen tiukentaa lahjusrikoslainsäädäntöä? (Tommi Niinimäki)
      Luku 6. Ilmoittajien suojelu, lailla vai ilman? (Erkki Laukkanen & Tommi Niinimäki)
      Luku 7. Hyvinsyöneen tunnustuksia korruptio-Suomessa: miten olen menestynyt perhetaustan, suhteiden ja luokkaidentiteetin avulla (Janne Saarikivi)
      Luku 8. Vaikutusvallan väärinkäyttö Suomessa: vastakkainasettelusta ratkaisuehdotuksiin (Tommi Niinimäki)

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Joo, Suomessa mennään aina täysi höyry päällä kohti tuntematonta asioista selvää ottamatta. Keski-Euroopassa, samoin kuin esim. Tanskassa tuulivoimalat pyritään sijoittamaan siten, että otetaan lähiasutus ja maisemat huomioon. Ja esim. Puolassa tuulivoimaloita on vastustettu paljon. Ilmeisesti juuri sen takia tuulivoimaloita rakennetaan nykyään lähinnä merelle. Samoin pitäisi tehdä Suomessa, merellä tuulee enemmän ja merituulivoimalat sopivat maisemaan paremmin.

        Tuo linkki ei taida toimia.


    • Anonyymi

      Kyllä, ylimielisyys pilasi keskustan. Olen aina aiemmin äänestänyt kepua, nyt siihen tuli loppu.
      Tästä eteenpäin äänestän Persuja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe