EM-21 valinnat

valintaraati

Tulikohan näyttöjä syksyn alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin viikonlopun SM-kisoista? Vai onkohan SM-kisa olla näyttökisa. Muutamia pirteitä esityksiä kyllä nähtiin. Toivotaan nyt ainakin, että jos joukkuekisa on ja Suomessa kisataan, niin voitaisiin nimetä kokonainen joukkue.

47

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Löytäväetsii

      Judoliiton sivulta löytyy kun vähän etsii:
      "Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuihin voidaan valita urheilija, joka ovat sijoittunut alle 21-vuotiaiden EJU-turnauksissa vähintään pistesijoille (1.-7.) tai saavuttanut otteluvoittoja useammassa EJU-turnauksessa. Joukkuekisaan osallistuminen saattaa olla perusteluna lähettää tavoitteellisesti harjoitteleva urheilija kisoihin,
      vaikka näyttökriteeristö ei aivan täyttyisikään. Mikäli EM-kotikilpailuissa on täyttämätön painoluokka, on
      valmennusvaliokunnalla oikeus osoittaa paikka tavoitteellisesti harjoittelevalle urheilijalle. Tämä valinta on
      erikseen perusteltava.
      Alle 21-vuotiaiden EM-kilpailujen näytöt on annettava 11.8.2019 mennessä."

      SM-kisat eivät ole valintakriteeri, joten niiden tuloksilla ei ole tämän kanssa tekemistä. EM-kisarajan ovat ylittäneet OM, VO ja TD. Muilla näyttöjen antaminen on vielä kesken.

    • Odotellaanrauhassa

      Kaikki vielä auki, yli neljä (4) kk näyttöajan loppuun. Voi olla, että jo näyttöjen antaneiden takaa tullaan vielä ohi.
      Toivottavasti tytöt vielä puhkee kukkaan. Saataisiin joukkuekisaan Suomi.

      • Sorvankylä

        Uskooko joku oikeasti, että u21 ryhmästä joku muu kuin nuo edellämainitut voisi eju cupissa olla sijoilla 1-7 11.8.2019 mennessä? Toiveajattelua. Muulla kuin kv- menestyksellä ei ole merkitystä tai ei saisi olla. Suhmurointia varmasti yritetään ja voimakkaasti.


      • Jjjjjjjhjgk
        Sorvankylä kirjoitti:

        Uskooko joku oikeasti, että u21 ryhmästä joku muu kuin nuo edellämainitut voisi eju cupissa olla sijoilla 1-7 11.8.2019 mennessä? Toiveajattelua. Muulla kuin kv- menestyksellä ei ole merkitystä tai ei saisi olla. Suhmurointia varmasti yritetään ja voimakkaasti.

        Ehkä jos löytyy sarja, jossa 7 tai alle osallistujia.


    • Nimierkki

      Sorvankylä varsinainen paronetti. Taidat olla katkeroitunut epäonnistuja? Uskossa on hyvä elää ja autuaita ovat .. no tiedäthän, muttet ainakaan sinä.

    • SuomiVoittaaOlympiakulta

      Ehdottomasti ei saa päästää ketään kilpailemaan ilman näyttöjä eikä myöskään antamaan näyttöjä ilman maajoukkuevalmentajien lupaa. Näyttöjä joilla pääsee kilpailuihin joissa voi antaa näyttöjä voi antaa jos on näyttöjä näyttöjen antamisesta, mutta vain jos ollaan "oikeissa kisoissa" ja silloinkin vain jos valmennusvaliokunta näkee tarpeelliseksi myöntää luvan hakea lupaa. Kyse on Suomen judosta. Suomen maineen suojelemiseksi ensimmäisen ottelun häviämisestä pitäisi erottaa majoukkueesta. Pysyvästi. Eikö nämä sooloilijat ymmärrä että suomalaiset judokat ovat judoliiton omaisuutta ja judoliiton tärkein tehtävä on säännöstellä suomalaisten judoa. Miten muuten saadaan koskaan sitä olympiakultaa!

    • Katsomostanäkeeparhaiten

      Näyttökriteereistä ei saa joustaa! EM kilpailut on haettu Suomeen juuri siksi, että meidän U21 judokamme saavat katsella, kun ulkomaiden suuret joukkueet ottelevat.

    • Suomi124

      Ehkä Sorvankylä ei päässyt eduskuntaan ja purkaa täällä pahaa oloaan?

    • Hyvältähäntuonäytti

      No eikös tuolla ylempänä sanottu, että tyhjiä paikkoja voidaan täyttää tavoitteellisesti harjoittelevilla urheilijoilla, jos ei valintakritteerit täyttäviä löydy. Mutta katotaan nyt ensin, kuinka paljon näytöt antaneita kertyy. SM-kisojen suorituksia kun katseli, niin varsin hyvin voi tulla lisää kv. mitskujakin lähiaikoina.

      • Egfjfhfj

        Pooleina käytävät karsintakisat joista jokaisen painoluokan 2 parasta menee EM kisaan? Liian reilu peli eikä kukaan urheilujärjestön pikkupomo pääse päättämään urheilijoiden puolesta heidän urastaan?


      • Järkijaälyhoi55

        Mitäs jos poolin kolmosella onkin kansainvälisesti kovemmat näytöt. Lisäksi joka sarjaan ei voi laittaa kahta joten siitäkin pitää karsia. Ei jatkoon.


    • Sorvankylä

      Kylläpä jotkut pahoittivat mielensä, kun vaadin pitämään kriteereistä kiinni. Vai vielä katkeroitunut epäonnistujan. En tunnista tuosta itseäni eivätkä tunnista läheisenikään. Minusta se kertoo vain sen, että kriteerejä pidetään liian kovina ja niiden saavuttamiseen ei uskota. Mitään naurettavia kotimaan karsintoja ei tarvita. EM-kisat kun ovat kv-kisa.

    • Nimierkki

      Olen samaa mieltä "katsomostanäkeekaiken" kanssa; typerää pitää rima niin korkealla ettei kotikisaan saada suomalaisia kuin yks tai kaks. Miten se muka kehittää Suomen judoa. Jos vaikka joku saisikin pataan, so what?

    • Kaikkijoukkueeseen

      Ehdottomasti kaikki mukaan ja karsinta kotimaan kisassa. Saadaan teidät marisijatkin joskus otteleen kotimaassa eikä vain häviään ulkomailla.

      Kaikki te näistä kriteereistä ja judoliiton estämisistä valittajat, kaivakaa harjoituspäiväkirja ja kv-mitalit esille ja pohtikaa uudestaan mistä ja kenelle valittaa. Voi löytyä hyvin läheltä....

    • Kortteja

      Aina tämä kv ja kv. Viikonloppuna taidettiin nähdä monessa sarjassa miten kävi ns. kv-judokan kun tuli kotimaan tatamille kisaamaan. Pataan tuli tai niukka varoitusvoitto pitkän tahkoamisen jälkeen. Sitten seuraava kortti joka vedetään esiin on, että kv-kisa on aivan eri kun kisata kotimaassa. Tämä on aina jäänyt itselleni hämäräksi. Miksi se on eri, onko se jopa eri laji? kolmas kortti on se, kun "kv-judoka" ilmottautuu normipainoluokkaansa ylempään sarjaan ja tappio selitetään tällä. Onko kisaaja siis ilmottautumispainoluokkaansa kevyempi vaa'alla ja menee vapaaehtoisesti ylempään painoluokkaan? Ei kai tuo painoasiakaan mitään ydinfysiikkaa ole, eiköhän se yksinkertaisesti ole niin, että suurinpiirtein samanpainoiset ottelevat samassa painoluokassa. Onko joku sen takia huonompi, että on jonain päivänä vetänyt painot punnitushetkeksi alas? Joku asiantuntija voisi tietysti avata näitä erikoisuuksia hieman?

      • ajkslgjksjtksjlktjlkjs

        Kv-kisat kriteerinä on mielestäni oikeudenmukainen jo ihan siksi, että kotimaassa sarjojen tasoero on aivan järkyttävän suuri. Miehissä U73-taso on todella kova, joten siellä erittäin hyvä judoka saattaa jäädä mitalien ulkopuolelle. Sitä vastoin miehissä U60 ja O100 sekä kaikki naisten sarjat ovat melko heikkotasoisia. Siellä on kyllä yksittäisiä erittäin hyviä judokoita, mutta sarjat kokonaisuudessaan huonoja ja mitalin saa jopa harrastelija / kuntojudo -tasolla.

        Eju-cup mitaleihin U21-sarjoissa tuskin pääsee kukaan muu kuin jo yllä mainitut ottelijat OM, VO ja ehkä TD. Lähimpänä näitä ovat mielestäni EH, RK ja NN, EK ja ehkä vähän venyttämällä ML. Muut ovat valitettavan kaukana, eivätkä pääse mitaleille alemmissakaan kv-kisoissa. Miten kävi vaikkapa Matsumae Cupissa? Ketä noiden edellämainittujen lisäksi voisi edes ajatella? Täällä joku vaati kaikkien U21-SM kisoissa kultaa saaneiden pääsyä, mutta siinä ei mielestäni ole enää mitään järkeä.


      • Holhousliitto

        En pysty ymmärtämään miksi kilpailuihin ei voi mennä niin monta halukasta kilpailijaa per sarja ja per koko kisa kuin Suomen liitto voi ilmoittaa ja halukkaat karsitaan keskinäisen paremmuden mukaan? Karsintana SM tai Hansokun esittämä kv. ranking. En myöskään pysty ymmärtämään millä oikeudella judoliitto kieltäytyy ilmoittamasta halukasta suomalaista maksavaa jäsentään mukaan kilpailuun, jos maapaikkoja on vapaana? En ymmärrä sitäkään miksi judokat sietävät tällaista itsesensuroivaa holhousjärjestelmää vuodesta toiseen? Esim. USA:ssa, missä arvostetaan urheilua ja vapaata kilpailua, tällainen ei olisi mahdollista.


      • Enymmärrä

        Eihän kukaan ole selittänyt tappiotaan sillä. Suomen judon taso on vaan niin huono että miksi pitäis pudottaa painoa jos mitaleille pääsee isommassakin painoluokassa.
        Jos ei kiinnosta ottaa omassa painoluokassa niin se on ihan ymmärettävää. Ei tälläistä nää isommissa judomaissa jossa alemman taso on kova joka sarjassa.


    • Yksinkertaisuusteoria

      Me emme tiedä miten jossain yksittäisessä vaikkapa eurooppacupissa suomalaiset sijoittuisivat jos sinne saataisiin vaikkapa kaikki SM-kisojen 5 parasta samaan kaavioon. Ja tämänkin jälkeen sijotus siinä eurooppacupissa riippuu paljon paikasta kaaviossa. Miksi tällainen voi siis olla valinnan peruste? eihän se kerro mitään suomalaisten keskinäisestä paremmuudesta. Nyt on ollut vuosia vallalla tapa, että se joka jaksaa matkustaa eniten, tuli sitten otteluvoittoja tai ei, hän on sarjan kunkku. Mielestäni millään muulla ei voi ratkaista suomalaisten paremmuutta kuin laittamalla heidät keskenään samaan kaavioon ottelemaan.

    • Konkretiaa

      Olis kiva joskus saada pari nimeä;
      Ei ole saanut näyttöjä, mutta ansaitsee paikan eli harjoittelee tavoitteellisesti ja elää urheilijan kurinalaista elämää realistin tavoittein?!

      Antakaa edes yksi, please.

      • LisääKonkretiaa

        Miksi kenenkään pitäisi ansaita sinun silmissäsi mitään? Mistä tulee ajatus, että säännöstely ja rajoittaminen on lähtökohta, ja vapaus urheilla pitäisi ansaita? Länsimaissa yksilönvapaus on yleensä lähtökohta ja rajoituksia asetetaan vasta, kun järjestelmän resurssit loppuvat.

        "Näyttö" käsitteenä kertoo, kuinka vinoon kasvanut on judon ja useiden muidenkin olympialajien systeemi. Urheilijan pitää "näyttää" jollekin monopolin valtaa käyttävälle auktoriteetille kykynsä saadakseen luvan urheilla.

        Urheilussa järjestetään kilpailuja, joissa huonommat karsiutuvat ja finaalissa on parhaat. Jos judo on urheilua eikä politiikkaa, ainoa auktoriteetti, jolle pitäisi antaa "näyttöjä" on mattotuomari. Ja jos kaikki eivät mahdu kilpailemaan samoissa kilpailuissa järjestetään karsintakilpailuja. Paremmuusjärjestys löytyy tuloslistasta ja sen mukaisessa järjestyksessä pääsee siihen kilpailuun, johon kaikki eivät mahdu. Tuloslistan lisäksi ei pitäisi tarvita urheilupomojen näkemyksiä, rajoituksia eikä muutakaan politiikkaa.


      • sgklkjlkjsdklglklsdg

        Olen samaa mieltä. Tuossa edellä on lueteltu jo parhaat U21-judokat. Kuka niiden lisäksi voisi tulla kysymykseen? Miksi itketään kotimaisen karsintakisan perään? Kv-kisoja on lähelläkin, joten sen ei pitäisi olla rahasta kiinni. Olen 100% varma, että ketään sellaista ei pudoteta tällä kertaa em-kisajoukkueesta, jolla olisi edes teoreettiset mahdollisuudet saada kisoista edes yksikin otteluvoitto ottelemalla. Walk overeita en laske voitoiksi. Kuka noiden edellä mainittujen lisäksi voisi oikeasti voittaa edes yhden ottelun em-kisoissa? Nimetkää edes joku kiitos.


    • oikeudenmukaisuus

      Ei nyt mitään yksittäistä nimeä, mutta järjestelmästä nyt keskustellaan, että miten näitä voisi hoitaa niin, etteivät urheilijat turhautuisi. Varsinkin junnuissa, kun vielä on porukkaa ja massaa, josta valita. Aikuisissa systeemi onkin jo sitten eri. Ne kiertävät, jotka haluavat asiaan sitoutua.

      • lifegoeson

        Näinhän se on. En kyllä usko, että mikään muuttuu. Monet viihtyy järjestelmässä, joka sanelee kaiken. Ne, jotka ei viihdy, toivottavasti tajuaa vaihtaa lajia ajoissa, eikä päädy turhautuneena tappelemaan tuulimyllyjä vastaan.


    • Anonyymi

      Näinhän se on. En kyllä usko, että mikään muuttuu. Monet viihtyy Suomi24 Judopalstalla sanelemassa kaikille miten toimia. Vaikka joku sanoo vastaan, postataan itselle niin monta vastausta että uskoo. Ne, jotka ei viihdy ja ole samaa mieltä kanssani, toivottavasti tajuaa vaihtaa palstaa ajoissa, eikä päädy turhautuneena tappelemaan tuulimyllyjä vastaan.

    • Anonyymi

      Herranjestas miten vähän sgklkjlkjsdklglklsdg ymmärtää kisoista ja kisoista. Ei joissain pikku kv-kisassa pärjääminen kerro yhtään mitään. Pitäisi ymmärtää vastustajien tasostakin jotain. Ja kisaajien päivän kunnosta. Että on voittanut ihan ulkomaalaisen, wau!

      Ehkö suurempaa typeryyttä on nimien vaatiminen ja luetteloiden tekeminen. Liekö itse edes harrastanut lajia koskaan.

      • Anonyymi

        Eli kun mielipide ei miellytä, niin tuomitaan koko kirjoittaja ja hänen persoonansa. Se lienee tapasi toimia elämässä muutenkin. Kävisit ammattiauttajalla.

        Tietysti tiedän että kv-kisoilla on eroja. SM-kisaa tai kotimaista karsintakisaa enemmän judokan tasosta kuitenkin kertoo isommat kisat kuten Matsumae Cup tms.

        Minusta tämä haisee taas kerra sille, että joillakin valmentajilla, huoltajilla tms on suuri halu päästä kisoihin pätemään ja esittämään suurta urheilun vaikuttajaa. Pysyisivät katsomossa sen sijaan että tyrkyttäisivät itseään framille. Jos ei taso riitä parjäämään eju-cupeissa, niin ihan turha se on mennä edes kokeilemaan em-kisoihin.


    • Anonyymi

      Nuoret antaa näyttöjä sedille ja tädeille ja sitten sedät ja tädit päättää saako nuoret kilpailla. Sedät ja tädit on tärkeitä päättäjiä urheilussa ja niistä se tuntuu hyvältä.

    • Anonyymi

      tästä listasta ehkä neljällä tai viidellä on mahdollisuus ottaa otteluvoitto em kisoissa. ehkä kahdella tai kolmella on mahdollisuus ottaa niitä useampia. loput on enemmän tai vähemmän turisteja joita ei näy juurikaan edes kotimaan kisoissa tai leireillä. tai jos siellä näkyvät niin eivät erotu millään lailla edukseen. kyseessä siis u21 maajoukke

      Frida Laxen
      Elviira Kujansuu
      Christina Sandell
      Tinja Keitaanniemi
      Katri Raveala
      Noora Nykänen
      Jens Pulkka
      Hirchla Hirchilasvili
      Thomas Rönkkö
      Turpal Djoukaev
      Santeri Hakkarainen
      Roope Korhonen
      Eetu Heinonen
      Valtteri Olin
      Eetu Ihanamäki
      Oskari Mäkinen
      Markus Lambacka

      • Anonyymi

        Eli "anonyymin" mukaan suomalaisien ei ole mahdollista ottaa otteluvoittoja em-kisoissa? Mielestäni em-kisoihin osallistuu aika moni maa, mitä suomalaiset pyörittelee mennen tullen! Voit katsoa vaikka aikaisemmista kisatuloksista mitä maita siellä on.

        Onneksi kilpailijat antaa ne näytöt ettekä te ja ottelut on oteltu vasta kisojen jälkeen!


      • Anonyymi

        Mistä tiedät haluavatko listasi judokat mukaan kisoihin? Eiköhän asia kuulu muutenkin enemmän urheilijoille ja vähemmän sinulle, joten pidä listasi omana tietonasi.


    • Anonyymi

      Äkkiä katsoen tuosta saisi ainakin pojista täyden joukkueen joukkuekisaan?

    • Anonyymi

      toisen "anonyymin" mukaan suomi pyörittelee menenntullen em kisoihin osallistujia. nämä henkilöt eivät ilmeisest osallistu eurooppa cuppeihin koska siellä näitä muita mennne tullen pyöritteleviä suomalaisia ei ole nähty. erikoista.

      kolmannen "anonyymin"kanssa olen samaa mieltä että pojista saisikin joukkueen. ihan hyvän sellaisen. mutta seka joukkueella kilpaillessa tytöt onkin se ongelma

      • Anonyymi

        kunhan arpa tuo heidät kohdalle, niin eiköhän sitten homma hoidu.


    • Anonyymi

      Pohdittuani tätä aihetta pitäsin järkevänä, että EM-kisoihin nimettäisiin tälle kertaa niin suuri joukkue kuin se vain on mahdollista. Samoin joukkuekisaan pitää saada joukkuueet Suomelta mukaan. Oman mielipiteeni perustan siihen, että saataisiin judolle maksimaalinen näkyvyys Suomessa. Samoin on tärkeää, että saadaan väki liikkeelle kannustamaan, jotta kisoista tulisi taloudellisessa mielellä menestys. Antaa huippuyksilöiden hoitaa menestys, mutta kyllä heikompikin kotimainen kisaaja aina jonkun kannustusporukan saa mukaansa.

      • Anonyymi

        Joo ei valitettavasti kiinnosta nämä kisat niin paljon, että jaksaisi mennä paikan päälle katsomaan EJU-pönötystä ja ulkomaiden nuoria ottelemassa. Jos tehdään täydet joukkueet niin voi tulla katsomoihin fiilistä ja kiinnostaisi tulla itsekin kannustamaan.


    • Anonyymi

      No, laittakaahan ne täydet joukkueet tänne.

      Hienoa kuulla, että noin innokkaasti ollaan tulossa kannustaan Suomalaisia, kunhan vaan saadaan täydet joukkueet....

      • Anonyymi

        Miksi ne joukkueet pitäisi tänne laittaa? Ne näkee kisan osallistujalistasta.


    • Anonyymi

      Aijaa, kerrotko osoitteen, niin katson Suomen joukkueen?
      Kiva kun on näin ajoissa nimetty.

    • Anonyymi

      Sijat 1-7 oikeuttaa kisoihin ei turisteja,

      • Anonyymi

        ... eikä katsojia.


    • Anonyymi

      Ihan tosissaan väitetään, että tupa täynnä, jos kaikki turistit otetaan joukkueseen.
      Kyllä täällä ollaan sekaisin....
      Olenko ymmrtänyt oikein?!

      • Anonyymi

        Täällä ei oikein ymmärretä, mistä U21 EM-kisassa on kysymys. Kysymys on mahdollisuudesta ja kokemuksesta, joka on tärkeä osallistujalle itselleen. Kenellekään muulle kuin voittajalle ja hänen lähipiirilleen edes nuorten Euroopan mestaruus ei ole kovin tärkeä. Itse olen harrastanut ja seurannut judoa 15 vuotta enkä muista nimeltä Kanervan lisäksi ketään suomalaista nuorten arvokisamitalistia, vaikka tiedän, että heitä on. Luonnollisesti en myöskään tiedä ketään ulkomaalaista U21 Euroopanmestaria nimeltä. Nuorten EM ei vain ole niin iso juttu kuin urheilutosikot täällä antavat ymmärtää. Kanervasta muistan, että jonkun mitalin voitti jossain, koska siitä on vain vuosi, pari tai kolme? Kanervalle ja hänen lähipiirilleen mitali on varmasti todella tärkeä ja kovalla työllä ansaittu osoitus siitä, että hän on voittaessaan ollut ikäluokkansa eliittiä. Onnittelut hänelle siitä! Minulle suomalaisena judokana jonkun U21 mitali on kuitenkin aika merkityksetön. Ei nuorten EM-kilpailun pitäisi olla joku "Suomen judon" korkein estradi, jolle pääsemiselle pitäisi olla kovat kriteerit. Se on ensisijaisesti nuorten urheilijoiden mahdollisuus hankkia kokemuksia. Siksi kokemuksen pitäisi olla avoin mahdollisimman monelle. Oikeat arvokisamitalit hankitaan aikuisissa.


    • Anonyymi

      Aikuisissa nykyiset olympia valmennettavat ei tule saavuttamaan mitään.

    • Anonyymi

      Kai Hämeenlinna shiain hyvä menestys on em-näyttö mitalistien osalta?

    • Anonyymi

      Rovaniemellä PM kisoissa voi hankkia niitä kokemuksia ja elämyksiä.

    • Anonyymi

      Ei tarvi mitään näyttöjä! Jess, kertankin kun kisa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe