TEHKÄÄ KIINNOSTAVAMPIA AVAUKSIA

Olisiko mahdollista?
Jos niin tehkää ja heti.
-

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko Padasjoen ukolla kaikki jo käytetty.
      Miten olisi Lantapatteri aiheena.
      Vieläkö höyrysi talvella.
      Suliko lumi patterin päältä ja oliko hajuhaittoja.
      Oliko patterissa sian jätöksiä hajusteena.

    • Anonyymi

      Tämä yllä oleva kertoo, miksi tänne ei enää kirjoitella. Tuolĺaiset kuuluu sinne mistä hän toivoi kirjoitettavan. Toivotaan anonyymille Jumalan siunausta ja Jeesuksen armoa ja Pyhän Hengen osallisuutta elämään. Hyvää Pääsiäistä

    • Anonyymi

      Siis ihan oikeasti, kaikkid lestadiolaiset ajattelettko saarnaajienne tapaan, että esimerkiksi Helluntalaiset ovat jotenkin takarivissä tai jonossa teidän jälkeenne menossa taivaaseen?

      Mitään järkevää perustetta omien saarnaajienne "sananpalveluksen" siis heidän"julistuksensa" lisäksi ei ole olemassa. Ei Raamatussa, ei Lestadiuksen saarnoissakaan.

      Miksi uskot heitä? Rehellistä vastausta kaipaan... Ei mitään Erkin tai vastaavan aivopestyn "hölmölaisen" Lutterin lainauksia kaivata. Onhan esimerkiksi Erkki niin sokea kuin vai joku voi olla.
      No kitarat esiin -mies ei ole edes sokea, ainoastaan tyhmä.

      • Ei ole olemassa mitään "kaikki lestadiolaiset". Eikä ole mielestäni tarpeellista liikkeen ulkopuolisten henkilöiden ruotia lestadiolaisuuden sisäisiä asioita netissä. Näitä yksityiskohtia on paljon käsitelty sadoissa viesteissä lestadiolaisten itsensä kirjoittelemina, halutessaan voi tutustua näihin.

        Tuo on totta, ettei lestadiolaisia, sen paremmin kun ketään muistakaan ryhmiä ole pantu aidanrakentajiksi Jeesukseen uskovien välille.

        Mutta on selvää etteivät sellaiset kristityt ole samoissa ryhmissä täällä ajassa, joissa keskeisissä kristinopin opetuksessa, kuten kasteopetuksessa ja HPE sisällössä on suuret erot. Emme ole kukaan ihminen tai ryhmä kuitenkaan ratkaisijoiden roolissa näissä asioissa. Se on turvallinen asia. Jeesus tuntee omansa ja Jeesuksen omat tuntevat hänet. Näin tämä toimii.


    • Anonyymi

      Äidinmaidossa imetyt asenteet ja opit ovat yhtä sitkeässä kuin kyllästysaine sähkötolpassa, kokeileppas ottaa se pois sieltä!

      se, ovatko ne oikeita, ja Raamatullisia, se on sivuseikka.

      • Kunkin pitää tutkia ja koetella näitä vain omassa elämässään ja kirjoitella sitten omasta puolestaan. Silloin se menee oikein.

        Olemme monet saaneet hyvin arvokkaan perinnön äidinmaidossa, kun vanhempamme ovat meille Kristusta kirkastaneet jo pikkulapsina.

        Raamatullisuudella ei ole minkään ryhmän syytä ylpeillä. Kaikki pitävät itseään raamatullisena, mutta silloin ollaan jo metsässä kun joku alkaa pitämään itseään muita raamatullisempana. Tämähän on merkki siitä, ettei hän enään tunnista heikkouttaan ja erehtyväisyyttään. On nimittäin hyvin vähän mitä parhainkaan ihminen kykenee raamatullisesti elämään. Raamatun kirjooittajatkaa eivät koskaan leuhki raamatullisuudellaan vertailemalla muihin kristittyihin. Tämä on juuri siunaus meille, erehtyville ja syntisille, nimittäin syntiset armahdetut julistajat, Raamatun kirjoituksista alkaen. Kannattaa lukea Raamattua siellä on kokonainen ihminen virheineen ja erehdyksineen, ei suinkaan mitään kiiltokuvapoikia kavalkadina.


    • Anonyymi

      Meidän pitäisi, vaikka itse kukin on kyllästetty jonkinlaisella hapatuksella, pystyä syventymään Pääsiäisen sanomaan ja perkaamaan pois vanhaa hapatusta itsestämme. Vanha hapatus voi olla vaikka mitä - vaikka hengellisyyttä, joka on kyllästetty jollakin perinteellä, joka liikaa vallitsee uskon elämää.
      Meillä on nyt Pääsiäinen käsillä sekä happamattoman leivän juhla.
      Iloitkaamme siitä hengen yhteydestä mitä itse kullakin on omissa yhteisöissään, muistaen kuitenkin, että Jeesus Kristus huusi ristillä, että "kaikki on täytetty" ja että "Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät". Se on, että meille kaikille. Hyvää ja Siunattua Pääsiäistä.

    • Muita kristittyjä halveksiva kirjoittelu todistaa kirjoittajan olevan väärällä tiellä. Näin on, riippumatta siitä mihin yhteisöön hän kuuluu. tai kuuluuko mihinkään yhteisöön.

      Kukaan ei voi uskoon tulla, ellei Jumala sanansa ja Henkensä kautta häntä vedä. Kun JUmala alkaa ihmistä puhutella hänestä tulee syntinen ihminen, hän tiedostaa asemansa Pyhän Jumalan edessä. Tämä tekee hänet Jumalan armoa kaipaavaksi ja vastasanottavaiseksi.
      Jumalan sana ei jätä ketään suureksi, muiden yläpuolelle asettuvaksi, vaan Jumalan armo tekee syntisen pieneksi ja halulliseksi auttamaan myös toisia samalle Kristus tielle.

      Aononyymeja ei nyt erota kukaan jatkossa toisistaan. Tämä kyllä vaikeuttaa keskustelujen seuraamista.

      • Ehkä se on hyväkin ,
        ettei erota, tai sitten ei,
        anonyymi on anonyymi .
        -
        Se voi saada kirjoittajat rekisteröitymään.


    • Anonyymi

      On valittava tosiasia, että erityisesti tämän palstan keskustelut ovat olleet sen tasoisia, että keskustelu on täällä lähes kokonaan loppunut.
      Uskon, että monikin tänne, vakavalla mielellä kirjoittanut ajattelee, että miksi pitää jatkuvasti heittää kallisarvoisia, kokemuksien helmiä röhkijöille, jotka polkevat ne maahan ja sotkevat oman saastansa sekaan.
      Jotenkin tämä palsta pitää siivota, että tänne alettaisiin uudestaan kirjoittamaan.
      Ongelmien vähättely ja maton alle lakaisu ei toimi. Eikä se tuo uskottavuutta palstan toimivuudelle.
      Kuitenkin tiedän, että moni haluaisi lukea ja kirjoitella kokemuksia ja lohdutuksia, jos saisimme sotkijat omiin karsinoihinsa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe