Jotensakin näyttää nyt siltä, että rekisteröity nimimerkki on käyttökelpoinen jatkossa

Pitkät rivit anonymuksia vie joka tapauksessa selkeän pohjan pois mielipiteiden vaihdolta.

Anonymus keskustelee anonymyksen kanssa, entäs kun 100 anonymysta on rivissä yhdessä avauksessa ja yhdelle pitäisi vastata?

Rammaksi tämä keskustelupalsta nyt vähän meni.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vieläkö kesitas pistää kynttä ketoon?

    • Kesitas taitaa vaikuttaa vanhoillislestadiolaisten puolella?

      • Anonyymi

        Minä kun tulin tänne kommentoijaksi, niin tulin omalla nimellä. Eipä olisi pitänyt, sillä tuli aika hurjaa palautetta, sellaisilta, joiden täytyy tuntea minut, sillä oli niin henkilökohtaista kirjoittelua, äitin syyttelyä, uskoni lokaan laittamista.
        Olivat niitä "oikeassa uskossa" olevien kirjoituksia, uskon minä niin.


    • Anonyymi

      Tämä palsta on ollut rampa jo pitkän aikaa - syystä, että tänne voi kirjoittaa kuka tahansa - millä nimimerkillä tahansa. Nimimerkillä kirjoittaminen ei tätä palstaa jalosta millään tavalla.
      Muutaman kerran olen käynut kurkkimassa vanhoillisten puolella. Sielläkin näyttäisi olevan joitakin ylilyöntejä ja örvelöitä, mutta keskimäärin näyttäisivät keskustelevan paljon sivistyneemmin, vaikka vaikuttaa vahvasti siltä, että hekään eivät sinne ulkopuolisia kaipaa - sotkemaan heidän palikoitaan.
      Mehän voisimme ihan hyvin olla omissa porukoissamme, mutta annettaisiin tilaa toisillekin, eikä käytettäisi voimia toisten tyrkkimiseen pois Jumalan sylistä.
      Tätä 'meidän' palstaa sävyttää esikoislestadiolaisten ja esikoisten keskinäinen nokittelu ja oikeassa olemisen todistelu - myös erittäin rumilla ja tuomitsevilla ilmaisuilla, enkä usko, että siihen tulisi mitään muutosta, vaikka kirjoittajia karsittaisiin niin, että anonyymeys poistettaisiin ja sallittaisiin vain kirjautuneille kirjoittajille. Vai tulisiko?
      Rakkaudettomuus 'veljesten kesken' on se piirre, mistä meidät tunnetaan. Niinhän se ei saisi olla.
      On parannuksen ja mielenmuutoksen aika.

    • Eihän täällä kirjoittajien seurakuntia tiedä. Esikoisista ja esikoislestadiolaisista voi kirjoittaa todella moni henkilö asiantuntevasti, joka ei ole kuulunut pitkiin aikoihin kumpaankaan liikkeeseen. Jätetään nämä leimakirveet ja nimimerkkeihin takertuminen pois ja siirrytään asiasisältöihin. Tämä on minun mielipiteeni. Kristinuskon saralla riittää Kristuksen evankeliumin kirkastamista jokaiselle päivälle vuodessa, heille jotka hänet henkilökohtaisesti tuntevat,

    • Anonyymi

      Olisi hyvä, jos olisit oikeassa, mutta on valittava tosiasia, että erityisesti tämän palstan keskustelut ovat olleet sen tasoisia, että keskustelu on täällä lähes kokonaan loppunut.
      Uskon, että monikin tänne, vakavalla mielellä kirjoittanut ajattelee, että miksi pitää jatkuvasti heittää kallisarvoisia, kokemuksien helmiä röhkijöille, jotka polkevat ne maahan ja sotkevat oman saastansa sekaan.
      Jotenkin tämä palsta pitää siivota, että tänne alettaisiin uudestaan kirjoittamaan.
      Ongelmien vähättely ja maton alle lakaisu ei toimi. Eikä se tuo uskottavuutta palstan toimivuudelle.
      Kuitenkin tiedän, että moni haluaisi lukea ja kirjoitella kokemuksia ja lohdutuksia, jos saisimme sotkijat omiin karsinoihinsa.

    • Anonyymi

      Viisaat ovat jo löytäneet parempia keskustelupaikkoja

      • Anonyymi"
        -
        Kuten mitä?Siis mihin kirjoittavat.
        -


    • Anonyymi

      Viisaiksi aina tyhmimmät itsensä tuntevat. Niin on ollut ja aina tulee olemaan. Sen sijaan me oikeasti viisaat pidämme meitämme tyhminä. Emme usko saarnaajia. Emme ymmärrä heidän "kirkkaita" (siis heille kirkkaita) selityksiään sille "totuudelle", että vain Esikoislestadiolaiset RY omistaa taivaan valtakunnan avaimet. niinhän Lappeenrannan rukoushuoneen vihkiäisissäkin tulevat monet saarnamiehet vakuuttelemaan. Eiköpä_näin_ole?

    • Mielestäni on viisautta, että ottaa rekisteröidyn nimimerkin, jos aikoo ja haluaa käydä kunnollista keskustelua. Silloin kaikki tietävät kenen ajatukset nimimerkillä tulevat, ettei kukaan pääse väliin hämmentämään.

    • Päätinkin rekisteröityä. Toivon todella, että rekisteröityminen ryhdistää keskusteluilmapiiriä ja tuo vastuullisuutta siihen mitä haluaa sanoa. Uskoisin, että parasta olisi, jos voisimme käyttää omia nimiämme, mutta se ei liene turvallista - pahat puheet ja sanat voivat muuttua teoiksi.

      Se mitä itse tällaiselta julkiselta keskustelupiiriltä toivon on, että voisimme jakaa matkaystäville rohkaisua uskon elämään ja tarvittaessa antaa ja saada opastusta tiellä ja matkalla.

      Meillähän on yhteinen päämäärä ja yhteinen iankaikkinen kotimaa. Sovitaan nämä vaelluksen aikana tulleet ja tulevat virheet ja kärsitään toinen toistamme rakkaudessa. Tänäkin Pääsiäisenä sanoma kuuluu, meidän tähtemme tapahtuneen ristinkuoleman jälkeen - Jeesus elää - ja me hänen kanssaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1678
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1295
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1202
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      87
      1110
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      912
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      855
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      90
      813
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      758
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      692
    Aihe