Aihe

Miksi ei tule krapulaa?

Anonyymi

Miten vois selittää tilanteeni: juon päivässä 0,7L Sisuviinan (39%) ja pari lonkeroa lantrinkeina. Herään klo 11 ja puhallan kalibroituun Drägeriin 1,1 romilllee. Klo 14 puhallan 0 promillee ja lähden töihin. Tätä jatkunut 8 vuotta.

14

<50

  Vastaukset

  • Minä puolestani juon päivittäin kolme varttia ponua ja sen jälkeen kiipeän lepakkohissillä taloni katolle, josta sitten hyppään lentoon ja lennän työpaikalleni.

   Kyllä se krapula sieltä tulee, aina se on tullut.

  • Mulla menee kaksikymmentä keppanaa päivässä. Koskaan aamuisin krapulaa. Väittämättä tätä on ollut nyt kymmenen vuotta. Mutta alkanut hirvittämään kun tälle juomiselleen ei saa mitään hätämerkkiä. Ottakaa jotain negatiivistä oppia.

   • Kiinnostaisi mikä on painosi? tuo määrä keppanaa on n. 3000 kilokaloria. Jos urheilet vimmatusti niin ok, mutta jos olet keskivertoliikkuja niin mitään et sitten voisi syödä tuon kaljamäärän lisäksi ja sittenkin lihoisit koko ajan.


   • Ei mullekkaan tule keppanasta muuta oloa kun kamala väsymys.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei mullekkaan tule keppanasta muuta oloa kun kamala väsymys.

    Kauanko olet juonut sitä keppanaa ja minkälaisia määriä päivittäin? Niin ja se ikäsi?


   • Jos 20/päivä tahti on jatkunut noin pitkään on kuolema kohta ovella. Lopeta heti.


  • Varhais-ja keskivaiheen alkoholismille on tyypillistä toleranssin kasvu. Se lasku myöhäisvaiheen alkoholismiin jonka kaikki kyllä huomaa on yleensä aika nopea ja karu. Täytyy myöntää että 8 vuotta tuota rataa on poikkeuksellisen pitkä aika.

   Itsekin ennen raitistuttuani pystyin juomaan 1,5 viiniä ja 4 lonkeroa baarissa ja esittämään vielä kohtuu selväpäistä- järkyttävä määrä, näin jälkikäteen ajateltuna.

  • Kyllä suurkuluttajalle krapula tulee pitkän putken jälkeen kun ei ota pariin päivään mitään niin kyllä kroppa reakoi,nukkuminen huonoa,kädet tärisee,hermot kireellä,ihmeellisiä vilun väristyksiä ja sen jälkeen hikee pukkaa,ajatus pätkii.Ja voipi lähtee henki joten seinään ei kannata lopettaa vaan vähentämällä oluen kanssa,taitolaji.

  • Haluaisin juoda aloittajan kaltaisten ihmisten kanssa mutta en ole koskaan tavannut henkilöä joka kertoisi juomisestaan ja joisi minun kanssani.Itse juon 1-2 kertaa viikossa ja tuntemani ystävät ovat kuolleet.

  • Minä olen käyttänyt psyykenlääkkeitä 19 vuotta ja samalla tisutellut rajusti koko ajan. Eikä tämä ole mitään paskapuhetta.

  • Ei fyysisesti riippuuvaisille tule enää mitään teinien pikku krapulaa. Meille tulee lopettamisen yhteydessä deliriumi, johon voi jopa kuolla.

  • Alkoholisti tarvitsee koko ajan veren korkean alkoholipitoisuuden, ts. on tottunut alkoholiin. Kun veren alkoholipitoisuus pienenee oleellisesti tavallisesta, alkaa noin 1 vuorokauden kuluttua vaikeat vieroitusoireet. Oireet häviävät, jos palaa taas normaalipromilleihin.

   Suurin osa alkoholistin juomisesta meneekin normaalia vastaavan tilan ylläpitoon. Vasta rajan ylittäminen saa humalavaikutusta. Esimerkiksi jollakin tarve on runsas promille, jolloin käyttäytyy toisen arvioimana täysin normaalisti. Tämä saavutetaan noin pullollisella keskiolutta tunnissa, jolloi alkoholin saanti ja poistuma ovat tasapainossa.

   Tavallisen ihmisen maksa polttaa noin 7 grammaa tunnissa, alkoholistin kouliintunut maksa noin 15. Jos siis tavalline ihminen joisi pullollisen tunnissa veren alkoholipitoisuus nousisi ja pian hän olisi vahvasti humalassa.

   Jos taas alkoholistille, jonka maksa polttaa kaksinkertaisen määrän, ei tule missään vaiheessa humalaa. Hän juo vai käyttäytyäkseen normaalisti ja välttyäkseen vieroitusoireilta.

   Useat alkoholistit ovat myös humalahakuisia, mutta humalakäytöksen avulla ei voi luokitella. Oma tarpeeni oli 17 pulloa olutta päivässä. Kun kerroin ihmisille, jotka minut tunsivat, että olen päässyt kuiville, nämä sanoivat: "Mutta ethän sinä ole alkoholisti." Kun hengitys tuoksuu alkoholille, ihmiset ajattelevat, että onhan hän ottanut, mutta vain vähän, koska käyttäytyy normaalisti.

   Suurin osa alkoholisteista on sellaisia, että harvoin ovat humalassa.

  • monet alkoholistit huijaavat juuri siksi itseään. heidän mielestä on normaalia tissutella päivittäin. olen kuullut vielä kehuvan että eivät ole koskaan krapulassa. viina on pirullinen aine, se tuntuu pitkään vaarattomalta mutta kun oireet alkavat tuntua on usein jo myöhäistä, kuin palovamma jossa kudos tuhoutuu vielä pitkään vaikka tuli meni jo. olen niin montaa tuttua ollut kantamassa kirkkomaahan että piti alkaa jarrutella itsekkin. nykyään pidän kerran kuussa karkkipäivän grillin ja keppanan seurassa.

  • Suurkuluttajien maksa alkaa toimia kiihtyneellä vauhdilla.
   Se on huono merkki.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9356
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   7217
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4901
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3156
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   53
   2780