Aihe

Wifi Lubuntussa

Anonyymi

No nyt on ongelma. Asensin Lubuntun Dellin pikkuläppäriin,, mutta wlan merkkivalo palaa eikä sitä saa pois näppäimestä. Saako sen pois jollain komennolla? Ei se tietysti haittaa kun ei ota wlania käyttöön verkkoasetuksissa.

14

<50

  Vastaukset

  • BIOS:in asetuksista voi mahdollisesti ottaa Wlanin kokonaan pois käytöstä, kun et sitä kerran tarvitse. Katso Dellin käyttöohjeesta neuvoja.

  • Muistaakseni Fn+f2

  • Kiitti, pitää kokeilla kumpaakin keinoa.

  • Kokemattoman käyttäjän ei kannata mennä sorkkimaan biosin asetuksia ollenkaan.
   Kuten nimimerkki Anonyymi jo sanoikin niin näppäimillä Fn+f2
   saa wifin päälle ja pois Dellin koneissa.

  • Ei se kokematon koskaan opi mitään, jos ei mene sorkkimaan. Ei siellä nyt mitä vaan voi tehdä, mutta moralisointi on ihan turhaa. Miten saat jonkun uuden distron koneelle, jos BIOS asetukset on päin seiniä.
   Kiitti edelleen vinkin antajille, mutta jos ei ole mitään vinkkiä niin voi olla hiljaa. Ei täällä kyseltäis jos tiedettäis.

   • Jos asetukset on päin seiniä niin parasta kun annat jonkun osaavan asentaa koneelle windowsin. Tai helpompaa kun ostat uuden koneen, niissähän on windowsit jo valmiina.


   • Olen käyttänyt kaikenlaisia linux distroja jo vuodesta 2008 alkaen ja asennellut niitä mitä erilaisimille koneille.

    Kummallista rähjä jengiä täällä, joku tulee tuputtamaan omia mielipiteitään vaikka niitä ei ole pyydetty, on vaan kysytty apua. Jos sitä ei täältä löydy niin löytyy kyllä vaikka millä kielillä ja niitä on netti pullollaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olen käyttänyt kaikenlaisia linux distroja jo vuodesta 2008 alkaen ja asennellut niitä mitä erilaisimille koneille.

    Kummallista rähjä jengiä täällä, joku tulee tuputtamaan omia mielipiteitään vaikka niitä ei ole pyydetty, on vaan kysytty apua. Jos sitä ei täältä löydy niin löytyy kyllä vaikka millä kielillä ja niitä on netti pullollaan.

    Mitä sitten tulet tänne ollenkaan meuhkaamaan jos venäjäksi ja intiaksikin osaat kysellä.
    Ihmetyyppejä täällä jos ei heti saa ohjetta kädestä pitäen, niin sitten aletaan räyhäämään kuin kaiken osaisi mutta ei osaa edes alkeitakaan jonkun lampun valosta joka ei edes häikäise!
    Lampun valo sammuu heti kun nykäset töpselin irti seinästä ja sormen perseestäs.


  • Sellaisia ne linuksit on. Mikään ei toimi. Paska toimii sentään lannoitteena, mutta linuksit on pelkkää ongelmajätettä.

   • Ei tuo johdu linuxista eikä linux ole ongelmajätettä toisinkuin sinä ja sun toimimaton aivokoppasi! Dellissä SAA wlanin pois päältä, joko biosin kautta tai sitten Fn+F2!


  • Minusta se olisi ongelma jos wlania ei saa päälle. Itse tuskailun kerran tuon kanssa. Kannettavissa voi olla erikoinen näppäimistö ja wlan-näppäin ei välttämättä toimi. Mitäs ifconfig näyttää? Etsi oikea laite ja esim sudo ifconfig wlan1 down poistaa sen käytöstä. Pysyvän muutoksen saa kun pistää wlanin modulin estolistalle. Kun modulia ei latadat muistiin ei wlan toimi. Lampun palamisella ei merkitystä. Kyllä senkin saa pois päältä, mutta ei jaksa googlettaa kun ei tarkkaa mallia koneesta tiedossa.

  • Miksi WLAN-yhteys toimii huonosti tai ei ollenkaan Ubuntussa?

   • Älä viitsi postata samaa potaskaa jokaiseen palstaan ja jokaiseen ketjuun! Kyllä wlan toimii myös Ubuntussa.


   • Piksi poju on järkijättöinen?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   410
   21942
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14539
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14355
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10255
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5836