TSH 0.07 ja T4V 12.7 ?

Mitä TSH 0.07 ja T4V 12.7 tahtovat sanoa kilpirauhastilanteesta? Kokemuksia? Lääkitystä ei ole koskaan ollut. Arvoja seuraillaan 3 kk välein.
Ilmoita


13 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Onpa korkeat arvot, kertovat rasvojen -ja sokeri epätasapainosta. Tunnet itsesi varmasti väsyneeksi ja tylsistyneeksi kenties masentuneeksikin. Lisää liikuntaa, yritä saada painosi normaaliksi ja pyri välttämään sokereita sen eri muodoissa.
Ilmoita
T3v oikeasti kertoisi jotain kilpirauhastilanteesta.
Jollei sitten ole puutoksia: ferritiini - B12 - Dvitamiini - folaatti
TSH aika usein käyttäytyy johdonmukaisesti mutta sen arvoa liioitellaan

https://bmcendocrdisord.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12902-019-0365-4
1 VASTAUS:
Jep ja pitäisin mielessä myös aivolisäkeperäisen vajaatoiminnan mahdollisuuden. En nyt jaksa selata, mutta minusta tämmösestä oli jo aloitus aiemmin.

Ensimmäisen vastaajan kommentit kyllä höpöä. Se on kyllä totta, että osalla ihmisiä oireet johtuu huonoista elintavoista, kuten väärästä syömisestä ja puutteellisesta liikkumisesta.

Terveisin Hashimoto
+Lisää kommentti
Minkälaiset arvot yleensä viittaavat em aivolisäkeperäiseen vajaatoimintaan?
Ilmoita
Jos arvojasi seuraillaan 3 kk:n välein, on kai siihen jokin syy? Eli mitä lääkärisi on sanonut?
1 VASTAUS:
Joskus on todettu kyhmystruuma mutta se ei oireile. Ei ole kurkun tukkoisuutta eikä muutakaan. T4V on yleensä ollut n. 10.5 ja TSH n. 0.30 ja viime aikoina koko ajan alempi. Nyt siis T4V vähän korkeampi 12.7 ja vastaavasti TSH entistä matalampi. Olen joskus kysynyt lääkäriltä että voisiko tämä viitata aivolisäkeperäiseen vajaatoimintaan johon lääkäri on vastannut että ei. Olen usein väsynyt ja haukottelen paljon vaikka olisin nukkunut kauemman. Olo on jotenkin saamaton enkä jaksa keskittyä esim.kotitöiden tekoon..pompin asiasta toiseen. Töissä kyllä pystyn keskittymään.
+Lisää kommentti
Ovatko nuo arvot sellaiset että pitäisi mahdollisesti käyttää jotain lääkitystä?
Ilmoita
Ehdottomasti vaatii lääkitystä. Arvosi aivan sekaisin, sinuna vaatisin lääkäriltä toimenpiteitä, ennenkuin on myöhäistä.
1 VASTAUS:
Lääkitystarvetta ei puutteellisin mittauksin pysty arvioimaan.

Nuo kaksi arvoa mahtunevat lääkitsemättömillä normaalin yksilöllisen vaihtelun puitteisiin, mutta lääkityllä T4v olisi kelvottoman alhainen.
Itse tyytyisin vasta 18:n ylittävään
+Lisää kommentti
Niin minäkin.T4V yli 18 on sairautta edistävä lukema. Jos se alittuu ihminen kuolee, jos ylittyy ihmisellä terve olo, kunnes haksahtaa ylensyöntiin ja painoa kevyet 339 kg.
1 VASTAUS:
Taasko jatkuu päätön trollaus.
Lääkityllä professori Toft nostattaa T4v:n arvoihin 24...28
Tutkimuksessa vasta T4v 40 oli selvää liikatoimintaa

Lääkitsemättömällä usein olo ollut ihan hyvä jossain kympin tieoilla.
+Lisää kommentti
Tämä folaatti kun mainitaan melkein joka keskustelussa, siis kilpirauhaseen liittyvissä, niin onko joku käynyt mittauttamassa arvonsa ja se on ollut liian matala? Miten sen jälkeen, kuuri folaattilisää?
Ilmoita
Itselläni oli kerran samat lukemat, mutta minulla on lääkitys, silloin lääkemäärää muutettiin. Muutama vuosi sitten oli struuma ja kilpirauhaset leikattiin kokonaan pois.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

TSH 0.07 ja T4V 12.7 ?

Mitä TSH 0.07 ja T4V 12.7 tahtovat sanoa kilpirauhastilanteesta? Kokemuksia? Lääkitystä ei ole koskaan ollut. Arvoja seuraillaan 3 kk välein.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta