wanha wallas huollon kautta käyttöön vai uusi laite?

Anonyymi

kannattaako noin 15 vuotta käyttämättömänä ollut wallas valopetroolilämmitin käyttää huollon kautta ja ottaa käyttöön kun laite on ulkoisesti ehjä ja toimivana aikoinaan sammutettu. itse laite jostain 1990 luvun alusta varmaankin.

onko tuollainen turvallinen paloturvallisuutta ajatellen jos se huolletaan wallaksen huollossa ja saadaan toimimaan? meinaan että jos hapettuu kaikki liitokset ja sähköt niin toimiikohan enää ylikuumemenissuojat yms?

12

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Wallakset ovat yleensä ottaen täysiä paskoja. Osta Webasto, Eberi, tai Planar.
      Foorumeilla ja laitureilla on turhan paljon kysymyksiä ja juttua: Wallas sitä ja Wallas tätä. Jutun aiheet perustuvat yleensä siihen ongelmaan, kun lämmitin ei lämmitä silloin kun pitäisi.

      Pakoputkikaan ei kestä olla tuulenpuolella, kun lämmitin sammuu tuonkin vuoksi.
      Sytytysvaiheessa hörsii virtaa ja muutama sytytysyritys onkin jo syönyt normaalin käyttöakun tyhjäksi.
      Valopetroolimallit ovat kranttuja polttoaineen suhteen ja ainetta ei löydy joka paikasta.
      Ajon aikana turha kuvitella, että voit käyttää lämmitintä. Webasto, Eberi, tai Planar taasen onnistuu käyttää ajonaikana.
      Wallakset alkavat ajanmittaan rämisemään ja pitämään ääntä. Muutamissa veneissä on käynyt niin, että Wallas puhaltaa sisälle osittain palokaasut. Nuku sitten siinä käryssä.

      Kokemusta on kahdesta uudesta ja kahdesta wanhasta. Kaverit yksitellen hävittäneet Wallaksia. Enää ei tule Wallasta missään muodossa. Hellakin oli melkoinen tekele ja tehot hiipuivat yhden kesän jälkeen.

    • Asiat riippuvat aikatavalla siitä missä olosuhteissa värkki on nukkunut ne 15v Ruususen untaan. Pahoin pelkään että ainakin polttoainepumppu on hapettunut jumiin. Ihme jos ei olisi. Tämänhetkistä hintaa en tiedä, olen ollut jo monta vuotta "maissa". Muitakin vikoja on voinut tulla. Kaikkihan on korjattavissa jos varaosia vain on saatavissa mikä ei näin iäkkäässä laitteessa ole itsestään selvää. Kannattavuus onkin sitten kokonaan eri juttu, en ota kantaa...

    • Kokeile toimiiko se. Sammutin viereen. Onko se järkevä ottaa käyttöön vai ei riippuu siitä onko sinulla ylimääräistä rahaa vai ei .

      • Anonyymi

        Jos sen saa tulille, niin ei sammuttimen kanssa päivystämistä voi silti lopettaa, eihän?


    • Anonyymi

      mun Wallakset toimineet loistavasti ja olen tyytyväinen. lämppäri liesi uuni

    • Anonyymi

      Autoissa ja matkailuvaunuissa toimii Eberit, Webastot ja Planarit vuosia vähällä huollolla ja puolihuolimattomalla käytöllä.

      Pari huonoa sytytyskertaa Wallakselle riittää nokeamaan palopesän/ taittamaan hehkulangan huopaan kiinni, sekä kostuttamaan huovan ja siitä se riemu taas repeää, kun kesken veneilykauden pääsee lämmitinhuoltohommiin.
      Huonoja sytytyskertoja edesauttaa esimerkiksi polttoaineen loppuminen, huono polttoaineen laatu, ilmalukko polttoaineletkussa, paluuletkun tukkeutuminen, vähäinen akkujännite, tai vaikkapa tuulen osuminen pakoputkeen.

      Veneilijän pitää siis pysytellä tutkalla kokoajan tuon lämmitinmerkin kanssa ja rento oleminen/ lomailu loistaa poissaolollaan.

      Valopetroolin kanssa läträäminen on osaltaan kans aika sotkuista puuhaa ja kuka sitä haluaa veneessänsä muutenkaan haistella. Kunnollisen polttoaineen löytäminen on joka vuosi aina vain vaikeampaa.

      Muun merkkisen lämmittimen omistavat veneilijät painavat lämmittimensä napista päälle ja jatkavat illanviettoa.
      Wallaksen omistaja stressaa, palaako punainen valo ja joutuu odottelemaan 5-10 minuuttia, ennen uutta käynnistysyritystä ja muut ehtivät päihtyä, sekä syödä lämpimissä veneissänsä.
      Nähty on monilla veneilijöillä se puolituntinen, kun toivotaan että Wallas lähtee tulille ja ei tarvitse yötä jälleen palella.
      (Valtuutetut)Huoltokorjaamotkaan eivät ole juuri koskaan saaneet tuttavieni ja omia ex-Wallaksia toimimaan. Yleensä näihinkin pitää lämmitin irrottaa ja kantaa. Keikkahuoltomiehestä saa maksaa extraa lämmittimen hinnan verran, jos tuollainen on edes mahdollistakaan joka kaupungissa.

      Ensinnä mainitut merkit eivät noista juurikaan hätkähdä muutaman tuhanne käyttötunninkaan kohdalla. En tiedä yhtään Wallasta, mikä olisi toiminut sataakaan tuntia huoltamatta. Ihan tosi.

      • Anonyymi

        Tuo wallaskokemus, toimimattomus, sen kanssa puljaaminen ja ns asiantuntijoiden turhat yritykset, on valitettavan tuttua. Allekirjoitan täysin.


    • Riippui vähän mistä roikkuu. Hyvällä tuurilla lämmittimestä saa hyvän käyttöönkin pikku remontilla vuosiksi. Huonolla tuurilla siihen pitää laittaa rahaa paljon, että laitteesta saa käyttöpelin. Akilleen kantapäinä esimerkiksi pumppu joka on voinut jumiutua vuosien seisonnan aikana. Toinen on esim elektroniikan kimponenttien vanheneminen, ts. Kondensaattorit on voineet kuivua. Jokatapauksessa 90 luvun laitteet voi olla ihan järkeviä käyttöpelejä vielä. 80 luvulle mentäessä alkaa monet laitteet olla jo aika "käytettyjä" mutta kyllä niistä toimivia on saatu. Aina kannattaa kokeilla.

      Omaan kokemukseen perustuen kun petrooliwallas huolletaan hyvin, se toimii vuosia moitteetta. Ongelmana on ne tee se itse porpeukalo huoltomiehet ja toistaitoiset huollot, jotka huoltaa kaiken muun lisäksi pari öämmitintä vuodessa. Homma ei ole monimutkainen tehdä, mutta hyvin tehtynä vaatii vähän näppituntumaa.

      Toinen asia on vielä, että pitää erottaa vanhat petrooliwallakset uusista wallaksen diesellämmittimistä. Ne ok ihan kokonaan eri asioita.

      Niin, että miksi se huolto haluaa, että lämmitin viedään sinne pajalle huollettavaksi? Siksi, että siellä pajalla on testipenkki, mittarit ja varaosat valmiina vieressä ja että se lämmitin saadaan säädettyä kuntoon loisteputkilampun alla. Paikan päällä työ on monin verroin työläämpää ja lopputulos epävarmempo

      • Anonyymi

        Samaa mieltä oli sepeteuskin tuossa alussa.


    • Anonyymi

      Vanhat vuoden -88 2400 Wallas ja liesi lähtivät molemmat ekalla startilla jälleen tähänkin kauteen. Sen allekirjoitan että näiden vehkeiden kanssa on omat juttunsa mutta ne tunnen ja ongelmaa ei ole ollut. Toisaalta en tunne uusien lämmitinmallien metkuja ja niiden huollon tarpeita toimiakseen luotettavasti.

    • Anonyymi

      26-jalkaisessa pikkupurkkarissani on Wallas 1300 "peltilämmitin". On pelittänyt asennusvuodestaan 1986 lähtien ilman murheita. Viimeiset vuodet olen käyttänyt Crystal-petroolia, johon olen
      lisännyt prosentin verran isopropanolia. Pari kertaa /talvisäilytyskausi käyttö lämpimäksi.
      Ei ole kaivannut huoltoja. Jos nikottelee, sitten huolletaan. Se vaan toimii, joten en kajoa.

      • Anonyymi

        se vaan toimii joo..mutta otas huomioon se että joku kerta tulee joulukuussa 20 ast een pakkaset ja silloin se sanookin tenät. mites sitten suu pannaan kun ollaan kovassa tuulessa keskellä merta ja lämmittimen varaosat on 200km päässä maissa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe