itkenyt koko päivän ei varaa vaihtoon menemiseen

Anonyymi

Olen itkenyt tänään varmaan 6h sama juttu viikko sitten ja puoli vuotta sitten, koska olen jo vuoden halunnut todella kovasti vaihtoon, mutta perheelläni ei yksinkertaisesti vain ole rahaa... Ja ennen kuin joku tulee vittuilemaan siitä kuinka minun pitäisi hankkia töitä, niin olen töissä, mutta ei sillä ihan 15 000€ vuotta makseta... Harva 16-vuotias tienaa sen verran... Onko muita, jotka ovat käyneet saman läpi?

8

<50

Vastaukset

 • Itse olin juuri vaihdossa Yhdysvalloissa Texasissa 2017-2018. Minulle perheeni kyllä maksoi sen kokonaan ja sain myös avustusta iso vanhemmiltani! Ikävä kuulla, ettet pääse vaihtoon rahatilanteenne takia... :/

  • Niin no ei siinä varmaan mitään saumaa ole päästä ellei saa stipendiä tai vanhemmat maksa...


  • Lue palstan kirjoituksia ja kokemuksia lukiovaihdosta, niin etköhän sinäkin tule järkiisi!
   Lisää faktaa ja vaihto-oppilaiden kaltoinkohtelua:
   CSFES


 • Vaihto oli yksi elämäni parhaimmista kokemuksista, harmillista kuulla, että se jää joltain paitsi rahan takia...

 • Älä itke! Vähemmän ja vähemmän ihmisiä saadaan enää huijattua noihin vaihtaritouhuihin! Täyttä huijausta koko toiminta nimittäin! Mieti, maksaa 15000€ ja kelle nuo rahat menevät?!? Maksat kuitenkin itse matkalippusi ja usein vakuutuskin vielä röyhkeästi erikseen.
  Ole onnellinen, ettet voi tulla huijatuksi!

 • Menet vaihtoon sitten korkeakoulussa! Paremmat tukisysteemit ja voit kerryttää opintopisteitä

 • Lukiovaihtoon liittyy niin isoja riskejä, että unohda koko juttu!
  Vaihtojärjestöjen ahneet ja katalat toimintatavat ovat tulleet jo siinä määrin ihmisille tiedoksi, että yhä harvempi enää haaveilee koko vaihdosta.
  Pahimmassa tapauksessa päädyt surkeisiin ja turvattomiin oloihin, sinut passitetaan kotiin kesken vaihdon ja menetät vaihtovuodesta maksamasi rahat. Yksi vuosi lukiota menee hukkaan ja saat kenties elämänikuisen trauman!

 • Ei tosiaan kannata itkeä. Vaihtoon pääse myöhemminkin (korkeakoulun/yliopiston) kautta. Ajattele asioita pidemällä tähtäimellä ja mistä sinulle on hyötyä (ja huvia) eniten. Korkeakoulun/yliopistovaihdon eduista on kirjoitettettu aikaisemmissa ketjuissa. Kannattaa myös miettiä jo nuorena jos halua myöhästyttää työelämään siirtymistä usealla vuodella.

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  235
  3618
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  32
  400