Viro ei kiinnosta enää suomalaisia matkailijoita!

Anonyymi

Suomalaiset hylkäsivät Tallinnan ja näistä syistä se johtuu. Suomalaisten matkailu Viroon ottaa nyt nopeasti takapakkia.
ILTALEHTI
Tämän vuoden tammikuussa suomalaisten yöpymiset Viron hotelleissa notkahtivat 19 prosenttia vuoden takaisesta. Viime kesän risteilyissä pudotusta oli kymmeniä prosentteja. Tallinnassa 90-luvulta lähtien vaikuttanut keittiömestari Juha Rantanen sanoo, että suomalaisten väsyminen Viroon oli arvattavissa. Negatiivinen kehitys on ollut nähtävissä pitkään. Nyt tuli hätä pöksyyn, eikä paperia enää olut ’Suomalaiset tulkaa takaisin, vaikka kännissäkin’ kuului alkuvuodesta hätähuuto lehdistössä, Rantanen kuvailee Viron suomalaisturismin tilaa. Rantasen mukaan Virossa oli jo ehditty muuttua ylimielisiksi suomalaisia kohtaan, mutta nyt he ovat taas tervetulleita nostamaan Viron elintasoa.

Iltalehti luettelee kymmenen syytä suomalaisten matkailijoiden vähenemiseen Virossa: 1. Raju kallistuminen 2. Horjuva palvelu 3. Laatuongelmat 4. Epärehellisyys ja rikollisuus. 5. Tyly kaupunkikuva. 6. Lapsiperheet paitsiossa. 7. Huono kunnossapito. 8. Markkinoinnin karsiminen. 9. Kyllästyminen. 10. Tilastoharha.

Kaikki Iltalehden hyvin perustelemia mutta loppujen lopuksi syy tiivistyy noista seuraaviin Iltalehden perustelemiin kohtiin.

1. Raju kallistuminen. Viron ja etenkin Tallinnan kallistuminen on suurin yksittäinen syy sille, miksei Viron-matkailu kiehdo suomalaisia entiseen malliin. Viro kallistuu verotuksen kiristyessä, mutta myös rajusta työvoimapulasta johtuvan palkkarallin vuoksi. Perusolut on Virossa jo kalliimpaa kuin Suomessa. Tallinnassa mutta Pärnussakin saa olla nykyään tarkkana, ettei lomabudjetti sula lompakossa jo matkan alkumetreillä. Jos kriteerinä on hinta, tuliaisten ostaminen on Tallinnassa jo haastavaa. Lisäksi Virossa käytetään edelleen useissa palveluissa ”Hinta virolaisille ja hinta suomalaisille” Eli kupataan turisteja, tätä ei tapahdu kaikissa paikoissa mutta kaikki eivät ole vieläkään päässeet irti neukkuaikaisesta kulttuuristaan ja asiakaspalvelusta.

2. Epärehellisyys ja rikollisuus. Henkeen ja terveyteen kohdistuva vaara ei Tallinnassa ole enää sen suurempi kuin Helsingissä. Suomalaisten kyniminen keskittyy Tallinnan satama-alueeseen, joka on kaupungin käyntikortti. Maihin saapuessaan suomalainen kohtaa ensimmäisenä mafiataksit, jotka rokottavat matkasta kaupungille mitä vain. Niiden vieressä päivystävät polkupyörätaksit, jotka nekin rokottavat matkasta ihan mitä vain. Sada Marketissa suomalaisille kaupitellaan tuoteväärennöksiä ja intialaisia potenssipillereitä.Tällainen teatteri oli ehkä väistämätön osa Tallinnaa 90-luvulla, muttei saisi olla enää.

3. Tyly kaupunkikuva. Juhlapuheissa Tallinnasta kehitetään ihmiskasvoista ja vehreää kaupunkia, joka avautuu merelle.Linnahallin-Kalamajan-Noblessnerin kävelypromenadi jäi kuitenkin lähtökuoppiinsa, ja nyt sataman ja Kadriorgin väliin merenrannalle tehdään uutta autotietä. Keskikaupungille rakennetaan betoni- ja lasitorneja kauppakeskuksia, mutta ei puistoja ja pyöräteitä. Liian moni risteys on Tallinnassa jalankulkijalle hengenvaarallinen, ja niistä yksi sijaitsee jokaisen turistin kävelyreitillä Ahtri-kadulla. Merestä ja puistoista pääsee onneksi nauttimaan Pärnussa.

Vanhana Vironkävijäjä uskon että suurin syy syynä lienee suomalaisten kyllästyminen viron tarjontaan, palveluun ja hinnoiitteluun. Virossa on rampattu jo tarpeeksi ja "kaikki nähty".

Suomalaisiin on iskenyt Viro-ähky samaan aikaan, kun muut Itä-Euroopan maat ovat entistä houkuttelevampia ja hinnalleen huomattavasti edullisempia kohteita kohteita. Suomalaisien matkailijoiden aliarvostus näkyy myös siinä että useimmat ravintolat ja hotellit eivät näe tarpeelliseksi tehdä huoneisiin Suomenkielisiä hotellin sääntöjä ja ohjeita. Saman näkee lähes poikkeuksetta ravintoloissa, menu löytyy eestin-, venäjän ja englanninkielisenä mutta ei suomeksi vaikka suomalaiset ovat suurin ryhmä Viron matkailussa. Suomen Tilastokeskuksen mukaan touko-elokuussa 2017 suomalaiset tekivät Viroon 350 000 päivä- ja yön yli -risteilyä, mutta 2018 enää vain 220 000 ja hyvä näin. Mennään maahan jossa saamme samalla rahalla paremman palvelun, laadukkaampaa ja enemmän. Pannukakun tasaisessa maassa ei ole paljon nähtävää, Tallinnan vanha kaupunki ei tarjoa enää mitään uutta ja 9-10 euron tuopit ei kylmää ajatuksissakin.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f6f5c2c3-74b7-4f0f-b7c4-2aec3efcdbc5

32

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Via-Baltikan myötä Virosta tulee matkailullisesti vain "ohiajoränni" kiinnostavampiin-, hinnaltaan edullesempiin- ja palveluiltaan parempiin kohteisiin. Viro oli pitkään jopa suomalaisien lehtien yli ylistämä matkailumaa joka pohjimmiltaan on varsin kolkko paikka viihtyä päivää pidempään, paikka jossa tekemistä ja näkemistä alkaa kaivata ensimmäisen päivän jälkeen. Edes hinnat eivät enää houkuttele menemään koska hintataso on Viron ja Suomen välillä lähestulkoon sama. Laivamatkoissa Tallink hinnoittelee jatkuvasti itsensä ulos vs Viking- ja Eckeröline. Muutama esimerkki.
      1. Ystäväni oli lähdössä pääsiäisviikonloppuna Viroon, yksi henkilö auto ja koira. Lipun hinnaksi tuli yli 200 euroa / suunta ja menopaluuna yli 400 euroa kun pikku koiralle piti ostaa reiluksi pariksi tunniksi oma hytti vaikka koirien näkee kulkevan tavallisesti ko. laivoilla isäntänsä mukana pitkin kansia.
      2. Tulin pari viikkoa sitten 23.30 Tallinnasta Helsinkiin lähtevällä Tallinkin laivalla ja ostin kupin kahvia hintaan 2.60 euroa, Olisin ostanut kylmäkaapista lisäksi pullon kylmää vettä, mutta kaapin juomat oli lämpimässä seisseitä joten en halunnut ostaa lämmintä pullovettä hintaantaa 2 euroa/ pikkupullo. Vaihtoehtoisesti olisin ottanut pienen lasillisen kylmää vettä jäillä jonka kaikilla muilla laivoilla saa kaataa lasiinsa automaattisesti ilman lisähintaa ostettuaan kahvin. Tuon pienen 2 dl lasillisen vettä olisin saanut hintaa 2.50 € eli tuplahintaisena verrattuna pulloveteen mutta senkin ilman jäitä. Kun huomautin asiasta myyjälle niin kylmän veden ja jäiden tilalle sain palautteen joka oli kylmempää kuin puuttuvat jäät ja kylmät juomat. Yleisesti ottaen niin laivoilla kuin Virossakin vuosien myötä palvelutaso on suorastaan syöksynyt ja ystävällistä palvelua saa hakea, hymy ei ole herkässä ja pipo on kireällä, Työpaikalla ollaan palvelemassa kuin olisi pakolla laitettu tekemään jotain asiakaspalvelua. Onneksi Via-Baltika alkaa olla melko hyvässä kunnossa ja maasta ajaa läpi reilussa parissa tunnissa alempien hintojen ja paremman palvelun maihin.

      • Anonyymi

        Ei siinä mitään Baltikaa tarvita. Noin satasella saa edestakaisen lentolipun Riikaan, Berliiniin ja Prahaan ym.


      • Anonyymi

        Ilmeisesti käytit erehdyksessä Tallinkkia.
        Valitamme syvästi......


    • Anonyymi

      Tietysti jos liikkuu autolla nopea reitti ohi Viron on paikallaan. Tuo noin satasella Riikaa, Berliiniin, Prahaan, Budapestiin, Gdanskiin tai Grakovaan jne pitää paikkansa. Matkakin sujuu lentäen helpommin kuin laivalla roikkuminen joka tuntuu kestävän ikuisuuden ja lipun hinta kertautuu kahdella jos aikoo matkalla jotain syödä.

    • Anonyymi

      Yhtä paljon minua reissaavana turistina ottaa pannuun virolaisten asiakaspalvelijoiden ym. toriympäristön käytös suomalaisia kohtaan ! Pyöritellään tosiaan silmiä, puhistaan ja vielä haukutaan (onnekseen ) vironkielellä, vaikka suomalaisen rahat ei ole sen isommat varmaan kuin heidänkään ja yhtä lailla suomalaiset kuten hekin tinkii kaupoilla, kysyy takuista jne !
      Jo useita vuosia on kaikenmaailman sadammarketit seisseet tyhjinä, joskus eksyy joku onneton ostamaan viime hetken tuliaisia tai tappamaan rahaa.
      Missä on siis turismistaan vähenevän Tallinnan ja virolaisten kiitollisuus turisteista ???
      Eihän niitä lasitaloja ja hotelleja kannata rakentaa, jos ei niihin porukkaakaan saada ! Ai niin, lukuisat strippimestat ja prostituutio tuo ainakin miesasiakkaita ! Wautsi wau ! Ja laivat nyt seilaa puoli-ilmaiseksi muutenkin !

    • Anonyymi

      Onks noi venäläiset turistitkin jo jättäneet Tallinnan ? Taitaa olla, koska seuraavaksi aiheeton inho kohdistuukin meikäläisiin. Eikö Viro tunne vihatekoja ?

      • Anonyymi

        Viron liikenne vähenee mutta Eckerö Line tuo toisen aluksen Helsinki-Tallinna-reitille – Rahtia kuljettava alus liikennöi jo kesäkuussa, erikoinen yhtälö.


      • Anonyymi

        Venäjältä saa tax freestä halvimman kartongin 8 eurolla,virolaiset voi pitää tarjouksensa..


    • Anonyymi

      Eckerön uusi linja Vuosaari-Tallinna on vain rahtiliikenteelle ja autolla kulkeville. Mikä siinä on erikoista?

      • Anonyymi

        Suomalainen laivayhtiö Eckerö Line ilmoittaa hankkineensa toisen rahtialuksen, joka aloittaa liikennöinnin kesäkuussa. Reitti kulkee Helsingin Vuosaaresta Tallinnan A-terminaaliin.

        Suomen lipun alla seilaava alus kuljettaa rahdin lisäksi automatkustajia kaksi kertaa päivässä edestakaisin. Yhdensuuntainen matka aluksella kestää kolme tuntia.

        – Yhä useampi matkustaja ottaa auton mukaan matkustaessaan Viroon. Tuomme reitille nyt kokonaan uuden ratkaisun.


      • Anonyymi

        Miksi viina maksaa Tallinnassa niiin paljooon?


      • Anonyymi

        Viina on aina hintansa väärt.


      • Anonyymi

        Käyn Virossa ainoastaan viinan takia, nyt viina maksaa Virossa liian paljon.


    • Anonyymi

      Viron hintataso on noussut kohisten ja on saavuttanut jo Suomen hintatason. Kun etsimällä etsii voi löytää muutamia tuotteita jotka ovat vielä edullisempia, kalliimpia tuotteita ei tarvitse etsiä niitä löytyy pilvin pimein.

      Rakennustarvikkeet olivat omakotirakentajille vielä muutama vuosi sitten selkeästi edullisempia mutta nyt niiden hinnat ovat samalla tasolla kuin Suomessa, esimerkiksi puu- ja sahatavara on täysin samanhintaista tai Suomessa jopa halvempaa.

      Suoria ilmoitushintoja ei kannata vertailla, Virossa hinnat on tiukkia hintoja ja niistä ei juurikaan saa mitään alennuksia kun taas Suomessa omakotirakentaja saa keskittäessään ostonsa yhteen paikkaan tyypillisesti 15-20% alennuksia.

      Alkoholin hinnat on niin moneen kertaan nostettu esiin ja niitä ei ole mitään syytä lähteä Virosta maista ostamaan kun ne laivalla tuodaan suoraan autokannelle autoon valitut juomat ja tietysti halvemmalla kuin Viron maaperältä ostettuna.
      Kokonaan oma lukunsa ovat Latvian hinnat sillä virolaiset itse ostaa alkoholijuomansa nykyisin Latviasta.

      Lounasravintolat, pitzeriat jne. hinnat ovat samalla tasolla Suomen kanssa vaikka söisi ns ns ABC tason ruokaa ja juomia.

      Laivalipuissa Eckeröline on edelleen hinnalleen edullisin ja palvelukohteliasta. Tallinkin laivojen WC:t eivät ole vieläkään päässeet irti neukkuaikaisesta vanhan virtsan löyhkästä, hymy ei helposti irtoa asiakaspalvelussa. Kylmäkaapit ovat lähes jatkuvasti "lämpökaappeja" joten kylmää juomaa halutessa saa tyytyä kylmään kohteluun ja kalseaan ilmeeseen.

      Uskon että tämä notkahdus palauttaa Virolaisen asiakaspalvelun oikealle tasolle ja maksavan matkailijan sille kuuluvaan arvoonsa kun jaksetaan hieman miettiä tarkemmin minne kaikkialle samalla rahalla pääsee ja minkälaista palvelua saa.

    • Anonyymi

      Jos haluaa ostaa Tallinnaan menevästä laivasta alkoholia niin pitää ostaa sinne lippu. Tietysti ei ole pakko lähteä ulos laivasta jos lippu on saman laivan tulomatkalle. Muuten Viro laskee alkohuliveroa kesällä 12 %.

      • Anonyymi

        Viro laskee alkoholiveroa 25% heinäkuun alusta,


    • Anonyymi

      Viro laskee alkoholiveroa - haluaa pysäyttää viinarallin Latviaan ja Suomalaiset viinaostoksille takaisin Viroon. Virolaiset hakevat nyt suurelta osin viinansa naapurimaasta Latviasta, jopa neljänneksen. Myös suomalaisten viinaralli on siirtynyt paljolti Latviaan ja suomalaisten into matkustaa Viroon on hiipunut entisestää. Tämä on kiistaton todiste siitä että Viro ei ole kiinnostanut Suomalaisia enää pitkiin aikoihin kuin halvemman alkoholin maana. Jos mietitään noita Viron matkailunedistämiskeinoja niin voiko enää alemmaksi vajota, lasketaan alkoholin verotusta eli lasketaan viinan hintaa että suomalaiset lähinnä juopot aloittaisivat viinarallin uudelleen. Miten he häpeävät käyttää tuollaisia markkinointikeinoja. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fb4474b3-5a37-4efc-b593-846fe2e637c6

    • Anonyymi

      Suomalaisia matkailijoita on pidetty Virossa jo vuosia itsestään selvyytenä, tavallisina tallaajina joihin ei tarvitse panostaa. Käytetään vieläkin jopa kaksoishinnoittelua (hinta virolaisille ja hinta suomalaisille) tietyissä paikoissa jopa katsottu ”pitkin nenävarttaan”. On rakennettu kylpylöitä joita olemme matkailullamme maksaneet. Kylpylöitä joissa mainostetaan sekä myydään kauneus-, hyvinvointi ja terveyspalveluja mutta niiden tarjoaman palvelun ammatillinen taso unohdetaan.

      Vietin viikonloppua eräässä tunnetussa kylpylähotellissa Pärnussa, ajattelin pitkän ja kiireisen työviikon jälkeen nauttia rentouttavasta hieronnasta ja varasin siihen ajan. Minua palvelemaan tuli henkilö joka ei puhunut sanaakaan suomea tai englantia, mitenkähän ”Tuupovaaran mummo” olisi selittänyt mistä kohtaa kolottaa ja mihin haluaa hoitoa?

      Olen harrastuksena opiskellut Viroa ja puhun sitä kohtuullisen hyvin joten pystyimme melko sujuvasti selvittämään minkälaista palvelua halusin. Tunnin ”hieronnan” keskustelumme laajeni hierojan ammattiin liittyviin kysymyksiin kun hierojan toiminta ei vaikuttanut kovinkaan ammattitaitoiselta työskentelyltä. Niitä näitä puhellessa kyselin vaivihkaa minkälainen koulutus ja työkokemus hänellä mahtaa olla? Kuten oletinkin mitään koulutusta tehtävään hänellä ei ollut, päätoimisesti hän kertoi työskentelevänsä kaupan kassana mutta tekee hierontakeikkaa kiireapulaisena tuossa kylpylässä ja saa siitä pientä lisätuloa. Samalla hinnalla olisin saanut Suomessa hieronnan koulutetulta hierojalta mutta nyt sain ”hieronnan kaupan kassalta”, mutta onhan se yksi kokemus lisää muiden joukossa.

      Suomalaisien matkailijoiden ja yleensä asiakkaiden aliarvostus näkyy myös siinä että useimmat ravintolat ja hotellit eivät näe tarpeelliseksi tehdä edes hotellien huoneisiin suomenkielisiä hotellin asiakasohjeita. Sama toistuu lähes poikkeuksetta ravintoloissa, menu löytyy eestin-, venäjän ja englanninkielisenä mutta ei suomeksi vaikka suomalaiset ovat suurin ryhmä Viron matkailussa. Miten suuri osa esimerkiksi suomalaisista eläkeläismummoista ja-ukoista puhuu viroa, venäjää tai edes englantia.

      Kun Viro nosti alkoholiveroa ja alkoholijuomien hinnat kallistuvat niin suomalaisten viinaralli siirtyi paljolti Latviaan, samalla suomalaisten mielenkiinto matkustaa Viroon muuten kuin läpiajomaana on hiipunut entisestään. Tämä on kiistaton todiste siitä että Viro ei ole kiinnostanut Suomalaisia enää pitkiin aikoihin kuin halvemman alkoholin maana ja tuohon ei auta alkoholiveron alennuskaan.

      Jos mietitään noita Viron matkailunedistämiskeinoja niin voiko enää alemmaksi vajota kuin siihen että lasketaan alkoholin verotusta eli viinan hintaa että suomalaiset lähinnä juopot tai alkoholistit aloittaisivat viinarallin uudelleen Viroon. Miten vähänkään omaa maataan, kansaa ja naapureitaan kunnioittavat päättäjät häpeävät käyttää tuollaisia markkinointikeinoja. Onko näin alas menty?

      Suomen Tilastokeskuksen mukaan touko-elokuussa 2017 suomalaiset tekivät Viroon 350 000 päivä- ja yön yli -risteilyä, mutta 2018 enää vain 220 000 ja hyvä näin. Matkustetaan maihin joissa saamme samalla rahalla paremman palvelun, laadukkaampaa ja enemmän. Ne ovat lähempänä kuin tulemme ajatelleeksikaan. Vaihtamalla kolmen tunnin laivassa istumisen kolmen tunnin samanhintaiseen lentoon tarjolla on jos jonkinlaista kohdetta. Tai ajamalla omalla autolla Tallinnasta eteenpäin muutaman tunnin on tarjolla hyvin kohtuuhintaisia loistavia hotelleita, asiakaslähtöistä palvelua ja kokonaisuutena samalla rahalla saa enemmän. Kannattaa kokeilla eikä jäädä maleksimaan tekemisen puutteessa samoille nurkille joilla on tarjolla vain hieman kevyemmin verotettua viinaa, mikään muu tuskin muuttuu keinot ovat tuon tasoisia.

      • Anonyymi

        Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 Viroon tehtiin Suomesta 1.9 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa. Selvää pudotusta matkojen määrässä kyllä oli.


      • Anonyymi

        Mihinkähän pääsee kolmen tunnin lennolla 10 eurolla?


    • Anonyymi

      Pärnun kylpylässä minua kohdeltiin kuin olisin Jumalan armosta päässyt heidän kylpyläänsä. Siitä on tosin jo aikaa mutta ,mutta se riitti minulle . Näin mitä on asiakaspalvelu .

      • Anonyymi

        Onneksi viinan hinta Virossa laskee, minäkin alan taas harrastamaan kosteita Viron reissuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi viinan hinta Virossa laskee, minäkin alan taas harrastamaan kosteita Viron reissuja.

        Juu, pian päästään Tallinnaan säästmään.


      • Anonyymi

        Tallinna on mafian hallitsema vaarallinen kaupunki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tallinna on mafian hallitsema vaarallinen kaupunki.

        Tallinnan mafia on Helsingin pääyksikön sivutoimipiste. Kaikki pyörii Helsingin määräyksestä.


      • Anonyymi

        Kyllä Vironmatkailu lähtee rajuun nousuun kun viinahinta nousee Suomessa rajusti, Virossa viinanhinta laskee rajusti.


    • Anonyymi

      1 900 000 matkaa vuodessa todistaa sen että Viro ei enää kiinnosta suomalaisia. Jos matkojen määrä on pienempi kuin Suomen väkiluku niin jossain tökkii.

    • Anonyymi

      Nyt on suomalaisten matkailu Viroon taas lähtenyt nousuun.

      • Anonyymi

        Sexsi turismi Viroon jatkaa hurjaa nousua.


    • Anonyymi

      Ryyppxmixsi turismi sinnittelee vielä.

    • Anonyymi

      Ovat nuo Tallinnan laivat edelleen täynnä suomalaismummoja.

    • Anonyymi

      Viro ei kiinnosta enää suomalaisia matkailijoita koska Virossa on jo Norjan hinnat.

    Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe