Avoin yliopisto

Anonyymi

Saako avoimen opiskelijat haalareita ja pääsee porukkaa mukaan bileisii vai onko vaan varsinaislle opiskelijoille? Helsingin yliopiston eri aloja siis tarkoitan

3

<50

  Vastaukset

  • Opiskelijoilla on yleensä oppiala- taikka tiedekuntakohtaiset yhdistykset, joihin liittymällä taikka joiden toimintaan muutoin osallistumalla pääsee mukaan "bileisiin". Haalarit ovat ovat yleensä yhdistyksestä riippuen eri värisiä ja niissä on muitakin tunnuksia, joiden perusteella opiskelijat tunnistavat "oman porukan" kaikkien muiden haalaripukuisten joukosta. Haalareita ei myöskään pääsääntöisesti saada, vaan sellaiset täytyy kunkin opiskelijan itse ostaa yhdistykseltä taikka sen välityksellä.

   Avoimen yliopiston opiskelijoilla ei ole käsittääksi mitään omaa yhdistystä, joten mikään yhdistystaho ei ole heille haalareita organisoimassa. Ei ole kuitenkaan estettä sille, että avoimen yliopiston opiskelija tiedustelee opiskelemansa alan opiskelijajärjestöltä, että onko hänellä mahdollisuus osallistua yhdistyksen toimintaa ja ostaa alan opiskelijoille myytävä haalariasu.

   Olettaisin, että mainitut yhdistykset rajaavat toimintansa ja osallistujansa ainoastaan varsinaisiin oppilaitoksessa taikka tiedekunnassa oleviin opiskelijoihin, joten ulkopuolisen mahdollisuus osallistua yhdistyksen illanviettoihin on yleensä vähäinen, ellei sitten osallistu niihin avecina.

   Mikäli "bileet" kuitenkin houkuttavat, ei mikään estä avoimen yliopiston opiskelijoita perustamasta omaa yhdistystään ja organisoimalla niin haalarihankinnat kuin jäsenbileetkin. On aina arvokkaampaa kuulua sellaiseen kerhoon, joka kelpuuttaa jäsenikseen vain valikoidusti kuin valikoimatta.

  • Avoimen yliopiston opiskelijat eivät kuulu yliopistoon eikä heillä ole yliopiston opiskelijan asemaa, vaikka osallistuisivat samaan opetukseen kuin varsinaiset, tutkintoa suorittavat opiskelijat. Suurin osa on työssä käyviä, biletysiän ohittaneita ja haalarihommat jo hylänneitä.

   Haalarit hankitaan yleensä oman ainejärjestön tms. kautta, mutta avoimen opiskelijat eivät kuulu ainejärjestöihin. Kaikki varsinaiset opiskelijatkaan eivät haalareita halua.

   Avoimen yliopiston opiskelija ei voi kuulua yliopiston ylioppilaskuntaankaan. Mitkään opiskelijaetuudet eivät myöskään koske avoimen opiskelijoita.

   Avoimen opiskelijoille ei ole opiskelijahuvituksia eikä opiskelijaelämää siinä mielessä kuin yliopiston tutkintopiskelijoille. Avoimen opiskelijoilla on yleensä riittävästi muuta tekemistä työssä, usein perheessään ja hyvin vähäisellä vapaa-ajalla. Opiskelu on sivutoimista, sen ympärille ei ole aikaa eikä kiinnostusta järjestää mitään ylimääräistä.

  • Sori vaan, ei niitä kukaan saa vaan ostaa! Jos lompsa kestää, voit ostella haalareita vaikka kaapin täyteen!
   Joku tallainen kysymys on joka vuosi?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   198
   8623
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   292
   7206
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   132
   5663
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   615