Ylivieskan uusi kirkko

Anonyymi

Mielenkiintoinen kattoratkaisu.Mitenkähän tuo toimii Suomen talvessa kun välillä sataa lunta ja vettä.Ja sitten taas pakastuu.Ja sitten taas lisää vettä.Ja kattojen välissä herkästi kolme metriä vahvasti jäätynyttä lunta.

33

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ukkokööri kyllä huolehtii.

    • Anonyymi

      Vetäsee ne pellit ruuvilla sinne kattoon kiinni niin pysyy.

    • Anonyymi

      No problem. Lämmityskaapeleilla hoituu.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen urkuratkaisu, miljoona? Olisiko nyt korkea aika siirtyä tietokoneohjattuihin ja ylivoimaisesti akustisesti parempiin ja yleisömäärän mukaisesti säädeltäviin ratkaisuihin. Hinta ehkä 25000€

      • Anonyymi

        Mummut vain sukkia kutoo että urut saahaan maksettua.


    • Anonyymi

      Vielä olisi mahdollisuus välttää kosteusvauriot.

      • Anonyymi

        Sitä en muista lähteekö luterilaisen opetuksen mukaan Pyhä henki Isästä vai Isästä ja Pojasta, mutta kyllä tuo kolmiyhteyskatto on tuhoon tuomittu ratkaisu.


    • Anonyymi

      Moskeija.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ehtikö kukaan lukea noo poistetut viestit. Laitan ne uudestaan kun ehdin

    • Anonyymi

      Tuo yllä oleva viesti poistetaan koko ajan. Lukekaa tunnin sisään mitä siinä on niin näette kenen puolella moderaattori ja ylläpito on.

      • Vitu kommunisti moderaattori pannaha autoho ja muiluutetaha itärajalle.


    • Anonyymi

      Moporaktori valvoo herkeämättä! Tuskin veeceessä ehtii käydä. Kirjoita yöllä ,kyllä se vielä nukahtaa!

      • Anonyymi

        ei nuku. kyllä se valvoo


    • Ceterum censeo: Papit kuolee ja kirkot palaa.

    • Anonyymi

      Lisäksi olen sitä mieltä, latinaksi > Ceterum censeo: Tässä tuo poistettu viesti.

      MIKÄ IDEA TÄSSÄ OIKEIN ON?

      https://news.sky.com/story/video-shows-suspected-suicide-bomber-entering-sri-lanka-church-11701276

      EI EDES NÄMÄ OLE SAMOJA KIRKKOJA. KATSOKAA NYT TARKKAAN. ONKO EROJA?

      https://www.newyorker.com/news/dispatch/at-st-sebastians-church-in-negombo-sri-lanka-after-the-massacre

      TÄSSÄ ALLA OIKEA St SEBASTIANIN KIRKKO. HUOMAATTEKO KOKO ERON?

      https://www.youtube.com/watch?v=OYTkRXjpTBY

      TÄSSÄ ALLA ON VÄHÄN SAMANNÄKÖINEN KIRKKO KUIN OIKEA St SEBASTIANIN KIRKKO.

      https://www.alamy.com/stock-photo-sri-lanka-western-province-negombo-st-marys-church-old-sri-lankan-70438043.html

      Jos joku arkkitehti katsoisi näitä kuvia niin tuo sanoisi heti, että kyseessä on eri kirkot. Kuvien katselu ja erojen huomaaminen on jopa tv-ohjelma, missä se hyvännäköinen savolainen kyselee kansalta eroja vaikka joukosta pääsiäistipuja, jolla yhdellä tai parilla kolmella on jokin poikkeavuus muihin kuviin nähden. Kestää aikansa löytää ne erot, mutta tarkkasilmäinen ne kyllä huomaa ja löytää. Kilpailuun osallistuminen on sitten eri asia. Siinä meitä kusetetaan oikein olan takaa.

    • Anonyymi

      Kyllä tuo uusi kirkko tulee näyttämään kamalalta. On kuin taivaasta tipahtanut pyramiidi. Ei sovi maisemaan mitenkään. Sisältäkään ei kummoiselta näytä. Millähän silmällä ne tuollaisen päätöksen tekivät. Olivat olevinaan niin arkkitehtuurin tuntevia.
      Katto alkaa vuotamaan parin talven jälkeen.
      Ajatelkaa jos olisi päätetty rakentaa samanlainen kirkko kuin palanut oli. Se olisi noussut nähtävyydeksi jo rakennusaikana. Toivottavasti Kiihtelysvaarassa ovat viisaampia.

    • Anonyymi

      Kappas kummaa,kun eivät hoksanneet tehdä kaarihallin mallista kirkkoa.Kaarihallihan on varsin nerokas ratkaisu,seiniä ei erota katosta.

    • Anonyymi

      Siellä voi muslimit vaikka juopotella. Allah ei näe kun ei ole ikkunoita.

    • Anonyymi

      uskolla rakennetaan,kaikki uskottelee kattoratkaisutulee toimimaan,vaikka ei ole mitään varmaatietoa muutako uskotaan että toimii,

    • Anonyymi

      Siellä voi muslimit vaikka juopotella. Allah ei näe kun ei ole ikkunoita.

      Sinäpä se vitsin murjasit. Eikö Allahin silmä läpäise kaikki esteet. Et voi piiloutua. Allahin silmä ("bersh") on kaikkialle näkevä. Se on arabiaksi BERSH.

    • Anonyymi

      Heh heh. Bersh-shilimä niinkö?

    • Anonyymi

      Olen jostain lukenut että miehet juhlivat ramadanin päättymistä ikkunattomassa huoneessa. Siellä saa nauttia alkoholia niin ettei allah näe.

    • Anonyymi

      Ruma on, mutta sehän passaa Ylivieskaan siksi just hyvin. Lienee Suomen rumin paikkakunta muutenkin. On niin rumaa, että voiskohan sillä markkinoida Ylivieskaa matkailijoille? "Näe ja koe Suomen rumin paikkakunta, nyt myös Suomen rumin kirkko!"

      Sitä en ymmärrä, että vielä nykyaikana rakennetaan tuommonen täysin turha pytinki. Kyllähän sinne Suvannolle uskovaiset mahtuu riuratuksiaan pitämään ihan hyvin ja esim. kirkkohäitten haluajat voitas vihkaista Nivalan tai Alavieskan kirkossa. Eikö näille kirkkorahoille olis paljon parempaakin käyttöä? Esim. vähävaraiset, vanhustenhoito jne. Enpä usko, että Jumala (mikäli olis olemassa) tykkäis tästä meiningistä, mutta tämähän on tyypillistä uskisten toimintaa: MINÄ, MINÄ. MINÄ. ehkä vielä kerran MINÄ. Yliveskastakin väki vähenee ja ihmiset eroaa kirkosta, kohta on kivitölli tyhjillään. Niinku oli entinenki enimmäkseen. Turhaa energian tuhlaustakin.

      • Anonyymi

        Kylläpä ottaa kipeästi Ylivieska! Oletko Nivalasta?


    • Anonyymi

      edellinen kirkkopaloi,palokunta antoipalaa hallitusti.eijäänyt epäselväksi kannattaako korjata palanutta.

    • Anonyymi

      Hirsikirkko olisi ollut paras. Väitettiin ettei niin suuria hirsiä enää saa. Eikä ole osaavia rakentajia. Kaikki pelkkää valhetta. Pitää saada uutta ja modernia. Niinkuin Helsingin Kiasma ja nyt tuo Oodi-kirjasto. Katot ja seinät vuotaa molemmissa ja ovat epäkäytännöllisiä tilaratkaisuultaaan.
      Miksi kirkkoon piti saada kahvila. Uusi seurakuntatalo on tarpeeksi lähellä eri tilaisuuksiin käytettäväksi. Ei niitä kävijöitä tuossa vanhassakaan kirkossa liieämmälti ollut.

    • Anonyymi

      Lestat vaan ovat jäävejä äänestämään tuulivoimasta, koska Tuulivoimayhtiöt maksavat Suviseurat!

    • Anonyymi

      Kalajokilaaksoon rakennetaan 600 teollisuustuulivoimalaa pelloille, metsiin ja pihoille ensi kesän aikana!!

      Elämänedellytykset on viety. Myllyt ovat 2 kertaa niin isoja kuin Keski-Euroopassa käytetyt!

    • Anonyymi

      KANNATTAA OLLA HULLU JOS AIKOO POLTTAA VAIKKA KIRKON. Jokos se Ylivieskan jäähallin syttymissyy tai räjäyttämissyy (ei ne itekseen syty tai räjähdä) selvisi vai oliko sielläkin asialla tuhopolttaja.

      https://www.youtube.com/watch?v=1l7ZZqgeKjc

      Jarra de Cola on sitä mieltä että FF Ääriliike räjäytti hallin. Tai siinä on kylläkin kysymysmerkki (?) persiissä. Minä kysyisin mikä on FF ääriliike.

      Jarra de Cola
      1 year ago
      FF Ääriliike?

      Vakuutusyhtiö If maksoi Ylivieskan seurakunnalle korvauksia kuusi miljoonaa euroa viime vuonna tapahtuneesta kirkkopalosta. Kirkon polttaja ei kuitenkaan joudu maksamaan mitään.

      Ylivieskan puukirkko poltettiin 26.3.2016. Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tuomitsi polton tunnustaneen miehen törkeästä tuhotyöstä. Hänelle ei kuitenkaan määrätty rangaistusta, koska hänet todettiin syyntakeettomaksi. Hänet kuitenkin määrättiin sairaalaan hoitoon. Mielentilatutkimuksen mukaan mies sairastaa paranoidista skitsofreniaa.

      Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien mukaan mies hävisi noin kuukausi sitten riidan lastensa huoltajuudesta.

      Epäilty on 26-vuotias pohjoispohjalainen mies. Poliisi on kertonut, ettei hänellä ole juuri aiempaa rikoshistoriaa. Teon taustalla ovat poliisin mukaan olleet miehen omat ongelmat, eikä teolla vaikuttaisi olevan selkeää motiivia. Mikä hänestä sitten teki syyntakeettoman kun kuvista päätellen mies on täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Paranoidista skitsofrenia on aika jännä diaknoosi huoltajuuskiistan häviäjälle. Kiihtelysvaaran mies kärsi myös jotain psyykkistä kun hänen isäsnsä oli juuri kuollut.

      Avustaja myös kielsi teon suunnitelmallisuuden. (Kiihtelysvaaran kirkko)

      – Se oli äkkiarvaamaton päähänpisto. Hänen isänsä oli kuollut noin kuukautta ennen tekoa ja se vaikutti elämänhallintaan. Hölmöilyä, luonnehti Jaakko Koponen kirkon polttamista.

      Porvoon kirkonpolttajalle tuli myös päähänpisto. Tyrvään kirkon polttaja haki viiniä kirkosta ja kun ei löytänyt palasi takaisin tuhoamaan sormenjälkiä polttamalla kirjon kynttilöillä. Hyvin uskottavaa.


      Syyntakeettomaksi toteaminen ei poista automaattisesti henkilön mahdollista vahingonkorvausvastuuta.

      Tyrvään vanhan kirkon tuhopoltosta syytetty on tuomittu Vammalan käräjäoikeudessa viideksi vuodeksi vankeuteen. Syytetty tuomittiin myös maksamaan korvauksia vakuutusyhtiölle ja seurakunnalle yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa.

      Humalassa tekohetkellä ollut 18-vuotias mies sytytti paperitukon tuleen kirkon sakastin rännissä. Tästä syttynyt palo tuhosi 1400-luvulla rakennetun tuomiokirkon kirkon pahoin. Tuomittu itse selitti tekoaan humalaisen päähänpistolla, johon yhdistyi kyseenalaistava asenne kristinuskoon.

      Tuolloin tuhotyön vahingoiksi arvioitiin 5-6 miljoonaa euroa. Miehen asianajaja ehdotti korvausten pudottamista 4,2 miljoonan euroon. Vakuutusyhtiö If ei halunnut kohtuullistaa korvauksia, sillä teko oli törkeä ja tekijä täysi-ikäinen.

      Mies pääsi ensikertalaisena vapaalla jalalla jo vuonna 2009.

      Hänet tuomittiin maksamaan liki 4,3 miljoonan euron vahingonkorvaukset korkoineen. Korot ovat vuodessa lähemmäs puoli miljoonaa. Käytännössä miehellä ei ole mitään mahdollisuuksia koskaan pulittaa jättikorvauksia.

      Kiihtelysvaaran kirkkopalosta kova tuomio: 2 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta ja liki 3 miljoonan euron korvaukset

      Palon sytyttämisestä tuomittu 30-vuotias joensuulaismies katuu avustajansa mukaan tekoaan.

      Kiihtelysvaaran kirkon polttamisesta on tuomittu 30-vuotias joensuulaismies. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus langetti miehelle 2 vuoden ja 8 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä vahingonteosta.

      Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan lähes kolmen miljoonan euron korvaukset.

      Joensuun evankelis-luterilaiselle seurakuntayhtymälle mies joutuu maksamaan korvauksia 369 000 euroa. Käytännössä kyse on alivakuutetun kirkon ja seurakunnan saaman vakuutuskorvauksen erotuksesta. Kirkon arvioitu arvo oli 2,4 miljoonaa euroa, mutta kirkon vakuutus kuittaa vahingosta 2,1 miljoonaa euroa.

      Vakuutusyhtiö Op Vakuutus taas perii mieheltä korvauksia yli 2,5 miljoonaa euroa.

      Puolustus vaati oikeudessa korvausten sovittelua, mutta käräjäoikeus ei nähnyt siihen perusteita.

      Onko Notre Damin palon syy selvinnyt tai Kempeleen pappilan palo. Pappilassa syttyi tulipalo 16. huhtikuuta 2019. Palon syttymissyytä ei ole toistaiseksi selvitetty. Meille tavallisille kansalaisille sitä ei kai tulla koskaan kertomaankaan.

    • Anonyymi

      Yllä ansiokas esitys kirkkopaloista. Tuolla Suomussalmen rajaseudulla poltti papinpoika kirkon aikoinaan. Ev.luth. kirkkomme pitäisi ajatella rankasti, että miksi ne kirkon polttaa vaikka olis muutakin poltettavaa. Mikäs viesti siinä??

    • Anonyymi

      Viheltäisin pelin poikki ja ottaisin suunnitelmat uusiksi - puolet halvempina ja pienempinä. Ylivieska on valmiiksi alueen velkaisin seurakunta ja sekä kunnan että seurakunnan väkiluku on jo viime vuonna alkanut vähenemään. Maksajat vähenevät kovalla vauhdilla.

    • Anonyymi

      vanahat eläkeläiset ovat päättämässä uudesta kirkosta,mielikuva on jossain 50-60 luvulla jolloin kirkossa käviväkiä,todellisuus on nykyään muuta,vanhat ukot pois johtoportaasta ja tosiaan puolta pienempi kirkko,ja kilpailutus terveelle pohjalle eikä suosimallla omankylän rakentajia,niinsaatas halvemmalla,

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1512
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      164
      1139
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      691
    Aihe