Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten eläkettä haetaan?

Anonyymi

Hei!
Täytin juuri 57. Sain viime marraskuussa diagnoosin vakavasta, parantumattomasta pitkäaikaissairaudesta, jota nyt lääkitsen mm. solumyrkyllä. Sairaus ei vielä "näy" tai oireile pahasti ja kuntoni tuntuu ihan kohtalaiselta.
Olen työtön, joka on tehnyt satunnaisia keikkatöitä näihin päiviin asti. Työni on raskasta ja stressaavaa ja pahentaa oloani. Olen kuitenkin menossa vielä tekemään lupaamani kesäsopimuksen.
Ajattelin, että jospa hakisin eläkkeelle? Miten ja mistä aloitan? Olen ymmärtänyt, että eläkkeelle pääsy on tavattoman vaikeaa?
Kiitos, jos joku haluaa auttaa. :)

4

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos on kuolemaan johtava sairaus niin mitäpä jos jättäisit se kesätyön tekemättä ja vietät kesän ystäviesi kanssa ihan riippumatta mitä on sovittu tai mitä tukiviidakko sanoo. Viimesijassa kuitenkin saa toimeentulotukea, lisää elämää ei saa.

      Lääkärin b-todistuksella voit laittaa hakemuksen vetämään sairasrahasta/eläkkkeestä. Laita vaan molemmat jos tilanne paha. Kyllä ne Kelassa arpoo ne tuet ja jos tosiaan hylätään niin viimekädessä toimeentulotukea siitten. Itseasiassa senkin anomuksen voi laittaa samalla jos tili huutaa hoosiannaa. Ne osaa kyllä kuittailla sitten toisista tuista, ei kannata itse murehtia sitä..

      • Anonyymi

        Olen kyllä sillä kannalla, etten ihan vielä rupea kuolemaan, jos tämä rutto ei keksi hypätä keuhkoihin. Silloin tyssää ainakin työkeikat ja normaali elämäkin. Katsotaan, mitä lääkäri seuraavaksi sanoo.
        Kiitos että muistutit, mikä on tärkeintä.
        Toimeentulotukea en voi missään tapauksessa saada, vaikken varakas olekaan. Ansiosidonnaista olisi nyt jäljellä vielä yli 300 päivää. Jos haluan käyttää sen loppuun ilman aktiivimallin leikkauksia, minun pitää hakea sairaseläkettä. Kesätyöstä tulisi muutama tonni rahaa, vielä ehtisi tehdä jotain kivaa. Onpa vaikeaa pohtia tätä ...


    • Anonyymi

      Jos haluat välttää aktiivimallin leikkurin, pitää sinun hakea työkyvyttömyyseläkettä. Toinen vaihtoehto on hakea vammaistukea. Jos vammaistuki sinulle myönnetään, vältät aktiivimallin. Kuulostaa siltä ettei lääkäri vielä kirjoita sinulle sairauslomaa...koska olet noinkin hyvässä kunnossa vakavasta sairaudesta huolimatta.
      Sinuna ehkä pysyisin vielä ansiosidonnaisella työttömyyskorvauksella, kesän töissä ja hakisin myös vammaistukea.
      Voimia ja jaksamista sinulle.

      • Anonyymi

        Vammaistukea ei voi hakea jos ei muuton kuin silloin, jos tarvitset toisen ihmisen apua viikoittain (perusosa), päivittäin (korotettu hoitotuki) ja yhtämittaisesti (ylin hoitotuki). Vammaistukea haettaessa on syytä tietää, ettei Kela, SAMU eikä vakuutusoikeus (tekee laitonta yhteistyötä) noudata valtiovallan antamia oikeusohjeita millään tavalla vammaisetuuslaissa, joista pakottavat lait ovat 3 §, 15 §:n 1 mom. ja 20 § (hoitava lääkäri tekee aina selvitykset, ei Kelan työkyvyttömyyseläkelain asiantuntijalääkärit). Härskiä toimintaa Kelalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe