Miten eläkettä haetaan?

Anonyymi

Hei!
Täytin juuri 57. Sain viime marraskuussa diagnoosin vakavasta, parantumattomasta pitkäaikaissairaudesta, jota nyt lääkitsen mm. solumyrkyllä. Sairaus ei vielä "näy" tai oireile pahasti ja kuntoni tuntuu ihan kohtalaiselta.
Olen työtön, joka on tehnyt satunnaisia keikkatöitä näihin päiviin asti. Työni on raskasta ja stressaavaa ja pahentaa oloani. Olen kuitenkin menossa vielä tekemään lupaamani kesäsopimuksen.
Ajattelin, että jospa hakisin eläkkeelle? Miten ja mistä aloitan? Olen ymmärtänyt, että eläkkeelle pääsy on tavattoman vaikeaa?
Kiitos, jos joku haluaa auttaa. :)

4

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos on kuolemaan johtava sairaus niin mitäpä jos jättäisit se kesätyön tekemättä ja vietät kesän ystäviesi kanssa ihan riippumatta mitä on sovittu tai mitä tukiviidakko sanoo. Viimesijassa kuitenkin saa toimeentulotukea, lisää elämää ei saa.

      Lääkärin b-todistuksella voit laittaa hakemuksen vetämään sairasrahasta/eläkkkeestä. Laita vaan molemmat jos tilanne paha. Kyllä ne Kelassa arpoo ne tuet ja jos tosiaan hylätään niin viimekädessä toimeentulotukea siitten. Itseasiassa senkin anomuksen voi laittaa samalla jos tili huutaa hoosiannaa. Ne osaa kyllä kuittailla sitten toisista tuista, ei kannata itse murehtia sitä..

      • Anonyymi

        Olen kyllä sillä kannalla, etten ihan vielä rupea kuolemaan, jos tämä rutto ei keksi hypätä keuhkoihin. Silloin tyssää ainakin työkeikat ja normaali elämäkin. Katsotaan, mitä lääkäri seuraavaksi sanoo.
        Kiitos että muistutit, mikä on tärkeintä.
        Toimeentulotukea en voi missään tapauksessa saada, vaikken varakas olekaan. Ansiosidonnaista olisi nyt jäljellä vielä yli 300 päivää. Jos haluan käyttää sen loppuun ilman aktiivimallin leikkauksia, minun pitää hakea sairaseläkettä. Kesätyöstä tulisi muutama tonni rahaa, vielä ehtisi tehdä jotain kivaa. Onpa vaikeaa pohtia tätä ...


    • Anonyymi

      Jos haluat välttää aktiivimallin leikkurin, pitää sinun hakea työkyvyttömyyseläkettä. Toinen vaihtoehto on hakea vammaistukea. Jos vammaistuki sinulle myönnetään, vältät aktiivimallin. Kuulostaa siltä ettei lääkäri vielä kirjoita sinulle sairauslomaa...koska olet noinkin hyvässä kunnossa vakavasta sairaudesta huolimatta.
      Sinuna ehkä pysyisin vielä ansiosidonnaisella työttömyyskorvauksella, kesän töissä ja hakisin myös vammaistukea.
      Voimia ja jaksamista sinulle.

      • Anonyymi

        Vammaistukea ei voi hakea jos ei muuton kuin silloin, jos tarvitset toisen ihmisen apua viikoittain (perusosa), päivittäin (korotettu hoitotuki) ja yhtämittaisesti (ylin hoitotuki). Vammaistukea haettaessa on syytä tietää, ettei Kela, SAMU eikä vakuutusoikeus (tekee laitonta yhteistyötä) noudata valtiovallan antamia oikeusohjeita millään tavalla vammaisetuuslaissa, joista pakottavat lait ovat 3 §, 15 §:n 1 mom. ja 20 § (hoitava lääkäri tekee aina selvitykset, ei Kelan työkyvyttömyyseläkelain asiantuntijalääkärit). Härskiä toimintaa Kelalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4137
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4006
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3622
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      61
      2942
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2731
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2508
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2498
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2396
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2279
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2235
    Aihe