Aihealueet

Listaukset

  Miten eläkettä haetaan?

  Anonyymi

  Hei!
  Täytin juuri 57. Sain viime marraskuussa diagnoosin vakavasta, parantumattomasta pitkäaikaissairaudesta, jota nyt lääkitsen mm. solumyrkyllä. Sairaus ei vielä "näy" tai oireile pahasti ja kuntoni tuntuu ihan kohtalaiselta.
  Olen työtön, joka on tehnyt satunnaisia keikkatöitä näihin päiviin asti. Työni on raskasta ja stressaavaa ja pahentaa oloani. Olen kuitenkin menossa vielä tekemään lupaamani kesäsopimuksen.
  Ajattelin, että jospa hakisin eläkkeelle? Miten ja mistä aloitan? Olen ymmärtänyt, että eläkkeelle pääsy on tavattoman vaikeaa?
  Kiitos, jos joku haluaa auttaa. :)

  4

  <50

   Vastaukset

   • Jos on kuolemaan johtava sairaus niin mitäpä jos jättäisit se kesätyön tekemättä ja vietät kesän ystäviesi kanssa ihan riippumatta mitä on sovittu tai mitä tukiviidakko sanoo. Viimesijassa kuitenkin saa toimeentulotukea, lisää elämää ei saa.

    Lääkärin b-todistuksella voit laittaa hakemuksen vetämään sairasrahasta/eläkkkeestä. Laita vaan molemmat jos tilanne paha. Kyllä ne Kelassa arpoo ne tuet ja jos tosiaan hylätään niin viimekädessä toimeentulotukea siitten. Itseasiassa senkin anomuksen voi laittaa samalla jos tili huutaa hoosiannaa. Ne osaa kyllä kuittailla sitten toisista tuista, ei kannata itse murehtia sitä..

    • Olen kyllä sillä kannalla, etten ihan vielä rupea kuolemaan, jos tämä rutto ei keksi hypätä keuhkoihin. Silloin tyssää ainakin työkeikat ja normaali elämäkin. Katsotaan, mitä lääkäri seuraavaksi sanoo.
     Kiitos että muistutit, mikä on tärkeintä.
     Toimeentulotukea en voi missään tapauksessa saada, vaikken varakas olekaan. Ansiosidonnaista olisi nyt jäljellä vielä yli 300 päivää. Jos haluan käyttää sen loppuun ilman aktiivimallin leikkauksia, minun pitää hakea sairaseläkettä. Kesätyöstä tulisi muutama tonni rahaa, vielä ehtisi tehdä jotain kivaa. Onpa vaikeaa pohtia tätä ...


   • Jos haluat välttää aktiivimallin leikkurin, pitää sinun hakea työkyvyttömyyseläkettä. Toinen vaihtoehto on hakea vammaistukea. Jos vammaistuki sinulle myönnetään, vältät aktiivimallin. Kuulostaa siltä ettei lääkäri vielä kirjoita sinulle sairauslomaa...koska olet noinkin hyvässä kunnossa vakavasta sairaudesta huolimatta.
    Sinuna ehkä pysyisin vielä ansiosidonnaisella työttömyyskorvauksella, kesän töissä ja hakisin myös vammaistukea.
    Voimia ja jaksamista sinulle.

    • Vammaistukea ei voi hakea jos ei muuton kuin silloin, jos tarvitset toisen ihmisen apua viikoittain (perusosa), päivittäin (korotettu hoitotuki) ja yhtämittaisesti (ylin hoitotuki). Vammaistukea haettaessa on syytä tietää, ettei Kela, SAMU eikä vakuutusoikeus (tekee laitonta yhteistyötä) noudata valtiovallan antamia oikeusohjeita millään tavalla vammaisetuuslaissa, joista pakottavat lait ovat 3 §, 15 §:n 1 mom. ja 20 § (hoitava lääkäri tekee aina selvitykset, ei Kelan työkyvyttömyyseläkelain asiantuntijalääkärit). Härskiä toimintaa Kelalta.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    154
    7145
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    107
    3631
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    143
    2658
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1661