Erilaisten eläkeläisalennusten saaminen?

Anonyymi

Hei! Olen saanut äskettäin sairauseläkepäätöksen. Nyt yritän selvittää eläkeläisalennusten saamista eri asioista, ja hankalaksi tuntuu olevan tehty. HSL:lle pitäisi toimittaa erillinen Kelan todistus, jotta saisi matkoista alennusta. Siis Kelan päätös tai työeläkekortti ei riitä. Kelan sivulta en löytänyt mitään paikkaa, missä kerrottaisiin kansaneläkekortista. Sellaisen pitäisi riittää HSL:n alennuksiin - tosin alennukset myönnetään vain 3 vuodeksi, joten asiaa pitää muistaa päivittää. HSL:ltä alennuksen olisi saanut jo kuntoutustuella (paperisodan jälkeen), mistäpä tuon olisi tiennyt.

VR:llä alennuksen saaminen onnistui helpommin, Työeläkekortti ja henkkari riitti. Tosin ostin lipun ärrältä, en tiedä, olisiko lipunmyynnissä ollut vaikeampaa.

Työväenopistossa ei näytä erillistä eläkeläisalennusta olevan, eläkeläisten kursseihin alennus on myönnetty jo valmiiksi. Opintosetelikursseihin eläke on peruste. Mutta eläkeläisyys on todistettava uudelleen joka vuosi (vaikka päätös olisi toistaiseksi olemassa oleva).

Ihan oikeasti, voiko näin yksinkertainen asia olla näin vaikeaa? Moni taitaa jättää eläkeläisalennukset hakematta, vaikka oikeutta olisi, jos vaatii monenmoista paperisotaa.

Otan vastaan vinkkejä eläkeläisalennuksiin liittyen, jos joillain on. Asun Hkissä.

0 kommenttia

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.