Synnintunto kutsuu parannukseen

Anonyymi

Jos ihminen sanoo, ettei hänellä ole syntiä, niin hän pettää itsensä eikä totuus ole hänessä. Näin Jumalan sana opettaa.
”Minä en ole tehnyt kenellekään ihmiselle pahaa. Minä olen aina elänyt siivosti ja sovussa kaikkien kanssa.” Nämä sanat kuulen joskus ihmisen suusta, kun alan keskustella hänen kanssaan ihmisen syntisyydestä ja parannuksen tarpeellisuudesta.

Katoava synnintunto

Jumalan sanan opetusta ihmisen syntisyydestä olemme saaneet kuulla lapsuudesta saakka. Siitä huolimatta moni ihminen on kadottanut synnintunnon. Ihminen haluaa mieluummin uskoa runoilijan ihannoivaan lausahdukseen: ei kenkään ihminen ole paha, toinen on vain heikompi toista.

Mistä sitten tulee se kaikki väkivalta, viha, kateus ja riidat, joita aikamme elämä on täynnä? Kerran eräs suurvallan johtaja uhosi tuovansa kansan eteen viimeisen kristityn maassaan. Sen jälkeen puhetta synnistä ja Jumalasta ei enää olisi tarvittu. Johtaja ja hänen valtakuntansa romahti, mutta Jumalan sana pysyy maailman loppuun saakka.

Mikään kasvatus ja kehitys ei ole pystynyt poistamaan ihmisen syntisyyttä. Onko niin, että ihmiseltä on vain kadonnut herkkä itsensä tunteminen ja oikea itsensä koetteleminen? Tämä kertoo siitä, että keskuudessamme liikkuu ”syntivaras”. Hän varastaa heränneellä tunnolla olevalta synnintunnon ja nukuttaa väärään rauhaan. Tämän saa aikaan Jumalan vastustaja, sielunvihollinen, joka ahkerasti kiertää jalopeuran tavoin ja kiusaa meitä.

Sydämen luopumus

Kristinoppimme opettaa: Jos ihminen antaa ruumiillisten himojen hallita itseään, synti on aistillisuutta. Jos hän taas rakastaa maailmaa ja sen aarteita enemmän kuin Jumalaa, hänen syntinsä on maailmallisuutta. Jos ihminen etsii vain omaa etuaan, hänen syntinsä on itsekkyyttä. Jos hän korostaa itseään ja haluaa tulla toimeen itsensä varassa, synti on ylpeyttä.

Luther määrittelee synnin ytimekkäästi: synti on sydämen luopumista Jumalasta. Aikamme ihminen haluaa tulla kokonaan riippumattomaksi Jumalasta ja kieltää hänelle kuuluvan kunnian. Synti turmelee sielua ja ruumista, järki sokaistuu ja ihmisen tahto suuntautuu pahaan. Tyhjyys ja levottomuus kuluttavat voimia. Synti erottaa ihmisiä toisistaan ja tuo kärsimystä. Synnin jatkuva harjoittaminen tekee synnin orjaksi.

Syntiemme sovittaja

Jos tunnustamme syntimme, Jumala antaa ne anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Hän on uskollinen ja vanhurskas. Meillä on Isän luona puolustaja, Jeesus Kristus. Hän on sovintouhri meidän syntiemme edestä.

Oikea synnintunto johtaa parannukseen. Siksi on tärkeä hoitaa omantunnon taloutta, että se antaa kirkkaan ja puhtaan äänen.

On oikein, että me Jumalan kasvojen edessä tunnemme ja tunnustamme, että olemme syntisiä ihmisiä ja tarvitsemme auttajaa. Se vapauttaa olemaan avoin ja rehellinen Jumalan ja ihmisten edessä.

Pekka Kyllönen

9

79

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Valon kohdatessani myös mieleeni/tunteisiini/sieluuni piirtyi totuus joka minua on ohjannut siitä hetkestä lähtien.
   Tarvitseeko sitä nimetä?
   Jeesus kertoo samasta , buddhakin tavallaan kuten monet muutkin henkiset opettajat ...tuosta valosta , kohdunomaisesta turvallisuudesta ja lämmöstä ...uudestisyntymisestä ylhäältä , valaistumisesta jne.

   Miksi nimetä luonnollinen tapahtuma?
   Sen jälkeen kuitenkin on selviö että Jumala on , tai ainakin tätä kaikkea suurempi suunnittelija mahtavine järjestelmineen.

   • Missä esiintyy synnin tunto Raamatussa?


   • Kesitas kirjoitti:

    Missä esiintyy synnin tunto Raamatussa?

    Seuraan Jeesusta , en raamattua :)Eli seuraan Totuutta ja Elämää nääs.


   • BabylonGetaway kirjoitti:

    Seuraan Jeesusta , en raamattua :)Eli seuraan Totuutta ja Elämää nääs.

    Näin pitää tehdä, mutta kuka kerholainen lukee ylipäätään Raamattua, ei kukaan. Mutta seuraaminen ei onnistu ilman Hänen ohjettaan, joka on Raamatussa.


   • Kesitas kirjoitti:

    Näin pitää tehdä, mutta kuka kerholainen lukee ylipäätään Raamattua, ei kukaan. Mutta seuraaminen ei onnistu ilman Hänen ohjettaan, joka on Raamatussa.

    Toki se antaa tukea sille minkä on jo kokenut.


   • Anonyymi
    Kesitas kirjoitti:

    Näin pitää tehdä, mutta kuka kerholainen lukee ylipäätään Raamattua, ei kukaan. Mutta seuraaminen ei onnistu ilman Hänen ohjettaan, joka on Raamatussa.

    Vajaakirkkolainen vauhdissa harhoineen.


   • Anonyymi

    Joopa joo taas :D


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joopa joo taas :D

    Jep jep joo


  • Anonyymi

   Pekankin synnit on jo anteeksi, kun uskot että Kristus on tehnyt sen työn puolestasi kuolemalla ristillä.

   Sinun omilla teoilla ei ole mitään arvoa jos et pyydä anteeksi suoraan niiltä joita vastaan olet rikkonut.

   Kuitenkin uskon että olet vilpitön omassa harhassasi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   440
   2905
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   363
   1641
  3. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   15
   918
  4. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   33
   915
  5. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   71
   872
  6. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   48
   808
  7. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   45
   747
  8. Minkä takia sä nainen vihaat mua

   Myönnän tehneeni väärin kun en ole ottanut asiaa heti pöydälle. Katuva mies.
   Ikävä
   56
   730
  9. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   50
   717
  Aihe